SLB LJ2 2017-2018

SLB LJ2 2017-2018

Inleiding

Wat houdt studieloopbaanbegeleiding nu precies in?

Studieloopbaanbegeleiding bestaat uit:

1. Begeleiding studievoortgang

2. Begeleiding  loopbaanontwikkeling                                          

3. Begeleiding professionele (beroeps) ontwikkeling

Tijdens je studie word je begeleid  door je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) in je beroeps-, studie- loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling.

De studievoortgang blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid. Het ontwikkelings- en examenportfolio zijn belangrijke instrumenten om je ontwikkeling te kunnen volgen. Persoonlijke leerdoelen zijn daarvan een onderdeel.

Binnen de SLB uren zal  o.a. aandacht besteed worden aan loopbaanbegeleiding  en studievaardigheden. Het planmatig kunnen werken, jouw leerstijl, ambities , het kunnen reflecteren en samenwerken komen hierin aan de  orde. Je werkt daarvoor aan verschillende opdrachten.

De begeleiding in je professionele (beroeps) ontwikkeling van je opleiding is gericht op de inhoud van het beroep als verpleegkundige. Het beroepsbeeld, het kwalificatiedossier van de verpleegkundige met de kerntaken, werkprocessen en competenties staan hierin centraal. Door verschillende opdrachten zal je meer inzicht krijgen in deze begrippen en in de eisen die aan je beroep worden gesteld.

 

Beoordeling

Het ontwikkelingsgerichte portfolio beoogt door middel van een combinatie van productie en reflectie sturing te geven aan het leerproces van jou als student. Wat betekent dit nu?
Het portfolio betekent
letterlijk een verzameling van documenten of werkstukken. Het gaat erom, dat jij de stappen zichtbaar maakt ,op welke wijze jij leert, je resultaten en jouw reflectie hierop. Het portfolio is een hulpmiddel om de groei in je leerproces aan te tonen.
Al het materiaal dat je gedurende je opleiding verzamelt bewaar je. Je kunt hierbij denken aan uitgewerkte opdrachten, reflectieverslagen, resultaten, feedbackformulieren, een POP en een werkplanning. In ieder jaar vinden er gesprekken plaats met jouw studieloopbaanbegeleider om de voortgang te bespreken. Het bespreken van je leerproces doe je aan de hand van het tonen van je portfolio.

 

 

Groepsvorming

Groepsvormingsopdrachten

 

Afbeeldingsresultaat voor groepsvormingsproces

Kennismaking

Hieronder enkele kennismakingsopdrachten. Afhankelijk van de groep en de sfeer in een groep kun je bepalen welke het meest geschikt zijn om te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om meerdere opdrachten te doen, afhankelijk van de tijd die je er voor uit wilt trekken.

 

Afbeeldingsresultaat voor kennismaking

LOB

LOB (Loopbaanoriëntatie- en begeleiding)

LOB heeft als doel het ontwikkelen van je eigen loopbaancompetenties om zo je eigen loopbaan steeds meer zelfstandig te kunnen sturen. Naast het ontwikkelen van je talenten en ambities , je ook een bewuste keuze te laten maken voor een plek op de arbeidsmarkt/vervolgopleiding op basis van je eigen ambities en talenten.

 

 

De vijf loopbaancompetenties:

Kwaliteitenreflectie : Wie ben ik, wat kan ik? Afbeeldingsresultaat voor lob onderwijs

Motievenreflectie : Wat wil ik, wat drijft mij?

Werkexploratie : Welk soort werk past bij mij?

Loopbaansturing : Wat wil ik worden?

Netwerken : Wie kan mij daarbij helpen?

 

 

 

 

Studievaardigheden

Studievaardigheden

Studievaardigheden zijn vaardigheden die nodig zijn bij een studie. Het gaat om vaardigheden zoals het verzamelen en lezen van informatie, het onderscheiden van hoofd en bijzaken, aantekeningen maken, onderstrepen, samenvatten en presenteren.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor wat is de betekenis van studievaardigheden

Bronnen

  • Het arrangement SLB LJ2 2017-2018 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    teamvp nw
    Laatst gewijzigd
    2018-04-27 17:32:55
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    sjabloon vak/leerlijn
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    teamvp nw. (2019).

    Klinisch redeneren Groningen 4e jr

    https://maken.wikiwijs.nl/77421/Klinisch_redeneren_Groningen_4e_jr

    teamvp nw. (2016).

    SLB LJ1

    https://maken.wikiwijs.nl/79975/SLB_LJ1

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.