Persoonlijk profileren

Persoonlijk profileren

SMART doel

SMART doel

(Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden)

Specifiek: Leren beter mijn grenzen aan te geven op gebied van lichamelijk contact en gedrag.

Meetbaar: Ik denk dat ik na 2 week al meer verschil ga zien. Ik durf harder op te treden en mijn cliënten zullen dan beter om kunnen gaan met afwijzing van bijvoorbeeld een knuffel.

Acceptabel: Het is leerzaam voor mijzelf, op deze manier sta ik sterker in mijn schoenen en kan ik beter mijn grenzen aangeven op andere manieren/plekken.

Realistisch: Dit is een haalbaar doel omdat het vooral aan mezelf ligt. Ik ben al wel meer mijn grenzen aan het aangeven maar het gaat nog niet altijd zoals ik dat wil. Ik vind het soms lastig om mijn cliënten hard aan te spreken op dingen die niet mogen of wat ik niet wil hebben.

Tijdgebonden: Ik wil binnen 1 maand verschil zin in hoe ik mijn grenzen aangeef en hoe de cliënten hier op reageren/ mee omgaan.

Big Five persoonlijkheidstest

Big Five persoonlijkheidstest

Leerstijl test

https://www.123test.nl/leerstijl/id=PU6WSC2YZZS7&version=

Reflectie leerstijl test

 

Uit de test blijkt dat ik het beste kan leren door te doen, een praktische leerstijl. Op die manier leer ik het beste hoe ik iets moet of kan doen/aanpakken. Alleen theorie word mij snel teveel en haak ik af. Als je mij activeerd door bijvoorbeeld een interactieve les krijg ik meer mee dan als ik alleen maar moet luisteren. 

Als het voor mij niet duidelijk is wat ik moet maken of doen stak ik vaak mijn kop in het zand en keek ik wel hoe het uiteindelijk liep. Tot dat het eigenlijk al te laat is. Als ik op dat moment aan kom krijg ik heel veel stress. Ondertussen weet ik van mezelf dat ik dat doe en probeer ik daar rekening mee te houden. Ik stel vaker vragen of om verduidelijking. 

Ik heb liever dat ik aan de slag mag, iets moet doen of maken, en het fout gaat dan dat ik alle informatie in 1 keer binnen krijg en het dan gelijk foutloos moet doen. Het liefst gaat het natuurlijk gelijk goed maar ik leer meer van vallen en opstaan. Als ik kan zien wat ik fout heb gedaan kan ik mij daar goed op aanpassen. Ik ben een beelddenker en zo gaat dat voor mij ook met leren. Ik moet het voor me kunnen zien wil ik het echt goed kunnen begrijpen.

Wie ben ik? Wat doe ik? Wat kan ik?

Wie ben ik? Wat doe ik? Wat kan ik?

 

Positieve competenties:

  • Empathie - Zich goed in kunnen leven in de gevoelens of gedachtegang van anderen. Ik heb een sterk gevoel bij vrienden/ familie waar het (even) minder goed mee gaat of iets vervelends hebben meegemaakt. Ik voel me vaak niet fijn als ik merk dat het met vrienden of familie niet zo goed gaat.

 

  • Milieubewustzijn - Tijdens werkzaamheden invulling geven aan voorschriften op gebied van milieu. Ik probeer altijd zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Dat probeer ik ook toe te passen op stage. In het algemeen ben ik daar ook mee bezig. Bijvoorbeeld door plastic scheiden. 

 

  • Collegialiteit - Helpen en ondersteunen van collega’s en rekening houden met hun behoeften en belangen. Als collega's moet je goed en fijn kunnen samenwerken. Daarom is het belangrijk dat je met elkaar in gesprek gaat over wat je nodig hebt van elkaar. Om een fijne werk sfeer te hebben moet je elkaar ook helpen/ondersteunen op momenten dat het minder goed/slecht gaat.

 

Negatieve competenties:

  • Lui - Ik ben vaak lui, als ik thuis kom lig ik veel op de bank. Met het maken van schoolwerk ben ik vaak ook iets te lax. Ik kan wel hard werken maar ben nog te vaak te lui en lax.

 

  • Slordig/chaotisch- Mijn omgeveing is vaak erg rommelig en ik raak vaak dingen kwijt. Ik heb mijn spullen en materiaal vaak niet op orde. Ook al zou ik bijvoorbeeld mijn kamer graag schoner zien lukt het mij dit om mijn kamer ook daadwerkelijk schoon te houden.

 

  • Andere ''redden''- Ik heb vaak de neiging om andere hulp te bieden waar ze niet om hebben gevraagd. Ik doe dit vanwege mijn empathie maar omdat ik dan zo erg bezig ben met dat ik wil dat een ander zich goed voelt draai ik daar soms in door.

 

  • Het arrangement Persoonlijk profileren is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Marieke van der Lee Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2019-05-14 11:38:31
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten

    Bronnen

    Bron Type
    Big Five persoonlijkheidstest
    https://www.123test.nl/bigfive/id=FILIN9ZOGHGN&version=
    Link
    https://www.123test.nl/leerstijl/id=PU6WSC2YZZS7&version=
    https://www.123test.nl/leerstijl/id=PU6WSC2YZZS7&version=
    Link
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.