Technofilosofie - Aandacht

Technofilosofie - Aandacht

TECHNOFILOSOFIE - AANDACHT - COLLEGES

PRESENTATIES
Hieronder staan een aantal presentaties / colleges die je kunnen helpen om een module vorm te geven met als onderwerp aandacht. Elk bestand is een powerpoint met in de notes uitleg. Onder de presentaties staat kort waar ze over gaan. 

Open bestand Technofilosofie Handelaren in Aandacht _ Collegemateriaal

Dit is een presentatie over handelaren in aandacht. Het businessmodel van de handelaar in aandacht wordt in historisch perspectief geplaatst, er wordt gekeken naar de toekomst en er wordt besproken welke gevolgen dit businessmodel heeft voor ons als mensen en als maatschappij. Ook worden oplossingen gesuggereerd. De powerpoint bestaat uit louter afbeeldingen. Tekst staat in de notes.

Open bestand Technofilosofie Appen is het Nieuwe Roken_Collegemateriaal

Dit is een college over de relatie tussen Appen en Roken. In de presentatie wordt bekeken hoe we de lessen van de geschiedenis van het roken kunnen gebruiken om beter te gaan appen. De powerpoint bestaat uit louter plaatjes. De toelichting staat in de notes.

Open bestand Technofilosofie gedragsmotivatie en onze apps_Collegemateriaal

Als ons gedrag wordt bepaald door een combinatie van gemak, motivatie en een trigger. In dit college wordt uitgelegd hoe dat werkt, en hoe designers van apps daar handig gebruik van maken om ons zoveel mogelijk te kluisteren aan ons scherm.

Open bestand Technofilosofie Cognitieve systemen 1 en 2_Collegemateriaal

In dit college wordt de theorie van de 2 systemen uitgelegd en hoe dat systeem zich verhoudt tot de manier waarop de technologie om ons heen is ontworpen en de manier waarop wij die technologie gebruiken.

Open bestand Technofilosofie variabele beloning_Collegemateriaal

Dit zijn een aantal slides met notes met betrekking tot het designmodel Hooked waarin aangegeven wordt hoe je een verslavende app maakt. Expliciet wordt ingegaan op het element van de variabele beloning.

Open bestand Technofilosofie Verleiding_Collegemateriaal

Deze presentatie gaat over verleiding met een aantal slides met leuke voorbeelden. De manieren om iemand te verleiden worden besproken en daarna wordt de stap gezet naar technologie.

Colofon

Het arrangement Technofilosofie - Aandacht is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Rens van der Vorst Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2019-11-19 15:17:45
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Binnen Fontys hechten we aan TEC for Society. Binnen die lijn speelt nadenken over technologie een belangrijke rol, oftwel technofilosofie. Meer vind je op www.technofilosofie.com

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Dit is verzameld lesmateriaal rondom het onderwerp Aandacht in het thema Technofilosofie
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open