2016 PMK - P01 BO Spel en drama

2016 PMK - P01 BO Spel en drama

Introductie

Als je met kinderen werkt is het ontzettend leuk om met spel en drama-activiteiten aan de slag te gaan. Dat komt vooral omdat bewegen erg fijn is, het doet je goed; lekker moe worden, lekker bezig zijn, met z'n allen of alleen bewegen. Bij drama gaat het vooral om je te laten zien met jezelf als verteller.

In de lessen leer je jezelf en anderen beter kennen door diverse spel- en drama activiteiten te doen. Je leert waar je goed in bent, wat spannend is, hoe je je grenzen kunt verleggen, hoe je een spel of drama activiteit aan kunt bieden en je ontdekt waar je kwaliteiten liggen.

Doordat je oefent groeit je zelfvertrouwen. Je gaat ervaren dat jij spelvormen kunt doen en dat je kunt zingen en dansen, uitbeelden en toneelspelen. Je merkt hoe je de doelgroep kunt helpen om via spel zelfvertrouwen te ontwikkelen. Zelfvertrouwen is de basis voor sociaal emotionele en motorische ontwikkeling.

 

Kinderen spelen erg graag. Al je ouder wordt verleer je dit soms. Door kennis en ervaring op te doen over spel en drama, ben je hier bewust mee bezig en leer je dit weer, zodat je in de volgende periode met je gevulde rugzakje spel en drama activiteiten kunt bedenken voor je doelgroep.

In de lessen wordt ook aandacht besteed aan theorie. Hoe leg je een activiteit uit, waar moet je allemaal aan denken, wat is het belang van spel en drama voor een mens. Je maakt met de groep een lesmap met ideeën voor spel en drama, die je in de praktijk kunt gaan gebruiken.

Tijdens de lessen spel en drama is het belangrijk dat je rekening met elkaar houdt. Niet iedereen durft evenveel, soms heeft een ander meer tijd nodig dan jij. Door respectvol met elkaar om te gaan ontstaat er een veilige sfeer waarin een ieder zichzelf kan zijn.

Colofon

Het arrangement 2016 PMK - P01 BO Spel en drama is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2016-09-14 20:52:50
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2016).

2016 GPM - P01 BO - Spel en drama

https://maken.wikiwijs.nl/78656/2016_GPM___P01_BO___Spel_en_drama

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2016).

2016 GPM - P03 BO - Observeren en plannen

https://maken.wikiwijs.nl/77708/2016_GPM___P03_BO___Observeren_en_plannen

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open