LB

LB

Inleiding

Wat houdt studieloopbaanbegeleiding nu precies in?

Studieloopbaanbegeleiding bestaat uit:

1. Begeleiding studievoortgang

2. Begeleiding  loopbaanontwikkeling                                           

3. Begeleiding professionele (beroeps) ontwikkeling

Tijdens je studie word je begeleid  door je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) in je beroeps-, studie- loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor heb je regelmatig individuele voortgangsgesprekken over je ontwikkeling.  Je SLB-er zorgt voor verslaglegging van de voortgangsgesprekken en zorgt voor afstemming met andere docenten/begeleiders die bij jou betrokken zijn.  Bij evt. knelpunten in je persoonlijk functioneren schakelt de SLB-er zo nodig ander begeleiding in. De studievoortgang blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid. Het ontwikkelings- en examenportfolio zijn belangrijke instrumenten om je ontwikkeling te kunnen volgen. Persoonlijke leerdoelen zijn daarvan een onderdeel. Hierover krijg je in je SLB groep uitleg van je SLB-er.

Binnen de SLB uren zal  o.a. aandacht besteed worden aan loopbaanbegeleiding  en studievaardigheden. Het planmatig kunnen werken, jouw leerstijl, ambities , het kunnen reflecteren en samenwerken komen hierin aan de  orde. Je werkt daarvoor aan verschillende opdrachten.

De begeleiding in je professionele (beroeps) ontwikkeling van je opleiding is gericht op de inhoud van het beroep als verpleegkundige. Het beroepsbeeld, het kwalificatiedossier van de verpleegkundige met de kerntaken, werkprocessen en competenties staan hierin centraal. Door verschillende opdrachten zal je meer inzicht krijgen in deze begrippen en in de eisen die aan je beroep worden gesteld.

 

De studieloopbaanbegeleiding valt onder de levens- en loopbaanlijn.

De studieloopbaanbegeleider is verder je coach en je vraagbaak. Hij of zij begeleidt jou en heeft individueel contact met je over je planning, voortgang en ontwikkeling. Als je ouders of verzorgers vragen hebben, kunnen ze ook bij deze persoon terecht.

Als je de verkeerde studie hebt gekozen of je worstelt met een leerbeperking of loopt in je persoonlijke leven tegen problemen aan waar je begeleiding bij nodig hebt, dan kan je je SLB'er vragen een studentbegeleider van het Begeleiding & Advies Team (BAT) in te schakelen voor
extra begeleiding
. Deze begeleider kan je verder helpen. 

Verantwoording

Voor het inzien van het verantwoordingsdocument LOB voor de opleiding Verpleegkunde klik je op onderstaande link.

 

Verantwoordingsdocument

Planning

Assen Groningen Winschoten

 

Beoordeling

Het ontwikkelingsgerichte portfolio beoogt door middel van een combinatie van productie en reflectie sturing te geven aan het leerproces van jou als student. Wat betekent dit nu?
Het portfolio betekent letterlijk een verzameling van documenten of werkstukken. Het gaat erom, dat jij de stappen zichtbaar maakt ,op welke wijze jij leert, je resultaten en jouw reflectie hierop. Het portfolio is een hulpmiddel om de groei in je leerproces aan te tonen.
Al het materiaal dat je gedurende je opleiding verzamelt bewaar je in je portfolio. Je kunt hierbij denken aan uitgewerkte opdrachten, reflectieverslagen, resultaten, feedbackformulieren, een POP en een werkplanning. In ieder jaar vinden er gesprekken plaats met jouw studieloopbaanbegeleider om de voortgang te bespreken. Het bespreken van je leerproces doe je aan de hand van het tonen van je portfolio.

Via onderstaande link kun je de verschillende boordelingsfomulieren en aftekenkaarten vinden

Beoordelingen 

Feedback

Via onderstaande link kun je de opdrachten behorende bij dit onderwerp vinden.  

Feedback

Om een beeld te krijgen over wat het begrip feedback betekent en welke vormen van feedback er bestaan, bekijk je onderstaande video.

Groepsvorming

Via onderstaande link wordt je doorverwezen naar de opdrachten die horen bij dit onderwerp.

Groepsvorming

Kennismaking

Via onderstaande link kom je bij de opdrachten die horen bij dit onderwerp.

Kennismaking

LOB

Onder deze link kun je de opdrachten behorende bij dit onderwerp vinden : Loopbaanoriëntatie en -begeleiding 

 

 

LOB heeft als doel het ontwikkelen van je eigen loopbaancompetenties om zo je eigen loopbaan steeds meer zelfstandig te kunnen sturen. Naast het ontwikkelen van je talenten en ambities , je ook een bewuste keuze te laten maken voor een plek op de arbeidsmarkt/vervolgopleiding op basis van je eigen ambities en talenten.

De vijf loopbaancompetenties:

Kwaliteitenreflectie : Wie ben ik, wat kan ik?

Motievenreflectie : Wat wil ik, wat drijft mij?

Werkexploratie : Welk soort werk past bij mij?

Loopbaansturing : Wat wil ik worden?

Netwerken : Wie kan mij daarbij helpen?

Portfolio

Een portfolio is een verzamelmap met bewijsstukken. Met deze bewijsstukken toon je aan wat je geleerd hebt en waar je je verder in gaat ontwikkelen. 

Via onderstaande link wordt je doorverwezen naar de opdrachten behorende bij dit onderwerp.

Portfolio

Reflecteren

Via onderstaande link wordt je doorverwezen naar de opdrachten behorende bij dit onderwerp. 

Reflecteren

Samenwerken

Via onderstaande link kom je bij de opdrachten die behoren bij dit onderwerp.

Samenwerken

De menselijke kant van samenwerken Samenwerken is een symphonie Succesvol samenwerken

 

Studievaardigheden

Via onderstaande link zijn de studievaardigheden opdrachten te vinden:

Studievaardigheden

 

Afbeeldingsresultaat voor studievaardigheden