Leeslogboek - Imke Timmermans

Leeslogboek - Imke Timmermans

Algemeen

Instructie

Hoe moet je leeslogboek eruit zien?

Je leest in havo 4 in totaal zes boeken. Bij elk boek moet je je leeslogboek updaten. Maak de opdracht in Wikiwijs en niet via een bestand als bijlage!

 

Bij elk gelezen boek moet er een reflectie terug te vinden zijn in je leeslogboek. Hiervoor moet je de volgende stappen doorlopen:

1. Geef op het tabblad  'boekenoverzicht' een volledig overzicht van de gelezen boeken. Zo kun je in één oogopslag zien welke boeken je gelezen hebt. Noteer van elk boek: de titel, de auteur, het niveau van het boek en het aantal sterren dat je het boek zou geven. Hierbij geldt dat 5 sterren maximaal is.
2. Voor elk boek gebruik je vervolgens een tabblad waar je een verwerkingsopdracht maakt bij het gelezen boek. De opdrachten waar je uit kunt kiezen, vind je bij het tabblad 'opdrachten'. Je mag hierbij natuurlijk werken met afbeeldingen als je wilt!
3. Aan het einde van het schooljaar ontvang je van je docent nog overige opdrachten die je bij het tabblad 'overige opdrachten' moet uitvoeren.


Word je beoordeeld?
Je docent zal aangeven wanneer zij de leeslogboeken gaat bekijken. Als je ervoor zorgt dat je op dit moment 'helemaal bij bent' met updaten, kan je docent je feedback geven. Je krijgt geen tussentijdse beoordeling. Pas aan het einde van havo 5, net voor je mondeling literatuur, zal je van je docent een eindscore krijgen voor je leeslogboek. Hierbij wordt gelet op volledigheid, kwaliteit en ontwikkeling.

 

Verwerkingsopdrachten

In je leeslogboek is het van belang dat je bij elk gelezen boek vooral aangeeft wat je ervan vond en waarom. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal vaste opdrachten of je maakt een eigen verslag waarin de voor jou belangrijkste informatie is opgenomen.

Neem bij elk boek sowieso op: titel - auteur
Op deze manier is het voor jouzelf en voor je docent direct duidelijk over welk boek het verslag gaat.

 

Kies voor een eigen verslag, of kies één van de volgende opdrachten om op te nemen in je leeslogboek:

Recensieopdracht

Schrijf een recensie waarin je elementen uit de samenvatting, de analyse, de schrijversinformatie en je eigen mening combineert. Let hierbij op het volgende:
- Je schrijft de recensie voor iemand die het boek niet gelezen heeft. Laat de lezer van de recensie dus eerst kennismaken met het boek. Vertel kort waar het over gaat / neem een stukje uit het boek letterlijk over. Maak de lezer nieuwsgierig naar het verhaal
- Vertel in de kern meer over de analyse en de schrijver. Combineer deze informatie met je eigen mening. Leg dus steeds uit wat jij ergens van vindt.
- In het slot geef je je eindoordeel. Je vertelt wat je uiteindelijk ‘over-all’ van het boek vond. Je geeft een tip aan mogelijke lezers of reageert op de verwachting die je had voordat je ging lezen. 
- Je recensie krijgt een passende en pakkende titel. Dat kan een quote zijn uit het boek, het mag al iets zeggen over je eindoordeel. Als het maar origineel is en de aandacht trekt.
- Markeer in je recensie de zinnen / zinsdelen waarin je je eigen mening verwoordt.

 

Opdracht van Lezen voor de Lijst

Maak de opdrachten die op de site www.lezenvoordelijst.nl horen bij jouw boek. Als er bij jouw boek opdrachten horen op verschillende niveaus, kies dan de opdracht die het beste bij jou past. Neem bij de uitwerking van de opdracht telkens de opdracht over en het bijbehorende antwoord. Geef tot slot kort aan waarom je voor deze opdracht gekozen hebt.

 

Juryrapport

Je doet alsof het boek dat je hebt gelezen is ingezonden voor een landelijke boekenwedstrijd. Bij deze wedstrijd ben je als jurylid op zoek naar het beste Nederlandstalige boek. Om dit beste boek te kunnen kiezen, moet je eerst bepalen aan welke eisen het moet voldoen. 2 eisen zijn al bekend, namelijk: - het boek moet een verrassend einde hebben EN - de titel moet perfect de strekking van het verhaal weergeven.
Wat ga jij als jurylid op papier zetten:
- Je vult de gegeven eisen aan met 3 eigen eisen waarvan jij vindt dat het beste boek daaraan moet voldoen. Geef ook een korte motivatie / verantwoording bij elke eis: waarom vind je deze eis belangrijk?
- Uiteindelijk heb je een lijst van 5 eisen verzameld die je nu moet gaan koppelen aan het gelezen boek. Dit doe je door bij elke eis een omschrijving te geven van jouw boek. Dus bijvoorbeeld: heeft het boek een verrassend einde? Waarom wel of waarom niet? De antwoorden hoeven niet altijd positief te zijn.
- De laatste stap is bepalen of jouw boek het beste Nederlandstalige boek is. Dit doe je door een conclusie te schrijven bij de 5 eisen. Je geeft een korte samenvatting van jouw bevindingen en komt tot een eindoordeel. Dit eindoordeel hoeft niet altijd positief te zijn!

 

Brief van de uitgever

Bij deze opdracht kruip je in de huid van de uitgever. Je doet je alsof het boek dat je gelezen hebt, nog niet is uitgegeven.
Stel je voor: je werkt bij een uitgeverij. De schrijver van jouw boek komt binnen met zijn verhaal en vraagt of jij het werk wilt uitgeven. Je bent best enthousiast, maar je ziet nog wel ruimte voor verbeteringen. Je besluit om jouw reactie op papier te zetten en naar de schrijver te sturen.
De opdracht:
- Schrijf een brief aan de schrijver. Je begint natuurlijk met een korte inleiding.
- Vervolgens geef je jouw persoonlijke oordeel over het boek. Het is jouw oordeel, dat betekent dat het zowel positief als negatief kan zijn.
- Daarna ga je aangeven waarom je op dit moment het boek nog niet wilt uitgeven. Je geeft 3 elementen waarvan je vindt dat deze aangepast moeten worden en waarom. Denk bij elementen aan de theorie van verhaalanlyse.
- Als je hebt aangegeven wat je aangepast wilt hebben en waarom, ga je de schrijver advies geven in hoe hij/zij het moet aanpassen. Je hebt hier als uitgever natuurlijk een visie in. Dus: wat zou de schrijver moeten doen om ervoor te zorgen dat je het boek wel uitgeeft.
- Je rondt de brief netjes af.

 

Brief aan de uitgeverij

Stel je voor: het werk dat je gelezen hebt, heb je zelf geschreven. Je blijkt over bijzonder schrijftalent te beschikken. Het verhaal is nog niet gepubliceerd, maar je wilt graag dat een uitgeverij het uit gaat geven. Je besluit een uitgeverij te schrijven om je verhaal te promoten!
- Je schrijft een brief aan een uitgeverij. Ga eerst eens op zoek naar bestaande uitgeverijen en kies een geschikte uit voor jouw boek.
- Je introduceert jezelf als schrijver en je vertet kort waarom je deze brief schrijft.
- In de kern introduceer je het verhaal. Je geeft informatie over de titel, het thema, het plot en het perspectief.
- Je legt uit voor welk publiek jouw boek geschikt is. Koppel dit aan de niveaus van Lezen voor de Lijst en leg uit waarom dit het geschikte publiek is.
- Rond je brief netjes af.

Boeken Havo 4

Boekenoverzicht

Boek 1

Het meisje met de negen pruiken van Sophie van der Stap, ik zou het boek 4 sterren geven en het boek heeft niveau 3.

Boek 2

Van de straat geplukt van Rianne Verwoert, ik zou het boek 3 sterren geven en het boek heeft niveau 2.

Boek 3

Lieveling van Kim van Kooten,ik zou het boek 5 sterren geven en het boek heeft niveau 3.

Boek 4

Viva Espana van Linda van Rijn, ik zou het boek 4 sterren geven en het boek heeft niveau 2.

Boek 5

Het gouden ei van Tim Krabbé, ik zou het boek 2 sterren geven en het boek heeft niveau 3.

Boek 6

Huidpijn van Saskia Noort, ik zou het boek 3 sterren geven en het boek heeft niveau 3. 

 

Boek 1: Het meisje met de negen pruiken

Recensie – Meisje met de negen pruiken

9 pruiken, 9 persoonlijkheden.  

Samenvatting:

Het boek ‘’Meisje met de negen pruiken’’ gaat over Sophie. Ze is 21 jaar oud en staat midden in het leven. Ze ging met een aantal klachten naar het ziekenhuis, maar toen de dokter er even naar had gekeken besloot hij toch dat het toch het beste was dat er verschillende onderzoeken werden gedaan. Toen kwam de uitslag die niemand had verwacht; kanker. Sophie krijgt 54 chemokuren en een botscan. Ze verteld in het boek hoe het is om kaal te worden. Ze vind het verschrikkelijk om pruiken uit zoeken, daarom bedenkt ze bij alle negen pruiken een eigen persoonlijkheid. Stella, Platina, Blondie, Bebé, Daisy, Oema, Sue, Lydia en Pam. Sophie blijft altijd heel erg positief, en dat beloont; na alle chemokuren en bestralingen blijkt dat Sophie na 2 jaar schoon te zijn.  

Informatie over de schrijver:

Sophie van der Stap is een Nederlandse schrijfster, ze is geboren op 11 juni 1983. Na het voltooien van het Gymnasium studeerde ze aan politicologie, in de richting van ontwikkelingssamenwerking. In 2005 kreeg ze te horen dat ze kanker heeft. Ze heeft al haar ervaringen en belevenissen beschreven in het boek; Meisje met de negen pruiken.

Eindoordeel:

Ik vind Meisje met de negen pruiken een heel mooi en indrukwekkend boek om gelezen te hebben. Wel jammer was dat ik de film eerder heb gezien dan dat ik het boek heb gelezen. Toch merk je bij een boek dat je meer gevoelens en emoties meekrijgt dan in een film. De emoties en gevoelens worden dan echt beschreven. Een film vind ik leuker om te zien, maar qua verhaallijnen vind ik boek wel echt veel leuker. Je maakt ook alle gedachtes mee van de personages. En dat is meestal wel interessant om mee te krijgen.

Boek 2: Van de straat geplukt

Brief aan de uitgeverij - Van de straat geplukt

 

Uitgeverij Boekenbent

De Savornin Lohmanlaan 28

3771 HH  Barneveld

 

20-04-2017

Imke Timmermans

Papendijk 31

5386 EB Geffen

Beste Heer/Mevrouw,

Mijn naam is Imke Timmermans en ik heb met trots het boek “van de straat geplukt’’ geschreven. Ik ben een schrijfster uit het een klein dorp Geffen. Dit ligt vlak bij ’s-Hertogenbosch.

Het boek kwam tot stand toen ik een film keek over het leven van een model, ik heb besloten om hier toen een boek over te schrijven. En zo kwam het boek “van de straat geplukt” tot stand. De meeste modellen worden gescout op straat door grote merken zoals Chanel en versace. Daarom vond ik het een gepaste titel.

Het thema van het boek is chicklit, dat betekent dat het een echt boek voor de meiden is! Er komt lekker veel drama in voor, maar ook een hoop romantiek tussen Rodrigo en Julie. Ook heb ik gekozen om er humor in te verwerken, want wie houdt er nou niet van een beetje humor? Hier zorgt de hond van Julie, meneer Jansen goed voor. Ik heb voor dit thema gekozen omdat mode een groot deel van de meiden bezig houdt, we houden er veel van om ons lekker op te tutten of helemaal mee te gaan met de trend. Daarom denk ik dat dit boek een hoop meiden aan trekt.

Het boek heeft een andere wending als dat je zou verwachten, er is vaak ruzie tussen Julie en haar tegenstander Noa. Vanaf het begin van de wedstrijd liggen die 2 elkaar niet. Noa probeert Julie steeds weer te chanteren. Totdat ze een keer zo ver ging dat ze wordt gediskwalificeerd. Ook de winnaar van het boek verwacht je niet, je denkt natuurlijk dat Julie wint omdat het boek natuurlijk over haar gaat. Maar uiteindelijk wordt Julie 3e en dat vind ze een goede plek, ze wil namelijk geen model worden maar dierenarts. Dit besluit ze dan ook te doen en samen met Rodrigo verhuist ze naar Nederland om haar droom waar te maken.

Je leest alles vanuit het perspectief van Julie, ik wilde dit zo om verwarring te voorkomen. Als je steeds van perspectief wisselt is het lastig te begrijpen.

Het boek is voor meiden rond de 14 tot 16 jaar. het niveau van het boek ligt rond niveau 3 of 4. Dit is een geschikte doelgroep omdat dan zijn de meeste meiden veel bezig met hun uiterlijk en de laatste trends.

Ik hoop snel iets van u te horen!

 

Met vriendelijke groet

 

Imke Timmermans

 

 

Boek 3: Lieveling

Juryrapport – Lieveling

De 5 eisen:

1.Het moet een verassend einde hebben.                                                                                                                                                               2. De titel moet perfect de strekking van het verhaal weergeven.                                                                                                                     3. Je wordt als lezer meegesleurd in het verhaal.                                                                                                                                               4. Het moet een goede verhaallijn hebben.                                                                                                                                                           5. Dat je jezelf in kan leven in de hoofdpersonage.

Verantwoording van de eisen:

1.Ik vind het belangrijk dat een boek een verassend einde heeft omdat dat wat spanning in het verhaal brengt. De verhaallijn wordt dan een stuk leuker als je aan het lezen bent. Vooral als je merkt dat de schrijver ergens naar toe aan het werken is, dat vind ik altijd wel leuk om te merken.                                                                                                                                                                         2. Ik heb vaak meegemaakt dat de titels van boeken niks met het verhaal te maken heeft. Heel raar vind ik dat, waarom zou je je boek een titel geven die er niks mee te maken heeft? Daarom vind ik het heel belangrijk als de titel perfect de strekking van het verhaal weergeeft, meestal krijg je dan al een goede indruk van het boek.                                                                                                     3. Ik vind het fijn als je echt meegesleurd wordt in het verhaal. Zeker als je dan echt door wilt lezen. Het is zeker fijn dat je dan niet in tijdnood komt, maar ook dat je het verhaal goed snapt en echt in het verhaal zit.                                                                               4. Als een verhaal een goede verhaallijn heeft is het makkelijker om het verhaal te volgen. Dan snap je het verhaal ook beter en kun je sneller door het boek heen lezen.                                                                                                                                                                 5. Het is leuk en grappig als je merkt tijdens het lezen dat je echt medelijden hebt met de hoofdpersonage. Je voelt dan echt een connectie met de hoofdpersonage en vind het verhaal dan meestal meteen een stuk leuker.

Koppelen aan het gelezen boek:

1.Verassend einde: het gaat steeds slechter met Puck, ze valt steeds vaker flauw en uiteindelijk beland ze in het ziekenhuis door anorexia. Met haar (stief)vader gaat het ook steeds slechter. Hij probeert Puck mee naar huis te nemen omdat hij in het ziekenhuis door alle verpleegsters en dokter niet zijn vingers tussen haar benen kan steken. Puck verteld uiteindelijk alle geheimen over haar vader. Haar moeder is er hysterisch over, ze dienen later ook een aanklacht in.                                                     2. Titel is perfect: Lieveling is de titel van het boek. Ik vind de titel heel erg goed bij het boek passen omdat Puck de ‘’lieveling’’ van haar (stief)vader is. Je ziet de titel ook vaak terugkomen in het boek.                                                                                                        3. Je wordt meegesleurd in het verhaal: je wordt erg meegesleurd in het verhaal omdat ik merkte dat ik echt door wilde lezen. Ik zat echt helemaal in het verhaal.                                                                                                                                                                               4. Goede verhaallijn: het boek heeft een goede verhaallijn, dit komt omdat het erg goed geschreven is. Het gaat op chronologische volgorde en de hoofdstukken zijn jaargetallen: 1975, 1977, 1980, 1983 en 1984.                                                            5. Jezelf inleven in de hoofdpersonage: ik leefde heel erg mee met Puck (hoofdpersonage) tijdens het lezen. Dit komt omdat het een erg realistisch verhaal is en het onderwerp heel erg actueel is.

Boek 4: Viva Espana

Brief van de uitgeverij - Viva Espana

 

Uitgeverij marmer

Linda van Rijn

Rozengracht 44

1016 NL Amsterdam

 

Imke Timmermans

Papendijk 31

5386 EB Geffen

 

Geachte Mevr. van Rijn,

De laatste dagen ben ik bezig geweest met het lezen van jou nieuwe boek ‘’Viva Espana’’ ik vond het super interessant en leuk om weer in een van uw boeken te duiken. Ook ben ik wat dingen tegen gekomen die wel anders kunnen dus daarom ook deze brief.

De dingen die ik echt leuk vind aan uw boeken en wat dus ook weer in dit boek terug kwam dat alle boeken in een ander land afspelen en ook al zijn het allemaal thrillers mensen krijgen snel een vakantie gevoel als ze het lezen. Er zijn helaas ook een paar dingen niet helemaal goed dus daarom wil ik het boek ook nog niet uitgeven nu. Als eerst vind ik dat het niet spannend genoeg is. Uw thrillers zijn normaal super spannend tot aan de laatste bladzijde. Alleen hier was dit niet het geval. Ook zaten er deze keer nogal veel spelling fouten in en de zinsopbouw bij sommige hoofdstukken was ook niet helemaal goed.

Mijn advies voor jou is dan ook om het nog even goed door te lezen zodat u in ieder geval de meeste spelling fouten eruit te halen en u ook de zinsopbouw wat beter kan maken. Ik vind ook de hoofdstukken iets te lang dus ik zou ze iets inkorten zodat mensen ook wat sneller tussendoor een hoofdstukje kunnen lezen. Ook zou ik het einde iets aanpassen en dat is dan ook gelijk het laatste. Ik zou namelijk juist de hoofdpersoon Anne dood laten gaan zodat het echt een spannende cliffhanger word.

Als laatste wil ik nog zeggen dat ik u heel erg veel succes wens bij het aanpassen van het boek zodat ik het binnenkort misschien wel kan gaan uitgeven.

 

Met vriendelijke groet,

Imke Timmermans

 

Boek 5: Het gouden ei

Recensie – Het gouden ei

Het ei dat goud was. 

Samenvatting:

Rex en Saskia kennen elkaar al lang, ze zijn onderweg naar hun vakantiebestemming in Frankrijk. Onderweg stoppen ze enkele keren bij een tankstation om wat te rusten en te eten. Terwijl Rex benzine gaat halen, wacht Saskia rustig af in de auto. Het duurt lang voor dat Rex terugkomt. Saskia gaat wat rondlopen en komt een verward iemand tegen; Raymond Lorne. Raymond Lorne is een persoon met heel zijn leven lang al vreemde gedachten. Het is elke keer weer zijn doel om een misdaad te plegen. Wanneer Rex terugkomt is Saskia spoorloos verdwenen.

Een aantal jaren later is Rex weer onderweg naar Frankrijk. Nu samen met zijn nieuwe vriendin Lieneke. Lieneke merkt dat Rex nog altijd met Saskia in zijn hoofd zit. Hij denkt vaak na over het gouden ei, maar Lieneke heeft geen idee wat ie bedoelt.

Op een dag wordt Rex wakker in een doodskist. En weet hij meteen, dat hij net als Saskia levend is begraven. Lieneke zoekt hem die ochtend. Maar van Rex en Saskia is nooit meer iets van gehoord.

Informatie over de schrijver:

Tim Krabbé is een Nederlandse schrijver. Hij is geboren op 13 april 1943, in een erg creatieve familie. Zijn vader was kunstschilder en zijn broer is acteur, regisseur en kunstschilder Naast romans schrijven, houdt hij zich graag bezig met schaken en wielrennen.  

Eindoordeel:

Ik vond het boek het Gouden Ei heel erg moeilijk om te lezen. Het heeft een lastige verhaallijn en er zitten erg veel moeilijke woorden in. Verder snapte ik het verhaal ook niet goed, het liep niet chronologisch en was lastig om te volgen. Ik zou daarom het boek ook niet aanraden aan iemand. Doordat ik het boek lastig vond lezen duurde het ook lang voor dat ik hem uit had. Dit boek heeft me erg veel tijd gekost.

 

 

Boek 6: Zwijgplicht

Brief aan de uitgeverij - Zwijgplicht                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Beste uitgeverij Manteau,

Ik ben Helen Vreeswijk en ik ben 51 jaar oud. Ik begon met schrijven toen ik 40 jaar was. Ik heb 2 dochters en ben getrouwd. Ik wou schrijver of politieagent worden, uiteindelijk heb ik dus voor het eerste gekozen. Voor Zwijgplicht heb ik al 13 andere boeken gepubliceerd. Het liefst schrijf ik jeugdromans, vandaar dat ik er nu een aan u voor wil stellen. Ik denk dat ik met dit boek veel jonge lezers een spannend leesavontuur aan ga bieden.

Het boek heet Zwijgplicht, een toepasselijke titel al zeg ik het zelf. Het verhaal gaat over Arjan (rond de 15 jaar) die een stage moet lopen voor school. Hij wil alleen een stage waarbij je ook betaald krijgt. Hij heeft een lastige thuissituatie, zijn vader is verslaafd aan alcohol en scheld daardoor zijn moeder en hem vaak uit. Hij heeft een broer die daardoor van huis is weg gelopen. Omdat hij zelf geen moeite doet voor een stage plek, kiest zijn mentor er een uit. Het word een verzorgingstehuis. Waarbij hij meteen de gedachte heeft dat het saai gaat worden en het vies gaat vinden. Oude mensen wassen en verzorgen vind hij niet leuk. Al snel merkt hij dat het geen gewoon of saai verzorgingstehuis is. Er gebeurd veel in het tehuis. Er gaan allemaal ouderen dood op een manier waardoor het lijkt dat ze gevallen zijn. Arjan komt in contact met een bewoner daar die vroeger crimineel was. Dat had ze niemand anders verteld. De verzorgers die er ook werken zijn heel bang. De ouderen ook. Arjan vind de stage plek toch wel interessant. Niemand weet waar de overleden personen aan dood zijn gegaan. In het einde van het verhaal lijkt dat er iemand van de verpleegsters er mee te maken heeft…

Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van Arjan, maar ook bij mij, de schrijfster. Het is de bedoeling dat de jongeren, van ongeveer 15 t/m 19 dit lezen. Dat is ongeveer de leeftijdscategorie waar het voor bedoeld is. Het leesniveau is 3 en het is belangrijk dat je van spannende verhaallijnen houd.

 

Ik hoop dat u er naar zou willen kijken, en dat u dit boek zou willen uitgeven.

Met vriendelijke groeten,

Helen Vreeswijk

 

Boeken Havo 5

Overige opdrachten

  • Het arrangement Leeslogboek - Imke Timmermans is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Imke Timmermans Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2017-06-21 20:32:06
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Leerniveau
    HAVO 4;
    Leerinhoud en doelen
    Nederlands; Literatuur;
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Trefwoorden
    havo4, havo5, leeslogboek, literatuur, nederlands

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    Musters, Marloes. (2016).

    Opzet Wikiwijs leeslogboek

    https://maken.wikiwijs.nl/84275/Opzet_Wikiwijs_leeslogboek

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.