Project iks

Vooraf

Project iks

Tijdens deze lessenserie ga je jou plaats in de wereld in tijd en ruimte onderzoeken. Bij geschiedenis ga je jouw plaats in de tijd bestuderen en bij aardrijkskunde ga jij jouw plaats in de ruimte bestuderen. Dit ga je doen door de lessenserie te doorlopen en de vragen en opdrachten te maken en informatie te verzamelen. Aan het einde van de lessenserie ga jij een infographic maken en heb je een website gemaakt met alle verzamelde informatie over jou en jouw plek in tijd en ruimte.

Eindproduct

Als eindproduct van deze serie opdrachten maak je een infographic over jouw plek in de tijd en de ruimte. Deze presenteer je samen met je website tijdens de laatste les van deze periode. 


Beoordeling
Het eindproduct laten jullie beoordelen door jullie docent.
Bij de beoordeling let jullie docent op de inhoud en de vorm.

Werkwijze

In principe ga je alleen aan de slag en lever jij de eindopdrachten alleen in. Sommige opdrachten als het onderzoek naar jouw wijk, cultuur en kenmerken van ontwikkelingslanden kun je ook samen doen.

De website maak je met Google Sites en de infographic met een ander online programma. De infographic wordt wel uitgeprint en die hangen we op in het lokaal.

Alle antwoorden op de andere opdrachten die je tijdens deze module doet, maak je in een Google document. Dit document staat in eeneigen map en die heb je gedeeld met je docent.


Benodigdheden
Maak een map met de titel [jouw naam] in tijd en ruimte aan. En deel deze met jouw gescheidenis- en aardrijkskundeleraar of -lerares. In dit mapje plaats jij al(!) jouw informatie en bestanden die je bij deze module gebruikt.


Tijd
Voor deze opdracht heb je ongeveer 2 lesuren nodig.

Colofon

Het arrangement Project iks is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Boris Berlijn Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2017-10-30 09:17:43
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Leerling gaat adhv opdrachten een portfolio website maken over zijn plek op de aarde in tijd (gs) en ruimte (ak). Zichzelf vergelijken met een leeftijdgenoot in een ander land op de wereld. Het eindproduct wordt een infographic over de leerling zelf.
Leerniveau
VMBO theoretische leerweg, 1; HAVO 1; VWO 1;
Leerinhoud en doelen
Arm en rijk; Verschillen in welvaart en welzijn in de eigen regio en Nederland; Burgerschap; Aardrijkskunde; Leefbaarheid;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
10 uur en 0 minuten
Trefwoorden
cultuur, ik en de wereld, project iks, tijd en ruimte

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

VO-content Aardrijkskunde. (2020).

Opdracht: Mijn wijk vmbo-kgt34

https://maken.wikiwijs.nl/82609/Opdracht__Mijn_wijk_vmbo_kgt34

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open