OnStage - Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn

OnStage - Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn

Introductie en helpdesk

In OnStage, gebouwd door Xebic, werken student, werkbegeleider en BPV-docent samen.

Klik hier om naar OnStage te gaan

Voor vragen over OnStage kunt u terecht bij de helpdesk van Xebic (klik op het logo) of de ICT coördinator van onze school:

Robert Scheerhoorn

e-mail: rw.scheerhoorn@noorderpoort.nl

Docent Pedagogisch Werk, Onstage beheer.  

Voor de stage - Voortraject

In het voortraject wordt vastgelegd wie de studieloopbaan begeleider en de BPV-docent is van de student. Het verschilt per opleiding wie dit invoert. Verder vindt de koppeling met de BPV-instelling plaats en met het afronden van stappen wordt er automatisch een BPV-Overeenkomst aangemaakt en digitaal verstuurd. Daarbij is het belangrijk dat de overeenkomst getekend moet worden door beide partijen VOORDAT de stageperiode begint. Deze komt binnen op het aangegeven mailadres.

Hieronder een voorbeeld van een voortraject. Mits de uren / start- of einddatum afwijken van de standaard kan dit worden aangepast:

Koppelen van docenten

In het voortraject vindt de koppeling tussen de student en de SLB-er en/of BPV-docent plaatst. Het verschilt per opleiding wie deze stap uitvoert.

Keuze leerbedrijf

Voor de werkwijze en het proces van het matchen / de keuze voor het leerbedrijf verwijzen wij u door naar de betreffende opleiding.  

OnStage heeft een 24/7 koppeling met Stagemarkt. Hierdoor ziet het systeem gelijk of het leerbedrijf de juiste erkenning heeft en zal OnStage de beschikbare contactgegevens in het dossier van de student zetten.

 

BPV-Overeenkomst

Door het afronden van het voortraject krijgt de frontoffice een signaal om de BPV-Overeenkomst in orde te maken. De tekenbevoegd persoon krijgt de BPV-O vervolgens via de mail toegestuurd om te ondertekenen. De student krijgt na het ondertekenen door de tekenbevoegd persoon zelf een mail op de BPV-Overeenkomst te ondertekenen. Daarbij moet de student zichzelf verifiëren doormiddel van een sms naar het telefoonnummer. Wanneer de overeenkomst is ondertekend door beide partijen zal de POK via de mail verstuurd worden naar beide.

 

Tijdens de stage - begeleidingstraject

Het begeleidingstraject

In OnStage vindt u zoveel mogelijk alle documenten op één plek rondom de begeleiding van de student. Er staan stappen en opdrachten in die de student zal uitvoeren. De stappen zijn door alle drie de partijen te volgen. Bij sommige stappen zal de werkbegeleider en/of de BPV-docent feedback, of een beoordeling moeten geven.

Wat staat er bijvoorbeeld in OnStage:

Koppelen werkbegeleider

Het is belangrijk dat de student zo snel mogelijk de gegevens van de werkbegeleider in OnStage invoert. Op het moment dat de gegevens in OnStage staan ontvangt de werkbegeleider een welkomstmail vanuit de BPV-docent en een uitnodiging om een account in OnStage aan te maken.

LET OP: lees de instructie hierna goed door.

Bekijk ook deze instructievideo:  https://web.microsoftstream.com/video/99730b9a-ffed-440c-9e91-b3fc61b4fbeb

 

 

Inloggen voor werkbegeleiders

Werkbegeleiders krijgen een mail met het verzoek om een account te maken voor de bedrijvenportal van OnStage.

Kies een wachtwoord die u kunt onthouden. Na het activeren kunt u in de toekomst inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord via: https://onstage4business.com .

In onderstaande PowerPoint wordt uitgelegd hoe het aanmaken van een account werkt:

Open bestand O4B_account maken_inloggen_dashboard.pptx

Bedrijvenportal voor werkbegeleiders

U ziet in uw dashboard direct welke studenten stage lopen : in het tabblad "Mijn stagiairs" . U kunt in het overzicht nog filteren op naam van de student en op status (actief, afgerond, geannuleerd).

Onder het tabblad "Dossieracties" kunt u zien welke acties van u worden verwacht.

Onder het tabblad "Logboekacties" kunt u zien welke ingeleverde logboek-weken op u wachten om gecontroleerd te worden (alleen zichtbaar als het logboek gebruikt wordt door de school).  

In onderstaande PowerPoint wordt uitgelegd hoe het bedrijvenportal er voor werkbegeleiders uit ziet:

Open bestand O4B_begeleiding_openstaandeacties_dossiersinzien.pptx

Urenregistratie - het LogBoek

In het LogBoek levert de student de gelopen stageuren in. Als een student weken heeft ingeleverd met de ingevulde uren, zijn deze te vinden onder het tabblad "Logboekacties". Klik hier voor een filmpje over het logboek.

Per week per student kan de werkbegeleider details bekijken, of direct af- of goedkeuren:
Logboekopties.JPG

Bij de details kan je de dossier details bekijken en per dag af- of goedkeuren.

Als er een dag of week wordt afgekeurd door de werkbegeleider of door de BPV-docent, krijgt de student de gelegenheid om de gegevens te verbeteren. Een reden van afkeur is dan zichtbaar voor de student, maar ook voor jou wanneer de uren na verbetering nogmaals worden aangeboden.

In onderstaande Link wordt uitgelegd hoe het accorderen van de uren in het LogBoek werkt: https://web.microsoftstream.com/video/de728ef3-d420-4069-852b-dad5b4554b29

Bekijk ook de instructievideo hieronder (je moet misschien inloggen met je Noorderpoort-gegevens)

Open bestand O4B_logbook beoordelen_uren accorderen.pptx

Beoordelen en goedkeuren

Ingeleverde verslagen dienen te worden beoordeeld en/of goedgekeurd. De werkbegeleider en BPV-docent zien onder het tabblad "Dossieracties" welke acties er worden verwacht.

In onderstaande PowerPoint wordt uitgelegd hoe het beoordelen van en geven van feedback op opdrachten werkt, alsmede is er een korte videopresentatie van het geven van feedback en beoordeling.

Open bestand O4B_opdrachten beoordelen_feedback geven.pptx

Het geven van feedback in een door de student geupload document

Afronden van het stagedossier

Wanneer de student aan alle verplichte zaken heeft voldaan kan het dossier worden afgerond. Het is aan school om het dossier af te ronden.

  • Het arrangement OnStage - Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2023-02-16 10:37:03
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten

    Bronnen

    Bron Type
    Het geven van feedback in een door de student geupload document
    https://youtu.be/dQiaXgjU3g0
    Video