Deze cursus is bedoeld voor iedereen die te maken heeft of krijgt met Fronter als elektronische Leeromgeving tijdens de lessen.
De cursusdeelnemer krijgt een introductie van Blended Learning en kan dit toepassen in zijn/haar lessen.
De cursusdeelnemer maakt kennis met de belangrijkste toepassingen binnen Fronter die in de les of daarbuiten gebruikt kunnen worden.
De cursusdeelnemer is na afloop van de cursus in staat Fronter te gebruiken tijdens de lessen in een Fronter ruimte met deelnemers.
Introductie
Welkom in Fronter
Dit is een introductie van de basisfunctionaliteiten van Fronter. Fronter is een ELO of "Elektronische Leeromgeving" en is zeer flexibel. Vanwege deze flexibiliteit, en omdat geen twee docenten hetzelfde zijn, zal iedereen Fronter anders gebruiken. Sommige docenten zullen het vooral gebruiken om te zorgen dat hun studenten het lesmateriaal beschikbaar hebben, terwijl anderen het vooral gebruiken om bronnen te delen en samen te werken met elkaar. Sommigen maken hun eigen materiaal en anderen laten juist de studenten het actiefst bezig zijn. Sommigen gebruiken het om al hun bronmateriaal te organiseren en anderen vinden het platform een perfect middel om een overzicht te krijgen van de voortgang van elke student. Ouders en directie kunnen ook onderdeel van de Fronter gebruikers zijn. Onze school maakt via Fronter verbinding met leveranciers van educatieve software. Deze cursus geeft een overzicht van de meest gebruikte onderdelen en procedures voor docenten.
Fronter is een digitale leeromgeving die CITAVERDE breed gebruikt wordt.
Als docent kun je hier:
Het lesmateriaal beschikbaar stellen
De voortgang van leerlingen bekijken
Opdrachten laten inleveren
Cijfers en beoordelingen geven
Opdrachten van commentaar voorzien
Toetsen laten inleveren
Communiceren met studenten
enz.
Fronter is toegankelijk via het internet. Iedereen kan er dus overal gebruik van maken, mits er internet beschikbaar is. Of je nou op een CITAVERDE locatie bent, of thuis, onderweg of op stage, je kunt altijd online inloggen.
Metaforen in Fronter
Blended learning
Blended Learning is een term die al heel lang bestaat en die gaat over een mix van leren met of zonder technologie. Bij de introductie van Fronter als een electronische leeromgeving hebben we voor deze term gekozen omdat met de komst van Fronter een stuk technologie in de klas wordt gebracht die zeker impact zal hebben op het traditionele onderwijs. Hoever deze mix gaat is aan de docent om te bepalen. In het ene geval zal dit heel beperkt zijn. In het andere geval zal dit tot gevolg hebben dat het traditionele onderwijs ingrijpend verandert.
Zo kun je lesmateriaal beschikbaar stellen voor de deelnemers die dit achteraf of thuis kunnen bekijken, maken en eventueel kunnen inleveren.
Je kunt een planning van de lessen maken en dit via Fronter aan de deelnemers distribueren.
Maak je gebruik van presentaties dan kun je ook die via Fronter laten ontsluiten. Deelnemers kunnen dan achteraf de presentatie nog een keer bekijken of gebruiken voor hun studie.
Wil je praktijklessen optimaal benutten? Laat de deelnemers dan thuis hun praktijklessen voorbereiden via Fronter, waardoor er meer tijd vrijkomt voor de praktijkopdracht zelf (flipping the classroom).
Zo zijn er diverse voorbeelden om blended learning toe te passen met behulp van onze electronische leeromgeving Fronter.
Voordeel is dat je Fronter heel gemakkelijk kunt gebruiken naast jouw traditionele lessen en geleidelijk aan steeds meer technologie in het onderwijs in kunt zetten.
Fronter is een digitale leeromgeving die CITAVERDE breed gebruikt wordt.
Als docent kun je hier:
Het lesmateriaal beschikbaar stellen
De voortgang van leerlingen bekijken
Opdrachten laten inleveren
Cijfers geven
Opdrachten van commentaar voorzien
Toetsen laten inleveren
Communiceren met studenten
enz.
Fronter is toegankelijk via het internet. Iedereen kan er dus overal gebruik van maken, mits er internet beschikbaar is. Of je nou op een CITAVERDE locatie bent, of thuis, onderweg of op stage, je kunt altijd online inloggen.
Bekijk de volgende video's over Fronter.
Fronter introductie
Uiterlijk na de voorgaande video zul je wel gemerkt hebben dat Fronter een internationale toepassing is. Fronter is oorspronkelijk een Noors product dat inmiddels van verschillende eigenaren gewisseld is. Maar onze Fronter omgeving is volledig nederlandstalig. Kijk naar de volgende video waarin het schoolgebouw als metafoor gebruikt wordt om te laten zien wat de mogelijkheden van fronter zijn.
Het schoolgebouw als metafoor voor Fronter als elo.
Toets
Fronter bevat ook eenToets toepassing. Toetsen na een korte instructie gevolgd door een oefening door de student geven een goed beeld welke studenten de stof begrepen hebben en welke nog extra uitleg nodig hebben.
Opdracht
Start de toets en beantwoordt een viertal vragen over Fronter.
Maak een schermafdruk van het eindresultaat en lever dit in in Fronter.
Bovenaan op de Fronter interface staan een zestal icoontjes. Het zijn een aantal vast ingestelde toepassingen die binnen Fronter veel gebruikt worden. De centrale Fronter beheerder bepaalt welke en in welke volgorde deze toepassingen staan.
Van links naar rechts zijn dit: Ruimtepagina Een overzicht met al jouw ruimtes Toepassingen Alle toepassingen die beschikbaar zijn voor jouw Contacten Hier vindt je collega's, studenten enz. Office 365 mail Een link naar Office 365 mail Office 365 Agenda Een link naar Office 365 agenda Creaza Een multimedia toepsssing
Ruimte-menu
Ruimte-menu
Binnen Fronter heb je toegang tot verschillende ruimtes. Je navigeert naar deze ruimtes door te klikken op het Ruimte-menu linksonder het Topmenu.
Ruimtes die toegevoegd zijn als favoriete ruimte vind je aan de rechterkant van het uitrolmenu. Aan de linker kant, onder Opties, staan tot drie opties, afhankelijk van jouw rol en de instellingen.
Toon alle ruimtes: deze optie biedt een uitgebreider scherm (Mijn ruimtes) en deze toont alle ruimtes waar jij lid van bent, inclusief gearchiveerde en openbare ruimtes.
Niet bezochte ruimtes: deze optie toont ruimtes die je nog niet bhebt bezocht. Op het moment dat je een van deze ruimtes bezoekt, verdwijnt deze uit deze lijst.
Navigeer naar een ruimte door te klikken op de titel van de desbetreffende ruimte.
Een ruimte toevoegen aan jouw favorieten:
Selecteer Toon alle ruimtes vanuit de ruimte toepassing.
Vanuit de lijst met ruimtes vink je de gewenste ruimtes aan die je wil toevoegen aan jouw favorieten lijst.
Klik op Toevoegen aan favoriete ruimtes rechts onderaan het scherm.
Om een favoriete ruimte te verwijderen, herhaal je de bovenstaande stappen maar klik je op Verwijderen van favoriete ruimte.
Toepassingen menu
Toepassingen menu
Het toepassingen menu wordt samengesteld door de Fronter beheerder en kan door de lokale Fronter coördinator aangepast worden. Het bevat alle toepassingen die voor een ruimte beschikbaar zijn. Als je kijkt in de lijst zul je zien dat dit niet persé Fronter toepassingen hoeven te zijn. Het kunnen allerlei web-applicaties zijn. Via het toepassingen menu kun je snel voorafingestelde toepassingen openen.
Tabs
Tabs
Onder het topmenu met icoontjes staat minimaal een tabblad de Vandaagpagina. Telkens als je een ruimte opent zal er een tabblad bijkomen. Hierdoor kun je snel wisselen tussen meerdere ruimtes waarin je wilt werken. Wanneer je Fronter sluit en weer opnieuw opent zal alleen de Vandaagpagina te zien zijn. Wil je bij het openen van Fronter standaard een aantal ruimtes zien dan kan dit door met de muis over het tabblad te bewegen. Er verschijnt dan een + en een pin door op de + te klikken zet dit tabblad vast en verschijnt het de volgende keer bij het opstarten.
Linker menu
Hier komt de tekst over het linkermenu
De Fronter ruimte
Eerder hebben we gezien dat Fronter gezien wordt als een schoolgebouw. Het gebouw kent gangen en aan die gangen liggen de klaslokalen. Een van de metaforen die wordt gebruikt binnen Fronter voor zo'n klaslokaal is een Ruimte.
De ruimtes zijn ingericht met Toepassingen.
Je kunt kiezen tussen verschillende type ruimtes, afhankelijk van waar zij voor bedoeld zijn: klasruimtes, informatieruimtes, gedeelde ruimtes, vergaderruimtes, enz.
Net als in een klaslokaal vindt het leren in Fronter plaats in zo'n ruimte. Alles wat je nodig hebt in Fronter staat in een ruimte.
Je vindt jouw eigen ruimtes in het ruimte keuze menu; het uitrolmenu bovenin links van het venster.Ruimtes kunnen aangemaakt worden door de Fronter coordinatoren met optie ruimtes aanmaken beheerdersrecht of hoger.
Fronter toepassingen
Archief
Archief
Het Archief is een andere naam voor een map. In Fronter is het heel gemakkelijk om mapjes te maken. Mapjes zorgen voor ordening. Hierdoor kun je in Fronter gemakkelijker documenten vinden.
Tip! Geef de Map (Archief) een naam waaraan je kunt zien wat erin zit.
Voorbeelden van Mapjes (Archieven) in een Fronterruimte.
Deelnemers
Deelnemers
Deelnemers ook wel leden of contacten genoemd, zijn de personen die toegang hebben tot een ruimte. Deelnemers kunnen handmatig toegevoegd worden, maar meestal worden ze automatisch geimporteerd. Dat is ook bij ons het geval. Wanneer de status van een student in Eduarte op definitief wordt gezet, wordt deze de volgende dag automatisch ingelezen in Fronter. Medewerkers worden door P&O beheerd. Wordt een medewerker aangenomen en zijn alle papieren in orde, dan wordt deze ook automatisch ingelezen in Fronter.
Deelnemers kunnen afhankelijk van hun rol in de ruimte verschillende rechten krijgen.
De Eigenaar heeft alle rechten in de ruimte.
De Docent moet Verwijderrechten hebben.
De Student moet Schrijfrechten hebben.
Een Gast heeft alleen leesrechten.
Documenten
Documenten
De Documenten toepassing is een archief toepassing die je bestanden laat organiseren in mappen om ze toegankelijk te maken voor andere deelnemers in de ruimte. Je kunt bestanden uploaden van je computer of bestanden kopiëren vanuit andere documenten/archieven in Fronter of vanuit je persoonlijke documenten (Mijn documenten).
Je kunt je eigen bestanden altijd verwijderen. Wanneer je verwijder rechten hebt in de ruimte kun je ook bestanden verwijderen van anderen.
Het verschil tussen de Documenten en Archief Toepassing in Fronter is dat de Archief toepassing ook de mogelijkheid geeft op andere Fronter elementen zoals links, forum en toetsen te plaatsen in de mappen.
Forum
Forum
In Fronter zijn er vijf verschillende forum soorten. Deze staan gezamenlijk in de Forum toepassing welke je kunt vinden in de archiefmappen en de Forum ruimtetoepassing.
De fora zijn doorzoekbaar en kunnen worden geordend in mappen. De bijdrages kunnen worden gefilterd op verschillende criteria, bijvoorbeeld op datum or gebruiker. Binnen een discussie is het ook mogelijk om een samenvatting te maken van alle bijdrages tot een bepaald moment. De maker van het forum kan de gebruikers de mogelijkheid geven om het forum te scoren op relevantie. Er zijn vijf verschillende forum soorten in Fronter:
Geordende discussie Dit is een traditionele geordende discussie waarbij antwoorden worden gegroepeerd onder het desbetreffende onderwerp. Iedereen kan antwoorden op elk onderwerp. Dit forumtype is geschikt voor open discussies met veel deelnemers.
Conversatie De eenvoudige vorm van discussie, waarbij alle bijdragen onder elkaar worden getoond op hetzelfde niveau zoals bij een "normaal" gesprek. Dit forumtype is geschikt voor simpele discussies met enkele deelnemers.
Debat Dit is ook een eenvoudige vorm van discussie, maar hierin moet de deelnemer een positie innemen vanuit een door de eigenaar van het forum voorgedefinieerde lijst voordat ze mogen bijdragen. Elke voorgedefinieerde positie heeft een andere kleur in het forum.
Vragen en antwoorden De eigenaar van een vragen en antwoorden forum heeft de mogelijkheid om te beslissen wie de vragen mag beantwoorden. Het is mogelijk om het beantwoorden van vragen voor een enkel persoon toe staan, maar ook voor een hele groep.
Brainstorm Wanneer je over een onderwerp wilt brainstormen is dit het forumtype voor jou. Hierin kan iedereen zijn ideeën delen. Alle bijdragen zijn anoniem.
Inlevermap
Inlevermap
Er is een aparte toepassing om werk in te leveren, maar je kunt ook een aparte map hiervoor maken in de archieftoepassing. De docent kan taken uploaden, de student kan opdrachten individueel inleveren of als een groep en de docent geeft commentaar en een score.
In de inlevermap is het makkelijk om een overzicht te krijgen van wie heeft iets heeft ingeleverd voor de ingestelde deadline datum. De studenten kunnen een herinnering ontvangen over de taak op de Vandaagpagina (wanneer de Notificatie toepassing is toegevoegd).
Nadat de studenten hun werk hebben ingeleverd kan de docent hier commentaar op geven. Dit commentaar kan ook worden bekeken in de Portfolio toepassing.
De inlevermap wordt met ingang van het komende schooljaar vervangen door de Opdrachten module. Alle bestaande inlvermappen blijven gewoon werken en zijn beschikbaar zo lang de ruimte gebruikt wordt.
Opdrachten
Opdrachten
Met de opdrachten module kun je snel een opdracht voor een klas, een groep of een individuele student maken.
Je geeft de opdracht een inspirerende titel en maakt een korte beschrijving van de opdracht. Eventueel kun je een of meerdere documenten toevoegen om de opdrachten meer inhoud te geven. Een andere manier is om een link toe te voegen naar de documenten. Via de tab, instellingen, kun je de plagiaat controle aan zetten.Nadat je de opdracht hebt opgeslagen kun je de opdracht toewijzen aan een klas, een groep of een individuele student. Is dit gebeurd, dan krijgen de studenten via de Fronter app een bericht met daarin de opdracht. Levert de student de opdracht in, dan kan de docent deze van commentaar voorzien, vragen om aanpassingen of beoordelen.
Nieuws
Nieuws
Er kan nieuws gepubliceerd worden naar andere gebruikers – in open of privé ruimtes.
De Nieuws toepassing kan worden gebruikt om mooi vorm gegeven nieuws te maken en deze te publiceren vanaf een ingestelde datum en deze automatisch te laten verdwijnen na een ingestelde datum. Iedereen met schrijfrechten kan een nieuwsitem schrijven, maar alleen iemand met verwijderrechten verwijderen (docent) of hoger kan daadwerkelijk publiceren.
Het nieuws kan toegevoegd worden, en gelezen worden via de Startpagina of de Ruimte pagina in een ruimte, of via jouw persoonlijke Vandaag pagina.
Je kunt de tijd dat een nieuwsbericht getoond wordt instellen. Nieuwsberichten die verdwijnen vanaf de Vandaag pagina zijn altijd terug te vinden in de nieuwsberichten toepassing in de ruimte waar ze gemaakt zijn.
Nieuwbericht getoond op de Vandaag pagina
Nieuwbericht getoond op de Vandaag pagina
Ruimte-pagina
Ruimte pagina
De ruimte pagina bevat alle informatie over de ruimte en de toepassingen om deze ruimte in te richten en aan te passen aan de wensen van de gebruiker.
Een van de metaforen die wordt gebruikt binnen Fronter is Ruimte. De ruimtes zijn ingericht met Toepassingen.
U kan kiezen tussen verschillende type ruimtes, afhankelijk van waar zij voor bedoeld zijn: klasruimtes, informatie ruimtes, gedeelde ruimtes, vergader ruimtes, enz.
U vindt uw eigen ruimtes in het ruimte keuze menu; het uitrolmenu bovenin links van het venster.
Ruimtes kunnen aangemaakt worden door de gebruikers met optie ruimtes aanmaken beheerdersrecht of hoger. Wanneer u een ruimte aanmaakt, beslist u wel pakket met toepassingen gebruikt gaat worden in de ruimte.
Geef gebruikers toegang tot de ruimte met de verschillende toegangsrollen:
Lezen (gast) - kan documenten lezen en downloaden
Schrijven (leerlingen) - kan schrijven in fora, pagina's, Fronter documenten enz, kan eigen bijdragen verwijderen
Verwijderen (docent) - kan al het werk van leerlingen zien en verwijderen (behalve werk in individuele mappen)
Eigenaar (hoofd docent) - kan al het werk van leerlingen zien en verwijderen, is beheerder van de ruimte en kan de ruimte sluiten, veranderen, hernoemen, en volgorde veranderen van de toepassingen in de linker lijst, beslist welke toegangsrechten er aan een toepassing wordt toegewezen, stelt de zichtbaarheid van toepassingen in en kan de optie Leerlingweergave aan gebruiken.
De maker van een ruimte kan besluiten of een ruimte Openbaar wordt. Indien u een ruimte openbaar maakt, kunnen gebruikers die geen lid zijn van de ruimte de beschrijving van de ruimte zien en zich inschrijven om toegang te krijgen voor deze ruimte.
Binnen Citaverde maken we gebruik van sjabloon ruimtes. Dit zijn van te voren ingerichte ruimtes, waarvan een kopie gemaakt wordt.
Startpagina
Startpagina
De Pagina toepassing is een eenvoudige en flexibele toepassing die de eigenaar van een ruimte de volledige controle kan geven of wat er beschikbaar is voor de deelnemers van de ruimte. Pagina's maken het eenvoudiger om de juiste content te vinden en kunnen ook gebruikt worden om de volgorde van bepaalde taken aan te bieden.
Je kunt de Pagina toepassing zien als een toepassing die de mogelijkheid biedt om persoonlijke webpagina's te creëren en deze te delen met deelnemers van de ruimte. Je kunt een onderwerp illustreren door verschillende elementen toe te voegen aan de pagina. Je kunt tekst, plaatjes, links, fora, etc. toevoegen op een heel eenvoudige wijze. etc. De elementen gevuld met content op een pagina worden Containers genoemd. De containers kunnen eenvoudig over de pagina worden verplaatst en de eigenschappen voor kleur, invulling en randen kunnen eenvoudig worden gewijzigd.
Deze toepassing is te vinden in Archief/Documenten door gebruik te maken van Nieuw document.
Startpagina: De Startpagina presenteert de inhoud van een ruimte op een andere wijze dan de toepassing ruimte pagina.
Voortgang
Voortgang
De (Studie)voortgang laat een overzicht van de activiteiten van een groep of individuele studenten zien.
Je maakt een keuze voor een bepaalde periode in tijd. Kies een groep of een individuele gebruiker en je kunt de ruimte activiteit zien, de voortgang van toesten of cursussen, ingeleverd werk en de bekeken content. Afhankelijk van hoe ver je de inrichting in Fronter hebt uitgewerkt kun je ook de resultatenmatrix, het beoordelingsportfolio en de leerdoelen zien.
Onderschrift
Weblink
Weblink
Er is een aparte toepassing die Links heet, je kan ook links maken in een archiefmap. Hiermee kan je links delen met andere gebruikers en ze organiseren in doorzoekbare mappen. Het is daarom mogelijk om een "databank" van links te maken naar verschillende bronnen. een interne link verwijst naar een plek of document binnen Fronter. Een externe link verwijst naar een website of webpagina buiten Fronter.
Linkermenu
Fronter App
De fronter app
Fronter App
Fronter A/S App
Informatie
Wat is een elo?
Wat is een elo en wat kun je ermee in het onderwijs?
Een elektronische leeromgeving (elo, ook vaak digitale of virtuele leeromgeving genoemd) is een digitale omgeving. In deze omgeving kunnen zowel docent als leerling met elkaar werken en communiceren in het kader van het leerproces.
Een elo is het geheel van technologische voorzieningen (computer hardware en software, infrastructuur en netwerken van telecommunicatie) die via de digitale weg het leerproces, de communicatie ten behoeve van het leren en de organisatie van het leren ondersteunen (Droste, 2000).
Een elo biedt docenten en leerlingen verschillende voordelen:
Digitaal lesmateriaal is makkelijk aan te bieden en te ordenen.
Een elo sluit aan bij de belevingswereld van leerlingen.
Een elo ondersteunt tijd- en plaatsonafhankelijk leren.
Een elo maakt het mogelijk te differentiëren in zowel tempo als in hoeveelheid stof. Bijvoorbeeld door het aanbieden van verdiepingsstof.
Een elo maakt het mogelijk om ouders meer te betrekken bij leeractiviteiten van de leerling.
Een elo kan de docent – na initiële tijdinvestering – tijdwinst opleveren doordat materiaal kan worden hergebruikt. Het materiaal kan ook makkelijker worden uitgewisseld met collega's.
Elo's en didactische scenario's
De manier waarop de inhoud in de elo wordt aangeboden en later getoetst, hangt af van het didactisch scenario dat een school wil volgen. Het hangt ook af van de gehanteerde onderwijskundige uitgangspunten:
De simpele instructie, waarbij de leerstof wordt gepresenteerd en eenvoudige of complexe (zelf)toetsen worden ingebouwd om na te gaan of de leerling de aangeboden stof beheerst.
Samenwerkend leren of probleemgestuurd onderwijs, waarbij de inhoud op complexere manieren wordt gepresenteerd.
In de verschillende scenario's worden andere leeractiviteiten verlangd. Ook worden andere opdrachten gegeven en het leerproces en de leeruitkomsten op een andere wijze geëvalueerd.
Software van elo's
De software van de meeste elo's is gebaseerd op een neutrale onderwijskundige visie en didactiek. Hierdoor is het op meerdere wijzen inzetbaar. Er zijn ook elo's specifiek voor een bepaalde vorm van leren, zoals samenwerkend leren of constructief leren.
Blended learning vlgs. Wikipedia
Blended learning is een Engelse term die sinds 2005 gebruikt wordt om een bepaalde onderwijsvisie te beschrijven.
Oliver en Trigwell stellen dat het begrip ’blended learning’ in veel gevallen wordt gedefinieerd als een ’mix’ van leren met en zonder technologie, waarbij een nadere afbakening en invulling niet wordt gegeven. Daarnaast treffen ze nog andere definities aan. In het kader van hun analyse gaan ze in op de drie meest gebruikte definities van ’blended learning’:
De geïntegreerde combinatie van traditioneel onderwijs en ’online’ onderwijs.
De combinatie van gereedschappen en media in een eLearning omgeving.
De combinatie van didactische strategieën, ongeacht het gebruik van technologie.
Het arrangement Basiscursus gebruik Fronter is gemaakt met
Wikiwijs van
Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt,
maakt en deelt.
Auteur
Mathias Heijman
Laatst gewijzigd
2018-01-15 16:38:38
Licentie
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0
Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of
bestandsformaat
het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:
Toelichting
Basiscursus gebruik Fronter is bedoeld voor alle docenten van het Citaverde College. De cursus behandelt het pedagogisch gebruik van ICT in de klas en de daarvoor beschikbare toepassingen in Fronter. De docenten gaan zelf aan de slag in Fronter met een door henzelf gemaakt project.
Deze 3-daagse cursus inclusief 2 webinars duurt een jaar waarbij de 3 dagen en de webinars verspreid worden over het gehele schooljaar. (Maximale groepsgrootte 15 personen). Er wordt gewerkt in een ruimte die overeenkomt met de gebruikte ruimtes op het Citaverde College.
Alle deelnemers hebben toegang tot deze ruimte. De basiscursus gebruik Fronter is ontwikkeld voor docenten van het Citaverde College die tijdens hun lessen gebruikmaken van Fronter als hun elektronische leeromgeving. De cursus is zo opgezet dat de onderwerpen naadloos aansluiten op het praktisch gebruik van Fronter tijdens hun lessen waarbij traditioneel onderwijs en online leren samengaan middels blended learning.
Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
blended learning, cursus fronter, elo, online leren
Basiscursus gebruik Fronter is bedoeld voor alle docenten van het Citaverde College. De cursus behandelt het pedagogisch gebruik van ICT in de klas en de daarvoor beschikbare toepassingen in Fronter. De docenten gaan zelf aan de slag in Fronter met een door henzelf gemaakt project.
Deze 3-daagse cursus inclusief 2 webinars duurt een jaar waarbij de 3 dagen en de webinars verspreid worden over het gehele schooljaar. (Maximale groepsgrootte 15 personen). Er wordt gewerkt in een ruimte die overeenkomt met de gebruikte ruimtes op het Citaverde College.
Alle deelnemers hebben toegang tot deze ruimte. De basiscursus gebruik Fronter is ontwikkeld voor docenten van het Citaverde College die tijdens hun lessen gebruikmaken van Fronter als hun elektronische leeromgeving. De cursus is zo opgezet dat de onderwerpen naadloos aansluiten op het praktisch gebruik van Fronter tijdens hun lessen waarbij traditioneel onderwijs en online leren samengaan middels blended learning.
leraar
blended learning, cursus fronter, elo, online leren
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten
terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI
koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI
koppeling aan te gaan.
Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.
Arrangement
Oefeningen en toetsen
Introductie Fronter
toets/oefening
test
IMSCC package
Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.
Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat
alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen
punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.
Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en
het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op
onze Developers Wiki.