LB

LB

Inleiding

Wat houdt studieloopbaanbegeleiding nu precies in?

Studieloopbaanbegeleiding bestaat uit:

1. Begeleiding studievoortgang

2. Begeleiding  loopbaanontwikkeling                                           

3. Begeleiding professionele (beroeps) ontwikkeling

Tijdens je studie word je begeleid  door je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) in je beroeps-, studie- loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor heb je regelmatig individuele voortgangsgesprekken over je ontwikkeling.  Je SLB-er zorgt voor verslaglegging van de voortgangsgesprekken en zorgt voor afstemming met andere docenten/begeleiders die bij jou betrokken zijn.  Bij evt. knelpunten in je persoonlijk functioneren schakelt de SLB-er zo nodig ander begeleiding in. De studievoortgang blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid. Het ontwikkelings- en examenportfolio zijn belangrijke instrumenten om je ontwikkeling te kunnen volgen. Persoonlijke leerdoelen zijn daarvan een onderdeel. Hierover krijg je in je SLB groep uitleg van je SLB-er.

Binnen de SLB uren zal  o.a. aandacht besteed worden aan loopbaanbegeleiding  en studievaardigheden. Het planmatig kunnen werken, jouw leerstijl, ambities , het kunnen reflecteren en samenwerken komen hierin aan de  orde. Je werkt daarvoor aan verschillende opdrachten.

De begeleiding in je professionele (beroeps) ontwikkeling van je opleiding is gericht op de inhoud van het beroep als verpleegkundige. Het beroepsbeeld, het kwalificatiedossier van de verpleegkundige met de kerntaken, werkprocessen en competenties staan hierin centraal. Door verschillende opdrachten zal je meer inzicht krijgen in deze begrippen en in de eisen die aan je beroep worden gesteld.

 

De studieloopbaanbegeleiding valt onder de levens- en loopbaanlijn.

De studieloopbaanbegeleider is verder je coach en je vraagbaak. Hij of zij begeleidt jou en heeft individueel contact met je over je planning, voortgang en ontwikkeling. Als je ouders of verzorgers vragen hebben, kunnen ze ook bij deze persoon terecht.

Als je de verkeerde studie hebt gekozen of je worstelt met een leerbeperking of loopt in je persoonlijke leven tegen problemen aan waar je begeleiding bij nodig hebt, dan kan je je SLB'er vragen een studentbegeleider van het Begeleiding & Advies Team (BAT) in te schakelen voor
extra begeleiding
. Deze begeleider kan je verder helpen. 

Colofon

Het arrangement LB is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
teamvp nw
Laatst gewijzigd
2019-09-03 13:10:05
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
https://www.youtube.com/watch?v=d_Tsq7qvgW0
https://www.youtube.com/watch?v=d_Tsq7qvgW0
Video

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

teamvp nw. (2017).

SLB

https://maken.wikiwijs.nl/103392/SLB

teamvp nw. (2016).

SLB LJ1

https://maken.wikiwijs.nl/79975/SLB_LJ1

teamvp nw. (2017).

SLB LJ2 2017-2018

https://maken.wikiwijs.nl/105685/SLB_LJ2_2017_2018

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open