Beroepspraktijkvorming (bpv)

Beroepspraktijkvorming (BPV)

Voorwoord

Beste bezoeker,

Voor je staat de WikiWijs-pagina van Landstede MBO - Handel & Commercie met betrekking tot de beroepspaktijkvorming (BPV), ofwel stage. Op deze pagina vind je allerlei informatie omtrent de BPV voor zowel de student als voor het bedrijf, daarnaast kun je hier handige documenten vinden en contactgegevens voor het stellen van vragen.

Veel succes met je BPV!

Gert-Jan Prophitius en Marnix Renkema

gprophitius@landstede.nl / mrenkema@landstede.nl

Resultaathouders BPV

WikiWijs

BPV-reader

De afgelopen jaren heeft Handel & Commercie Harderwijk voor zowel studenten als BPV-bedrijven gewerkt met een zogenaamde BPV-reader. Hierin stond alle informatie over de stage, het BPV-verslag en alle praktische documenten die studenten nodig hadden. Met de steeds verder gaande digitalisering van het onderwijs vonden we het tijd om ook de BPV-reader te digitaliseren.

 

Waarom WikiWijs?

Qua vorm hebben we gekozen voor een WikiWijs-pagina. De pagina is eenvoudig van opzet, overzichtelijk en nog belangrijker: 24 uur per dag toegankelijk voor studenten! Studenten kunnen hier natuurlijk nog steeds terecht voor alle info omtrent de BPV en hebben nu tevens de mogelijkheid alle administratieve schema's en beoordelingsformulieren te downloaden. Verloren of zoekgeraakte readers zijn dus verleden tijd!

We hopen dat de WikiWijs-pagina voldoet aan de wensen van de gebruiker en voorziet in de benodigde informatie en documenten. Mochten jullie (tekst)fouten in de pagina's zien, informatie missen of andere tips hebben om deze pagina verder te verbeteren, neem dan contact op met Gert-Jan Prophitius (gprophitius@landstede.nl)

Voor de student

Algemeen

Beroepspraktijkvorming

Een belangrijk onderdeel van je opleiding is de beroepspraktijkvorming, het praktijkdeel van de opleiding. Door in de praktijk te werken krijg je namelijk meer inzicht in het vakgebied. In de BPV leer je naast praktische vaardigheden van het beroep ook hoe je in een bedrijfssituatie moet functioneren.

Beroepshouding

Tijdens de opleiding besteden we veel aandacht aan je beroepshouding: samenwerken, feedback ontvangen en geven, jezelf en je werk presenteren, omgaan met conflicten, motivatie, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, communicatie en zelfreflectie. Op je stage laat je zien dat je in staat bent deze vaardigheden toe te passen in verschillende praktijksituaties.

Begeleiding

Tijdens de BPV-periode word je begeleid door een praktijkbegeleider (werknemer van het bedrijf) en een BPV-begeleider (docent). De BPV-begeleider komt aan het begin van de stage langs op het bedrijf, dit heet het "kennismakingsgesprek", tijdens dit gesprek worden de relevante kerntaken besproken en verdere afspraken omtrent begeleiding en examinering gemaakt.

Afspraken

Afspraken met betrekking tot de BPV

Er zijn verschillende (wettelijke) afspraken gemaakt met betrekking tot de BPV. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste afspraken. Neem deze goed door en zorg dat je de afspraken naleeft.

Wettelijke eis - BPV uren

Tijdens je BPV maak je BPV uren. Alleen werkelijk gemaakte uren mag je rekenen als BPV uren. Pauzes tellen niet mee. Je gemaakte BPV uren houd je bij op de urenverantwoording, deze vind je terug bij de Documenten-sectie van deze pagina. De door de student gemaakte BPV-uren worden door de student digitaal bijgehouden in EduArte, via studenten portaal zijn diverse handleidingen te vinden, als daarnaast het BPV OK-formulier ontertekend heeft wordt dit in het examendossier gedaan. Dit geldt alleen voor BPV-uren die de student gelopen heeft bij een erkend leerbedrijf.

Wettelijke BPV uren

Deze worden door jouw coach tijdig doorgegeven

BPV-overeenkomst

Voordat je begint met je BPV, moet je eerst een Praktijkovereenkomst (BPVO) aanvragen, dit gaat tegenwoordig digitaal. Je coach activeert (samen met de administratie) het BPV gedeelte in Eduarte. Na activatie kun je "gewoon" inloggen in het Eduarte studenten portaal, hier wordt nu de tegel "Stage" zichtbaar. Via het keuzemenu kun je jouw stage doorgeven aan de administratie. Als je jouw stage hebt doorgegeven via Eduarte zal de administratie de BPVO digitaal opmaken. Jij ontvangt een digitaal te ondertekenen contract. Nadat jij dit hebt ondertekend zal je BPV begeleider van het bedrijf het contract digitaal ontvangen ter ondertekening. (let er goed op dat je het juiste mailadres doorgeeft via het keuzemenu in eduarte.)

 

Staat jouw bedrijf er niet tussen in Eduarte? Ga dan samen met je coach na of het bedrijf erkend is. Je coach kan je hierbij helpen.

 

Nadat deze overeenkomst is getekend door school, het bedrijf en jezelf kun je beginnen met je BPV.

.

De BPV-overeenkomst kan niet gemaakt worden als een bedrijf niet erkend is. Landstede kan deze erkenning niet geven, alleen SBB (www.s-bb.nl) kan dit doen.

Identiteitsbewijs

In werksituaties is het wettelijk verplicht om een kopie van een identiteitsbewijs in te leveren bij de eindverantwoordelijke van het bedrijf. Ook voor de BPV kan het zijn dat een BPV-bedrijf hiernaar vraagt.

Verantwoordelijkheid

Als stagiair blijf je student. Dat betekent dat je geen eindverantwoordelijkheden hebt. Je spreekt met je praktijkbegeleider duidelijk af welke verantwoordelijkheid je kunt dragen in het contact met collega’s, deelnemers en / of opdrachtgevers.

Beroepsgeheim

Je houdt je aan de beroepscode, zoals die geldt voor de medewerkers van het BPV bedrijf. Dit betekent dat privé informatie over collega’s, deelnemers en/of opdrachtgevers niet buiten het bedrijf mag worden besproken. In je BPV-verslag kun je het beste geen volledige namen noemen.

 

Afmelding (bij ziekte)

Je meldt je af bij het BPV bedrijf. Daarnaast meld je je ook ziek bij de administratie van school en je neemt contact op met je coach via de mail. Het aantal ziektedagen houd je bij op je urenverantwoording. Je maakt tijdens een ziektedag 0 uur.

 

Vakanties en vrije dagen

Je bent tijdens je BPV periode werknemer in het bedrijf en hebt dus niet automatisch vakantie op het moment dat er schoolvakanties zijn. Je mag wel vrije dagen opnemen. Je hebt tijdens je BPV periode recht op dezelfde hoeveelheid vakantiedagen als er schoolvakanties zijn. Vrije dagen opnemen doe je altijd in goed overleg met je praktijkbegeleider. Heb je hierover vragen, stuur dan een email naar de BPV-coördinator Gert-Jan Prophitius (gprophitius@landstede.nl)

 

Voortijdige beïndiging BPV

Mocht je, om welke reden dan ook, voortijding moeten stoppen met de BPV, dan neem je direct contact op met jouw BPV-begeleider, coach of de BPV-coördinator Gert-Jan Prophitius.

Let op!: Het is niet mogelijk om een BPV zelf te beëindigen en eigenhandig een nieuwe BPV plek te zoeken. Neem dus altijd eerst contact op met BPV-begeleider of BPV-coördinator.

Begeleiding

Tijdens de BPV heb je als student recht op goede begeleiding. Deze begeleiding helpt jou om je BPV zo leerzaam mogelijk te maken.
Op je BPV-plek heb je een praktijkopleider en vanuit school word je begeleid door één van de docenten van Handel & Commercie Harderwijk. Dit is je BPV-begeleider.

Taken van de Praktijkopleider

  • Introduceren van de student binnen het BPV-bedrijf, wegwijs maken in de organisatie en bekend maken met de regels en voorschriften.
  • Er voor zorgdragen dat de student activiteiten verricht zoals omschreven in de stage-opdrachten en dat deze zijn afgestemd  op de leerdoelen van de student.
  • Interesse tonen in het leerproces van de student: motiveren, stimuleren, vragen stellen en uitnodigen tot, leren binnen het BPV bedrijf.
  • Afnemen van de nul- en de tussenmeting .
  • Wekelijks aftekenen van de urenverantwoording.
  • Onderhouden van contacten met de BPV-begeleider ten aanzien van de student.
  • Beoordelen van de leeractiviteiten en de beroepshouding, in samenspraak met de praktijkbegeleider en de student zelf.
  • Overleg voeren met alle partijen bij eventuele conflicten.

Taken van de BPV-begeleider (docent):

De BPV-begeleider heeft contact met het BPV-bedrijf en zal op kennismakingsgesprek komen op jouw BPV. Tijdens deze gesprekken komt in ieder geval het volgende aan bod:

  • je functioneren binnen het bedrijf;
  • je beroepshouding;
  • je leerdoelen;
  • de vorderingen van de opdrachten;
  • de voortgang van de eventueel af te ronden kerntaken

Verder zal de BPV-begeleider:

  • vragen van jou en je praktijkopleider beantwoorden;
  • helpen bij het oplossen van problemen die je ondervindt en die niet door jezelf en/of de praktijkopleider kunnen worden opgelost en;

Taken van de beoordelaar vanuit de praktijk:

  • Deze beoordeelt het functioneren van de student  
  • Adviseert de beoordelaar van Landstede middels het compleet ingevulde examenboekje
  • Voert samen met de beoordelaar vanuit Landstede en de student het BPV-eindgesprek. (wordt ook wel het criteriumgericht interview genoemd)

Taken van de beoordelaar vanuit Landstede:

  • Is aanwezgi bij het eindgesprek in de praktijk.
  • Voert samen met de praktijkbeoordelaar en de student het BPV-examen eindgesprek
  • Stelt het eindoordeel vast

De praktijkexaminator is een docent van Team Handel & Commercie, dit is een andere persoon dan de BPV-begeleider. Dit om de rollenscheiding te waarborgen.

Met deze praktijkexaminator maak jij een afspraak voor een CGI (Criterium gericht interview). Je levert uiterlijk een week van te voren je complete stagedocumentatie in bij de praktijkexaminator. De praktijkexaminator komt langs op de BPV om het beoordelingsadvies van de BPV te bespreken, de complete stagedocumentatie en het advies van jouw BPV bedrijf worden besproken, de Praktijkexaminator baseert hierop zijn eindoordeel.

Examens

Examinering

Als praktijkexaminator beoordeelt u de student tijdens het praktijkexamen. Bent u gevraagd om een praktijkexamen af te nemen? Dan bent u een praktijkexaminator. Belangrijk hierin is dat de student verantwoordelijk is voor zijn eigen examens. Hij/zij moet zelf initiatief nemen voor de afspraken die gemaakt moeten worden voor de examens. Voordat het eindexamen (criteriumgericht interview) plaats vindt, heeft de student zijn verslag laten lezen door de praktijkexaminator van het bpv bedrijf en daar feedback op gekregen. Daarna mailt de student dit verslag naar de docent die hem/haar begeleidt. Dit is minimaal 1 week voordat het eindexamen plaats vindt.

 

Praktijkexamens

De praktijkexamens vinden plaats tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv). Met andere woorden: op de werkvloer.

Voor iedere kerntaak is een praktijkexamen ontwikkeld. Praktijkexamens bestaan uit een of meerdere examenonderdelen en een criteriumgericht interview (cgi). Bij alle examenonderdelen voert de student een of meerdere examenopdrachten uit.

 

Voorbereiding van het praktijkexamen

Als voorbereiding op het praktijkexamen wordt tijdens de bpv een nul- en voortgangsmeting uitgevoerd. Hiermee wordt duidelijk wat de student al kan en nog moet leren. Ook wordt duidelijk of alle werkprocessen in het praktijkexamen uitgevoerd kunnen worden in het leerbedrijf. De nul- en voortgangsmeting gaan over de examenopdrachten die in het andere boekje beschreven staan. Er zijn dus 2 boekjes, maar die gaan over de competenties behorende bij de examenopdrachten.

Dus bij sommige examenopdrachten zal de student deze nog niet gedaan hebben en dan is het een ‘o‘ ontwikkelpunt. Pas als de examenopdracht gedaan is, kan er een ‘v’ van voldaan worden omcirkeld. De student is verantwoordelijk voor het vragen om input en invullen van de boekjes.

Voorafgaand aan het praktijkexamen maakt u samen met de praktijkopleider en de student een aantal afspraken. Maak in ieder geval afspraken over:

  • De periode waarin het praktijkexamen plaatsvindt
  • De momenten waarop u de examens uitvoert
  • Wat de opleiding tijdens het examen precies van u verwacht
  • Welke werkzaamheden u tijdens het praktijkexamen examineert

 

Afname van de praktijkexamens

Tijdens het praktijkexamen observeert en examineert u de student terwijl hij/zij de examenopdrachten uitvoert.

Bij het afnemen van het praktijkexamen voert u de volgende activiteiten uit:

A. beoordelen van de examenopdrachten.

B. observeren van de werkzaamheden en het invullen van de observatiechecklist.

C. afronding van het praktijkexamen.

D. handtekening van student en praktijkexaminator onder het afgenomen examen.

E. Na bovenstaande acties zal de Landstede praktijkexaminator komen om een eindexamengesprek (CGI) te voeren. Tijdens dit gesprek doet de student zijn presentatie en beoordeelt de Landstede praktijkexaminator de gemaakte examenopdrachten in de vorm van een Criterium gericht interview. Hierbij zijn altijd de student, praktijkbeoordelaar en docent/examinator aanwezig. Waarna duidelijk wordt of de student het examen heeft behaald.

 

Beoordelen van de examenopdrachten

In ieder examenonderdeel zijn één of meerdere examenopdrachten opgenomen. Deze examenopdracht(en)voert de student uit tijdens het examen. U beoordeelt eerst of de student aan de opdracht heeft voldaan. Daarna vult u de bijbehorende observatiechecklist in.

 

Afronding van het praktijkexamen

De student is geslaagd voor het praktijkexamen van de betreffende kerntaak als hij:

• alle examenonderdelen heeft behaald en

• het criteriumgericht interview met een voldoende heeft afgesloten.

De specifieke leerdoelen, leeropdrachten, leeractiviteiten en de aan het KD gekoppelde leerresultaten staan vermeld op de bijlage bij de BPVO.

Voor de praktijkopleider

Begeleiding

Tijdens de BPV heeft de student recht op goede begeleiding. Het is de bedoeling om met goede begeleiding de BPV zo leerzaam mogelijk te maken.
Op de BPV-plek heb je een praktijkopleider en vanuit school word je begeleid door één van de docenten van Handel & Commercie Harderwijk. Dit is je BPV-begeleider. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse rollen die betrokken zijn bij de begeleiding en beoordeling van de student

Taken van de Praktijkopleider

  • Introduceren van de student binnen het BPV-bedrijf, wegwijs maken in de organisatie en bekend maken met de regels en voorschriften.
  • Er voor zorgdragen dat de student activiteiten verricht zoals omschreven in de stage-opdrachten en dat deze zijn afgestemd  op de leerdoelen van de student.
  • Interesse tonen in het leerproces van de student: motiveren, stimuleren, vragen stellen en uitnodigen tot, leren binnen het BPV bedrijf.
  • Afnemen van de nul- en de tussenmeting .
  • Wekelijks aftekenen van de urenverantwoording.
  • Onderhouden van contacten met de BPV-begeleider ten aanzien van de student.
  • Beoordelen van de leeractiviteiten en de beroepshouding, in samenspraak met de praktijkbegeleider en de student zelf.
  • Overleg voeren met alle partijen bij eventuele conflicten.

Taken van de BPV-begeleider (docent):

De BPV-begeleider heeft contact met het BPV-bedrijf en zal op kennismakingsgesprek komen op jouw BPV. Tijdens deze gesprekken komt in ieder geval het volgende aan bod:

  • je functioneren binnen het bedrijf;
  • je beroepshouding;
  • je leerdoelen;
  • de vorderingen van de opdrachten;
  • eventueel de tussen- en/of eindevaluatie en
  • de voortgang van de eventueel af te ronden kerntaken

Verder zal de BPV-begeleider:

  • vragen van jou en je praktijkopleider beantwoorden;
  • helpen bij het oplossen van problemen die je ondervindt en die niet door jezelf en/of de praktijkopleider kunnen worden opgelost en;

Taken van de beoordelaar vanuit de praktijk:

  • Deze beoordeelt het functioneren van de student  
  • Adviseert de beoordelaar van Landstede middels het compleet ingevulde examenboekje
  • Voert samen met de beoordelaar vanuit Landstede en de student het BPV-eindgesprek. (wordt ook wel het criteriumgericht interview genoemd)

Taken van de beoordelaar vanuit Landstede:

  • Is aanwezig bij het eindgesprek in de praktijk.
  • Voert samen met de praktijkbeoordelaar en de student het BPV-examen eindgesprek
  • Stelt het eindoordeel vast

De praktijkexaminator is een docent van Team Handel & Commercie, dit is een andere persoon dan de BPV-begeleider. Dit om de rollenscheiding te waarborgen.

Met deze praktijkexaminator maak jij een afspraak voor een CGI (Criterium gericht interview). Je levert uiterlijk een week van te voren je complete stagedocumentatie in bij de praktijkexaminator. De praktijkexaminator komt langs op de BPV om het beoordelingsadvies van de BPV te bespreken, de complete stagedocumentatie en het advies van jouw BPV bedrijf worden besproken, de Praktijkexaminator baseert hierop zijn eindoordeel.

Meer info & Praktische tips

Mocht u graag meer informatie willen over hoe u uw student goed kunt begeleiden. Via de website van SBB kunt u zich aanmelden bij stagecoach. Daarmee ontvangt u steeds op het juiste moment een e-mail met praktische informatie, afgestemd op de fase waarin uw student zich bevindt. Denk aan tips voor voortgangsgesprekken of informatie over workshops. https://www.s-bb.nl/bedrijven/beroepspraktijkvorming/sbb-stagecoach

Kwalificatiedossier & Leerdoelen

De student werkt tijdens zijn opleiding aan de kerntaken en werkprocessen uit het kwalificatiedossier. Deze kerntaken en werkprocessen komen terug tijdens de BPV. Handel & Commercie biedt de volgende opleidingen aan:

  • Verkoper Niveau 2 (KD Verkoop 25167)
  • Eerste Verkoper Niveau 3 (KD Advies & Leiding in de verkoop 25153)
  • Manager Retail Niveau 4 (KD Management Retail 25162)
  • Commercieel medewerker Niveau 3 (KD Commercie 25134)
  • Junior Accountmanager Niveau 4 (KD Commercie 25132)
  • Vestigingsmanager Groothandel Niveau 4 (KD Commercie 25137)

Deze opleidingen zijn verspreid over 4 KD's (Kwalificatiedossiers), hieronder zijn deze te vinden:

Open bestand KD Verkoop

Open bestand KD Advies en Leiding in de verkoop

Open bestand KD Management Retail

Open bestand KD Commercie

Naast de KD's, kunt u via onderstaande knoppen korte films bekijken van de verschillende opleidingen. In deze films worden de kerntaken en werkprocessen voor de desbetreffende opleiding beschreven en weergegeven.

Verkoper

Eerste Verkoper

Manager Retail

Commercieel Medewerker

Junior Accountmanager

Vestigingsmanager Groothandel

Feedback

Om een mooi leerproces neer te kunnen zetten is feedback belangrijk. Voor een student is het fijn als er regelmatig feedback gegeven wordt op werk, werkzaamheden en beroepshouding. Daarnaast geeft de praktijkopleider feedback op de nul- en voortgangsmeting en begeleidt de praktijkopleider de student tijdens uitvoering van de examenopdrachten. De student is zelf verantwoordelijk om afspraken te maken omtrent deze evaluaties & feedbackmomenten.

Naast het geven van feedback tekent de praktijkopleider de volgende documenten:

  • Urenverantwoording
  • Nulmeting
  • Voortgangsmeting
  • BPV-Voldoende formulier
  • Digitaal de vragenlijst praktijkbeoordelaar MBO 

Examens

Examinering

Als praktijkexaminator beoordeelt u de student tijdens het praktijkexamen. Bent u gevraagd om een praktijkexamen af te nemen? Dan bent u een praktijkexaminator. Belangrijk hierin is dat de student verantwoordelijk is voor zijn eigen examens. Hij/zij moet zelf initiatief nemen voor de afspraken die gemaakt moeten worden voor de examens. Voordat het eindexamen (criteriumgericht interview) plaats vindt, heeft de student zijn verslag laten lezen door de praktijkexaminator van het bpv bedrijf en daar feedback op gekregen. Daarna mailt de student dit verslag naar de docent die hem/haar begeleidt. Dit is minimaal 1 week voordat het eindexamen plaats vindt.

 

Praktijkexamens

De praktijkexamens vinden plaats tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv). Met andere woorden: op de werkvloer.

Voor iedere kerntaak is een praktijkexamen ontwikkeld. Praktijkexamens bestaan uit een of meerdere examenonderdelen en een criteriumgericht interview (cgi). Bij alle examenonderdelen voert de student een of meerdere examenopdrachten uit.

 

Voorbereiding van het praktijkexamen

Als voorbereiding op het praktijkexamen wordt tijdens de bpv een nul- en voortgangsmeting uitgevoerd. Hiermee wordt duidelijk wat de student al kan en nog moet leren. Ook wordt duidelijk of alle werkprocessen in het praktijkexamen uitgevoerd kunnen worden in het leerbedrijf. De nul- en voortgangsmeting gaan over de examenopdrachten die in het andere boekje beschreven staan. Er zijn dus 2 boekjes, maar die gaan over de competenties behorende bij de examenopdrachten.

Dus bij sommige examenopdrachten zal de student deze nog niet gedaan hebben en dan is het een ‘o‘ ontwikkelpunt. Pas als de examenopdracht gedaan is, kan er een ‘v’ van voldaan worden omcirkeld. De student is verantwoordelijk voor het vragen om input en invullen van de boekjes.

Voorafgaand aan het praktijkexamen maakt u samen met de praktijkopleider en de student een aantal afspraken. Maak in ieder geval afspraken over:

  • De periode waarin het praktijkexamen plaatsvindt
  • De momenten waarop u de examens uitvoert
  • Wat de opleiding tijdens het examen precies van u verwacht
  • Welke werkzaamheden u tijdens het praktijkexamen examineert

 

Afname van de praktijkexamens

Tijdens het praktijkexamen observeert en examineert u de student terwijl hij/zij de examenopdrachten uitvoert.

Bij het afnemen van het praktijkexamen voert u de volgende activiteiten uit:

A. beoordelen van de examenopdrachten.

B. observeren van de werkzaamheden en het invullen van de observatiechecklist.

C. afronding van het praktijkexamen.

D. handtekening van student en praktijkbeoordelaar onder het afgenomen examen.

E. Na bovenstaande acties zal de Landstede praktijkexaminator komen om een eindexamengesprek (CGI) te voeren. Tijdens dit gesprek doet de student zijn presentatie en beoordeelt de Landstede praktijkexaminator de gemaakte examenopdrachten in de vorm van een Criterium gericht interview. Hierbij zijn altijd de student, praktijkbeoordelaar en docent/examinator aanwezig. Waarna duidelijk wordt of de student het examen heeft behaald.

 

Beoordelen van de examenopdrachten

In ieder examenonderdeel zijn één of meerdere examenopdrachten opgenomen. Deze examenopdracht(en)voert de student uit tijdens het examen. U beoordeelt eerst of de student aan de opdracht heeft voldaan. Daarna vult u de bijbehorende observatiechecklist in.

 

Afronding van het praktijkexamen

De student is geslaagd voor het praktijkexamen van de betreffende kerntaak als hij:

• alle examenonderdelen heeft behaald en

• het criteriumgericht interview met een voldoende heeft afgesloten.

De specifieke leerdoelen, leeropdrachten, leeractiviteiten en de aan het KD gekoppelde leerresultaten staan vermeld op de bijlage bij de BPVO.

Documenten - bijlagen

Checklist afronding BPV

De volgende zaken moeten ingevuld, ondertekend en ingeleverd zijn om de BPV af te ronden.

  • Praktijkovereenkomst (BPVO); deze moet al getekend zijn vóór de aanvang van de stage.
  • Vragenlijst BPV Beoordelaar; Deze moet je beoordelaar ingevuld hebben vóór aanvang van de stage, je Landstede begeleider zal deze vragenlijst bespreken tijdens het kennismakingsgesprek
  • Werkprocesbeoordeling per kerntaak (Examenboekjes). Let op dat alle voorbladen, handtekeningen, vinkjes, data en dergelijke juist zijn ingevuld.
  • Indien van toepassing, moeten de bij de BPV examens behorende  examenopdrachten en verslagen per kerntaak zijn toegevoegd.
  • Urenverantwoording. Hierbij moeten alle uren die in de BPVO staan genoemd, worden verantwoord
  • BPV Voldoende formulier. Naast alle bovengenoemde stukken, moet deze ook worden ingevuld

Aanvragen BPVO

Voordat je begint met je BPV, moet je eerst een Praktijkovereenkomst (BPVO) aanvragen, dit gaat tegenwoordig digitaal. Je coach activeert (samen met de administratie) het BPV gedeelte in Eduarte. Na activatie kun je "gewoon" inloggen in het Eduarte studenten portaal, hier wordt nu de tegel "Stage" zichtbaar. Via het keuzemenu kun je jouw stage doorgeven aan de administratie. Als je jouw stage hebt doorgegeven via Eduarte zal de administratie de BPVO digitaal opmaken. Jij ontvangt een digitaal te ondertekenen contract. Nadat jij dit hebt ondertekend zal je BPV begeleider van het bedrijf het contract digitaal ontvangen ter ondertekening. (let er goed op dat je het juiste mailadres doorgeeft via het keuzemenu in eduarte.)

 

Staat jouw bedrijf er niet tussen in Eduarte? Ga dan samen met je coach na of het bedrijf erkend is. Je coach kan je hierbij helpen.

 

Nadat deze overeenkomst is getekend door school, het bedrijf en jezelf kun je beginnen met je BPV.

 

Vragenlijst BPV Beoordelaar

Veel studenten examineren op stage. Dit houdt in dat je een kerntaak afrond op je stageplek. Dit examen wordt beoordeeld door je Praktijkbeoordelaar.

Om dit goed te laten verlopen is het van belang dat je praktijkbeoordelaar vóór aanvang van (of in de eerste stageweek) de vragenlijst BPV beoordelaar invult.

Tijdens het kennismakingsgesprek zal je coach deze (ingevulde) vragenlijst bespreken, en waar nodig extra instructie geven.

De vragenlijst vind je door te klikken op de link hieronder:

Vragenlijst Deskundigheid BPV Beoordelaar

Urenverantwoording

Het is van belang dat je tijdens de BPV periode je uren op een juiste wijze registreert. Hier is een eenvoudig formulier voor ontwikkeld. Vul dit formulier compleet in.

Let op:

  • Schrijf de juiste weeknummers op
  • Vul je BPV-uren, ziekte uren, of eventuele bijzonderheden juist in
  • Laat de praktijkopleider wekelijks de uren af tekenen
  • Zorg voor de juiste handtekeningen onderaan het formulier
  • Tel alle uren bij elkaar op en check of ze matchen met de BPVO

Uren gaan digitaal..... meer info volgt.

Open bestand BPV Urenregistratie - Studenteninfo

BPV-Voldoende formulier

Tot slot willen we bij Landstede graag weten of je voldoende hebt ingezet tijdens de BPV. 

De BPV begeleider van Landstede bepaalt na advies van de Praktijkopleider van het bedrijf of jij een voldoende hebt gehaald.

Het formulier is te vinden via de link hieronder.

Open bestand Model Voldoende BPV

Opdrachten JAM Jaar 1 (NIEUW)

Open bestand Opdrachten JAM Jaar 1 (NIEUW)