Standaardverslag
Samenvatting:
Nathalie Underwood wordt op een feestdag in New Orleans meegelokt naar de moerassen en wordt vermoordt. Haar vriend Alexander van Zandt wordt verdacht, omdat iedereen vindt dat het een vage relatie was. Alexander is naar Amerika vertrokken, nadat haar moeder was vermoord en Aron de vader verdacht werd. Hanna Vincennes krijgt de taak om als rechercheur te onderzoeken wie de moordenaar is.
Hanna komt na het onderzoeken achter dat Nathalie een abortus heeft ondergaan door haar wilde uitgaansleven, maar het kind is niet van Alexander bleek uit de DNA onderzoek. Alexander ontkent dat hij de dader is. Er worden anoniem bewijzen naar Hanna gestuurd, zoals de paspoort van Alexander die blijkbaar is vervalst. Aron ziet op de televisie het bericht van zijn zoon die wordt verdacht van een moord in Nederland. Aron besluit om naar Amerika te gaan en bewijzen te vinden dat zijn zoon onschuldig is.
Aron vindt een privédetective die een ex-politieman is genaamd O’Hara. O’Hara vindt daarna snel de adres van Alexander en Aron gaat naar de campus en ontmoet de huisgenoten van Alexander. Helaas zeggen de huisgenoten niet veel en adviseren Aron om terug naar Nederland te vertrekken. O’Hara wordt dood gevonden in het moeras, omdat hij achter de dader is gegaan.
Aron bekijkt in het kantoortje van O’Hara en vindt de dagboek van Alexander. Alexander moest vroeger een dagboek bijhouden, zodat hij de moord van zijn moeder kon verwerken. Chris de echtgenoot van Hanna wilt Hanna helpen met het oplossen, want hij ziet hoe de band tussen hun minder wordt. Hij besluit een verdachte op te sporen van de campus, maar dat gaat mis hij wordt ontvoerd door de verdachte.
Hanna krijgt een mail waarin er wordt gezegd dat Hanna Chris terug kan krijgen als ze de dader met rust laat. Dat is de prijs die Hanna betaalt ze kiest voor haar echtgenote en laat de dader gaan. Aron wordt op een gegeven moment achtervolgt ze komen allebei in de bos waar Nathalie ook is vermoord. Toevallig zag Hanna het ook en Hanna heeft het leven van Aron gered, maar de verdachte is er vandoor gegaan. De rechter besluit definitief Alexander te beschuldigen en Hanna heeft haar baan opgegeven. Alexander krijgt of doodstraf of levenslang celstraf.
Aron zit in een café en er komt een jongen genaamd Richard Sykes voor hem zitten. Richard is een van de huisgenoten van Alexander. Hij vertelt dat hij de moordenaar is, maar Aron kan er niks aan doen want niemand zal hem geloven en hij heeft geen bewijs. Richard zag alles als een spelletje Aron weet de waarheid, maar kan er niks mee. Dat is Richard overwinning. Aron probeert toch voor de laatste keer de politie in te lichten, maar zoals verwacht gelooft niemand in hem. Op een briefje schrijft hij Richard Sykes en stopt hem in de brievenbus van Hanna en Aron vertrekt naar Nederland en laat alles achter zich.
Elementen uit verhaalanalyse:
Thema:
Het thema is moord. In New Orleans wordt een moord verpleegd. Wie heeft het gedaan? Onschuldige worden beschuldigd en er volgen nog meerdere moorden die aan elkaar zijn gekoppeld.
Personages:
Nathalie Underwood is een meisje die erg streng is opgevoed. Nadat ze is verhuisd naar New Orleans krijgt ze een relatie met Alexander, maar heeft veel seks met andere mensen en gaat los in kroegen wat Alexander niet weet. Ze raakt zwanger van Richard, maar pleegt een abortus. Ze wordt later vermoord.
Alexander van Zandt is een student die wordt beschuldigd van de moord van zijn vriendin. Hij is naar Amerika verhuisd, omdat zijn moeder is vermoord en zijn vader de verdachte was.
Richard Sykes is een van de huisgenoten van Alexander en is de moordenaar die alles ziet als een spelletje. Hij moet iemand vertellen wat hij heeft gedaan, zo heeft hij een overwinning. Hij vertelt Aron alles, zodat Aron de waarheid weet maar niks eraan kan doen.
Aron Mulder is de vader van Alexander. Nadat Alexander naar Amerika is vertrokken door de moord van zijn moeder besloot Aron te verhuizing naar vakantiehuis. Daar ontmoet hij een vriendin.
Perspectief:
De perspectieven wisselen van Hanna en Aron. Je ziet hoe ze achterkomen wie de verdachte is, hoe ze erover denken en welke stapjes ze nemen.
Informatie over de schrijvers:
Daan van Heerma Voss is geboren in 1986. Heeft geschreven voor kranten en tijdschriften. In 2012 kreeg hij de prijs voor de beste journalistieke werk van het jaar. Daan schrijft romans en is de ouder broer van Thomas.
Thomas van Heerma Voss is geboren in 1990. Heeft Nederlands en Engels gestudeerd. In 2009 is zijn eerste boek uitgekomen De Allestafel. Hij heeft interviews , verhalen en artikelen gepubliceerd. is de broertje van Daan.
Mening:
Het was een mooi verhaal om te lezen. Je werd vaak op de verkeerde pad gezet. Telkens als je denkt dat iemand de moordenaar is blijkt het na een paar bladzijdes het niet te zijn. Pas op het einde kwam je achter wie de moordenaar was. Soms had ik wel dat de verteltempo iets te traag was bij onnodige dingen, maar dat is misschien nodig geweest om een duidelijk beeld te geven van het verhaal.