Programmeren met Java

Programmeren met Java

Vooraf

In deze interactieve module maak je kennis met de programmeertaal Java. De taal Java is ontwikkeld door James Gosling. De naam Java is pas later bedacht. Gosling noemde zijn nieuwe programmeertaal aanvankelijk “Oak”. Vanuit zijn kantoor keek Gosling door het raam uit op een eikenboom. De naam Oak werd jaren later door Sun, het bedrijf waar Gosling werkte, veranderd in Java, omdat de naam al was geregistreerd door een ander bedrijf, Oak Technologies. In 2010 is Sun overgenomen door Oracle.

Java werkt met een bibliotheek van klassen. Elke klasse bevat een stukje kant en klare code. Een programmeur kan in zijn eigen programma gebruik maken van één of meerdere bestaande klassen. De programmeur hoeft dan niet telkens alle code zelf te schrijven, maar kan slim gebruik maken van voorgeprogrammeerde klassen. En dat scheelt een hoop tijd.

Colofon

Het arrangement Programmeren met Java is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2018-08-10 11:43:42
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

De module 'Programmeren met Java' is ontwikkeld door auteurs en medewerkers van Enigma-online. Fair Use In de modules van Enigma-online wordt gebruik gemaakt van beeld- en filmmateriaal dat beschikbaar is op internet. Bij het gebruik zijn we uitgegaan van fair use. Meer informatie: Fair use Mocht u vragen/opmerkingen hebben, neem dan contact op via de helpdesk VO-content.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Leerniveau
HAVO 4; VWO 6; HAVO 5; VWO 4; VWO 5;
Leerinhoud en doelen
Informatica;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
arrangeerbaar, arrangeerbare, leerlijn, rearrangeerbare
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open