Voortplanting

Voortplanting

Inleiding

Hallo en welkom!

Wij zijn hier op aarde gekomen op dezelfde manier, via de baarmoeder van onze moeders. Hoe naar het beeld ook is, ja onze ouders hebben geslachtsgemeenschap gehad om zichzelf voort te planten en ons te creëren. Dit is de plek waar je leert over het vrouwelijk voortplantingsorgaan. Hoe ze van de binnen en buiten kant werkt en hoe het er allemaal uit ziet. Omdat ik zelf baat heb bij het leren via filmpjes zijn er op deze pagina een aantal geplaatst. Voor degenen die toch liever leren door lezen is alle stof die nodig is voor vmbo2 hier uitgewerkt. Als laatste zijn er ook verschillende oefenmethodes waarmee je kan controleren of je de stof ook daadwerkelijk beheerst. Kijk rustig rond, exploreer en wordt een echte vrouwen expert!

 

De punten die hier te vinden zijn:

  • De binnenkant van het vrouwelijk geslachtsorgaan
  • De buitenkant van het vrouwelijk geslachtsorgaan
  • Samenvatting
  • Oefeningen

 

Indien je de diagnostische toets en de oefenvragen goed afsluit, beheers je de stof en ben je in staat alle delen van het vrouwelijk geslachtsorgaan te benoemen en uit te leggen.

Colofon

Het arrangement Voortplanting is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Elise Westermann Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2018-11-04 21:10:40
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Dit is de plek waar je leert over het vrouwelijk voortplantingsorgaan op vmbo tl- 2 niveau. Hoe ze van de binnen en buiten kant werkt en hoe het er allemaal uit ziet. Er zijn verschillende methodes beschikbaar om de stof je eigen te maken. Zo kan je leren via filmpjes, is er lees stof en zijn er ook verschillende oefenmethodes waarmee je kan controleren of je de stof ook daadwerkelijk beheerst.
Leerniveau
VMBO theoretische leerweg, 2;
Leerinhoud en doelen
Reproductie en evolutie; Biologie; Reproductie;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
1 uur en 0 minuten
Trefwoorden
binnenkant, buitenkant, clitoris, geslachtsorgaan, vagina, voortplanting, voortplantingsorgaan, vrouw, vrouwelijk, vulva
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open