Keuzedeel Webshop, Stedelijk College Eindhoven OBB

Keuzedeel Webshop, Stedelijk College Eindhoven OBB

Inleiding

A Inleiding

Inleiding


In 2021 werd meer dan 10% van allen aankopen door consumenten via webshops gedaan. jaarlijks stijgt dit percentage met 15% en het is de verwachting dat 95% van de aankopen in 2040 via het internet worden gedaan!

Als ondernemer is kennis van webshops dus onmisbaar. Bijna alle producten die je je kunt bedenken zijn online te koop. Zonder goede webshop kunnen winkelketens niet langer voortbestaan. Als toekomstig ondernemer of werknemer in de detailhandel en de retail zul je dus veel met online verkopen te maken krijgen. Om te begrijpen wat het betekent om een succesvolle webshop te maken en te houden ga je hier zelf mee aan de slag. In het keuzedeel Webshop ga je een eigen webshop bedenken, maken, onderhouden en promoten.

 

Een succesvolle webshop starten betekent dat je met iets nieuws moet komen, en dat je weet waar behoefte aan is. Je moet inspelen op de interesses en behoefte van de consument, en kunnen bepalen welke social media je gaat gebruiken om je webshop te promoten.


De opdrachten die je deze periode gaat maken lever je hier in:

www.classroom.google.com   

Google Classroom code: rb5yxcw

 

TIP!: Maak van deze Wikiwijs pagina een bladwijzer in Chrome, dat doe je zo.

B Leerdoelen

Leerdoelen


Een eigen webshop bedenken, ontwikkelen en onderhouden, rekening houdend met doelgroep, assortiment en marktpositie. O.a. :
- een webshop bedenken, met name naam, vorm, grootte, product, positionering, doelgroep, kosten
- een webshop ontwerpen; prototype maken, met name layout, retailformule
- een online webshop maken
- de productfotografie toepassen
- het assortiment onderhouden, met name producten toevoegen en verwijderen
- de webshop voorbereiden voor publicatie
- ontwikkelingen in de e-commerce herkennen
   
Competenties


In het keuzedeel Webshop onderzoeken leerlingen of werken in een online detailhandel of retail organisatie past bij hun eigen interesses en talenten.
Ze werken aan de volgende LOB competenties:

  • Ik heb een beeld van de inhoud van het werk waarvoor ik leer
  • Ik weet welke beroepscompetenties nodig zijn in het werk waarvoor ik leer
  • Ik ben op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkveld
  • Ik weet wat de actuele beroepsdilemma’s zijn in het werk waarvoor ik leer
  • Werkexploratie: welk soort werk past bij mij?

   

C Uitlegvideo's

Van 15-jarige marktplaatshandelaar tot succesvolle webshop-ondernemer

Coolblue groeit verder onder één domein

Bedenk een naam

Beter vindbaar zijn met een domeinnaam deel 1

Beter vindbaar zijn met een domeinnaam deel 2

Beter vindbaar zijn met een domeinnaam deel 3

Intro: Dit is een webshop

Kies een product

Schrijf een tekst

Ontwerp de huisstijl: Logo

Ontwerp de huisstijl: kleur en lettertype

Promoot je webshop

Week 1: Een succesvolle webshop

LES 1: Een succesvolle webshop ondernemer

Zelf een webshop starten als jongere? Je bent niet de enige! Er zijn al verschillende succesvolle internet ondernemers die op jonge leeftijd begonnen zijn met het maken en onderhouden van echte webshops. Ben Woldring is daar een heel goed voorbeeld van.

Ben Woldring, Succesvolle internet ondernemer

Wil je goede tips van een 16 jarige met 8 succesvolle webshops? Kijk dan dit filmpje!

16-jarige runt 8 webshops

OPDRACHT 1: Jouw visie als ondernemer

 

Als ondernemer is het belangrijk om jezelf doelen te stellen. Je wordt pas succesvol als je weet waarom je iets doet, en als je kunt omschrijven wat jouw doel is. Hoe beter je dit kunt, hoe beter jouw webshop wordt.

 

 

Een doel als: "Ik wil heel veel geld verdienen" is geen doel waar veel klanten aan mee willen werken.  

 

Klanten kopen liever producten bij een ondernemer die graag "de beste leren zadels voor een springruiter" verkoopt, of "biologisch afbreekbare boterhamzakjes voor een beter milieu"

Klanten kopen het liefst bij een ondernemer die dezelfde waarden heeft als zij zelf. Daar moet jij gebruik van maken!

 

Om je daar bij te helpen hebben we een aantal vragen voor je die je zo uitgebreid mogelijk moet beantwoorden. Bezoek een aantal webshops op internet voordat je de vragen gaat beantwoorden!

 

Beantwoordt de volgende vragen:

Welke webwinkels ken je, en heb je die ook zelf gebruikt? Leg je antwoord uit.

Wat vond je goed of slecht aan deze webwinkels?

Waarom heb je voor dit keuzedeel gekozen?

Wat denk je aan het einde van dit keuzedeel te kunnen en te weten?

Wat zou je later met een webshop willen doen?

In welke behoefte van de klant wil jij voorzien?

Maak een Word document met daarin de vragen en antwoorden en lever deze in.

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

Week 2: Webshop regels en assortiment

LES 2A: Regels Webshop

Regels en wetgeving

a. Mag iedereen een webshop beginnen?

Ja. In principe wel. Er zijn geen vergunningen of diploma’s voor nodig. Omdat je een webshop ook hobbymatig (dus zonder winstoogmerk) kunt uitbaten, mag eigenlijk iedereen, ook minderjarigen, een webshop beginnen. Als je een bepaald assortiment, zoals sterke drank, wilt verkopen dan heb je, net als een stenen winkel, wel de benodigde vergunningen nodig.

Meer informatie >>

b. Inschrijving KvK en btw-nummer verplicht?

Als je gaat ondernemen met je webshop, dus niet hobbymatig uitbaten, ben je sinds 2008 verplicht je bedrijf in te schrijven bij de KvK. In de meeste gevallen ben je dan ook meteen ondernemer voor de omzetbelasting en moet je een btw-nummer aanvragen en de ontvangen btw na aftrek van de betaalde btw (voorbelasting) afdragen aan de Belastingdienst.

Meer informatie >>

c. Mag je overal een webshop beginnen?

Het beginnen van een webshop in een woonwijk of op een bedrijventerrein kan in strijd zijn met het bestemmingsplan van de gemeente. Vooral wanneer de shop een ruimtelijke uitstraling heeft, doordat bijvoorbeeld klanten producten kunnen afhalen, dient het ondernemingsplan te worden getoetst aan het bestemmingsplan.

Meer informatie >>

2 d. Welke regels zijn er van toepassing op een webshop?

Een verkoop via een webshop wordt wettelijk beschouwd als een koop op afstand. Hierop zijn verschillende bijzondere regels van toepassing.

  • i. Koop op afstand

Een koop op afstand houdt in dat de koopovereenkomst tot stand komt via onpersoonlijke middelen zoals een computer of fax. Dus zonder tussenkomst van een verkoper.

  • ii. Speciale regels koop op afstand webshop

Er geldt een bedenktijd van 14 dagen waarin de klant zonder opgaaf van reden de artikelen terug mag sturen. Het volledige orderbedrag, inclusief de verzendkosten, moet dan worden terugbetaald. De shop dient het modelformulier voor herroeping in de webshop aan te bieden (mag als downloadbare pdf). uit de tekst op de bestelknop moet duidelijk blijken dat er sprake is van een betaalverplichting. De overheid stelt de tekst ‘“bestelling met betalingsverplichting” voor. “Afrekenen” of “Betalen” mag gelukkig ook. Het woord “bestellen” mag niet.

Meer informatie:

www.consuwijzer.nl

www.rijksoverheid.nl

www.acm.nl

 

Retail Top 10

TOP 10 RETAILERS OMZET IN EURO (2016)
1. bol.com € 950.000.000
2. Coolblue € 614.680.000
3. wehkamp € 540.000.000
4. Zalando € 530.000.000
5. Albert Heijn Online € 400.000.000
6. Amazon € 250.000.000
7. H&M € 205.000.000
8. Van Dijk Educatie € 197.000.000
9. Media Markt € 190.000.000
10. Nextail (Blokker Holding) € 173.000.000

LES 2B: Het assortiment

OK, je gaat een eigen webshop beginnen. Maar welke producten wil je verkopen? En waarom? Daar ga je in deze opdracht over nadenken.

a. Hoofd- of nichemarkt?

Een webshop beginnen in de hoofdmarkt is alleen verstandig als je onderscheidend kunt zijn qua aanbod, prijs of service. Dat is natuurlijk heel lastig en voor sommige branches (bijvoorbeeld kinderkleding en telefoonhoesjes) is de markt behoorlijk verzadigd. Daarin kun je alleen opvallen als je heel veel geld uitgeeft aan marketing. Daarom kan het slim zijn een webshop te beginnen die zich richt op een nichemarkt (bijvoorbeeld houten telefoonhoesjes, of wollen kinderkleding). Zo is je markt kleiner maar wel veel makkelijker te bereiken.

Zelf produceren of inkopen?

Door zelf te produceren creëer je al snel een niche-markt. Spullen inkopen door deze groot af te nemen of zelf te importeren is wel een stuk eenvoudiger. Je krijgt dan te maken met speciale regelingen en kosten voor de import, zoals invoerheffing (onderstaande bedragen hebben betrekking op de kostprijs van het geïmporteerde product exclusief overige kosten, zoals verzendkosten):

Tot € 22: geen btw en geen invoerrechten. De btw die je normaal zou betalen moet je wel opgeven maar mag je als voorbelasting weer aftrekken.

Tussen € 22 en € 150: wel btw maar geen invoerrechten. De btw voldoe je niet aan de leverancier maar aan de douane. Die wordt geïnd via de vervoerder, bijvoorbeeld DHL of PostNL. De btw mag je natuurlijk wel weer als voorbelasting aftrekken bij je aangifte.

Meer dan € 150: zowel invoerrechten als btw. De hoogte van de invoerrechten is afhankelijk van het type product.

c. Eigen voorraad of dropshipping?

Je kunt ook een webshop zonder eigen voorraad beginnen. Je sluit dan simpelweg een overeenkomst met een leverancier. Alle bestellingen worden direct naar de leverancier gestuurd en deze verstuurt de producten naar de klant. Deze vorm van leveren heet dropshipping en kent een aantal voordelen. Zo hoef je niet te investeren in de beginvoorraad en hoef je ook niet zelf de pakketjes te verzenden. De nadelen zijn echter dat je doorgaans veel minder marge maakt en het is lastig, zo niet onmogelijk, om producten van verschillende leveranciers aan te bieden i.v.m. verzendkosten.

Meer informatie >>

Bij eigen voorraad moet je natuurlijk niet alleen veel ruimte hebben maar moet je ook investeren in je beginvoorraad.

Een goede niche vinden

LES 2C: Mindmup

log in met: voornaam.achternaam@stedelijkcollege.com
Wachtwoord: school pc wachtwoord

 

Maak een nieuwe mindmap aan
 

 

 

Hoe werkt Mindmup:
 
Het blokje in het midden noem je "Assortiment"
 
Klik met je rechtermuisknop op het blokje "Assortiment" --> insert --> add child.
Je krijgt nu een nieuw blokje, dit blokje geef je de naam stage.
 
 
 
Elk deelonderwerp (aftakking) krijgt een eigen kleur:
 
Rechtermuisknop op het blokje --> Node color, kies een kleur. Elk onderwerp kijgt op deze manier een eigen kleur.
 
Voorbeeld van een mindmap:

 

 

OPDRACHT 2: Maak een mindmap Assortiment (2 lesuren)

Opdracht

Ga naar www.mindmup.com en maak hier een Mindmap waarin het woord "Assortiment" centraal staat. Welke productcategorien, eigenschappen, varianten, concurrenten, voordelen, nadelen, enz. kun jij verzinnen?

 
Vul per onderwerp minimaal 3 belangrijke steekwoorden toe.
Als je klaar bent met het maken van jouw Mindmup dan ga je hem inleveren.
 
Maak een pdf van jouw mindmap om in te leveren:
 
Ga naar “File”  --> download as -->  pdf
page size: A4
 

Inleveren

Lever dit PDF-bestand hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop", OPDRACHT 2  (Vraag de code aan de docent).

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

Week 3: Inkopen

LES 3: Producten inkopen

Het inkoopproces

 

Als startende ondernemer heb je vorige week nagedacht over het assortiment producten dat je wilt gaan verkopen. Deze week gaan we die producten bestellen. Je krijgt een fictief budget van €250,00 waarmee je de producten gaat bestellen. De producten worden niet echt aangeschaft, maar we gaan ze wel in de webshop verzamelen in de "winkelmand".

 

Veel startende ondernemers bestellen producten via internet. Websites die op dit moment heel populair zijn vanwege hun scherpe prijzen zijn onder andere Ali Express en Wish.

 

Het is de bedoeling dat je met jouw budget meerdere artikelen kunt bestellen, kies dus geen dure producten. Je kunt het beste producten pakken uit de volgende productlijnen:

-ICT accessoires

-Kleding Accessoires

-Haarverzorgingsproducten

-Dierenspeeltjes en accessoires

-Kantoorartikelen

Als je graag andere producten wilt bestellen overleg dit dan eerst met de docent.

 

OPDRACHT 3: De Bestelling

Als je de gewenste producten op internet gevonden hebt, dan meld je dit eerst bij de docent.

Samen met de docent maak je de bestelling op bij de webshop, je gaat de producten niet echt kopen, maar je vult wel de winkelmand. Van deze winkelmand maak je een schermafdruk. Een schermafdruk is een afbeeldling die je maakt van het beeldscherm (met het "knipprogramma"). Zet deze afbeeldingen in een Google Document en lever dit document in met de naam Bestelling.

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

Week 4: De naam en afbeeldingen in de webshop

LES 4A: Een goede naam

Een goede webshop heeft een duidelijke domeinnaam. Een domeinnaam is het internetadres waarop je de webshop kunt vinden. Een goede domeinnaam voldoet aan een paar eisen:

  • Is de domeinnaam nog beschikbaar?! Dit controleer je op : sidn.nl
  • Is de domeinnaam niet te lang? Lange namen zijn lastig te onthouden waardoor mensen jouw webshop minder goed kunnen vinden.
  • Is de domeinnaam logisch? Zitten er geen woorden in die lastig te spellen zijn, of met rare leestekens? Zeker als jouw webshop nog onbekend is wil je zeker weten dat iedereen hem kan vinden.

 

LES 4B: Afbeeldingen in de webshop

Bewerk afbeeldingen in je webshop


Niet iedereen kan overweg met Photoshop. In veel gevallen is dit programma ook niet alleen te duur maar ook te uitgebreid voor de kleine aanpassingen die nodig zijn om de afbeeldingen op de juiste manier in de shop te kunnen zetten. Daarom is het online beeldbewerkingsprogramma Pixlr geïntegreerd in de software. Hierin kun je heel eenvoudig foto’s schalen, bijsnijden, voorzien van tekst etc. Je vindt de editor door een afbeelding te selecteren in de file manager en vervolgens op ‘Afbeelding bewerken’ te klikken. De file manager vind je overigens door in de teksteditor op ‘Afbeelding invoegen / bewerken’ te klikken en vervolgens op het bladerknopje (map met loep).

Tip: Zoek rechtenvrije afbeeldingen op unsplash.com

Jouw eigen unieke logo

 

Naast de afbeeldingen die je op internet hebt gezocht ga je ook zelf een afbeelding maken. Je hebt naast een naam natuurlijk ook een logo nodig. Dit logo ga je maken met Powerpoint. Door in Powerpoint vormen te combineren en kleurkeuzes te maken kun je zelf een orgineel logo samenstellen. De vormen die je gebruikt kun je samenvoegen en opslaan als afbeelding.

 

OPDRACHT 4: De naam en de afbeeldingen van de webshop

De naam

 

Lukt het jou om een goede naam te bedenken voor je webshop? Kijk op de website www.sidn.nl om te kijken of de website nog beschikbaar is. Waarom is jouw naam geschikt?

 

De afbeeldingen

 

Deze week verzamel je alle afbeeldingen die je nodig hebt voor jouw webwinkel. Je bewaart ze online in jouw Google Drive.

Maak een map aan in jouw Google Drive met de naam Webshop.

Bewaar in deze map:

  • 10 product afbeeldingen van producten die je in jouw webshop wilt verkopen
  • 8 Afbeeldingen van hoge kwaliteit die je als achtergrond voor een Banner kunt gebruiken
  • 3 Afbeeldingen van een winkel, waarvan het net lijkt of dit jouw winkel is. (Dus geen logo's van een andere winkel)
  • 1 Zelfontworpen logo

 

Inleveren

Lever een link naar jouw Google Drive map Webshop hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop", OPDRACHT 4  (Vraag de code aan de docent).

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

Deze week moet jouw Webnode Webshop gereed zijn. Zorg ervoor dat je alle 16 stappen hebt uitgevoerd en dat je jouw Webnode webshop hebt gepubliceerd!

 

Controleer of je vorige week de link naar jouw webshop in de Google Classroom hebt ingeleverd.

Week 5: Starten met een eenvoudige webshop met Webnode

Les 5a: De teksten in de webshop

We hebben de afgelopen lessen afbeeldingen verzameld voor de webshop. Een website bevat naast afbeeldingen ook teksten. Deze teksten moeten uitleg geven over:

  • Wie werken er in het bedrijf, welke functies/banen en wat is de ervaring van de werknemers
  • De geschiedenis van het bedrijf, hoe lang bestaat het, waarom opgericht
  • De contactgegevens van het bedrijf, adres, telefoonnummer, openingstijden, email
  • De service die het bedrijf verleent, garantie, retourtermijn, parkeergelegenheid, onderhoud en reparatie, niet goed geld terug garantie
  • Recenties van klanten, minimaal 3 klanten die een korte recentie van hun aankoop en hun ervaring met jouw bedrijf
  • De Algemene voorwaarden, regels die een webshop hanteert. deze regels mag je kopieren van een andere vergelijkbare webshop, maar verander in het hele bestand de namen en adressen zodat ze kloppen met jouw eigen gegegevens
  • Betaaldiensten, beschrijf welke betaalmanieren je jouw klanten gaat geven en waarom
  • Pakketdiensten, beschrijf welke verzendmethoden je jouw klanten gaat geven en waarom

OPDRACHT 5a: Schrijf de teksten voor de webshop

Maak een Word bestand waarin de teksten voor jouw webshop komen.

 

Geef het de volgende kopjes:

  • Wie zijn wij (beschrijf in minstens 50 woorden)
  • De geschiedenis (beschrijf in minstens 50 woorden)
  • Contactgegevens
  • Service (beschrijf 3 vormen van service die jouw winkel/webshop geeft)
  • Recenties (van drie klanten, samen 50 woorden)
  • Algemene voorwaarden (verander overal de naam en adresgegevens)
  • Betaaldmogelijkheden (minimaal 3, en leg uit waarom. Zie ook les 10a Wikiwijs)
  • Verzendmogelijkheden (minimaal 3, en leg uit waarom. Zie ook les 10b Wikiwijs)

Lever het Wordbestand in in Classroom bij opdracht 5a.

LES 5b: Een eenvoudige webshop maken met Webnode

Maak een webwinkel met Webnode

OPDRACHT 5b (Start): De eenvoudige webshop in Webnode (12 lesuren)

Je gaat in deze opdracht jouw eerste eigen webshop maken!

 

voorbeeld.png

 

Je gaat de webshop maken in een aantal stappen, die worden hieronder beschreven.


Stap 1    Maak een account aan

Deze webshop maak je met behulp van: WWW.WEBNODE.NL

Bekijk dit introfilmpje:

 

(ALS JE AL EEN ACCOUNT HEBT RECHTSBOVEN INLOGGEN!)

-Bedenk een naam voor jou winkel en vul deze in

-Vul je emailadres van school in: (voorbeeld: voornaam.achternaam@stedelijkcollege.com)

-Gebruik het wachtwoord dat je ook op de computer gebruikt

 

TIP!

Webnode is vaak heel streng met inloggen.

Klik daarom rechtsboven meteen op INLOGGEN en nogmaals op INLOGGEN

OP de nieuwe pagina vul je jouw email (voornaam.achternaam@stedelijkcollege.com), wachtwoord en indien nodig het woord daaronder in!

 

Stap 2    Instellingen webshop

-Kies de websitevorm ONLINE SHOP!

-Bedenk een Slagzin (Bijvoorbeeld: “Steeds verrassend altijd voordelig”, van Kruidvat)

-Kies een website sjabloon (ZO KOMT JE WEBSITE ER UIT TE ZIEN)

-Vul de contactgegevens in (GEEN ECHTE GEGEVENS, MAAR WEL SERIEUS)

 

DE WEBSHOP IS KLAAR OM BEWERKT TE WORDEN!!

Stap 3    Producten toevoegen

-Ga naar “Producten 1”onder “Categorien”

-Kies in de grijze balk “Nieuw Product

-Vul alle gegevens in en GEBRUIK EEN PUNT in plaats van een KOMMA bij de bedragen.

-Welk BTW percentage moet je gebruiken? (Zoek op in je Bronnenboek)

 

Stap 4 Categorie namen aanpassen

-Klik op "Bewerk categorieen"

-Klik met rechtermuisknop op PRODUCTEN 1 en verander bij EIGENSCHAPPEN de naam

 

Stap 5 verander OVER ONS

-Klik op WIJZIG INHOUD

-Laat alleen de kop OVER ONS staan

-Schrijf hier een kort verhaaltje over Jouw Webwinkel en “echte winkel”, bijvoorbeeld:

   -Je bestaat al 10 jaar

   -je bent gevestigd in Winkel centrum Woensel

   -Je hebt 15 mensen in dienst

   -Jij bent de directeur ;)!

-Voeg 3 foto’s toe van het interieur van een winkel, net alsof dit jouw winkel is.

-Pas GESCHIEDENIS VAN HET PROJECT AAN, en maak hier Geschiedenis van de winkel van met een kort verhaal.

-Pas ONZE GEBRUIKERS aan, maak hiervan Onze klanten en vertel hierbij dat je gekozen bent door jouw klanten tot Webwinkel van het jaar!

 

Stap 6 Algemene voorwaarden toevoegen

-Ga naar een bekende webwinkel, bijvoorbeeeld Zalando of Bol.com

-Zoek daar de algemene voorwaarden en kopieer deze naar een Word bestand.

-In word vindt je rechtsboven de optie VERVANGEN

Vervang ZALANDO of BOL.COM door jouw eigen naam

-Kopieer de hele tekst weer en plak deze in de ALGEMENE VOORWAARDEN van jouw webwinkel.

 

Stap 7 CONTACT ONS aanpassen

Wijzig de contactgegevens, zie als voorbeeld: http://mediatechniek-voorbeeld.webnode.nl/contact-ons/

 

Stap 8 NIEUWS aanpassen

Maak 3 nieuws artikelen aan, zie als voorbeeld:

http://mediatechniek-voorbeeld.webnode.nl/nieuws/


Stap 9 Video

-Ga naar het menu in jouw webwinkel en klik op WIJZIG MENU

-Maak een nieuwe pagina aan en noem deze VIDEO

-Publiceer alle pagina’s en klik 2x op kruisje

-Ga naar VIDEO in het menu

-Om een filmpje toe te voegen ga je bovenin de menubalk naar MEER

-kies WIDGETS, en sleep het YOUTUBE knopje naar het stippelvakje onderaan de VIDEO pagina

-Ga naar Youtube en zoek een filmpje over een van jouw producten, bijvoorbeeld een reclamefimpje, een catwalkshow, een uitpakfilmpje of een demonstratiefilmpje.

-Kopieer de link in de adresbalk en plak deze in het YOUTUBE venster op jouw website

-HERHAAL DIT nog 2x, dus 3 filmpjes in totaal


Stap 10 Controle

Controleer jouw hele website! Overal zouden de standaard teksten vervangen moeten zin door jouw eigen teksten. Zo niet, verander dit dan, zodat het past bij jouw website. Als je EXTRA PUNTEN wilt verdienen, doe dan de bonus opdrachten hieronder.

 

Stap 11 Extra functies

-Bovenin het menu bij INHOUD kun je extra functies aan jouw webwinkel toevoegen. Hoe meer functies, hoe beter. Dit doe je door, net als bij VIDEO, de knoppen naar lege vakjes te slepen in je website.


Stap 12 Anderen helpen (met goedkeuring docent)

-Aan andere leerlingen dingen uitleggen zorgt ervoor dat je zelf dingen  beter leert onthouden. -Met toestemming van je docent mag je als je klaar bent andere leerlingen helpen.

 

MEGABONUS

Als je een echte bestelling binnen krijgt van een onbekende, en dit per mail doorstuurt naar de docent, dan is dit een positieve bijdrage aan het eindresultaat! Let op dat je de bestelling netjes beantwoord en vertelt dat het een schoolopdracht is en de webwinkel niet actief is :) .

 

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

 

Week 6: Webnode Afronden

LES 6: Webnode deel 2

Je hebt deze week in de lessen voor het keuzevak Webshop de gelegenheid om jouw Webshop op Webnode.nl verder af te ronden. Als je vragen hebt kijk dan eerst bij de opdracht van Week 5.

OPDRACHT 6A: Meld webnode webshop gereed

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

 

OPDRACHT 6B: Maak advertentiebanners voor jouw nieuwe webshop

Je gaat komende les beginnen aan jouw professionele webshop op Shoppagina.nl. In de nieuwe webshop kun je gebruik maken van banners. Banners zijn advertenties waarmee je bezoekrs informeert over speciale acties en aanbiedingen. Een bezoeker is gemiddeld maar kort in een webshop, dus je hebt maar weinig tijd om ze te verleiden tot een aankoop. Zorg er dus voor dat jouw banners opvallen en orgineel zijn!

 

Een goede banner bestaat uit een goede achtergrondfoto en een korte tekst op de voorgrond. De tekst moet een orgnele actie bevatten, bijvoorbeeld:

  • Deze week 3 truien halen 2 betalen
  • Gratis schoenpoets bij een paar sneakers t/m 1 november
  • Win 2 concertkaarten bij aanschaf van een zonnebril

In jouw Shoppagina ga je 5 banners maken in een caroussel (draaiemolen). Maar voor het zover is ga je eerst drie banners maken in Power Point!

 

Je maakt een Powerpoint met 3 dia's. 

  • Op elke dia zet je een van jouw showfoto's, de grote foto's die je gezocht hebt als sfeerfoto's.
  • Je kiest een mooie Wordart uit in Powerpoint, daarin typ je jouw actie.
  • Zet een Wordart op elke dia
  • Sla de Powerpoint op onder de naam Banners in de map Webshop
  • Sla daarna de Powerpoint op , maar kies "Opslaan als" en dan voor Opslaan als JPG bestand. 
  • Powerpoint slaat nu een mapje op met drie afbeeldingen (van elke dia 1). Die afbeeldingen kun je in jouw Shoppagina gebruiken als de kleine banners. 

Week 7: Een professionele webshop maken met Shoppagina.nl

LES 7: Shoppagina.nl

Veel succesvolle Nederlandse webshops draaien met de webshopapplicatie van Shoppagina.nl.

Om zelf een succesvolle webshop te maken moet je eerst weten hoe andere succesvolle webshops werken!

Bekijk hiervoor uitgebreid de volgende webshops:

highenergymerchandise.com

gitaaronderdelenshop.nl

Als je een succesvolle webshop wilt vinden die lijkt op de webshop die jij wil gaan maken, kijk dan op:

https://www.shoppagina.nl/voorbeelden.html

Je gaat nu beginnen met het echte werk! Veel succesvolle webshops in Nederland maken gebruik van een webshop builder. Een webshop builder is een website waarin de losse onderdelen van een webshop zitten, en daarmee bouw je jouw eigen webshop. Een eenvoudig voorbeeld daarvan is Webnode, die je in de startopdracht gebruikt hebt. Webnode heeft nog een aantal beperkingen, maar Shoppagina.nl heeft veel meer mogelijkheden. Vandaar dat jullie met Shoppagina.nl een volledig werkende webshop gaan maken!

 

Wat kun je met Shoppagina?!

Lees de tekst op de volgende pagina:

https://www.shoppagina.nl/webshop-beginnen/webshop-software.html

 

Wil je TIPS?!:

https://www.shoppagina.nl/webshop-beginnen/


 

OPDRACHT 7A (LES 1) : Start een webshop op shoppagina.nl

Om je grote webwinkel te kunnen maken ga je nu beginnen met de webshopbuilder op Shoppagina.nl. Je kunt jezelf aanmelden via www.shoppagina.nl/aanvragen/student.html. De studentenshops blijven een jaar geldig.

 

Als je al jouw gegevens hebt ingevuld kun je een standaard template van een webshop uitkiezen. Dit is de basis van jouw nieuwe webshop, maar daarin kun je alles aanpassen naar eigen wensen.

AAN DE SLAG!

Gebruik stap voor stap de volgende handleiding:

https://www.shoppagina.nl/support/artikel/handleiding-introductie.html

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

 

Opdracht 7B (LES 2) Het design: Logo, Fotocarrousel en kleuren webshop

Nadat je een eigen account hebt aangemaakt en een template hebt gekozen kun je beginnen aan het customizen van de webshop. Dit betekent dat je de standaard webshop gaat aanpassen zodat hij uniek wordt en onderscheidend van bestaande webshops.

 

Dit doe je door het uiterlijk aan te passen. Het logo, de kleuren van de webshop en de belangrijke grote afbeeldingen kun je allemaal aanpassen. Hoe dit werkt lees je hier:

1 Het design van de webshop aanpassen

 

Voer bovenstaande stappen uit.

OPDRACHT 7C (LES 3): Pagina's beheren (teksten, afbeeldingen en dynamische content op pagina's beheren)

Je gaat in deze les pagina's beheren en daarin teksten, afbeeldingen en dynamische content toevoegen en aanpassen.

Hoe dit werkt lees je hier:

Pagina's beheren (teksten, afbeeldingen en dynamische content op pagina's beheren)

 

Voer bovenstaande stappen uit.

Week 8: Productfotografie en fotobewerking

Je hebt nu een start gemaakt met jouw webshop, je hebt het design aangepast en een aantal foto's toegevoegd. In de komende opdrachten ga je de webshop in stappen verder aanpassen.

Opdracht 8A: Aanpassen van banners en teksten

De hele standaard website moet uiteindelijk worden aangepast. in deze opdracht ga je een paar onderdelelen aanpassen. deze onderdelen zijn de kleine banners en een aantal teksten in de website.

 

Gebruik hiervoor deze uitleg:

2 Teksten, afbeeldingen en content beheren

LES 8: Productfotografie

Foto's zijn in een Webshop heel belangrijk. Als je jouw produkten niet aantrekkelijk laat zien zal de klant ze ook niet kopen. Zo maar foto's van het internet gebruiken is niet toegestaan in verband met auteursrecht.

Daarom heb je als webshopondernemer twee mogelijkheden: Je gebruikt stockfoto's of je gebruikt zelfgemaakte foto's.

Stockfoto's zijn foto's waarvan de eigenaar toestemming geeft aan jou om ze te gebruiken, gratis of betaald. Er zijn veel aanbieders op interent waarvan de meeste tegen een vergoeding afbeeldilngen aanbieden. Deze afbeeldingen zijn vaak professioneel gemaakt en erg goed om een webshop een mooie en professionele uitstraling te geven. Deze foto's zijn vaak niet te gebruiken als productfoto's.

Productfoto's zijn er genoeg op internet te vinden, maar ook deze foto's zijn beschermd met auteursrecht! Je mag ze dus niet zomaar zelf gebruiken. Daarom is het het beste om als webshop zelf foto's te maken van jouw produkten. Hoe je dat het beste kunt doen leer je bij deze opdracht.

 

Productfotografie 1
Productfotografie 1
Productfotografie 2
Productfotografie 2

Productfotografie

Fotografie voor webshops

BONUSOPDRACHT 8: Productfoto's inleveren

Je hebt eerder al een map "Webshop" gemaakt in jouw Google Drive. Maak in deze map een nieuwe map met de naam "Zelfgemaakte foto's". Sla hier de foto's die je zelf in de les gemaakt hebt op.

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

 

Week 9: Verder bouwen aan jouw Shoppagina

In deze week werk je tijdens de les verder aan jouw eigen webshop op Shoppagina.nl. Gebruik hierbij regelmatig de HANDLEIDING!

Week 10: Betaal- en verzendmogelijkheden

LES 10A: Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden

a. Wat zijn de meest gangbare online betaalmogelijkheden?

iDEAL, PayPal, Creditcards, AfterPay, Klarna, SOFORT, MisterCash.

b. Wat is een PSP?

Payment Service Provider. Aanbieder van verschillende online betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, Mister Cash, Sofort etc. Doorgaans betaal je een vast bedrag per transactie. Bekende PSP’s zijn Sisow en Mollie. Bij beide betaal je € 0,45 (exclusief btw) per iDEAL-transactie.

c. Achterafbetaalmogelijkheid aanbieden?

Het is wettelijk verplicht een betaalmethode aan te bieden waarbij niet het gehele bedrag vooraf wordt voldaan. De mogelijkheden daarin zijn beperkt. Op rekening laten bestellen is erg risicovol. Betere opties zijn onder rembours of via een externe dienst als Afterpay of Klarna.

d. Betaalmogelijkheden studentenversie

De betaalmogelijkheden die kunnen worden gebruikt in de studentenversie van Shoppagina zijn: Sisow-test (gesimuleerde iDEAL), Overboeking en Betalen bij afhalen.

e. Betaalmogelijkheden activeren

Ga naar Webshop > Betaalmethodes. In de studentenversie kunnen Sisow, Overboeking en Betalen bij afhalen worden geactiveerd.

I. Sisow test (Ideal) klik op het tandwieltje achter ‘Sisow’ en kies vervolgens ‘Ja’ achter Ingeschakeld en achter Testmodus en klik op ‘Opslaan’.

II. Overboeking klik op het tandwieltje achter ‘Overboeking’, kies ‘Ja’ achter Ingeschakeld, vul de (fictieve) bankgegevens in en klik op ‘Opslaan’.

III. Betalen bij afhalen klik op het tandwieltje achter ‘Betalen bij afhalen’, kies ‘Ja’ achter Ingeschakeld en klik op ‘Opslaan’.

LES 10B: Verzendmogelijkheden

Verzendkosten en -mogelijkheden

a. Briefpost en pakketpost Het tarief voor briefpost is afhankelijk van het gewicht. Het is de vraag of je deze bedragen één op één moet doorberekenen aan de klant. Op deze manier kun je namelijk niet vooraf de totale kosten communiceren en kun je ook je verzendkosten niet gebruiken om je shop te promoten. Wellicht is het dan beter om een vast verzendtarief te berekenen en het verschil te verrekenen in de verkoopprijs.

Meer informatie >>

b. Fulfilment

Je kunt de opslag en verzending van je artikelen volledig uitbesteden. Een dergelijke oplossing heet fulfilment. Je huurt een opslagruimte bij een bedrijf en zij verzorgen de verzending van de artikelen.

c. Afhalen

Als je aan wilt bieden dat klanten de producten ook kunnen afhalen dien je eerst na te gaan in het bestemmingsplan van de gemeente of dit is toegestaan.

d. Verzendmethoden toevoegen

Om het juiste tarief te berekenen kun je verzendmethodes toevoegen. Zie pagina 45 e.v. in de handleiding.

OPDRACHT 10: Lever de LINK naar jouw Shoppagina webshop in

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

 

Week 11: Promotie van een webshop

LES 11: Promoot jouw webshop

Promotie

a. Adverteren

Er bestaan verschillende systemen om je webshop online te promoten. De bekendste zijn AdWords van Google en Admarkt van Marktplaats. Bij beide kun je een advertentie aanmaken en aangeven hoeveel je per klik op je advertentie wilt betalen, zogenaamde cost per click (cpc). De advertentie waarop binnen een bepaalde categorie het hoogste bedrag per klik wordt geboden wordt het duidelijks getoond.

b. Social media

Je kunt je webshop ook heel makkelijk promoten via de verschillende social media, zoals Facebook, Twitter en Pinterest. Dit kan gratis door een pagina of profiel aan te maken, volgers en fans te verzamelen en regelmatig berichtjes te plaatsen, of betaald door binnen deze omgevingen te adverteren.

c. Vergelijkingssites

Je kunt je producten ook vrij eenvoudig promoten via de verschillende vergelijkingssites zoals Beslist, Twenga en Google Shopping. Ook deze promotiekanalen werken met een bedrag per klik (cpc) of een bedrag per verkoop (cost per sale, afgekort als cps).

d. SEO

Het succes van een webshop is tegenwoordig grotendeels afhankelijk van de vindbaarheid in Google. SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine-optimalisatie. Als je shop goed vindbaar is kun je besparen op de advertentiekosten en veel gratis verkeer naar je shop verkrijgen. Om een webshop goed vindbaar te maken moet je shop aan drie voorwaarden voldoen:

1) veel goede en relevante content,

2) een goede structuur,

3) veel relevante links naar je webshop.

Zie deze pagina voor verschillende artikelen over het verbeteren van de vindbaarheid van je webshop.

Online marketing

Social media

Facebook marketing

OPDRACHT 11: Lever de link(s) naar de Social media pagina's van jouw Webshop in

Inleveren

Lever de opdracht hier in: Google Classroom In de Classroom "Keuzedeel Webshop",  (De code van de Classroom staat in de inleiding van deze Wikiwijs "Webshop").

Let op!: je moet wel ingelogd zijn in Google Chrome met jouw leerling-email stedelijkcollege.com.

 

OPDRACHT 12: Lever jouw bestelde producten in bij de docent

Je levert deze week bij een van de Webshop docenten alle artikelen in die je inmiddels ontvangen hebt. Deze artikelen blijven eigendom van school.

Week 12: Proeve van Bekwaamheid en beoordeling

Jouw presentatie en beoordeling

Je geeft binnenkort een presentatie aan de docent(en) van het keuzedeel Webshop. Daarbij laat jij jouw webshop zien op het digibord. De docenten stellen jou daarbij vragen waarme je kunt aantonen wat je geleerd hebt. Gebruik voor het gesprek de beoordelingslijst om te controleren of je alles gedaan hebt!

OPDRACHT 13: Presenteer jouw webshop

Je geeft een presentatie aan een of twee docenten van het vak Webshop. Hierbij demonstreer je jouw Shoppagina en Webnode webshop. De docenten kunnen je vragen stellen over jouw webshops en over het maakproces. Je krijgt hiervoor een afspraak die via SOM in jouw agenda wordt gezet.

Veel succes!

EXTRA: Webshop nieuws en relevante websites

Webshop nieuws

BRON: http://www.platformvmboeo.nl/facebook-nieuws/webshop

2017

Het retourbeleid wordt nog weinig als marketinginstrument ingezet.

Een leuk overzicht van de berichtgeving in de afgelopen jaren over online en offline Retail.

Al 20 jaar publiceert Deloitte een rapport over de wereldwijde ontwikkelingen in de Retail. "Technologie is niet langer een aanvulling op de winkelervaring, het is fundamenteel geworden".

We moeten het nog even van de babyboomers hebben, wat het bedrag per online aankoop betreft.

Is dit het begin van een nieuwe trend? Kleurdagen verzinnen?

Een grote bron van irritatie: loze ruimte in pakketten. Een Nederlands bedrijf heeft samen met Docdata (bekend van http://www.logistiek.nl/…/bol-com-wil-logistiek-centrum-in-…) een machine ontwikkeld waarmee pakketten op maat kunnen worden gemaakt.

Zalando organiseert jaarlijks een 'hackweek', een competitie rond nieuwe ideeën op het gebied van bussiness, technologie en marketing (zie https://tech.zalando.com/…/the-finish-line--hack-week-5-aw…/). Dit jaar was een van de winnaars de dienst 'Order a tailor': bestel een kleermaker bij de aankoop van een maatpak. Berlijn krijgt de primeur.

Tien jaar geleden kocht 1 op 3 Europeanen wel eens online, nu is het 2 op 3. Nederland staat op de 6e plaats, na het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Duitsland, Zweden en Luxemburg. Online shoppen groeit zeer sterk bij jongeren!

Publicatie 'VMBO Herkend'

Koersplan 2008-2010
Klik hier en lees waar het Platform vmbo Economie voor staat!

 

2016

Mooie infographic van Mastercard over de online kerstinkopen.


Er worden in deze periode weer records gebroken in de e-commerce. Van 14 artikelen per seconde bij Bol.com tot 20 kilometer verpakkingsmateriaal in een etmaal bij CoolBlue.

De omzet in online boodschappen doen is ongeveer gelijk aan die van 55 supermarkten. Vooral de was- en reinigingsmiddelen doen het goed!

“Als beginnende webwinkel kun je vaak alleen nog het verschil maken als je je richt op een niche.” Ruim een kwart van de in 2015 gestarte webshops bestaat inmiddels niet meer.

Mooi overzicht van de trends in pakketbezorging.

Een paar nieuwe initiatieven op het gebied van 'the last mile'.

Het marktaandeel van bestellen met de mobiele telefoon groeit, zo blijkt uit de nieuwe Thuiswinkel Markt Monitor.

Online winkel FonQ probeert nu ook de fysieke kant uit met een pop-up giftstore in Amsterdam.

AholdDelhaize gaat wekelijks tot 25 miljard berekeningen doen om persoonlijke boodschappenlijstjes te kunnen genereren. De online omzet moet tegen 2020 verdubbeld zijn.

"We zijn met z’n allen op ontdekkingstocht: hoe combineer je een webshop met fysieke winkels?”, aldus de ceo van Futurumshop. De webwinkel voor fietsers en mountainbikers wil meer fysieke winkels openen. Niet alleen hiermee wil Futurumshop sterk een sterke groei bereiken.

De kwartaalcijfers zijn er weer: omzetgroei bij food en online, krimp bij non-food. Maar niet overal!

De online bestedingen rondom het sinterklaasfeest hebben dit jaar voor het eerst de grens van één miljard euro gepasseerd. Er wordt in de vijf weken voorafgaand aan pakjesavond 1,26 miljard euro uitgegeven, wat een groei van 35 procent betekent ten opzichte van vorig jaar.

Toevallig 2 berichten over het bepalen van de juiste schoenmaat, een belangrijke uitbreiding van de service. In een fysieke winkel om de perfecte match tussen kindervoeten en juiste schoen te vinden, in de webshop om retourzendingen te voorkomen.

Een interessant fenomeen: het openen van fysieke winkels/showrooms stimuleert de online aankopen. Dat speelt bij o.a. schoenenketen Omoda, maar ook bij retailers die oorspronkelijk alleen online waren.

“Het verschil in generatie zorgt voor een andere manier van aankopen doen in de toekomst. De jongere generatie heeft meer voorkeur bij het doen van online aankopen”.

Zo langzamerhand begint het Amerikaanse fenomeen Black Friday ook in Nederland door te dringen.

Welke verkeuren hebben consumenten in diverse Europese landen op het gebied van pakketbezorging? Dat loop flink uiteen.

Blokker wil haar webshop openstellen voor andere aanbieders. Bol.com en Amazon doen dit al langer, wat wil Blokker nu bereiken? Lees ook het interview met de directeur van Nextail.

Consumenten verwachten duidelijk vaker en meer online in te kopen. Maar het winkelen blijft.

Een Whopper thuis laten bezorgen? Dat kan sinds deze week. Waarom?

De Bijenkorf startte drie jaar geleden met een e-commerce team. Inmiddels telt dat 30 medewerkers. Wat was de uitdaging?

Het blijft een innovatief bedrijf, Picnic!

Online je winkelwagen vullen, maar toch niet kopen... Nieuw onderzoek laat zien welke redenen consumenten hebben om de winkelwagen te verlaten.

"Over 10 jaar wordt in de Retail een derde online gekocht", verwacht de chief e-commerce and innovation officer van Ahold Delhaize. Of dat ook geldt voor de foodbranche?

Op 'Singles day' wordt er naar verwachting 20 miljard omgezet bij Alibaba.

Nederland is van oudsher een internationaal georiënteerd handelsland (tot nu toe tenminste...). Hoe zit dat met webshops? Wordt er veel over de grens verkocht?

Weer een paar voorbeelden van hoe bedrijven (o.a. de Nederlandse schoenenketen Omoda) inspelen op m-commerce.

De apps rukken op in de retail. Hier een paar mooie voorbeelden.


De verkiezingen voor de ABN Amro Beste Winkelketen en Webshop Awards zijn weer achter de rug. Ruim 400.000 consumenten zijn verantwoordelijk voor de volgende uitslag.

Maandag is in Europa de meest populaire dag om online te winkelen, maar in november en december stijgt het aantal online aankopen in het weekend met 7 procent. De voorspellingen voor de komende feestdagen?

Hoe commerciële televisie steeds verder integreert met reclamevormen: programma's worden 'shoppable'.

Kinderen die hun eigen kleding ontwerpen? En laten fabriceren? Dat kan!

Tips over het gebruik van foto's op je webshop.

De verbinding tussen Zalando en kleine, lokale retailers.

Veranderingen in de winkelstraat: showroomwinkels.

Een bericht over de steeds groter wordende rol van een 2e scherm bij televisie. Nu een bericht uit België, waar een speciale app is gelanceerd... Commerciële televisie en e-commerce integreren naadloos.

Last minute kleding? Geen probleem voor Winkelstraat.nl.

Met een knikje betalen.

De online bestedingen blijven maar groeien, voor 2016 wordt een totaalomzet van ruim 19 miljard voorspeld.

Eén op de 9 bloemen wordt al online verkocht.

Zelfbestellende koelkasten of keukenkastjes? Ze komen er aan!

De online supermarkt Picnic wil over 3 jaar actief zijn in 40 tot 50 steden.

Elektronicaketen lijkt het goed te blijven doen. Bijzonder, gezien de ketens die afgelopen jaren omvielen... Wat is het geheim?

Belangrijk punt bij het vormgeven van een webshop is de kleurstelling. Hierover een blog van Shoppagina.

China neemt bijna de helft (47 procent) van alle online verkopen wereldwijd voor haar rekening.

Weleens last van vervelende reclamebanners op websites? Lees hier het verhaal van iemand die net een paar schoenen heeft gekocht.

Steeds meer Nederlanders kopen verzorgingsartikelen via internet: nu al wordt van elk uitgegeven tientje 1 euro online uitgegeven.

Bestellen via Facebook of Twitter? Dat kan bij Pizza Hut, via de chatbot!

Vanuit je stoel winkelen in duizenden winkels? Alibaba start met Virtual Reality.

Gamma heeft al meer online- dan offlinebezoekers. En zet vol in op e-commerce.

Niet tevreden met een webshopaankoop? Dan kun je je pakketje meestal weer retour zenden. Zalando gaat nu een stap verder.


Designwebshop Made.com opent haar 5e showroom. In Parijs is nu de grootste: 840m2. De showrooms zorgen voor een flink hogere conversie!

Regio Zwolle wil grote stappen maken op e-commercegebied. Diverse partijen, inclusief 5 onderwijsinstellingen, zijn een samenwerking aangegaan.

Wehkamp krijgt 30% retour. Wat moet je hiermee? Retourplaza probeert voor een deel van deze artikelen een alternatief kanaal te zijn.

Online? Offline? Thuiswinkel.org deed onderzoek naar de verwachtingen van consumenten op dit gebied.

Zeven op de tien Nederlanders shopt weleens online. Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS vertelt wat dit betekent voor de winkelstraten.

De invloed van online op offline, maar ook andersom. Kledingmerk The North Face probeert met gebruikmaking van de intelligentie van IBM's Watson de 'fysieke' verkoper een belangrijke rol te geven in de webshop.

Zalando zoekt de samenwerking met stenen winkels: “Er zijn miljoenen stenen winkels, met eigen producten. Die willen we aansluiten”.

Wat is het effect van online op offline? ROPO: Ikea en Albert Heijn zijn hier al ver mee, in dit artikel een interessante casus rond BCC.

Een mooi verhaal over hoe Suitsupply innoveert in zowel de winkels als online. Persoonlijk stylingadvies en een vermaker.

Het gaat niet altijd goed met de combinatie webshop en logistiek... Hier eeninfographic over de grootste logistieke problemen binnen e-commerce.

De grootste internetretailer ter wereld, Alibaba Group, opent een kantoor in Amsterdam om Beneluxbedrijven te begeleiden naar de Chinese markt.

Totale omzet van online retailers in Verenigde Staten nadert de 300 miljard dollar. De kleintjes groeien het hardst, maar sommige van de grootste online retailers krimpen!

Een paar handige tips van Shoppagina voor de productpagina van je webshop:

Retouren beperken? Esprit heeft een grens getrokken.

Geen origineel idee (ooit begonnen als een Duitse kopie van het Amerikaanse Zappos) maar vooralsnog wel een succes: het verhaal van de onstuimige groei van Zalando.

Grappig om te lezen, een interview uit 1987 met het hoofd marketing services van Albert Heijn. "Ook in Nederland bestaan inmiddels enkele telesupermarkten.”

Een video invoegen in een Shoppagina-webshop? Dan kan heel eenvoudig, lees hier hoe het werkt.

Automatisch boodschappen doen bij de supermarkt? Bij Tesco kan dat binnenkort.Doe mij maar het 'mooi weer'-boodschappenlijstje.

Appsupermarkt Picnic breidt uit: nu is Utrecht aan de beurt. En, als we toch langskomen, kunnen we wel meer: pakketjes bezorgen, retouren ophalen.

Online winkelen en duurzaamheid gaan niet makkelijk samen: met name wat verpakking en vervoer betreft.

Grensoverstijgend winkelen op internet neemt toe, volgens onderzoek uitgevoerd door GfK.

Hoe lukt het Fietsenwinkel.nl om groot te worden, en te concurreren met de service van de lokale fietsenzaak?

Interview met de oprichtster van de webshop 'By Musthaves'. De webshop is gemaakt met Shoppagina.nl.

Eerste kwartaal 2016

 

Winkelstraat.nl is een verzameling van 130 webshops in het luxe segment. Lees hier hoe zij aan klantenbinding doen.

De beste startende webwinkel van het jaar is eigenlijk geen webwinkel, maar een 'appwinkel'. En, heel bijzonder, niet landelijk maar alleen in de regio rond Amersfoort actief. Lees hoe Picnic de strijd aangaat met de grote supermarkten!

'Online winkeldiefstal' door lek in website. New York Pizza verliest duizenden pizza's...

Vanaf nu zo nu en dan een tip van Shoppagina.nl. Deze keer over het maken van een eigen 'favicon'!

En hoe doen de oudjes het qua e-commerce?

Erg interessant artikel over hoe Zalanda's webshop in de loop der jaren in veranderd. Met screenshots en toelichting!

Aardig verhaal over de ontwikkelingen in de Retail. De 4 C's!

Een kinderkoopknop. Iets om met leerlingen over te praten?

Is het of of, of juist en en? De terugkeer van de fysieke winkel?

MS Mode begint proef met online persoonlijk styleadvies, via de webcam.

Al eens online supermarktboodschappen gedaan? Volgens ABNAmro gaat dat de komende 10 jaar veel vaker plaatsvinden!

Webwinkels blijven groeien: veel speelgoed verkocht en meer eten.


Online identificeren? Overal gebruikersnamen en wachtwoorden voor nodig? Dat gaat misschien wel veranderen met het online identificatieplatform iDIN.

Groothandel Makro, ook al in vrij zwaar water, stopt met haar webshop. "Makro ziet kansen voor bijverkopen door ondernemers alleen nog maar in de winkel te bedienen." Zou dit een goed idee zijn? De reacties op dit bericht zijn niet zo positief.

Mobiel winkelen gebeurt vooral tussen 20:00u en 21:00u. Dit en andere gegevens over mobiel shopgedrag in deze infographic:

Webwinkel Neckermann.com opent deze week de eerste 2 fysieke winkels, in oude Kijkshop-panden. Wat kunnen we verwachten?

Er gaan geruchten dat webshopgigant Amazon van plan is om 300 tot 400 echte winkels te openen. In Nederland heeft Coolblue ook al enkele winkels, en Neckermann neemt een aantal winkels van de Kijkshop over. Waarom gebeurt dit?

Zalando verdient straks aan elke bezoeker van haar website. Terwijl maar 3% van de bezoekers iets koopt. Rara, hoe kan dat?

Meer dan een miljard omzet? Maar wordt daarbij dan ook rekening gehouden met de vele retouren? Iemand een idee?

Gratis bezorgen kennen we al langer, de mogelijkheid om een artikel gratis te retourneren is ook bekend. Maar hier start een webshop met het gratis ophalen van retouren.

Na een zeer goed verlopen pilot met een 'instore webshop' heeft Jeans Centre besloten deze alle (bijna 100) vestigingen te voorzien van deze nieuwe touchoplossing. Nee verkopen is er niet meer bij!

Is Zalando een pyramidespel? Kun je eigenlijk wel winst maken met een pure webshop? En hoe zit het met al die fysieke winkels die onderuit gaan? Een uitgebreid en verhelderend verhaal.

Coolblue gaat nu ook zelf bezorgen! Om te beginnen met de erg grote artikelen.

Kijkshop wil zich onderscheiden door een levertijd van maximaal 2 uur. Worden winkels distributiecentra?

Hoe winkelden de Nederlanders tijdens de feestdagen? Online wint de mijter van de muts!

Er is weer voor recordbedragen verkocht, de afgelopen feestmaand. Maar lang niet alles is bij de kopers gebleven: er wordt volop geretourneerd. En wat gebeurt er met die retouren?

Het valt wel mee met de groei van het online boodschappen doen. Zou het ooit echt doorbreken?


Online mode kopen. Wie, wat, waar, wanneer (maar zonder waarom...): een leuke infographic.

Handige links
Klik hier en vind een lijst met allerlei handige en informatieve links

Koersplan 2008-2010
Klik hier en lees waar het Platform vmbo Economie voor staat!

 

2015

Als het warmer wordt, staan de ijstaarten op de homepage, en als het kouder wordt, de ragout. Automatisch!

Brits warenhuis verwacht in 2019 meer online dan offline te verkopen.

'Ik kan dan eigenlijk net zo goed online shoppen’. Een veel gehoorde reactie tijdens een onderzoek naar veranderend shoppergedrag. Zes trends om over na te denken:

Webshops hebben zeer veel informatie over shopgedrag. Zou die informatie bruikbaar zijn voor een fysieke winkel? Een e-tailer in Australië probeert het uit. Zie de video!

Alweer / Nog meer voorspellingen voor het komend jaar: 13 trends in e-commerce in 2016. En een terugblik op de voorspellingen van vorig jaar: is daar iets van uit gekomen?

Van een idee van een student in vier jaar tijd naar een omzet van $200 miljoen.Big data en een persoonlijk aanbod, dat zijn de succesfactoren. Lees het verhaal van startup Stich Fix!

Kerstbomen on demand, via een app? Zelfje sneakers ontwerpen? Lees hier een paar mooie voorbeelden van de inzet van nieuwe technologie!

Nog geen 80% van de webbestellingen wordt bij de eerste poging succesvol afgeleverd. Dat is 135.000 pakketjes per dag!

Tijd voor cijfertjes: de online marktmonitor over het 3e kwartaal. Al meer dan 2 miljoen aankopen via de smartphone!

Infographic: de 10 grootste etailers ter wereld.

Webshop en Facebook? De koopknop zie je steeds vaker! En meteen bankieren... Benieuwd of dit enigszins angstaanjagende artikel over de internetgigant hier mag blijven staan.

Een onverwacht bij-effect van e-commerce: meer fysieke winkels? In ieder geval meer diversiteit! Lees hier hoe dat bij Ikea werkt:

Vorig jaar bezorgde PostNL op 23 december 1.167.705 pakketjes. Een record. Zou dat dit jaar worden verbroken? Probleempje: 1/3 van de Nederlanders durft niet online te kopen, in deze periode...

Gezichtsherkenning wordt steeds nauwkeuriger. Elke mobiele telefoon heeft een camera. Combineer die twee, en je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden...

Betalen met een telefoonhoesje? Of met een sleutelhanger? Stel je voor wat er allemaal mogelijk is met contactloos betalen...

De meubelbranche en e-commerce: dat loopt nog niet helemaal naar wens. Is woonwebshop Flinders misschien een voorbeeld van hoe het zou kunnen?

TIP: 20 en 21 januari aanstaande zijn de jaarlijkse Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Een soort NOT over e-commerce... Een uitgebreid programma van lezingen, workshops en een volle beursvloer. En: na registratie gratis toegang. Interessant?

M-commerce in Europa: een infographic. Opvallend is het grote aandeel van de tablet in Nederland!

Supermarktketen Jumbo is ruim een jaar geleden gestart met een webshop. En, werkt het allemaal?

Een nieuwe 'nationale feestdag' (voor de detailhandel) in aantocht? Gezien de aandacht voor Singles' Day in China gecombineerde met de expansiedrift van Alibaba lijkt dat er wel op...

Consumenten verwachten over 5 jaar 2x zoveel online te besteden als nu. Dat is minder dan een paar jaar geleden werd verwacht, maar toch... En, fysieke winkels met een webshop doen het beter dan pure webshops!

Twinkle, het vakblad over e-commerce, bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan een terugblik op 10 mijlpalen in de e-commerce geschiedenis. Leuk om te lezen!

Steeds meer supermarkten werken aan thuisbezorging van artikelen die via de webshop zijn besteld. Gerucht: ook Lidl gaat thuisbezorgen! Althans, volgens Distrifood...

Online verkopen is in België nog lang niet zo gebruikelijk als in bijvoorbeeld Nederland. De Vlaamse overheid start nu een campagne om bedrijven te stimuleren internet op te gaan. Met belastingvoordeel!

Onderzoekje naar koopgedrag Nederlanders op internet: hoe Holland shopt. Mooie infographic!

In de logistieke wereld worden volop voorbereidingen getroffen voor het komende feestdagenseizoen. UPS waarschuwt winkeliers al een dag extra nodig te hebben in die periode. Hoe werkt dat bij Amazon? Indrukwekkende foto's!

Het verhaal achter de grootste beddengoedwebshop in de Benelux. Neem vooral geen antwoordnummer!

Verzendkosten? Retouren? Hoe zit dat nu in de online modebranche? Lees de antwoorden in dit internationaal onderzoek:

Oud docent Engels Jack Ma, verovert met zijn Alibaba langzaam de wereld van internethandel.

http://www.flandersdc.be/nl/blog/hoe-start-je-met-een-webshop

In 200 landen horlogebandjes verkopen, dat kan natuurlijk alleen maar met een webshop. Lees hier het verhaal van de webshop die 5 jaar geleden in Nederland werd opgericht, en nu zelfs op eilandjes in de Stille Zuidzee levert... Mooi praktijkvoorbeeld!

In een wervingsfilmpje voor de e-academy van Thuiswinkel.org vertelt de managing director van Bol.comover de slechte aansluiting van het onderwijs op universiteiten en hbo's op de digitale wereld. Dat kunnen wij in het (v)mbo natuurlijk wel beter, toch?

Online boodschappen doen? Op dit moment doet 2% van de consumenten dat, in 2020 zou dat wel eens veel meer kunnen zijn. Volgens een onderzoek van ING.

Elk kwartaal verschijnt de 'Thuiswinkel Markt Monitor'. Het overzicht over de online bestedingen in het 2e kwartaal 2015 is nu net verschenen. Opvallend is de groei bij de online aanschaf van sportartikelen.

Citaat: "een gebrekkige aansluiting tussen het onderwijs ‘en dat wat de digitale arbeidsmarkt vraagt aan kennis en kunde’."

De jaarlijkse Twinkle top 100 is weer verschenen. De Thuiswinkelorganisatie houdt al jaren bij hoe de ontwikkelingen zijn in de e-commerce. In dit artikel zie je de top 10, en een korte toelichting. Onderaan een paar links naar trendartikelen over verschillende branches.

Mooi infographic over de opkomst en voorspelde groei van m-commerce, de mobiele variant van e-commerce. Amerikaans onderzoek, én van een belanghebbende, dat dan weer wel...

Het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp is geopend. Naar eigen zeggen het grootste geautomatiseerde dc voor online retail ter wereld. Met 200 man personeel, bijna 500 shuttles en 480.000 picklocaties. Belofte: een half uur na de bestelling staat het pakje klaar voor verzending. 'Retailgoeroe' Cor Molenaar vertelt hierover.

Bizar idee, eigenlijk. Producten, gekocht in Nederlandse winkels, te koop aangeboden op Taobao, de Chinese Marktplaats... Het gebeurt echt!

Mooi overzicht van de groei(kansen) e-/m-commerce. Amerikaans onderzoek met ook een plekje voor Nederland!

"De slapende dinosaurussen zijn wakker geworden". De combinatie van bricks en clicks heeft de toekomst, is te lezen in dit artikel.


Klantvriendelijkheid pakt niet altijd goed uit: voor €18,5 miljoen fraude. Maar ja, dat hoort er gewoon bij, zegt Zalando. Digitale winkeldiefstal?

 

Webshops maken 

•    Informatie: Webwinkelsucces:
http://www.webwinkelsucces.nl/
•    YouTube-­‐kanaal Webwinkelsucces:
https://www.youtube.com/channel/UCEi6g1TKSOn97Na8c2w1FSg
•    Webwinkel opzetten:
http://www.webwinkelopzetten.nl/
•    Methode (MBO n2/4) Webshopheld:
http://www.webshopheld.nl/
•    Info bij Frankwatching:
http://www.frankwatching.com/archive/2010/08/02/handleiding-­‐webshop-­‐in-­‐10-­‐stappen-­‐je-­‐eigen-­‐webwinkel/
•    Productfoto’s maken voor de webshop:
http://www.mediact.nl/weblog/productfotos-­‐maken-­‐voor-­‐je-­‐webshop-­‐e-­‐commerce-­‐training/

 

Leveranciers webshopsoftware

•    Mijn webwinkel (gratis tot 50 artikelen, met reclame):
http://www.mijnwebwinkel.nl/
http://www.mijnwebwinkel.nl/gratis-­‐webshop-­‐software/
•    Easywebshop (gratis tot 1000 artikelen, met reclame):
http://www.easywebshop.com/
•    Start een winkel (gratis tot 20 artikelen):
http://www.starteenwinkel.nl/
•    Biedtmeer (gratis tot 25 artikelen, werkt samen met Jong Ondernemen): http://biedmeerwebwinkels.nl/

•    Luondo (gratis tot 50 artikelen)
http://www.luondo.nl/
•    SEOShop (14 dagen gratis):
http://www.seoshop.nl/homepage-­‐nl/
•    Shoptrader (30 dagen gratis):
http://www.shoptrader.nl/
•    Via webshop (14 dagen gratis):
https://viawebshop.nl/
•    MyShop (3 maanden gratis, werkt samen met Webshopheld): http://www.myshop.com/

Nederland verdient online (6 maanden gratis, ism PostNL): https://www.mijnwinkel.nl/nederlandverdientonline/

•    123 Webshop (30 dagen gratis): http://www.123webshop.nl/
•    Shoppagina.nl (30 dagen gratis): https://www.shoppagina.nl/
•    Offline mogelijkheid: Shopfactory: http://www.shopfactory.com/nl/

 

Webshop maken met algemene software

•    Webshop in Weebly:
http://www.weebly.com/features/index.php?lang=nl#!/ecommerce-­‐website
•    Webshop in Wordpress:
http://www.webdessign.nl/2012/02/wordpress-­‐webshop-­‐bouwen/
•    Alifar: Wordpress met Woo Commerce (gratis???)
http://www.alifar.nl/wordpress/webshop

 

Fotobewerking

  •  http://fotoflexer.com/
  • www.pixlr.com
  • www.sumopaint.com

 

Gratis foto’s

Een overzicht van websites waar rechtenvrije foto’s te vinden zijn: 
http://www.stumbleupon.com/su/7uOfTL/1ymJ0YDNq:jlWehXOZ/bootstrapbay.com/blog/free-­‐stock-­‐photos/ 

 

Diverse informatieve sites e-­‐commerce 

•    https://www.consuwijzer.nl/
•    http://www.socialbakers.com/resources/reports/regional/netherlands/2014/december/
•    http://www.twinklemagazine.nl/
•    http://www.webwinkelweblog.nl/
•    http://www.shoppermarketingupdate.nl/
•    http://www.eduwebsupport.nl/online-­‐marketing-­‐mix.html
•    https://www.thuiswinkel.org/

 

Overige informatieve sites

•    http://www.retailnews.nl/
•    https://www.facebook.com/RetailTrendsMedia
•    https://www.pinterest.com/retailtrendsnl/
•    http://www.retailnews.nl/tech
•    http://ibeacon-­‐retail.nl/

EXTRA Opdracht: Online reclame en klantgegevens

LES 13: Adwords van Google

9 Tips

Google (adwords.google.com), biedingmodel, je betaalt per klik, gem. 35ct per klik

Doel is conversie, berekenen hoeveel klikken een verkoop opleveren

Kwfinder.com:

Google analytics: waar komen je klanten vandaan?

 

Seo, search engine optimalisation, google algoritme om goede zoekresultaten te krijgen

Linkbuilding

Goede afbeeldingen met goede namen

EXTRA Opdracht: Andere verkoopkanalen

LES 12: Verkopen via bol.com en Marktplaats.nl

Kun je producten verkopen via Bol.com?

Bol.com verwelkomt altijd graag nieuwe partners, maar er moet natuurlijk wel een klik zijn tussen jou en bol.com. Daarom heeft Bol.com een paar vragen voor je. Kun je hier ‘ja’ op antwoorden, dan verwelkomen ze je graag bij bol.com!

Passen je artikelen in een van de bestaande categorieën van bol.com?

Hebben je artikelen een EAN of ISBN?

Kun je binnen 1-8 werkdagen leveren?

Sta je ingeschreven bij de KVK of het Belgische Handelsregister en heb je een btw-nummer?

Kunnen klanten je artikelen binnen 30 dagen retour sturen, als ze dat willen?

Kun je vragen van klanten binnen 24 uur beantwoorden?

Voldoe je aan onze servicenormen? Bekijk hier onze servicenormen

Belangrijk om te weten

In de Algemene voorwaarden lees je de kleine lettertjes, maar ze willen je dit in ieder geval vast meegeven:

  • Je kunt alleen legale artikelen aanbieden en voor sommige categorieën heb je aanvullende rechten nodig.
  • Klanten kunnen bestellingen gratis retourneren. Dit geldt ook voor grote artikelen die opgehaald moeten worden.
  • Bol.com betaalt je automatisch per kalendermaand uit.
  • Prijzen van je artikelen zijn marktconform.
  • Partners zijn verantwoordelijk voor de productomschrijving en afbeeldingen bij hun artikelen.

Aanmelden in een paar stappen

1

Om een verkoopaccount aan te maken, heb je een bol.com koopaccount nodig. Dit is het account waarmee je als klant bij bol.com bestelt. Heb je die nog niet, maak er dan een aan (kost je maar 1 minuut).

2

Log in met je koopaccount op bol.com. In het dropdownmenu bij Welkom zie je ‘Verkoopaccount’. Klik hierop. Doorloop de stappen en vul je contactgegevens, winkelnaam en bankrekeningnummer in.

3

Controleer je gegevens en accepteer de voorwaarden om je verkoopaccount aan te maken.

4

Je ontvangt een e-mail, waarin ze je vragen je aanmelding te bevestigen. Daarna ontvang je binnen twee werkdagen een brief op je vestigingsadres met een verificatiecode. Wanneer je daarna inlogt in je verkoopaccount, vragen ze je deze code in te vullen. Als je dat gedaan hebt, ben je klaar om artikelen in te voeren en te starten met verkopen.

Meta-informatie, leerlijn en studieurenbelasting

Context

Het keuzedeel Webshop wordt op het Stedelijk College Eindhoven aangeboden in leerjaar 4. Het betreft een vrij keuzedeel, dat door elke vierdejaars leerling gekozen kan worden, ongeacht het profielvak. De studiebelasting van dit keuzedeel bedraagt 80 uur. Bij de lessen en opdrachten wordt een indicatie gegeven van de tijdsduur die de betreffende onderdelen vergen.

Naam eigenaar:        Dhr. R. van Rooij
   
Basis informatie
Dit Keuzevak hoort bij het profiel: EO
Dit Keuzevak is: Vrij
Opdracht voor klas/groep: 4de jaars leerlingen
Tijd (aantal lesuren): 72 lesuren
Begeleidende docenten: K. Meulendijks en R. van Rooij
   

 

Open bestand Omschrijving Keuzedeel Webshop.pdf

Eindtermen keuzedeel webshop
Eindtermen keuzedeel webshop
Eindtermen keuzedeel webshop 2
Eindtermen keuzedeel webshop 2

Beoordelingslijst WEBWINKEL
 

Onderdeel

Aantal punten

Staan er 10 producten in de webwinkel?

20

Zijn de producten verdeeld over 2 categorieen?

5

Is er een beschrijving bij "Over Ons"?

5

Staan er 3 foto's in het kopje Over ons?

5

Is er een beschrijving bij "Geschiedenis van de winkel"?

3

Is er een beschrijving bij "Onze klanten"?

2

Zijn er 3 nieuwsberichten geplaatst bij het onderdeel "Nieuws"?

5

Is er contactinformatie bij "Contact"?

5

Zijn er Algemene voorwaarden?

5

Is er een menu onderdeel "Video"?

2

Staan er 3 filmpjes bij "Video"?

3

Heb je een zelfontworpen Logo toegevoegd?

5

Heeft de website Extra functies?

5

Heeft de leerling andere leerlingen geholpen?

5

Is de webwinkel tijdig ingeleverd?

10

Is er door een onbekende een echte bestelling geplaatst, en is deze netjes beantwoordt?

10

Totaal

100














 

Je gaat deze week jouw webshop in Webnode afronden. Hiervoor moet je de volgende onderdelen uitvoeren.

 

Stap 6 verander OVER ONS

-Klik op WIJZIG INHOUD

-Laat alleen de kop OVER ONS staan

-Schrijf hier een kort verhaaltje over Jouw Webshop en “echte winkel”, bijvoorbeeld:

   -Je bestaat al 10 jaar

   -je bent gevestigd in Winkelcentrum Woensel

   -Je hebt 15 mensen in dienst

   -Jij bent de directeur ;)!

-Voeg 3 foto’s toe van het interieur van een winkel, net alsof dit jouw winkel is.

-Pas GESCHIEDENIS VAN HET PROJECT AAN, en maak hier Geschiedenis van de winkel van met een kort verhaal.

-Pas ONZE GEBRUIKERS aan, maak hiervan Onze klanten en vertel hierbij dat je gekozen bent door jouw klanten tot Webshop van het jaar!

 

Stap 7 Algemene voorwaarden toevoegen

-Ga naar een bekende webshop, bijvoorbeeeld Zalando of Bol.com

-Zoek daar de algemene voorwaarden en kopieer deze naar een Word bestand.

-In word vindt je rechtsboven de optie VERVANGEN

Vervang ZALANDO of BOL.COM door jouw eigen naam

-Kopieer de hele tekst weer en plak deze in de ALGEMENE VOORWAARDEN van jouw webshop.

 

Stap 8 CONTACT ONS aanpassen

Wijzig de contactgegevens, zie als voorbeeld: http://mediatechniek-voorbeeld.webnode.nl/contact-ons/

 

Stap 9 NIEUWS aanpassen

Maak 3 nieuws artikelen aan, zie als voorbeeld:

http://mediatechniek-voorbeeld.webnode.nl/nieuws/


Stap 10 Video

-Ga naar het menu in jouw webshop en klik op WIJZIG MENU

-Maak een nieuwe pagina aan en noem deze VIDEO

-Publiceer alle pagina’s en klik 2x op kruisje

-Ga naar VIDEO in het menu

-Om een filmpje toe te voegen ga je bovenin de menubalk naar MEER

-kies WIDGETS, en sleep het YOUTUBE knopje naar het stippelvakje onderaan de VIDEO pagina

-Ga naar Youtube en zoek een filmpje over een van jouw producten, bijvoorbeeld een reclamefimpje, een catwalkshow, een uitpakfilmpje of een demonstratiefilmpje.

-Kopieer de link in de adresbalk en plak deze in het YOUTUBE venster op jouw website

-HERHAAL DIT nog 2x, dus 3 filmpjes in totaal


Stap 11 Controle

Controleer jouw hele webshop! Overal zouden de standaard teksten vervangen moeten zin door jouw eigen teksten. Zo niet, verander dit dan, zodat het past bij jouw website. Als je EXTRA PUNTEN wilt verdienen, doe dan de bonus opdrachten hieronder.

 

BONUS: Stap 12 Logo

-Ontwerp je eigen logo, met vistaprint.nl, pixlr.com of Powerpoint, en plak deze bij INSTELLINGEN in de KOPTEKST.

BONUS: Stap 13 Extra functies

-Bovenin het menu bij INHOUD kun je extra functies aan jouw webshop toevoegen. Hoe meer functies, hoe beter. Dit doe je door, net als bij VIDEO, de knoppen naar lege vakjes te slepen in je website.


BONUS: Stap 16 Anderen helpen (met goedkeuring docent)

-Aan andere leerlingen dingen uitleggen zorgt ervoor dat je zelf dingen  beter leert onthouden. -Met toestemming van je docent mag je als je klaar bent andere leerlingen helpen.

 

MEGABONUS

Als je een echte bestelling binnen krijgt van een onbekende, en dit per mail doorstuurt naar de docent, dan is dit een positieve bijdrage aan het eindresultaat! Let op dat je de bestelling netjes beantwoord en vertelt dat het een schoolopdracht is en de webshop niet actief is :) .

 

TENSLOTTE: Stap 16 Inleveren!

 

Beoordelingslijst WEBWINKEL
 

Onderdeel

Aantal punten

Staan er 10 producten in de webwinkel?

20

Zijn de producten verdeeld over 2 categorieen?

5

Is er een beschrijving bij "Over Ons"?

5

Staan er 3 foto's in het kopje Over ons?

5

Is er een beschrijving bij "Geschiedenis van de winkel"?

3

Is er een beschrijving bij "Onze klanten"?

2

Zijn er 3 nieuwsberichten geplaatst bij het onderdeel "Nieuws"?

5

Is er contactinformatie bij "Contact"?

5

Zijn er Algemene voorwaarden?

5

Is er een menu onderdeel "Video"?

2

Staan er 3 filmpjes bij "Video"?

3

Heb je een zelfontworpen Logo toegevoegd?

5

Heeft de website Extra functies?

5

Heeft de leerling andere leerlingen geholpen?

5

Is de webwinkel tijdig ingeleverd?

10

Is er door een onbekende een echte bestelling geplaatst, en is deze netjes beantwoordt?

10

Totaal

100