2016 PMK - P02 BO - Spel en drama

2016 PMK - P02 BO - Spel en drama

Introductie

Inleiding

De vorige periode hebben we kennis gemaakt met verschillende spel en drama onderdelen waarin jezelf de hoofdrol speelde. Het doel in de eerste periode was om jezelf te laten zien door middel van het uitvoeren van spelletjes en drama activiteiten en om je grenzen te verleggen.

In deze tweede periode richt je je op de diverse doelgroepen die vallen onder pedagogisch werk en basisonderwijs. Je ontwikkelt je verder in het je bewust inzetten van expressieve activiteiten om de ontwikkeling te stimuleren. Je leert waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden en uitvoeren van spel en drama activiteiten. Een dreumes ontdekt bijvoorbeeld dat bewegen fijn is, heeft een korte spanningsboog, heeft korte en duidelijke uitleg nodig, wil graag ‘zien’ wat de bedoeling is. De taal, cognitieve en motorische ontwikkeling van een dreumes is heel anders dan dat van een 8-jarig schoolkind. Een puber is gevoelig voor wat anderen van hem of haar denken en wil niet voor gek staan bij de uitvoering van opdrachten. Hier heb je rekening mee te houden.

Een spel en drama activiteit staat en valt met het juist inschatten van wat een kind of jongere kan en wat ze aanspreekt. Na de introductie leer je hoe je een activiteit kort en duidelijk kunt uitleggen, leg je de spelregels uit en geef je begeleiding bij de uitvoering. Door na te bespreken en te evalueren ontdek je je sterke kanten en je ontwikkelpunten.

Je vult je les map met aantekeningen, lesvoorbeelden en ideeën zodat je je meer bewust wordt wat je kunt kiezen voor een doelgroep op het gebied van spel en drama.

We gebruiken het boek PK Kindercentra 4-13, hst 3 Spelen en vrije tijd en hst 15 Spel en activiteitenbegeleiding.

Colofon

Het arrangement 2016 PMK - P02 BO - Spel en drama is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2016-12-15 15:58:07
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Link naar plan van aanpak
https://npcg.sharepoint.com/sites/np-onderwijsverniewing2016pw/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=dRlg%2f1quLIcUMJmu%2bAGYFQIe5YxOII00HIdJ9rwIxNE%3d&docid=2_0af36b2c882ed4b3895460f38a252a431
Link
Link naar plan van aanpak in Word
https://npcg.sharepoint.com/sites/np-onderwijsverniewing2016pw/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=R0Z38oxm5lkywmqQV2vUF%2f7rN915lajMcne%2fuiY%2bCSA%3d&docid=2_0fccb2dff6a9f4767a75926bbbe2275a5
Link

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2016).

2016 GPM - P02 BO - Spel en drama

https://maken.wikiwijs.nl/78906/2016_GPM___P02_BO___Spel_en_drama

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2016).

2016 PMK - P02 BO - ADL

https://maken.wikiwijs.nl/78887/2016_PMK___P02_BO___ADL

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open