Profielwerkstuk Mondriaan College examenjaar 2016-2017

Profielwerkstuk Mondriaan College examenjaar 2016-2017

Algemeen

In het examenjaar maken alle leerlingen een profielwerkstuk waarin ze onderzoek gaan doen naar een onderwerp dat aansluit bij één van hun examenvakken. Het profielwerkstuk wordt gemaakt in duo's. De uitvoering van het onderzoek start in havo 4 en wordt afgerond halverwege het examenjaar. Het behaalde cijfer wordt meegenomen in het zogenaamde combinatiecijfer op het diploma. Bij havo vormt het profielwerkstuk samen met het cijfer voor maatschappijleer een combinatiecijfer. Op vwo vormen de cijfers van ANW, maatschappijleer en het profielwerkstuk samen het combinatiecijfer.

In het voorexamenjaar staat in blok 4 het Mondriaanuur profielwerkstuk gepland. In deze uren krijgen de leerlingen informatie over de vaardigheden die nodig zijn en zetten ze zelf de eerste organisatorische en inhoudelijke stappen van hun profielwerkstuk.

De eerste weken geven docenten algemene informatie over het formuleren van hoofd- en deelvragen, het zoeken en gebruiken van geschikte bronnen en het kiezen voor de juiste methode van onderzoek. Leerlingen geven zelf een voorkeur aan voor het vak waarbij ze hun profielwerkstuk willen laten aansluiten. Op basis van deze voorkeuren worden leerlingen ingedeeld in nieuwe groepen. Met deze nieuwe groepen gaan ze, met behulp van vakdocenten die affiniteit hebben met de gekozen vakken, aan de slag. In de laatste weken van het voorexamenjaar worden de hoofd- en deelvragen geformuleerd en stellen leerlingen een plan van aanpak op.

Op donderdag 14 juli moet het eerste onderdeel worden ingeleverd. Voor dit onderdeel wordt geen cijfer gegeven, maar leerlingen ontvangen feedback die meegenomen kan (moet) worden bij de vervolgstappen in het examenjaar.

In deze Wikiwijs vind je alle informatie die voor nu nodig is. Kijk in het menu voor de aangeleverde materialen en overzichten.

BELANGRIJKE DATA
24 mei: vakkeuze profielwerkstuk doorgeven
14 juli: Inlevermoment 1, feedbackmoment
18 oktober: Inlevermoment 2, beoordelingsmoment
6 december: Inlevermoment 3, feedbackmoment
11 januari: Inlevermoment 3, beoordelingsmoment

 

Colofon

Het arrangement Profielwerkstuk Mondriaan College examenjaar 2016-2017 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Marloes Musters Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2018-03-26 16:41:31
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Hoe moet je beginnen als je een profielwerkstuk moet maken?
https://www.youtube.com/watch?v=cdDWegssTWg
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open