ICT-tools

Voor deze gereedschapskist zijn de volgende ICT-tools uitgezocht die je kunnen helpen bij het maken van je eindproduct:

               

 

Quizstud

QuizStud is een (deels gratis) online quiz platform waar je quizzen kan maken en waarbij je via je smartphone of tablet antwoord kunt geven op de meerkeuzevragen.

 

Oefen.be

Met oefen.be kun je online oefenen met leerstof, bijvoorbeeld door middel van een quiz. Dat kan thuis, in de klas, bij je oma, op de kamer van je beste vriend, op je iPad in de auto,... Kortom, altijd en overal.

 

Kahoot

Kahoot is een gratis webtool waarmee een quiz, discussie of peiling gehouden kan worden in de klas. Bij de quizversie wordt er een vraag gesteld waarna de webtool de meningen peilt.

         

 

   

Flipquiz

Flipquiz is een gratis webtool waarmee je een quiz kunt aanmaken die je klassikaal speelt. De klas kan verdeeld worden in teams die tegen elkaar strijden. De vragen verschijnen per onderwerp.

 

Testmoz

Testmoz is een gratis webtool, die gebruikt wordt om je kennis te toetsen na een bepaalde periode. Na het maken van de vragen kun je in een rapport je cijfer terugzien.

   

 

Colofon

Gemaakt met Wikiwijs Maken Het arrangement Quiz is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2020-07-29 11:35:03
Licentie
CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Fair Use: In dit arrangement wordt gebruik gemaakt van beeld- en filmmateriaal van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en materiaal dat vrij beschikbaar is op internet. Bij het gebruik zijn we uitgegaan van fair use. Meer informatie: Fair use. Mocht u vragen/opmerkingen hebben, neem dan contact op via de helpdesk VO-content.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open