Digitale geletterdheid - FutureNL

Leerlijn Digitale geletterdheid

Dit arrangement bevat lessen digitale geletterdheid (Digi-doeners) voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs, die zijn ontwikkeld door FutureNL. De Digi-doener is een wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen. Zoals een hologram op je telefoon toveren. Of met origami iets vouwen, zoals NASA doet om dingen zo klein mogelijk de ruimte in te sturen. Elke les is gekoppeld aan een vak, te weten Nederlands, Engels, wiskunde, geschiedenis, techniek/beeldende vorming en de mentorlessen. Je kun je hier inschrijven om een wekelijkse Digidoener te ontvangen.

Digitale geletterdheid
In het onderwijs van de toekomst krijgen digitale vaardigheden een prominente plaats. Een werkgroep binnen Curriculum.nu is dit nu aan het uitwerken. Stichting FutureNL heeft vooruitlopend daarop een eigen leerlijn voor VO uitgewerkt. De leerlijn VO vind je hier.

Over Stichting FutureNL
Stichting FutureNL gelooft dat alle Nederlandse leerlingen nu digitale vaardigheden moeten ontwikkelen door vanzelfsprekende interactie met technologie om later maximaal in een digitale wereld te kunnen functioneren. Stichting FutureNL draagt op een onafhankelijke manier bij aan technologie in het Nederlandse onderwijs. Hiervoor ontwikkelt de stichting leerlijnen en lesmaterialen en worden gratis CodeUren aangeboden. Stichting FutureNL werkt samen met scholen, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om de doelstelling te bereiken.

Ga naar de website voor meer informatie.

Colofon

Het arrangement Digitale geletterdheid - FutureNL is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Stichting VO-content Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2022-10-25 11:43:18
Licentie
CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Dit arrangement is samengesteld door VO-content, met als doel om docenten te voorzien van een groot aanbod van passende leermaterialen die open beschikbaar zijn.

In het arrangement wordt uitsluitend doorverwezen naar het leermateriaal van Stichting FutureNL. FutureNL behoudt alle intellectuele eigendomsrechten op de website zelf en op de ter beschikking gestelde informatie. Meer informatie hierover kan je vinden op de website van FutureNL

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Dit arrangement bevat lessen digitale geletterdheid (Digi-doeners) voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs, die zijn ontwikkeld door FutureNL. De Digi-doener is een wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen. Zoals een hologram op je telefoon toveren. Of met origami iets vouwen, zoals NASA doet om dingen zo klein mogelijk de ruimte in te sturen. Elke les is gekoppeld aan een vak, te weten Nederlands, Engels, wiskunde, geschiedenis, techniek/beeldende vorming en de mentorlessen.
Leerniveau
VMBO gemengde leerweg, 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 1; VWO 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 1; HAVO 1; VMBO gemengde leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 2; VWO 1; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Engels; Nederlands; Beeldende vormgeving; Rekenen/wiskunde; Techniek; Geschiedenis;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten
Trefwoorden
digitale geletterdheid, vocontent001

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

VO-content, Stichting. (2020).

75 jaar vrijheid

https://maken.wikiwijs.nl/150210/75_jaar_vrijheid

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open