Internationaal 2 Werken in het buitenland

INTRODUCTIE

Keuzedeel Werken in het buitenland

Je hebt besloten jouw BPV in het buitenland uit te voeren. Leuk en leerzaam! Maar er komt
ook heel wat bij kijken. Je gaat een bedrijf zoeken, vervoer en onderdak regelen en een begroting maken. Soms is het nodig subsidie en/of een visum te regelen. Je kunt tijdens je I-BPV terechtkomen in onverwachte situaties en waarschijnlijk ontmoet je veel nieuwe mensen.

Je hebt de voorlichtingsbijeenkomst over de I-BPV bijgewoond. 

Kijk ook nog eens bij https://www.wilweg.nl/ voor informatie, ervaringen van studenten en handige tips.

Vanwege de wereldwijde coronapandemie heb je ook te maken met inreisbeperkingen voor sommige landen. Zorg ervoor dat je daarvan goed op de hoogte bent. Je mag alleen reizen naar landen met het veiligheidsrisico groen- en/of geel. Check hier de veiligheidsrisico’s.

Gebruik altijd de onderstaande coronawijzer om zeker te weten of je op buitenlandstage kan. Gaat je buitenlandstage door?

Open bestand Coronawijzer buitenlandstage

Onderteken de onderstaande verklaring buitenlandstage en lever een kopie in bij jouw coördinator Internationalisering.

Open bestand Verklaring buitenlandstage Corona

LET OP: neem voor het aanvragen van Erasmus+ subsidie contact op met de coördinator internationalisering van je vestiging.

Jouw I-BPV is gekoppeld aan het keuzedeel Internationaal II: Werken in het buitenland (K0202). Je krijgt opdrachten voorafgaand, tijdens en na je I-BPV. Deze moet je doen om het keuzedeel te behalen. Verzamel alle bevindingen, voorbeelden en resultaten van opdracht twee en drie in een map (portfolio).

Bekijk hier het examen dat hoort bij dit keuzedeel (kies bij jouw cohort het keuzedeel: K0202 Internationaal II werken in het buitenland).

Tijdsplanning

Contact

Heb je vragen neem dan altijd contact op met jouw coördinator Internationalisering of mail met international@yuverta.nl

VOORAF - ZOEK EEN I-BPV

Zoeken op stagemarkt.nl

Mbo-leerlingen mogen alleen BPV uitvoeren op erkende leerbedrijven, anders kan het zijn
dat de school geen diploma mag afgeven. Het is belangrijk dat je keuze maakt uit bedrijven
die erkend zijn voor jouw opleiding.

Hoe weet je waar je je BPV kunt uitvoeren?
Ga naar: http://www.stagemarkt.nl/

Kies voor Meer zoekopties, dan wordt het aantal zoekmogelijkheden vergroot.

 

 

 

 

Je kunt het makkelijkst zoeken op Crebonummer. Dit is het nummer van 5 cijfers dat bij jouw opleiding hoort.

Om het zoekresultaat te verfijnen kan het Crebonummer worden aangevuld met Land en eventueel Plaats. Bij Zoek in de buurt worden de bedrijven in een straal van 10 km rondom de aangegeven plaats weergegeven.

 

Zoeken van een bekend bedrijf
Ken je het bedrijf al en wil je weten of het bedrijf erkend is bij SBB en of het het juiste Crebonummer heeft, dan kun je zoeken op één of meer van de bovenstaande velden. Gebruik niet teveel velden tegelijk, dit levert vaak geen resultaten op.

Sollicitatiebrief en cv

Sollicitatiebrief en/of sollicitatie-email
Door een brief of email naar een bedrijf te sturen, kun je kenbaar maken dat je daar graag je bpv wilt gaan uitvoeren. Zorg dat er bij een sollicitatiebrief altijd een curriculum vitae (cv) is bijgevoegd. Het kan lang duren voordat je een reactie krijgt van het bedrijf. In veel gevallen zelfs geen reactie. Als je na 2 weken nog geen reactie hebt ontvangen, neem dan zelf het initiatief en neem contact op.

Onderstaand vind je achtergronden en tips bij het schrijven van een sollicitatiebrief en cv. Hier zitten voorbeelden bij in het Engels (uit methode Deviant).


Binnenlopen tijdens een vakantie
Door binnen te lopen bij een bedrijf kun je meteen kennismaken met het bedrijf. Als je van plan bent om je bpv internationaal te gaan invullen, kun je bijvoorbeeld tijdens een vakantie in het buitenland al de eerste contacten leggen. Zo krijgt de contactpersoon van het bedrijf ook meteen een beeld van jou. Bedrijven hebben vaak niet meteen tijd voor je en in de meeste gevallen zal er een gesprek gepland worden.


Telefoongesprek en/of skypen
Door te bellen naar een bedrijf weet je waar je aan toe bent. Je voert als het ware een sollicitatiegesprek via de telefoon. Bellen is sneller dan mailen en schrijven, het voorkomt onnodig wachten op een reactie. Als je een afspraak kunt maken om te skypen, krijg je meteen een beter beeld van de contactpersoon en de contactpersoon van jou. Een skype-afspraak maak je telefonisch of per mail.

Het voeren van een telefoongesprek met een bpv-bedrijf kan soms lastig en spannend zijn. Een telefoongesprek kan onvoorspelbaar zijn, je weet niet wat de ander gaat vragen. Toch is het de meest efficiënte manier om een bpv-plek te zoeken.

LET OP: Vraag altijd eerst of je gelegen belt en of ze even tijd voor je hebben. Begin daarna pas met het echte gesprek.

Om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke punten vergeet tijdens het telefoongesprek, bestaat er een checklist met alle punten die aan bod moeten/kunnen komen. Gebruik de onderstaande checklist.

Open bestand Checklist telefoongesprek: Op zoek naar een bpv-bedrijf


Wil je nog meer informatie over solliciteren en cv?
Sollicitatiebrief


Cv

Sollicitatiegesprek

Leerdoelen

Een bpv in het buitenland biedt enorm veel voordelen en mogelijkheden; je maakt een
persoonlijke ontwikkeling door; je leert werken in een andere cultuur, je zorgt gedurende een langere periode voor jezelf, je moet jezelf verstaanbaar maken in een andere taal enz.

Een vakinhoudelijke ontwikkeling is niet altijd vanzelfsprekend; door de vreemde taal en
een andere cultuur is het soms lastig een uitdagende bpv met bijbehorende werkzaamheden uit te voeren. Gecombineerd met jouw persoonlijke ontwikkeling is het wel een enorme uitdaging en ervaring.

Formuleer jouw leerdoelen. Maak onderscheid tussen vakinhoudelijke leerdoelen en persoonlijke leerdoelen. Hoeveel leerdoelen je formuleert is niet van belang. Het gaat erom dat elk leerdoel echt bij jou past en te behalen is op de I-bpv-plaats waar jij terecht gaat komen. Beschrijf je doel op zo’n manier dat je achteraf kunt meten of je het doel hebt behaald.

VOORAF - OPDRACHT 1

Uitleg Organiseer je I-BPV

Er is een aantal zaken die je voorafgaand aan je I-bpv moet organiseren. Als je de menu's
aan de linkerkant bekijkt zie je dat het om best wat te regelen zaken gaat. De volgorde waarin je deze zaken organiseert is niet belangrijk. Wel is belangrijk dat je van alle genoemde zaken nadenkt of ze voor jou van toepassing zijn. Voor sommige leerlingen is het belangrijk dat zij vooraf een begroting maken om zo inzicht te krijgen in de verwachte uitgaven en voor sommige leerlingen is het tijdig aanvragen van een visum heel belangrijk.

Visum aanvragen

Het is verplicht om met het juiste visum voor jouw gastland je I-BPV uit te voeren.
Zonder juist visum kun je niet naar het buitenland om je I-BPV niet uit te voeren! Onderzoek dus op tijd of een visum voor jouw I-BPV nodig is. Soms duurt het wel een half jaar tot een jaar voor jouw visum gereed is.

Regel (indien nodig) dit visum voor de periode dat je jouw I-BPV doet.

Ga je buiten Europa op stage of naar het Verenigd Koninkrijk dan is een visum verplicht. Soms is onduidelijk welke visum nodig is voor een ‘internship’ of ‘workplacement’. Stagelopen is niet hetzelfde als ‘study’ of ‘voluntary work’. Voor de aanvraag van een visum neem je contact op met de ambassade van het desbetreffende land. Laat de ambassade of het consulaat schriftelijk bevestigen op basis van welk visum het voor jou legaal is in dat land stage te lopen.

Begin op tijd met regelen!

Ook zitten er vaak onkosten aan een visum, houd daar rekening mee.

Op de website ‘Wilweg’ kun je informatie vinden over het aanvragen van een visum per land. Ook kun je contact opnemen met de ambassade of het consulaat. Voor sommige landen is een beperkt aantal visa beschikbaar. Er zijn verschillende bureaus die je helpen bij een visum voor Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Dit zijn bijvoorbeeld Visa Versa, Stichting Uitwisseling https://www.susp.nl/ en Huizing Harvest.

 

Administratie bpv

Op Yunet vind je informatie over hoe de administratie van je bpv is geregeld, waaronder een handig overzicht van de acties die van jou en van anderen verwacht worden rondom de administratie van de bpv.

CWP (contract workplacement)

Nadat je je voorstelformulier hebt ingediend, wacht je af of je bedrijf goedgekeurd wordt
door de bpv-coördinator. Een voorstelformulier geeft dus geen garantie op een akkoord vanuit school. Wanneer de bpv-coördinator akkoord gaat met het voorgestelde bedrijf zal er een CWP aangemaakt worden.

Deze CWP is in het Engels opgemaakt. Ga je je bpv uitvoeren op een bedrijf dat gerund wordt door Nederlanders, geef dit dan aan op je voorstelformulier. Wanneer je je CWP hebt ontvangen, laat je deze ondertekenen; zowel door het bedrijf als door jezelf en eventueel ouders/verzorgers wanneer je minderjarig bent. Pas wanneer je je CWP getekend retour hebt gestuurd, mag je je bpv gaan uitvoeren.

Huisvesting

Huisvesting gedurende je I-BPV kun je op verschillende manieren regelen. Soms wordt
er huisvesting aangeboden op het terrein van het bedrijf zelf. Wanneer dit niet mogelijk is, maak dan gebruik van het netwerk van het bedrijf. Je bent vast niet de eerste stagiaire, het bedrijf zal dus wel bekend zijn met de mogelijke huisvesting in de omgeving.

Je kunt ook gebruik maken van de volgende websites:

 

Verzekering

Op deze pagina vind je drie linkjes naar informatie over verzekeringen op het gebied van schade, stage en werken in het buitenland (BPV).

  1. BPV in het buitenland
  2. Wat te doen bij schade?
  3. Stage VO - BPV en verzekeringen

Voor vragen kun je contact opnemen met het verzekeringsloket bereikbaar via verzekeren@yuverta.nl

Vervoer

Wanneer je het vervoer naar je I-BPV gaat regelen, houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Boek zo goedkoop mogelijk i.v.m. je vergoeding door Erasmus (indien van toepassing).

  • Start altijd in incognito om de prijzen laag te houden (cookies).

  • Regel ook je woon/werk verkeer wanneer je niet in de buurt van het bedrijf verblijft.

  • Maak gebruik van vergelijkingssites voor het boeken van tickets.

  • Kijk ook naar omliggende vliegvelden voor een lagere prijs.

Afbeeldingsresultaat voor erasmus

Afbeeldingsresultaat voor incognito

Gerelateerde afbeelding Afbeeldingsresultaat voor vliegveld logo  

Veiligheid

Is jouw land waar je naar toe gaat veilig? Reizen mag alleen naar landen met veiligheidsrisico groene en/of geel. Gebruik de onderstaande Coronawijzer

Open bestand Coronawijzer buitenlandstage

en onderteken de Verklaring Buitenlandstage als je op buitenlandstage kan.

Open bestand Verklaring buitenlandstage Corona

Kijk ook naar de politieke en economische situatie van het land en de gevaren binnen jouw branche. Zorg dat je vooraf weet:

  1. of je op dit moment veilig naar dat land toe kunt gaan. Kijk bij https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen voor de meest actuele reisadviezen;
  2. of er inreisbeperkingen zijn, bijvoorbeeld verplichtte vaccinaties, negatieve coronatesten of quarantaine voorschriften;
  3. waarom jouw bpv-land wel/niet veilig is;
  4. wat je zou doen bij code oranje of code rood terwijl je al in het land verblijft
    • Waar ga je heen?
    • Wat doe je?
    • Waar haal je informatie?
  5. waar je een noodnummer bewaart en wie gewaarschuwd moet worden als er iets met je gebeurt (en hoe);
  6. wie je aan het thuisfront en in het bpv-land (bijv. bij uitstapjes) laat weten waar je bent.

Gezond op reis en vaccinaties

Voor veel landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee,
Oost-Europa en het Caribische gebied worden vaccinaties geadviseerd. Sommige
vaccinaties zijn zelfs verplicht.

Vraag bij de GGD na welke vaccinaties voor jou noodzakelijk zijn. Bespreek daarbij ALTIJD goed wat je werkzaamheden gaan zijn en dat het om een stage in het buitenland gaat. Denk bijvoorbeeld aan een Rabiës-enting wanneer je gaat werken met honden en katten in gebieden waar Rabiës voorkomt.

Kijk voor meer informatie op de site van de GGD: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/

Hier vind je ook informatie over betalen en vergoedingen.

Je kunt ook deze app van de GGD downloaden:

https://www.ggdreisvaccinaties.nl/app-ggd-reist-mee

Deze app voorziet jou tijdens de reis van handige informatie:

  1. Reistips: Hoe voorkom ik...
  2. Wat te doen bij ...
  3. Ziekten op reis
  4. Vaccinaties per land. Zoek handig op de landkaart of in de lijst welke prikken je nodig hebt voor een bepaald land.
  5. Actuele informatie van Ministerie Buitenlandse Zaken, real time binnengehaald
  6. Noodnummers in een land zelf
  7. Sla de adviezen van de reizigersadviseur op in de app onder 'Mijn reis'. Alles thuis nog eens rustig nalezen, wanneer het je uitkomt.
  8. Afspraak maken bij de GGD
  9. Berichtgeving via GPS over o.a. uitbraken. Voor deze functie moet je de locatievoorziening aan zetten. Mocht er in het land waar je bent iets uitbreken, dan ontvang je een 'pushbericht' hiervan.

 

Duurzaam op Reis

Reis zo duurzaam mogelijk. Tips:

  1. Kies niet automatisch voor vliegen maar onderzoek ook andere duurzame vormen van reizen zoals met de trein of de bus. Ga je toch vliegen? Ga dan zo lang mogelijk en boek een directe vlucht.
  2. Plant bomen om de CO2-uitstoot van de reis te compenseren.
  3. Bescherm, toon respect en reis plasticvrij.
  4. Ondersteun en promoot lokale initiatieven.

Begroting maken

Maak een begroting. Vul het begrotingsformulier in.

Ga je binnen de EU op I-BPV dan kun je Erasmus+ subsidie aanvragen. Dit geldt voor alle 28 EU-lidstaten evenals IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije en de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië.

Je krijgt dan jouw reis- en verblijfskosten vergoed tot een bepaald maximum (afhankelijk van land en duur van de stage). Een begroting maken is onderdeel van het aanvraagformulier voor Erasmus+ subsidie. Vraag je coördinator Internationalisering welk aanvraagformulier uit welke Call je moet gebruiken. Download de formulieren via Yunet / Internationalisering / Studenten.

Ga je buiten de EU op I-BPV of binnen de EU zonder een Erasmus+ subsidie, gebruik dan het formulier hieronder.

Ook kun je een uitwonende beurs aanvragen bij DUO voor de periode dat je in het buitenland werkt. Je hebt dan extra inkomsten.

Begrotingsformulier buiten EU of binnen EU zonder Erasmus+ subsidie

Open bestand Begrotingsformulier (buiten de EU of zonder Erasmus+ subsidie)

VOORAF - OPDRACHT 2

Uitleg Onderzoek culturele aspecten

Je gaat veel verschillen ervaren tussen Nederland en het land waar je naar toe gaat.

Denk aan:

  • eetgewoontes (English breakfast?)
  • werktijden (Siësta?)
  • feestdagen (Midsummer in Scandinavië)

Sta je open voor andere culturen? Onderneem je stappen om andere culturen te leren kennen? Ben je bewust van je eigen cultuur? Na het maken van de opdrachten in de menu’s aan de linkerkant weet je beter hoe je tegen jouw eigen cultuur en andere culturen aankijkt.

Culturele verschillen

Onderzoek:

  • de culturele verschillen tussen jouw gastland en Nederland, denk hierbij aan hiërarchie, werkhouding, aanspreekvormen, gebruiken en gewoonten;
  • cultuurelementen van jouw gastland, denk hierbij aan taal, waarden en normen, rituelen;
  • omgangsvormen in jouw gastland, denk hierbij aan kleding, uiterlijk, omgang.

Maak hiervan een mindmap

Communicatiestijlen

In een ander land krijg je te maken met een andere manier van communiceren.
Er is uiteraard sprake van een andere taal, maar vaak ook van andere communicatiestijlen dan je gewend bent en andere non-verbale communicatie. Communicatie is natuurlijk afhankelijk van de persoon. Maar er spelen ook culturele aspecten mee.

Probeer alvast iets te weten te komen over de communicatie waarmee je te maken kunt krijgen in het land waar je heen gaat. Wat jij moet zien uit te vinden, is of er in het land waar je heen gaat bijvoorbeeld één stijl over het algemeen meer voorkomt dan de andere. En welke verschillen er over het algemeen zijn tussen onze non-verbale communicatie en die van het gastland. Hoe is de mimiek, hoe worden de handen en lichaamshouding gebruikt in de communicatie? Welke culuurgebonden verschillen zul je tegen gaan komen tussen de communicatie hier en daar?

Lees hier meer over 'Vier communicatiestijlen' en over 'Nonverbale communicatie'.

Wet- en regelgeving

In een ander land krijg je te maken met een andere politieke en economische situatie.
Vaak is er ook sprake van andere wet- en regelgeving in jouw sector dan je gewend bent.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie van het land waar je naar toe wilt, zul je iets te weten moeten komen over de recente geschiedenis; de politieke en economische situatie van dat land.

  1. Zoek in een landengids/ internet/ reisgids naar informatie over de politiek en geschiedenis van het land waar je naar toe gaat. Je kunt je beperken tot de laatste 100 jaar. Maak een tijdbalk met enkele belangrijke momenten van de afgelopen 100 jaar. Een tijdbalk geeft heel schematisch in één oogopslag weer welke gebeurtenissen er in het recente verleden hebben plaatsgevonden in een land.
     
  2. Met de economische situatie van een land bedoelen we:
  • Hoe welvarend is het land/de streek?
  • Wat is het verschil tussen rijk en arm?
  • Wat zijn de voornaamste inkomensbronnen van de bevolking en de middelen van bestaan?
  • Hoe verhoudt het inkomen van de mensen zich daar met dat van ons, Nederlanders?

    Maak met behulp van internet/ landengids/ reisgids een inventarisatie van de economische toestand op dit moment van het land waar je heen gaat en noteer de verschillen met de Nederlandse economie.
     
  1. Wanneer je je bpv in het buitenland gaat uitvoeren, is het belangrijk om te weten welke wetten er gelden in het land waar je naar toe gaat. Binnen de EU zijn de meeste regels hetzelfde. Echter soms zijn er kleine verschillen. Buiten de EU kunnen die regels erg verschillen.

    Onderzoek welke voor jouw sector relevante wet- en regelgeving anders is in jouw gastland. Denk bijvoorbeeld: milieueisen, kwaliteitseisen, dierenwelzijn, voedselveiligheid, arbeidsvoorwaarden, verkeersregels enz.

TIJDENS - OPDRACHT 3

Uitleg Bewijs verzamelen

Tijdens je I-BPV kom je in allerlei situaties terecht. Verzamel tijdens je I-bpv een aantal

(digitale) voorbeelden. Maak foto’s of filmbeelden.

Verzamel tijdens je buitenlandse bpv:

  • twee voorbeelden waarin je hebt laten zien dat je kunt omgaan met culturele verschillen;
  • twee voorbeelden waarin je eenvoudige informatie zowel schriftelijk als mondeling geeft in een moderne vreemde taal;
  • één voorbeeld van een andere werkwijze die toegepast wordt in jouw sector;
  • twee voorbeelden waarin je laat zien dat je zelfstandig functioneert;
  • één voorbeeld waarin je laat zien dat je professionele nieuwe contacten hebt gelegd en die hebt onderhouden.

Leerdoelen
Werk aan de leerdoelen die je hebt beschreven voor deze I-bpv. Maak aantekeningen van je vorderingen:

  • Haal je je doelen?
  • Moet je je doelen bijstellen?
  • Moet je een plan maken om je doelen alsnog te kunnen behalen?

TIJDENS - BPV-OPDRACHTEN

Vaak krijg je tijdens je I-bpv aanvullende opdrachten die met je vak te maken hebben. Maak daarover afspraken met je slb-er.

NA - OPDRACHT 4

Uitleg Mondelinge presentatie

Je zit vol van allerlei indrukken en ervaringen na terugkomst van je I-BPV. Het is tijd om

terug te blikken en een presentatie voor te bereiden.

Verzamel alle bevindingen, voorbeelden en resultaten van opdracht 2 en 3 en bundel die in een map (portfolio).

Kijk nog eens goed naar de doelen die je hebt beschreven voor je I-bpv.

Reflecteren

1. Wat heb ik gedaan en meegemaakt?
Noteer kort wat je hebt gedaan en meegemaakt. Maak gebruik van je blog en je aantekeningen. Deel de activiteiten als volgt in:

  • standaard werkzaamheden
  • bijzondere werkzaamheden
  • andere activiteiten
  • de meest opvallende culturele verschillen tussen het gastland en Nederland

Download hier de invultabel.

Open bestand Reflectietabel

 

2. Wat heb ik geleerd?

  • Waar was je al goed in en kwam goed van pas tijdens je I-bpv?
  • Wat heb je daar geleerd of verbeterd?
  • Wat wil je nog leren n.a.v. deze I-bpv?

Maak hierbij onderscheid tussen sociale vaardigheden en vakvaardigheden. Print uit en vul de kaders in.


Heb je de leerdoelen die je vooraf hebt beschreven, behaald? Leg uit waarom wel/niet.
 

3. Wat ga ik doen met wat ik heb geleerd en met mijn leerwens(en)?
Noteer kort hoe je de vaardigheden die je tijdens je I-bpv hebt geleerd/verbeterd gaat inzetten in de toekomst.

Noteer kort wat je gaat doen met je leerwens(en).

Presentatie voorbereiden

De presentatie bevat:

  • Een filmpje waarin je minimaal vijf items van opdracht twee en drie hebt verwerkt.
  • Informatie over jouw bevindingen en uitwerkingen van opdracht 2 en 3.
  • Informatie over jouw ervaringen, leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling.

De mondelinge presentatie duurt minimaal 8 minuten.

Je mag gebruik maken van ondersteunende materialen, zoals PowerPoint, foto’s, materialen enz.

Mondeling presenteren

Maak afspraken met je slb-er over het geven van jouw mondelinge presentatie (plaats, tijd, hulpmiddelen, aanwezigen enz.). Geef de presentatie over jouw I-BPV

EXAMEN

Bekijk hier het examen dat hoort bij dit keuzedeel (kies bij jouw cohort het keuzedeel: K0202 Internationaal II werken in het buitenland).

  • Het arrangement Internationaal 2 Werken in het buitenland is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Janneke Hopman Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2022-10-07 11:06:11
    Licentie
    CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld