Interpunctie

Interpunctie

Hallo!

Dag beste lezer!

Dagelijks komen wij van alles tegen waar we niet echt stil bij staan. Het alarm gaat elke morgen weer af, je verstuurt berichtjes via je telefoon naar de andere kant van de wereld en ook weer elke dag kom je nieuwe mensen tegen. Er gebeurt altijd van alles, wat voor ons zo vanzelfsprekend is, dat we daar eigenlijk niet meer over nadenken. Ook interpunctie is daar een voorbeeld van.

Niet alleen in teksten, maar zelfs in één zin kan je al interpunctie tegenkomen. Daarom is het dus erg belangrijk om goed gebruik te maken van interpunctie als je zelf een tekst schrijft. Ook bij het schrijven van een brief, zoals een sollicitatiebrief, moet je je leestekens goed plaatsen.

En daarom gaan wij in dit leerarrangement alle aandacht besteden aan alle punten, komma's, vraagtekens en nog veel meer! Hier kan je dus uitgebreid uitleg vinden, maar ook een handig filmpje, veel oefeningen, een tussentijdse toets en op het eind een toets voor cijfer!

Het is dus de bedoeling dat je de tussentijdse toets maakt, wanneer jij vindt dat je er klaar voor bent. Bekijk de uitleg en maak de oefeningen. Als jij denkt dat je het goed kan, maak je de tussentijdse toets.

Als je de toets niet haalt, kan je de filmpjes bekijken voor extra uitleg. Ook zijn er nieuwe opgaven om mee te oefenen. Als je de toets wel haalt, mag je door naar Les 2. Je bekijkt de uitleg en maakt de oefeningen, waarna je de eindtoets maakt. Deze is voor een cijfer! We streven er zo samen naar om deze toets met een voldoende af te ronden!

Interpunctie komt overal in terug. Ook tijdens je eindexamen wordt je getoetst op taalverzorging. Als je alleen al twee fouten hebt bij het zetten van een punt of een vraagteken op de verkeerde plaats, ben je deze punten al kwijt. Dat is enorm balen natuurlijk, omdat dit ook heel makkelijk te voorkomen is.

 

Mijn doel met dit leerarrangement is dus ook het volgende:

- Na dit leerarrangement weten de leerlingen wat een 'punt, komma, vraagteken, uitroepteken en aanhalingsteken' is. Met andere woorden: na dit leerarrangement weten de leerlingen wat interpunctie inhoudt.

- Na dit leerarrangement kunnen de leerlingen aan een ander uitleggen wanneer je een van deze leestekens gebruikt.

- Na dit leerarrangement kunnen de leerlingen interpunctie correct toepassen in hun eigen geschreven teksten.

- Na dit leerarrangement kunnen de leerlingen een gegeven tekst met ontbrekende interpunctie verbeteren en uitleggen waarom het op die manier moet.

 

Samen gaan we hier doorheen. We zullen slagen!!

 

Dikke pluim,

Meneer Emekli

Colofon

Het arrangement Interpunctie is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Orhan Emekli Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2018-06-30 21:54:17
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
Nearpod interpunctie
https://share.nearpod.com/vsph/MHIvBI2C5G
Link
Kennisclip interpunctie
https://www.youtube.com/watch?v=yaolJRy38J8
Video
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open