Het arrangement Opdracht: Europese Unie - kgt2 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.
- Auteur
- Laatst gewijzigd
- 2021-11-25 09:39:17
- Licentie
-
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:
- het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
- het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
- voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.
Aanvullende informatie over dit lesmateriaal
Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:
- Toelichting
- Deze opdracht hoort bij het thema 'Welvaart en groei', en is onderdeel van de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor economie vmbokgt2. De opdracht begint met een intro, hier werk je samen met een klasgenoot. Er worden verschillende woorden weergegeven die te maken hebben met de Europese Unie. Je legt allebei twee woorden aan elkaar uit. Daarna komt er een stuk tekst over wat je straks kan na deze opdracht (de leerdoelen) en vervolgens komt er een uitleg wat je gaat doen. De opdracht bestaat uit drie verschillende stappen met bijbehorende opdrachten, een samenvatting, een eindopdracht en een reflectie. Bij stap 1 is er een opdracht over samenwerken in Europa. Hier is een tekst uit de kennisbank over Europa aan toegevoegd. Hier wordt onder andere de geschiedenis van de EU uitgelegd. Vervolgens komt er een vraag over de oprichting van de Europese Unie en er komen vragen over de landen van de EU. Bij stap 2 is er een opdracht over vormen van samenwerking - Euro. Eerst worden er voorbeelden van samenwerkingen uitgelegd. Ook is bij deze stap een tekst uit de kennisbank over Europa toegevoegd. In deze tekst gaat het onder andere over 'Vrij verkeer'. Daarna komen er vragen over vormen van samenwerking. Deze stap eindigt met een video die goed past bij de vormen van samenwerking van de EU. Bij stap 3 is er een opdracht over de EU groter of kleiner? Hier is de tekst uit de kennisbank over Europa aan toegevoegd. In deze tekst gaat het onder andere over Europa: ja of nee? Vervolgens bespreek je met een klasgenoot de huidige aantal lidstaten van de Europese Unie. Na de laatste stap komt er een opdracht waar de stof nog een keer wordt herhaald en de samenvatting volledig moet worden ingevuld. Dan komt de eindopdracht: de toets. Je sluit deze opdracht af met een eindtoets over de Europese Unie. Hier worden tien meerkeuzevragen gesteld. Na de eindopdracht wordt er nog een keer teruggekeken naar de opdracht, dus hoe ging het? En kan ik wat ik moet kunnen?
- Leerniveau
- VMBO gemengde leerweg, 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 2; VMBO theoretische leerweg, 2;
- Leerinhoud en doelen
- Welvaart en groei; Economie; Europa; Internationale ontwikkelingen;
- Eindgebruiker
- leerling/student
- Moeilijkheidsgraad
- gemiddeld
- Studiebelasting
- 2 uur en 0 minuten
- Trefwoorden
- arrangeerbaar, brexit, economie, eg, euro, europese unie, stercollectie, vmbokgt2, vrij verkeer, welvaart en groei
Gebruikte Wikiwijs Arrangementen
VO-content Economie. (2018).
Opdracht: Overheid: inkomsten en uitgaven - kgt2
https://maken.wikiwijs.nl/127477/Opdracht__Overheid__inkomsten_en_uitgaven___kgt2
VO-content M&M. (2018).
Opdracht: Europese Unie vmbo12
https://maken.wikiwijs.nl/63403/Opdracht__Europese_Unie__vmbo12