P5/6 en P7 Medisch-technische Handelingen

P5/6 en P7 Medisch-technische Handelingen

Inleiding

Je zit in het tweede jaar van de opleiding tot doktersassistent. Als doktersassistent mag je tegenwoordig veel verschillende handelingen uitvoeren. Welke handelingen tot je takenpakket horen hangt af van waar je werkzaam bent.

In het eerste jaar heb je de basis aangeleerd van o.a. hygiëne, steriele tafels klaarleggen, instrumenten, injecteren, ECG, etc. Nu je in het tweede leerjaar zit, ga je nog met een aantal nieuwe vaardigheden aan de slag, zoals bijv. oren uitspuiten, uitstrijkjes maken, gehoortesten nemen, etc. Hiernaast worden vaardigheden uit leerjaar 1 herhaald. Je wordt klaargestoomd voor het kennisexamen KT2. Ook ga je met de klas een APK-keuring organiseren en uitvoeren op de Open Dag, waarin diverse vaardigheden worden getoond.

Voor het aanleren van vaardigheden maak je gebruik van het protocollenboek. Voor elke handeling is een protocol geschreven. In dit protocol staat stapje voor stapje beschreven hoe je jezelf een handeling kunt aanleren. Gebruik dit protocol ook om kritisch naar jezelf te kijken. Heb ik alle stappen uitgevoerd of ben ik misschien iets vergeten? Je leert verder om niet alleen kritisch te zijn over je eigen functioneren, maar ook kritisch te kijken naar het werk van je klasgenoten. Je gaat elkaar feedback geven en elkaar beoordelen.

In periode 5 of 6 ga je stagelopen bij een huisartsenpraktijk of een polikliniek in een ziekenhuis en zul je je verder bekwamen in de handelingen/vaardigheden die je op school geleerd hebt.

Colofon

Het arrangement P5/6 en P7 Medisch-technische Handelingen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Team DA nw
Laatst gewijzigd
2020-11-30 09:59:45
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Audiogram
http://www.cochlear.com/wps/wcm/connect/nl/home/support/videos-apps/video-horen-met-baha
Link
CTG - De Vlogkundige
https://www.youtube.com/watch?v=53by1kgb7C0
Video
http://www.spirometrie.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=2981
http://www.spirometrie.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=2981
Link

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Team DA nw. (2017).

P1-4 Medisch Technisch Handelen

https://maken.wikiwijs.nl/100391/P1_4_Medisch_Technisch_Handelen

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open