Biologie en ICT

Biologie en ICT

Les 1. Organen, weefsels en cellen

Tijdens les 1 wordt  thema 3, basisstof 1 uit het boek 'Biologie voor jou vmbo-T/HAVO/VWO 1a'  behandeld. Thuis maak je de opdrachten in je werkboek van thema 3, basisstof 1. Wanneer je de lesstof moeilijk vind, kun je via de volgende link de Prezi nogmaals terug kijken:

 

Prezi. Organen, weefsels en cellen.

Les 2. Microscopie

Deze les gaan we aan de slag met een Facebook pagina. Op de Facebook pagina staan verschillende animaties, afbeeldingen, uitleg en video's. De docent legt uit hoe de pagina werkt en wat jullie er mee gaan doen. 

Heb je een vraag tijdens het zelfstandig werken? Dan kun je die op het forum stellen. De docent kan de vraag gemakkelijk beantwoorden, en je klasgenoten kunnen mee kijken om dubbele vragen te voorkomen. Heb je een persoonlijke vraag, dan kun je uiteraard even je hand op steken en dan komt de docent naar je toe. 

Facebook pagina - Biologie

Les 3. Practicum orgaanstelsels

Deze les gaan jullie samenwerken met een practicum. De groepjes worden gevormd in de klas, waarna jullie vervolgens per groepje een orgaanstelsel toegewezen krijgen. Via de website Trello gaan jullie aan de slag. Hierop staan per groep de hoofdopdracht en deelopdrachten. Wanneer je als groepje bezig bent met een deelopdracht, sleep je het kopje naar 'mee bezig' op de Trello pagina. Wanneer je klaar bent als groepje met de deelopdracht, sleep je de deelopdracht naar 'gedaan'. 

Let op: de docenten en de andere groepjes kunnen de pagina van Trello bekijken om te zien hoe ver de groepjes zijn. 

Via de volgende link komen jullie op het  samenwerkingsplatform voor de les. Succes met het practicum!

Samenwerkingsplatform Trello

Les 4. De longen

De docent geeft aan de hand van een animatie, uitleg over de werking van de longen. Via onderstaande link kun je zelf nog een keer goed kijken naar de animatie van de longen. 

Animatie longen

Na de uitleg van de docent over de longen en het bekijken van de animatie, kun je via de volgende animatie interactief oefenen met het ademhalingsstelsel. 

 

Oefenanimatie van de longen

Inmiddels hebben we al meerdere bassistoffen behandeld van thema 3. Om alle theorie even op te frissen kun je hier naar een samnevattende video kijken:

Samenvattende video, weefsels, organen en cellen

Les 5 Flip the class, dierlijke en plantaardige cellen

Voordat de les begint bekijk je de video van dierlijke en plantaardige cellen. Via de link kom je op een website waar je eerst de video bekijkt en daarna vragen beantwoord. De docent kan zien of je de video hebt bekeken en hoe je de vragen hebt gemaakt. 

In de les gaan we aan de slag met de opdrachten die bij de lesstof horen, namelijk thema 3, basisstof 4 en 5.

 

Dierlijke en plantaardige cellen

Aan het einde van de les maakt de gehele klas in tweetallen een quiz over de lesstof van deze les, namelijk thema 3, basisstof 4 en 5, plantaardige en dierlijke cellen. Wanneer de docent aan geeft dat de quiz wordt opgestart, ga je naar onderstaande link en vul je kamernummer 115718 in. DIt kun je doen onder het kopje 'student login'. Succes met het maken van de quiz!

 

Quiz programma