Blok: Help ik ben een verliefde puber! hv123

Blok: Help ik ben een verliefde puber! hv123

Intro

Nu je geen schoolkind meer bent maar een puber, verandert je lichaam zowel van binnen als van buiten. Maar er verandert meer. Misschien ben je verliefd, heb je verkering en wil je zoenen. Misschien ook niet.
Jij bepaalt zelf met wie, wat en wanneer je iets wilt. Je bepaalt je eigen grenzen.

Misschien praat je met je ouders, vrienden en vriendinnen en je leraren over seksualiteit. Misschien heb je ook vragen die je niet zo goed durft te stellen of te delen. Er zijn allerlei instanties die je kunnen helpen en je vragen kunnen beantwoorden, bijvoorbeeld de website van Sense. Sense geeft jongeren antwoord op al hun vragen over seks en seksualiteit.

In dit blok gaat het over seksualiteit en seks en het ontdekken en aangeven van je eigen grenzen hierbij.

Colofon

Het arrangement Blok: Help ik ben een verliefde puber! hv123 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2021-12-06 12:24:03
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Dit blok hoort bij het thema 'Macht en regels', en is onderdeel van de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor Mens en Natuur voor niveau hv123. Wanneer je een puber bent verandert je lichaam zowel van binnen als van buiten. Ook ben je misschien verliefd, heb je verkering of wil je zoenen. Misschien ook niet, jij bepaald met wie, wat en wanneer je iets wilt! Dit blok gaat over seksualiteit, seks en het aangeven van je eigen grenzen. Je leert aan de hand van verschillende opdrachten primaire en secundaire geslachtskenmerken van jongens en meisjes noemen, je eigen grenzen aangeven of opschrijven en uitleggen hoe de menstruatiecyclus van een vrouw eruit ziet. Ook leer je over wat er gebeurt in het lichaam van mannen en vrouwen wanneer ze vrijen. Terwijl je de opdrachten maakt houdt je een persoonlijk boekje bij, deze maak je verder af in de eindopdracht. Wanneer je vragen hebt kan je altijd terecht bij je docent, een vertrouwenspersoon op school of op verschillende websites. Veel succes!
Leerniveau
VWO 2; HAVO 1; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Reproductie en evolutie; Biologie; Mens en natuur; Reproductie; Mens en gezondheid;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
6 uur en 0 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, geslachtskenmerken, help ik ben een verliefde puber!, hv123, macht en regels, mens en natuur, seks, seksualiteit, seksuele voorlichting, stercollectie
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open