Financieel administratief medewerker BOL

Financieel administratief medewerker BOL

Jouw opleiding, de routekaart

Deze studiegids wijst je de weg door jouw studie.

In de studiegids vind je belangrijke informatie over jouw opleiding. Je kunt er bijvoorbeeld in opzoeken welke keuzedelen er zijn, hoe de examinering is geregeld of wie de belangrijke contactpersonen zijn voor jouw opleiding. 

Hieronder staan alvast 5 veelgestelde vragen. Zo weet je snel waar de antwoorden staan en merk je hoe de studiegids werkt.

 

 

 Snelle antwoorden

Waar vind ik mijn rooster?

Het rooster kun je vinden via de Selfservice. Je leest hier meer over bij ‘De start van de opleiding’ onder ’Rooster’.

Waar vind ik het toetsrooster?

Bij het onderdeel ‘Toetsing per periode’ onder ‘Hoe kan ik mijn studievoortgang volgen?’ staat het toetsrooster van jouw opleiding.

 

Welke keuzedelen zijn er en wat betekenen ze?

Bij het onderdeel ‘Wat wordt er van me verwacht’ onder ‘Keuzedelen’ staan de keuzedelen waar jij uit kan kiezen beschreven. Ook wordt voor elk keuzedeel beschreven waar je mee te maken krijgt.

 

Wanneer zijn de examens gepland?

In de examenplanning is beschreven wanneer alle examens worden afgenomen. Deze planning vind je onder 'Hoe ziet de examinering eruit'?

 

Wat gebeurt er als ik afwezig ben?

Als MBO student ben je leerplichtig tot de dag dat je 18 wordt. Je moet dus altijd aanwezig zijn. Bij ‘De start van de opleiding’ onder ‘Verzuimafspraken’ vind je hier meer uitleg over.

Opleidingsinformatie

Basisinformatie opleiding Financieel Administratief Medewerker
Niveau 3
Studieduur 2 - 3 jaar
Startdatum 1 augustus 2016
Kwalificatiedossier Financieel Administratieve Beroepen
Crebo code 25139
Sector Economie en Ondernemerschap
Opleidingsteam Zakelijke Dienstverlening  - Financiele Beroepen

 

 Wijzigingen wettelijke documenten

Datum Onderdeel in de gids Wat is gewijzigd?
     
     
     
     
     
     
     

De start van de opleiding

Bij het begin van je studie komen er veel vragen op je af. Deze studiegids begint met een overzicht van de belangrijkste zaken waar je bij de start van jouw opleiding mee te maken krijgt.

 

Deze studiegids is niet de enige bron van informatie. Op de website van het Da Vinci College vind je informatie over bijvoorbeeld de schoolvakanties en de locaties.

 

Jouw rechten en plichten als student zijn goed geregeld. Op de website staan een aantal belangrijke documenten. In deze documenten worden de rechten en plichten beschreven die gelden voor de school én voor jou als student van het Da Vinci College.

 

Boekenlijst

Geen opleiding zonder boeken of computerprogramma's (Licenties). Die boeken en licenties koop je voor de opleiding start!

Hoe?

     

Ga naar de webshop van boekhandel Dekkers   Kies Da Vinci College   Log in met je OV-nummer en DVC wachtwoord (brief)   Vink jouw boeken/licenties aan en klik op verder

 

Op de webshop van Dekkers kun je je boekenlijst zien, maar het staat je vrij om je boeken ergens anders te kopen.

Laptop en ICT

 

Het gebruik van ICT wordt binnen het Da Vinci College zo veel mogelijk gestimuleerd. Binnen jouw opleiding zijn afspraken gemaakt over:

  • Studentenmail
  • Digitale werkomgeving (MyDaVinci)
  • Elektronische leeromgeving (Its Learning)
  • EduArte selfservice
  • Bestellen software
  • Printen
  • Het gebruik van een laptop

Studentenmail
Communicatie via e-mail verloopt via je studentenmail (<ov-nummer>@mydavinci.nl). De school gaat er vanuit dat je regelmatig je studentenmail leest.

Je kunt je studentenmail eventueel door laten sturen naar jouw eigen e-mail account zoals hotmail of gmail. In de handleiding Werken met Office 365 lees je hier meer over.

Digitale werkomgeving
Het Da Vinci College heeft een eigen digitale werkomgeving voor studenten: MyDaVinci. Deze werkomgeving kun je ook benaderen via de website van het Da Vinci College. Alle webapplicaties zijn hier te vinden of via 'mijn werkplek'.

Binnen MyDaVinci is Office 365 het online platform voor e-mail, documenten en communicatie. Je start Office 365 door in te loggen op MyDaVinci. Vervolgens selecteer je de knop Office 365. Je logt in met je volledige studentenmailadres (ov-nummer@mydavinci.nl) en je netwerkwachtwoord. De handleiding Werken met Office 365 helpt je daarna verder op weg.

Elektronische leeromgeving
Binnen het Da Vinci College wordt gebruik gemaakt van Its Learning als elektronische leeromgeving. Its Learning is een afgeschermde webomgeving voor onder meer het informeren van studenten en het delen van documenten.

Jouw selfservice
Iedere student van het Da Vinci College heeft toegang tot EduArte selfservice. Daarmee kun je jouw cijfers, roosters, onderwijsovereenkomst (OOK) en praktijkovereenkomst (POK) raadplegen.

Ziekmelden kan ook via EduArte selfservice. Je logt in met je ov-nummer en netwerkwachtwoord van school. Hoe dat precies gaat lees je in de Gebruikershandleiding selfservice.

Bestellen Software
Via Slim kun je software bestellen met korting. Op de website van Slim log je in met de gegevens van je studentenmail account. Eerstejaars studenten kunnen inloggen zodra zij een brief van het Da Vinci College hebben ontvangen met hun inloggegevens.

Printen
Om te kunnen printen kun je via MyDavinci naar 'Mijn afdrukken'. Op deze manier kun je op elke printer binnen het Da Vinci College terecht. Je hebt hiervoor wel een printtegoed nodig. Meer informatie over printen en het opladen van je printtegoed vind je hier.

SES computers
Omdat voor je opleiding de laptop steeds belangrijker wordt is het belangrijk dat je laptop optimaal functioneert. Natuurlijk kunnen er altijd storingen optreden en daarom is SES Computers op het terrein gevestigd. SES Computers kan ondersteuning bieden op alle gebieden.

Meldplicht datalekken        

Met de huidige communicatiemiddelen zoals Whatsapp, iCloud  en Dropbox kan informatie sneller in handen komen van  anderen. Vooral als de informatie op een mobiel apparaat staat  zoals een smartphone en tablet. Denk dus goed na met welk  middel je ‘gevoelige’ informatie deelt. Zorg er ook voor dat je apparaten altijd goed beveiligd zijn.

Wat is een datalek?

Een datalek betekent dat persoonsgegevens van studenten of medewerkers  in handen zijn gekomen van mensen die daar geen recht op hebben.                                                      

Enkele voorbeelden van een datalek zijn:

  • Verloren USB-stick met gevoelige informatie
  • Gestolen laptop / smartphone met gevoelige informatie
  • Inbreuk op de laptop / smartphone door het openen van onbekende email. (Open daarom nooit een email van een onbekende afzender!)
  • Het verwerken van persoonsgegevens in een verslag zonder dat daar toestemming voor is gevraagd.

Wil je meer informatie over datalekken, klik dan hier. Als je denkt dat er ergens een datalek is, of als je zelf slachtoffer bent van een datalek, meldt dit dan bij je docent.
Test je kennis en doe mee aan de Quiz ‘Meldplicht datalekken’

 

Voor je opleiding heb je een laptop nodig. Veel lesmateriaal is digitaal beschikbaar via It's Learning bijvoorbeeld. Hierdoor hoef je nog maar weinig boeken te kopen.

Waar moet de laptop aan voldoen?
De minimale eisen aan de laptop zijn hier beschreven. Voor sommige opleidingen (ICT bijvoorbeeld) zijn er aanvullende eisen die je hier kunt vinden.

 

Wie is wie

Domeinleiding
Arend Jan van Geldere stuur een email

 

 

 
BPV Coördinator
Cilia Rozestraten 088-6574303 stuur een email
Medewerker verzuim
Gisele Meijer-Fredriksz 088-6574675 stuur een  email

 

Team-Examencommissie
Arend Jan van Geldere Voorzitter examencommssie
Korine van Velzen Secretaris examencommssie
Sylvia van Rijswijk Lid
Monique van Zanten Lid
Jan Versteeg Lid
Lettie de Zwart Lid
Martha van den Wijngaard Lid
Erwin Oemar Said Lid
Felicia van der Heijden Lid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactpersoon Examenbureau
Betsie Pieper 088 6572712 stuur een email

 

Contactpersoon Examenbureau Talencentrum
Claire Lodder 088 6572768 stuur een email
Xandra van Bregt 088 6574416 stuur een email
 
Vertrouwenspersonen    
Inge Meijer (V) 088 657 21 12 stuur een email
Dick Vader (M) 088 657 21 08 stuur een email
Rieme de Jager (V) 088 657 45 62 stuur een email
Riëtte de Vries (Gorinchem) (V) 0183 64 69 25 stuur een email
Muhammet Firat (m) 0643025814 stuur een email
Emine Firat (V) 0650574098 stuur een email

 

Regels en afspraken

Een beroepsopleiding vraagt om een beroepshouding. Om die reden hebben we enkele afspraken opgesteld. Deze zijn een aanvulling op de algemene gedragsregels. De algemene gedragsregels kun je vinden onder 'belangrijke documenten'.

  • Kleding: Tijdens de beroepsopleiding kleed je jezelf zoals je dat op je werk zou doen. 
  • Eten en drinken: Om rustig te kunnen eten en drinken en niet de lessen te verstoren en lokalen te vervuilen kun je buiten de lessen in de kantine of koffiecorner terecht. 
  • Roken: Buiten de gebouwen is het toegestaan te roken. Op het schoolplein zijn hiervoor speciale rookzones ingesteld. (Locaties Zwijndrecht, Wijk en Aalburg en Barendrecht zijn een rookvrije school. Dat betekent dat het hele schoolterrein, zowel binnen als buiten, een rookvrije zone is.)
  • Telefoon: Het gebruik van de smartphone is toegestaan mits de docent hiervoor toestemming geeft.
  • Muziek luisteren: Luisteren naar muziek via de telefoon of computer mag mits de docent hiervoor toestemming geeft. Je maakt dan wel gebruik van een headset.
  • Laptop en PC: De laptops en PC’s worden voor onderwijsdoeleinden gebruikt.
  • Werkplek: Je laat je werkplek schoon en opgeruimd achter voor de volgende student.
  • Materialen: Alle materialen die je gebruikt tijdens de les ruim je na de les weer op.

Verzuimafspraken

Schoolverzuim kan het behalen van jouw diploma in de weg staan. Wij vinden het belangrijk te weten waarom je niet op school bent. Daarom hebben we een aantal afspraken gemaakt.

Inloggen met je studentenkaart
Ten eerste heb je een studentenkaart gekregen waarmee je bij binnenkomst in het gebouw inlogt. Hiermee ben je geregistreerd. Ben je niet ingelogd, dan registreert het systeem verzuim.

Digitaal Klassenboek
Bij alle opleidingen wordt gewerkt met het digitaal klassenboek om je aanwezigheid te registreren. Hiervoor moet je inloggen bij binnenkomst van het gebouw waar je les hebt.

Verzuimbegeleider
Elk team heeft een verzuimbegeleider die het verzuim onderzoekt en  ongeoorloofd verzuim meldt bij Leerplicht, zolang je geen 23 jaar bent of minimaal een diploma mbo 2 of havo hebt behaald.

Ben je niet aanwezig, dan zal de verzuimbegeleider binnen twee dagen contact met je opnemen.  Heb je 16  uur binnen vier weken of drie dagen achtereen verzuimd, dan word je gemeld via DUO bij Leerplicht. Dit kan consequenties hebben voor je studie of studiefinanciering. Laat daarom altijd weten waarom je er niet bent.

Ziekmelden
Ben je ziek? Meld dit op telefoonnummer 078-6574080, of digitaal. Digitaal melden kan via jouw selfservice.

De verzuimbegeleider neemt contact met je op om te vragen hoe het met je is en hoe lang je denkt afwezig te zijn. Door weer op school je pasje te gebruiken om in te loggen, word je beter gemeld.

Geoorloofd verzuim
Afwezigheid door bijzondere omstandigheden zoals jubileum, huwelijk  of doktersbezoek, moet je melden bij de studieloopbaanbegeleider.

Let op!
Bij aanvang van het schooljaar worden de verzuimregels doorgenomen en kunnen er per locatie aanvullende regels gelden.

Vrijstellingen

Vrijstellingsregeling Da Vinci College schooljaar 2016-2017

Soms heb je bij een (andere) opleiding, aan het da Vinci College of daarbuiten, al examen gedaan voor een onderdeel. In dat geval kun je in sommige gevallen vrijstelling krijgen voor het examen van dat onderdeel. De voorwaarden voor zo'n vrijstelling zijn opgenomen in de vrijstellingsregeling.

De vrijstellingsregeling heeft betrekking op alle examens van de mbo-opleidingen van het Da Vinci College en is geldig in het schooljaar 2016-2017 voor studenten die in schooljaar 2016-2017 starten met een opleiding of voor studenten die op grond van een behaald resultaat bij een pilotexamen in aanmerking kunnen komen voor een vrijstelling van een centraal examen. Meer informatie vind je in de uitgebreide vrijstellingsregeling.

 

Studentenkaart

Als student ontvang je een studentenkaart. Deze kaart staat op jouw naam. De kaart mag niet worden uitgeleend aan andere personen (Bij misbruik van de kaart of uitlenen aan derden kunnen er disciplinaire maatregelen worden getroffen).

Jij bent dus altijd verantwoordelijk voor de kaart. Als je je kaart bent kwijtgeraakt kun je een nieuwe kaart aanvragen bij de studentenadministratie.

Je kunt je  melden bij de balie van de studentenadministratie op het Leerpark of de Mollenburgseweg, of bij de beveiliging op de Karel Lotsyweg of Patersweg. Daar kan direct een nieuwe pas geprint worden.

Je kunt ook mailen naar studentenadministratie@davinci.nl om een nieuwe pas aan te vragen. Vermeld je naam en studentnummer in de aanvraag.

 

De kaart wordt o.a. gebruikt om:

  • Aan- en afwezigheid te registreren
  • Legitimeren
  • De lockers te openen
  • Printen

Aan- en afwezigheid registreren
De kaart wordt door jou gebruikt om in te loggen bij binnenkomst van een gebouw. De opleidingen werken met het 'digitaal klassenboek'. Hierin wordt je aan- of afwezigheid uiteindelijk vastgelegd door de docent(en). Je kunt ook zelf je aanwezigheid volgen via de ‘Eduarte selfservice’.

 

 

Legitimeren
Een groot aantal gebouwen binnen het Da Vinci College heeft toezicht bij de ingang. Het toezicht wordt uitgevoerd door beveiligers. De beveiligers kunnen, alvorens toegang te verlenen tot het gebouw, vragen om een studentenkaart. Je bent verplicht je kaart op verzoek van de beveiliger te tonen!

 

Toegang tot lockers (kluisjes)
In alle gebouwen van het da Vinci zijn kluisjes te vinden die je kunt huren voor 10 euro per jaar.  De kluisjes kun je gebruiken om je laptop en andere waardevolle spullen in op te bergen. Om de kluisjes te openen heb je de studentenkaart nodig.

Om een kluisje te huren kun je op het Leerpark in Dordrecht terecht bij de oranje balie op de begane grond van gebouw Bianco.

 

 

Printen
De studentenkaart heb je ook nodig om in te loggen op de printers bij het Da Vinci College. Meer uitleg over het printen vind je onder de kop 'ICT'.

Introductieprogramma 2016

Tijdens de introductieweek maak je kennis met je docenten en je klasgenoten. Ook krijg je informatie en zijn er andere activiteiten. In het schema kun je zien wat er precies gebeurt, op welke dag en waar het plaats vindt.

Onderstaand programma geldt voor het Leerpark.
De opleiding in Gorinchem kan een afwijkende weekindeling hebben. Je wordt daar op de eerste dag van de introductieweek van op de hoogte gebracht.

Maandag 29 augustus '16
Tijd Activiteit Groep Locatie Docent
10.00 uur Kennismaking en invullen dossierkaart leerjaar 1    
14.00 uur Reparatie toetsen voor voorwaardelijketoelating leerjaar 2    
  Geen programma leerjaar 3    
         
         
         

 

Dinsdag 30 augustus '16
Tijd Activiteit Groep Locatie Docent
9.00 uur Installatie laptop, ABC-rekentoets, kennismaken met It's Learning en de Digitale Studiegids leerjaar 1    
10.00 uur

BPV-voorlichting en toelichting bron- en werkdocument BPV, afspraak maken met BPV-docent voor POP-formulieren.
Opgave herkansingen / reparaties lj 1

leerjaar 2    
9.00 uur Planning IP-programma leerjaar 3 niv-3    
  Geen programma

leerjaar 3 niv-4

   
         
         

 

Woensdag 31 augustus '16
Tijd Activiteit Groep Locatie Docent
  Geen programma leerjaar 1    
  Geen programma leerjaar 2    
  Geen programma leerjaar 3 niv-3    
9.00 uur Rooster ophalen en intekenen voor herkansingen leerjaar 3 niv-4    
         
         

 

Donderdag 1 september '16
Tijd Activiteit Groep Locatie Docent
12.00 uur Informatie over de opleding, solliciteren bij CoasterWorld en ontvangst postvaksleutel leerjaar 1    
Op afspraak Bespreken van vier POP's met de BPV-docent leerjaar 2    
12.00 uur Assisteren bij speurtocht voor studiepunt leerjaar 3 niv-3    
  Geen programma leerjaar 3 niv-4    
         
         

 

Vrijdag 2 september '16
Tijd Activiteit Groep Locatie Docent
9.00 uur Kennismaken met het leerpark en ontvangst rooster. leerjaar 1    
9.00 uur Herkansingen / reparaties lj 1 leerjaar 2    
9.00 uur Individuele planning inleveren leerjaar 3 niv-3    
9.00 uur Herkansingen / reparaties lj 2 leerjaar 3 niv-4    
         
         

 

Rooster

Jouw lesrooster kun je vinden via de selfservice. Om je rooster te bekijken dien je wel eerst in te loggen.

 

Toelichting
Het lesrooster is opgebouwd uit periodes van een half uur. Zoals in de afbeelding hiernaast te zien is, kan een les bestaan uit meerdere periodes van een half uur.

In het rooster wordt per les aangegeven om welk opleidingsonderdeel (vak) het gaat, wie de docent is en in welke ruimte er les wordt gegeven.

De naam van de docent wordt afgekort met een drie-lettercode. Hieronder vind je de namen van de docenten en hun drie-lettercode.

 

 

Overzicht namen en drie-lettercodes van docenten

Naam docent drie-lettercode
dhr. J. Abma ABM
mevr. F. Alfounti AFN
mevr. G. Akansu AKN
dhr. P. Bot BOT
mevr. M. Musters BUR
mevr. A. Bozuwa BZW
mevr. L. Gaillard GLL
mevr. J. Kleywegt KLW
dhr. P. Mijnster MNR
mevr. S. Klaasse MZS
mevr. C. Rozestraten RZS
mevr. S. Alla SUC
dhr. T.v.d. Veerdonk VRD
dhr. R. Veth VTH
dhr. P. Wieten WTN
mevr. M. van Zanten ZNN
dhr. A. Zwaving ZWG

 

Jaarplanning

Leerjaar 1 Week Datum vanaf Lesweek Bijzonderheden
Periode 1
2016 Wk 35 29-08-16   Introductieweek
  Wk 36 05-09-16 Lesweek 1 Start lesblok 1
  Wk 37 12-09-16 Lesweek 2  
  Wk 38 19-09-16 Lesweek 3  
  Wk 39 26-09-16 Lesweek 4  
  Wk 40 03-10-16 Lesweek 5  
  Wk 41 10-10-16 Lesweek 6  
  Wk 42 17-10-16   Herfstvakantie
  Wk 43 24-10-16 Lesweek 7  
  Wk 44 31-10-16 Lesweek 8  
  Wk 45 07-11-16   Voortgangsweek  
Periode 2
  Wk 46 14-11-16 Lesweek 1 Start lesblok 2
  Wk 47 21-11-16 Lesweek 2  
  Wk 48 28-11-16 Lesweek 3  
  Wk 49 05-12-16 Lesweek 4 Schaduwtoetsweek 1
  Wk 50 12-12-16 Lesweek 5  
  Wk 51 19-12-16 Lesweek 6  
  Wk 52 26-12-16   Kerstvakantie
2017 Wk 1 02-01-17   Kerstvakantie
  Wk 2 09-01-17 Lesweek 7  
  Wk 3 16-01-17 Lesweek 8  
  Wk 4 23-01-17 Lesweek 9  
  Wk 5 30-01-17   Voortgangsweek
Periode 3
  Wk 6 06-02-17 Lesweek 1 Start lesblok 3
  Wk 7 13-02-17 Lesweek 2  
  Wk 8 20-02-17 Lesweek 3  
  Wk 9 27-02-17   Voorjaarsvakantie
  Wk 10 06-03-17 Lesweek 4 Schaduwtoetsweek 2
  Wk 11 13-03-17 Lesweek 5  
  Wk 12 20-03-17 Lesweek 6  
  Wk 13 27-03-17 Lesweek 7  
  Wk 14 03-04-17 Lesweek 8  
  Wk 15 10-04-17 Lesweek 9 Goede Vrijdag
  Wk 16 17-04-17   Voortgangsweek Tweede Paasdag
Periode 4
  Wk 17 24-04-17   Meivakantie
  Wk 18 01-05-17 Lesweek 1 Start lesblok 4 (5 mei Bevrijdingsdag vrije dag)
  Wk 19 08-05-17 Lesweek 2  
  Wk 20 15-05-17 Lesweek 3 Schaduwtoetsweek 3 (do,vr)
  Wk 21 22-05-17 Lesweek 4 Schaduwtoetsweek 3 (ma,di,wo)
25 mei Hemelvaart (25-26 mei vrije dagen)
  Wk 22 29-05-17 Lesweek 5  
  Wk 23 05-06-17 Lesweek 6 Tweede Pinksterdag
  Wk 24 12-06-17 Lesweek 7 Formatieve- en summatieve toetsen
  Wk 25 19-06-17 Lesweek 8 Formatieve- en summatieve toetsen
  Wk 26 26-06-17 Lesweek 9 Slotweek 1
  Wk 27 03-07-17   Slotweek 2
  Wk 28 10-07-17   Start zomervakantie studenten

 

 

Leerjaar 2 Week Datum vanaf Lesweek Bijzonderheden
Periode 1
2017 Wk 35 28-08-17   Introductieweek / Herkansingen TW 4
  Wk 36 04-09-17 Lesweek 1 Start lesblok 1
  Wk 37 11-09-17 Lesweek 2  
  Wk 38 18-09-17 Lesweek 3  
  Wk 39 25-09-17 Lesweek 4  
  Wk 40 02-10-17 Lesweek 5  
  Wk 41 09-10-17 Lesweek 6  
  Wk 42 16-10-17   Herfstvakantie
  Wk 43 23-10-17 Lesweek 7  
  Wk 44 30-10-17 Lesweek 8  
  Wk 45 06-11-17   Voortgangsweek  
Periode 2
  Wk 46 13-11-17 Lesweek 1 Start lesblok 2
  Wk 47 20-11-17 Lesweek 2  
  Wk 48 27-11-17 Lesweek 3  
  Wk 49 04-12-17 Lesweek 4 Schaduwtoetsweek 5
  Wk 50 11-12-17 Lesweek 5  
  Wk 51 18-12-17 Lesweek 6  
  Wk 52 25-12-17   Kerstvakantie
2018 Wk 1 01-01-18   Kerstvakantie
  Wk 2 08-01-18 Lesweek 7  
  Wk 3 15-01-18 Lesweek 8  
  Wk 4 22-01-18 Lesweek 9  
  Wk 5 29-01-18   Voortgangsweek
Periode 3
  Wk 6 05-02-18 Lesweek 1 Start lesblok 3
  Wk 7 12-02-18 Lesweek 2  
  Wk 8 19-02-18   Voorjaarsvakantie
  Wk 9 26-02-18 Lesweek 3  
  Wk 10 05-03-18 Lesweek 4 Schaduwtoetsweek 6
  Wk 11 12-03-18 Lesweek 5  
  Wk 12 19-03-18 Lesweek 6 Goede Vrijdag
  Wk 13 26-03-18 Lesweek 7 Tweede Paasdag
  Wk 14 02-04-18 Lesweek 8  
  Wk 15 09-04-18 Lesweek 9  
  Wk 16 16-04-18   Voortgangsweek
Periode 4
  Wk 17 23-04-18 Lesweek 1 Start lesblok 4
  Wk 18 30-04-18   Meivakantie
  Wk 19 07-05-18 Lesweek 2  
  Wk 20 14-05-18 Lesweek 3 Tweede Pinksterdag
  Wk 21 21-05-18 Lesweek 4 Schaduwtoetsweek 7
  Wk 22 28-05-18 Lesweek 5  
  Wk 23 04-06-18 Lesweek 6 Formatieve- en summatieve toetsen
  Wk 24 11-06-18 Lesweek 7 Formatieve- en summatieve toetsen
  Wk 25 18-06-18 Lesweek 8  
  Wk 26 25-06-18 Lesweek 9 Slotweek 1
  Wk 27 02-07-18   Slotweek 2
  Wk 28 09-07-18   Start zomervakantie studenten

 

 

Leerjaar 3 Week Datum vanaf  Lesweek  Bijzonderheden
Periode 1
2018 Wk 35 27-08-18   Introductieweek
  Wk 36 02-09-18 Lesweek 1 Start lesblok 1
  Wk 37 10-09-18 Lesweek 2  
  Wk 38 17-09-18 Lesweek 3  
  Wk 39 24-09-18 Lesweek 4  
  Wk 40 01-10-18 Lesweek 5  
  Wk 41 08-10-18 Lesweek 6  
  Wk 42 15-10-18   Herfstvakantie
  Wk 43 22-10-18 Lesweek 7  
  Wk 44 29-10-18 Lesweek 8  
  Wk 45 05-11-18   Voortgangsweek  
Periode 2
  Wk 46 12-11-18 Lesweek 1 Start lesblok 2
  Wk 47 19-11-18 Lesweek 2  
  Wk 48 26-11-18 Lesweek 3  
  Wk 49 03-12-18 Lesweek 4  
  Wk 50 10-12-18 Lesweek 5  
  Wk 51 17-12-18 Lesweek 6  
  Wk 52 24-12-18   Kerstvakantie
2019 Wk 1 31-12-19   Kerstvakantie
  Wk 2 07-01-19 Lesweek 7  
  Wk 3 14-01-19 Lesweek 8  
  Wk 4 21-01-19 Lesweek 9  
  Wk 5 28-01-19   Voortgangsweek 
Periode 3
  Wk 6 04-02-19 Lesweek 1 Start lesblok 3 
  Wk 7 11-02-19 Lesweek 2  
  Wk 8 18-02-19   Voorjaarsvakantie
  Wk 9 25-02-19 Lesweek 3  
  Wk 10 04-03-19 Lesweek 4  
  Wk 11 11-03-19 Lesweek 5  
  Wk 12 18-03-19 Lesweek 6 Goede Vrijdag
  Wk 13 25-03-19 Lesweek 7 Tweede Paasdag
  Wk 14 01-04-19 Lesweek 8  
  Wk 15 08-04-19 Lesweek 9  
  Wk 16 15-04-19   Voortgangsweek 
Periode 4
  Wk 17 22-04-19 Lesweek 1 Start lesblok 4 
  Wk 18 29-04-19   Meivakantie 
  Wk 19 06-05-19 Lesweek 2  
  Wk 20 13-05-19 Lesweek 3 Tweede Pinksterdag
  Wk 21 20-05-19 Lesweek 4  
  Wk 22 27-05-19 Lesweek 5  
  Wk 23 03-06-19 Lesweek 6  
  Wk 24 10-06-19 Lesweek 7  
  Wk 25 17-06-19 Lesweek 8  
  Wk 26 24-06-19 Lesweek 9   
  Wk 27 01-07-19   Voortgangsweek 
  Wk 28 08-07-19   Start zomervakantie studenten

 

 

Leerjaar 4 Week Datum vanaf  Lesweek  Bijzonderheden
Periode 1
2019 Wk 35 wordt nog verder ingevuld   Introductieweek
  Wk 36 05-09-19 Lesweek 1 Start lesblok 1
  Wk 37 12-09-19 Lesweek 2  
  Wk 38 19-09-19 Lesweek 3  
  Wk 39 26-09-19 Lesweek 4  
  Wk 40 03-10-19 Lesweek 5  
  Wk 41 10-10-19 Lesweek 6  
  Wk 42 17-10-19   Herfstvakantie
  Wk 43 24-10-19 Lesweek 7  
  Wk 44 31-10-19 Lesweek 8  
  Wk 45 07-11-19   Voortgangsweek  
Periode 2
  Wk 46 14-11-19 Lesweek 1 Start lesblok 2
  Wk 47 21-11-19 Lesweek 2  
  Wk 48 28-11-19 Lesweek 3  
  Wk 49 05-12-19 Lesweek 4  
  Wk 50 12-12-19 Lesweek 5  
  Wk 51 19-12-19 Lesweek 6  
  Wk 52 26-12-19   Kerstvakantie
2020 Wk 1 02-01-20   Kerstvakantie
  Wk 2 09-01-20 Lesweek 7  
  Wk 3 16-01-20 Lesweek 8  
  Wk 4 23-01-20 Lesweek 9  
  Wk 5 30-01-20   Voortgangsweek 
Periode 3
  Wk 6 06-02-20 Lesweek 1 Start lesblok 3 
  Wk 7 13-02-20 Lesweek 2  
  Wk 8 20-02-20   Voorjaarsvakantie
  Wk 9 27-02-20 Lesweek 3  
  Wk 10 06-03-20 Lesweek 4  
  Wk 11 13-03-20 Lesweek 5  
  Wk 12 20-03-20 Lesweek 6 Goede Vrijdag
  Wk 13 27-03-20 Lesweek 7 Tweede Paasdag
  Wk 14 03-04-20 Lesweek 8  
  Wk 15 10-04-20 Lesweek 9  
  Wk 16 17-04-20   Voortgangsweek 
Periode 4
  Wk 17 24-04-20 Lesweek 1 Start lesblok 4
  Wk 18 01-05-20   Meivakantie 
  Wk 19 08-05-20 Lesweek 2  
  Wk 20 15-05-20 Lesweek 3 Tweede Pinksterdag
  Wk 21 22-05-20 Lesweek 4  
  Wk 22 29-05-20 Lesweek 5  
  Wk 23 05-06-20 Lesweek 6  
  Wk 24 12-06-20 Lesweek 7  
  Wk 25 19-06-20 Lesweek 8  
  Wk 26 26-06-20 Lesweek 9   
  Wk 27 03-07-20   Voortgangsweek 
  Wk 28 10-07-20   Start zomervakantie studenten

 

Wat wordt er van me verwacht?

Het kwalificatiedossier vormt de basis van jouw opleiding. Het beschrijft de eisen voor het diploma.

Alle mbo opleidingen kennen een drievoudige kwalificatie. Aan deze drie kwalificaties voldoe jij als je het diploma hebt behaald.

  • Uitoefening van een beroep
  • Deelname aan de maatschappij (burgerschap)
  • Doorstroom naar een hoger onderwijsniveau

Binnen het kwalificatiedossier zijn er eisen voor:

  • Het beroep
  • Nederlands, rekenen en bij niveau 4 ook voor Engels
  • Loopbaan en Burgerschap

Om het diploma te behalen moet je voor alle drie de onderdelen aan de eisen voldoen.

 

 

 

 

Beroepsgericht

De opleiding werkt met het kwalificatiedossier Financieel administratieve beroepen 2015. In dat kwalificatie­dossier staat welke kerntaken en werkprocessen een beginnende beroeps­beoefenaar moet beheersen. Deze kerntaken en werkprocessen kom je tegen in het onderwijs en de examens.

Kerntaken
Kern­taken geven de belangrijkste werkzaamheden van de beroepsoefenaar weer. Deze taken zijn kenmerkend voor het beroep waarvoor jij wordt opgeleid. Een kerntaak voor Financieel administratief medewerker is ‘Contorleert en bewerkt dagboeken’.

Werkprocessen
Een kerntaak bestaat uit een aantal werkprocessen. Een werkproces bevat een aantal samenhangende activiteiten. Deze activiteiten hebben een begin, een eind en leiden tot een duidelijk resultaat. Een werkproces bij de kerntaak ‘Controleert en bewerkt dagboeken’ is bijvoorbeeld ‘Controleert en bewerkt het inkoopboek’.

Voor jouw opleiding ziet het overzicht van de kerntaken en werkprocessen er als volgt uit:

Profiel 1: Financieel administratief medewerker (niveau-3)
Kerntaak Werkproces Kwalificatie
Kerntaak B1-K1: Controleert en bewerkt dagboeken

 

K1W1 Contoleert en bewerkt het inkoopboek BasisProfiel1
K1W2 Contoleert en bewerkt het verkoopboek BasisProfiel1
K1W3 Contoleert en bewerkt het bankboek BasisProfiel1
K1W4 Contoleert en bewerkt het kasboek BasisProfiel1
     
Kerntaak B1-K2: Verricht activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer

 

K2W1 Voert stamgegevens in en bewerkt deze BasisProfiel1
K2W2 Stelt facturen op en controleert deze BasisProfiel1
K2W3 Bewaakt betalingstermijnen en verricht activiteiten voor de invordering BasisProfiel1
K2W4 Controleert inkoopfacturen en verricht activiteiten voor de fiattering van inkoopfacturen BasisProfiel1
     
Kerntaak B1-K3: Controleert en bewerkt kwantiteitenadministraties


 
K3W1 Beheert en controleert een urenregistratie BasisProfiel1
K3W2 Controleert en bewerkt administraties van kwantitatieve gegevens BasisProfiel1
     
     
     
 
       
     
     
     
     
 

 
     
     
     
     
     

 

 

Keuzedelen

Bij aanvang van de opleiding kies je uit minimaal 2 configuraties. Elke configuratie bestaat uit 1 of meerdere keuzedelen. Deze keuzedelen zijn een onderdeel van je opleiding en zijn verdiepend, verbredend of gericht op doorstroom naar een niveau hoger of het HBO. De keuzedelen zijn verplicht en worden ook geëxamineerd. Het resultaat van dat examen telt echter niet mee voor het diploma. 

De voor jou mogelijke configuraties zijn de volgende:

 

Configuratie 1 Configuratie 2 Configuratie 3
lj.1: Ondernemend gedrag lj.1: Ondernemend gedrag lj.1: Oriëntatie op ondernemerschap
lj.1: Oriëntatie op ondernemerschap lj.1: Duits (+ evt. Lj.2) lj.1: Duits (+ evt. Lj.2)
lj.2: Rekenen 3F lj.2: Rekenen 3F lj.2: Rekenen 3F
lj.3: Keuzemogelijkheid volgt lj.3: Keuzemogelijkheid volgt  lj.3: Keuzemogelijkheid volgt

 

De volgende inhouden krijg je binnen deze keuzedelen aangeboden:

 

Ondernemend gedrag (3&4 )

Code K0072

Wanneer

Leerjaar 1

Studiebelastingsuren

Begeleide onderwijstijd: 2 klokuren per week

Zelfstudie: 4 klokuren per week

Werkprocessen

D1 – K1 – W1 onderzoekt zich zelf en zijn (werk)omgeving en verbetermogelijkheden

D1 – K1 – W2 signaleert mogelijkheden voor veranderingen en innovatie

D1 – K1 – W3  neemt initiatieven in en voor zijn werk

Omschrijving

Dit keuzedeel geeft je inzicht in jezelf (je talenten en competenties, je leerpunten). Je ontwikkelt ondernemend gedrag. De vaardigheden die je leert en (verder) ontwikkelt zijn belangrijk voor je (toekomstig) beroep en in de maatschappij.

Je leert kritisch denken en signaleert verbeteringen voor je eigen ontwikkeling en in je werk (of stage). Je leert oplossingen te bedenken voor knelpunten. Je bent gericht op innovatie en hebt een pro – actieve houding.

Het is een keuzedeel waarin je in actie moet komen (doen) en  daarna terug kijkt op je eigen gedrag (reflecteren)

Kortom:

Ondernemend gedrag betekent: Wat kan veranderen en aanpakken? Het gaat om gedrag en vaardigheden die jij nodig hebt als werknemer en als deelnemer in de maatschappij

Voorkennis

Je hebt geen voorkennis nodig voor dit keuzedeel.

Studiemateriaal

  • (Werk)boek ondernemend gedrag in je loopbaan
  • Uitgever Codename Future (www.codenamefuture.nl)
  • Voor docenten is er (digitale) ondersteuning naast het werkboek
  • ISBN 978-90-823861-6-5

Vorm(en)

Je werkt met challenges (uitdagende projecten) aan het ontwikkelen van je talenten en competenties. De docent legt bij iedere challenge de betekenis van de competenties (ondernemende vaardigheden) uit. Je leert ontdekken welke talenten en competenties je al bezit.

Bij iedere  ondernemende vaardigheid krijg je theorielessen waarin je  de betekenis van deze vaardigheid gaat ontdekken.

Deze challenges kun je uitvoeren in de BPV, op school of   in overleg met de docent in je eigen leefomgeving.

 toets(en)

Formatief:   Aanleggen van een portfolio

Summatief: Masterchallenge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oriëntatie op ondernemerschapbestaat bestaat uit de volgende onderwerpen:

  1.  Introductie over ondernemerschap;
  2.  Aan de slag met ondernemerschaps-ideeën;
  3.  Verkenning van je ondernemende vaardigheden;
  4.  Jouw loopbaan, met  aandacht voor financiën, netwerken en solliciteren.

Rekenen 3F bestaat uit de volgende onderwerpen:

  1.  Getallen 3F;
  2.  Verhoudingen 3F;
  3.  Meten en meetkunde 3F;
  4.  Verbanden 3F.

Rekenen 3F is een verplichte keuze voor niveau-3 en behoort tot het reguliere programma voor niveau-4

 

Nederlands

Voor elke beroepsopleiding is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Landelijk is een aantal algemene eisen voor Nederlands geformuleerd. Het gaat dan om vaardig­heden die gelden voor alle mbo studenten.

Het opleidingsniveau bepaalt welke algemene eisen er gelden voor Nederlands. Voor niveau 4 opleidingen zijn de eisen voor Nederlands zwaarder dan voor de andere opleidingsniveaus (Entree, niveau 2 en niveau 3).

Vaardigheden
Voor Nederlands gaat het om vijf vaardigheden:

  • Gesprekken voeren
  • Luisteren
  • Spreken
  • Lezen
  • Schrijven

Referentieniveaus
Voor de eisen van Nederlands wordt er gewerkt met de niveaus van Meijerink. Het gaat dan om vier niveaus: 1F, 2F, 3F en 4F. Deze niveaus geven een opklimmende graad van moeilijkheid aan.

Voor Entree, niveau 2 en niveau 3 moet je aan het eind van de opleiding het niveau 2F halen. Voor niveau 4 geldt aan het eind van de opleiding het niveau 3F.

Voor elk referentie­niveau is aangegeven:

  • wat je moet weten,
  • wat je kunt toepassen, en
  • wat je moet begrijpen (weten waarom). 

 

 

 

 

 

Rekenen

Het is belangrijk dat je goed kunt rekenen. Dat is nodig als je later gaat werken maar ook om goed te kunnen functioneren in de samenleving. Landelijk zijn er een aantal algemene eisen voor rekenen vastgesteld. Het gaat dan om vaardig­heden die gelden voor alle mbo studenten.

Het niveau van de opleiding bepaalt welke eisen er gelden voor rekenen. Voor de niveau 4 opleidingen zijn de eisen zwaarder dan voor niveau 2 en niveau 3. Voor de Entreeopleiding zijn de eisen nog iets lager.

Vaardigheden
Voor rekenen zijn er vier onderwerpen die in het onderwijs aan de orde komen. Deze onderwerpen worden ook geëxamineerd. het gaat dan om:

  • Getallen
  • Verhoudingen
  • Meten en Meetkunde
  • Verbanden

Referentieniveaus

De eisen voor rekenen worden aangegeven met de referentieniveaus. Er zijn 4 niveaus: 1F, 2A, 2F en 3F. Deze niveaus geven een opklimmende graad van moeilijkheid aan.

Voor Entree doe je aan het eind van de opleiding, indien mogelijk, examen niveau 2A.
Voor niveau 2 en niveau 3 moet je aan het eind van de opleiding niveau 2F behalen.
Voor niveau 4 moet je aan het eind van de opleiding niveau 3F behalen.

 

 

 

 

 

 

Engels

Voor alle studenten die een MBO opleiding op niveau 4 volgen, is Engels een verplicht onderdeel van het examen. Daarnaast is er voor alle niveaus de mogelijkheid voor beroepsgericht Engels in de opleiding of als keuzedeel. 

Het betreft de volgende vijf vaardigheden (Europees referentiekader (ERK)):

  • Lezen
  • Luisteren
  • Schrijven
  • Spreken
  • Gespreken voeren

Per vaardigheid is een niveau aanduiding :


Eisen voor niveau 4 – generiek (algemeen)/ Exameneisen.

  • Luisteren en Lezen : B1
  • Schrijven, Spreken en Gesprekken voeren : A2


Engels in de beroepscontext (keuzedeel)

Bij sommige opleidingen worden aanvullende eisen gesteld aan de beheersing van de Moderne Vreemde Talen (MVT). Het gaat dan om eisen die samenhangen met het beroep. In het examenprogramma (examenplan) kun je zien of er voor jouw opleiding beroepsgerichte eisen worden gesteld aan de beheersing van de MVT.

Het is ook mogelijk dat er gekozen is voor het keuzedeel 'Engels in de beroepscontext'

De volgende keuzes zijn mogelijk :

  • Engels in de beroepscontext A2 – K 0034
  • Engels in de beroepscontext B1 – K 0035
  • Engels in de beroepscontext B2 – K 0036

Het betreft net als bij het generieke deel alle (vijf) vaardigheden

 

 

 

 

Loopbaan en Burgerschap

Loopbaan en Burgerschap is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Bij dit onderdeel gaat het om jouw persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk functioneren.

Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling
Bij loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling staat jouw loopbaan centraal. Je leert hoe je sturing kunt geven aan jouw loopbaan, keuzes in je opleiding, van werk of een vervolgstudie. Je zoekt daarbij de aansluiting met jouw interesses, kwaliteiten en mogelijkheden.

Loopbaanoriëntatie en –ontwikkeling besteedt aandacht aan de volgende vaardigheden:

  • Capaciteitenreflectie
  • Motievenreflectie
  • Werkexploratie
  • Loopbaansturing
  • Netwerken

Deze vaardigheden komen onder meer terug tijdens de studieloopbaanbegeleiding en oefen je tijdens opdrachten en projecten.

Burgerschap
Bij Burgerschap gaat het om de rol die jij kunt spelen in onze maatschappij en de politiek. De leerlijn Burgerschap omvat:

LB 1.1  De multiculturele samenleving (periode 1)

LB 1.2  Gedrag en veiligheid (periode 1)

LB 1.3  Verkiezingen (periode 3)

LB 1.4  Media en consumeren (periode 2)

LB 1.5  Wereldburgerschap (periode 4)

LB 1.6 Aan het werk (periode 2)

 

 

Leren en Loopbaan
Na afronding van Burgerschap in leerjaar 1 werk je in leerjaar 2 aan jouw 'Leren en Loopbaan-dossier'.
Door het uitvoeren van meerdere en verschillende opdrachten ga je aan de slag met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Voorafgaand en tijdens de Beroepspraktijkvorming werk je aan Persoonlijke ontwikkelplannen en reflecteer je regelmatig op je handelingen.
Aan het eind van leerjaar 2 overhandig je een compleet dossier aan jouw Leren en Loopbaan docent en ontvang je een schoolverklaring.
Deze schoolverklaring is het bewijs dat je aan de verplichting van dossiervorming hebt voldaan.

Hoe ga ik dat leren?

Onderwijsvisie DVC

Het Da Vinci College biedt onderwijs aan vanuit een bepaalde visie. Alles wat je gaat leren zal dus op een zelfde manier worden aangeboden. Dat betekent dat het onderwijs wordt samengesteld in overleg met de bedrijven waar jij voor gaat werken. Je werkt zoveel mogelijk met praktijkopdrachten. De theorielessen zijn bedoeld als ondersteuning voor die praktijkopdrachten. We proberen alle lessen aantrekkelijk te maken door o.a. ICT-middelen als ondersteuning te gebruiken.

 

Opbouw opleiding

Het Da Vinci College heeft het schooljaar opgedeeld in 4 blokken van 10 weken. Per blok wordt er een aantal opleidingsonderdelen aangeboden. Het gaat dan om lessen op school of beroepspraktijkvorming bij een bedrijf of een instelling. Hoe het opleidingsprogramma er voor jouw opleiding uit ziet kun je hieronder lezen.

Totaaloverzicht opleiding

In de lessentabel staat hoeveel uren onderwijs de opleiding verzorgt per onderdeel en per schooljaar. In de lessentabellen wordt een onderscheid gemaakt tussen reguliere en incidentele onderwijsactiviteiten. De reguliere activiteiten komen gedurende een blok elke week terug op het rooster. Bij incidentele activiteiten gaat het om onderwijs dat naast het reguliere programma wordt gepland.

Onder aan de tabellen wordt per schooljaar aangegeven:

  • hoeveel uren les er wordt gegeven (begeleide onderwijstijd)
  • Het aantal uren beroepspraktijkvorming (stage)
  • Een indicatie van het aantal uren zelfstudie (huiswerk)

 

 

Lessentabel

 
 

Opleiding:

 Financieel administratief  medewerker

Leerjaar 1

 

Blok1

Blok 2

Blok 3

Blok 4

Reguliere
onderwijsactiviteiten

uren/
week

 

uren/
week

 

uren/
week

 

uren/
week

 

Simulatie

3,0

 

3,0

 

3,0

 

3,0

 

EK Bedrijfsadministratie

3,0

 

3,0

 

3,0

 

3,0

 

EK Bedrijfseconomie

2,0

 

2,0

 

2,0

 

2,0

 

Integratief BA BE PO

2,0

 

2,0

 

2,0

 

2,0

 

EK Procedure en Recht

1,0

 

1,0

 

1,0

 

1,0

 

Fin. Rekenen en Statistiek

1,0

 

1,0

 

1,0

 

1,0

 

Spreadsheetvaardigheden

2,0

 

2,0

 

2,0

 

2,0

 

Trajectbegeleiding

1,0

 

1,0

 

1,0

 

1,0

 

Zelfstandig werken

1,0

 

1,0

 

1,0

 

1,0

 

Keuzedeel

4,0

 

4,0

 

4,0

 

4,0

 

Beroepspraktijkvorming (BPV)

0

 

0

 

0

 

 

 

Nederlands

3,0

 

3,0

 

3,0

 

3,0

 

Rekenen

1,0

 

1,0

 

1,0

 

1,0

 

Engels

2,0

 

2,0

 

2,0

 

2,0

 

Loopbaan & burgerschap

2,0

 

2,0

 

2,0

 

2,0

 

Totaal begeleide uren:

28,0

 

28,0

 

28,0

 

28,0

 

Indicatie zelfstudie

12,0

 

12,0

 

12,0

 

12,0

 

 

 

Lessentabel

 
 

Opleiding:

 Financieel administratief    medewerker

Leerjaar 2

 

Blok1

Blok 2

Blok 3

Blok 4

Reguliere
onderwijsactiviteiten

uren/
week

 

uren/
week

 

uren/
week

 

uren/
week

 

Simulatie

3,0

 

3,0

 

3,0

 

3,0

 

EK Bedrijfsadministratie

2,0

 

2,0

 

2,0

 

2,0

 

EK Bedrijfseconomie

1,5

 

1,5

 

1,5

 

1,5

 

Fiscale kennis

1,0

 

1,0

 

1,0

 

1,0

 

Beroepspraktijkvorming (BPV)

20,0

 

20,0

 

20,0

 

20,0

 

Nederlands

1,5

 

1,5

 

1,5

 

1,5

 

Rekenen 3F (keuzedeel)

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

Engels

2,0

 

2,0

 

1,0

 

1,0

 

Loopbaan & burgerschap

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

Totaal begeleide uren:

12,0

 

12,0

 

11,0

 

11,0

 

Indicatie zelfstudie

10,0

 

10,0

 

10,0

 

10,0

 

 

Leerjaar 3 is een uitloopjaar voor het afronden van de kwalificatie
Financieel Administratief Medewerker (niveau-3)

 

 

Lessentabel

 
 

Opleiding:

 Financieel administratief  medewerker

Leerjaar 3

 

Blok1

Blok 2

 

 

Reguliere
onderwijsactiviteiten

uren/
week

 

uren/
week

 

 

 

 

 

Simulatie

6,0

 

6,0

 

 

 

 

 

EK Bedrijfsadministratie

3,0

 

3,0

 

 

 

 

 

EK Bedrijfseconomie

3,0

 

3,0

 

 

 

 

 

Integratief werken

4,0

 

4,0

 

 

 

 

 

Beroepspraktijkvorming (BPV)

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlands

1,5

 

1,5

 

 

 

 

 

Loopbaan & burgerschap

0,5

 

0,5

 

 

 

 

 

Totaal begeleide uren:

18,0

 

18,0

 

 

 

 

 

Indicatie zelfstudie

6,0

 

6,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lessentabel leerjaar 2

Mollenburgseweg Gorinchem

       
 
Lessen
tabel

Zakelijke Dienstverlening -

Financiele Beroepen

Leerjaar 2
Periode 5 Periode 6 Periode 7 Periode 8
Onderwijsactiviteit uren/
week
uren/
week
uren/
week
uren/
week
  Simulatie     6,0 6,0
EK Bedrijfsadministratie     4,0 4,0
EK Bedrijfseconomie     3,0 3,0
Fiscale kennis     2,0 2,0
         
Beroepspraktijkvorming 32,0 32,0    
  Nederlands 1,5 1,5 1,5 1,5
Rekenen (algemeen) 0,5 0,5 0,5 0,5
Engels 2,0 2,0 2,0 2,0
  Loopbaan & burgerschap 0,5 0,5 0,5 0,5
  Totaal /blok 36,5 36,5 19,5 19,5
  Indicatie zelfstudie-
uren per week
2,5 2,5 12 12

Simulatie

Simulatie

Wanneer 

Leerjaar 1 en 2, periode 1 t/m 8

Kerntaak

B1 - K1 Controleert en bewerkt dagboeken
B1 - K2 Verricht activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer
B1 - K3 Controleert en bewerkt kwantiteitenadministraties

Omschrijving

Je leert kennis toe te passen binnen beroepsvaardigheden zoals:
- het controleren en bewerken van dagboeken
- het verrichten van activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer
- het controleren en bewerken van kwantiteitenadministraties

Voorkennis

niet van toepassing

Studiemateriaal

Je werkt met leermiddelen van Stichting Praktijkleren, dit is een digitale leeromgeving waarvoor je een licenties aanschaft.
Je werkt op een eigen lap-top

Vorm

Vaardigheidsonderwijs
Formatieve toetsen

Er zijn geen formatieve toetsen, wel wordt je voortgang geregistreerd

Summatieve toets

Simulaties leiden op voor het afnemen van examenprojecten voor de kerntaken 1, 2 en 3
Kerntaak 1, na periode 4 in leerjaar 1
Kerntaak 2 en 3 komen in leerjaar 2 aan bod

Studiepunten De beoordeling vindt plaats met Onvoldoende, Voldoende of Goed

Elementaire kennis Bedrijfsadministratie

Elementaire kennis Bedrijfsadministratie

Wanneer 

Leerjaar 1 en 2, periode 1 t/m 8

Kerntaak

B1 - K1 Controleert en bewerkt dagboeken
B1 - K2 Verricht activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer
B1 - K3 Controleert en bewerkt kwantiteitenadministraties

Omschrijving

Je krijgt kennis van:
- de functie en de werking van het grootboek
- het grootboekrekeningstelsel
- boekingen in het verkoop-, inkoop- bank- en kasboek
- de functie en de werking van de balans en resultatenrekening
- (digitale) archiveringssystemen en archiveringsvereisten
- boekhoudkundige begrippen in Engels vakjargon

Voorkennis

niet van toepassing

Studiemateriaal

BV in Balans - Elementaire Bedrijfsadministratie,
theorie en werkboek deel 1, 2 en 3

Vorm

Ondersteunend theoretisch onderwijs
Formatieve toetsen

Ieder periode wordt afgesloten met een formatieve toets

Summatieve toets

Elementaire kennis Bedrijfsadministratie wordt na periode 8 afgesloten met het kennisexamen KE-1
Studiepunten Je gemiddeld cijfer staat voor het aantal studiepunten dat je behaalt

 

Elementaire kennis Bedrijfseconomie

Elementaire kennis Bedrijfseconomie

Wanneer 

Leerjaar 1 en 2, periode 1 t/m 8

Kerntaak

B1 - K1 Controleert en bewerkt dagboeken
Omschrijving

Je krijgt kennis van:
- kostensoorten (vast/variabel/direct/indirect)
- eenvoudige kostenberekeningen
- het break-evenpoint (berekening en grafisch)
- afschrijvingen en eenvoudige afschrijvingsberekeningen
- financieringsvormen (inclusief kennis over rechtspersonen)
- diverse kengetallen, zoals bv. debiteuren-, crediteurensaldo en inkopen op rekeningen, etc.

 

Voorkennis

niet van toepassing

Studiemateriaal

BV in Balans - Elementaire Bedrijfseconomie
theorie en werkboek deel 1 en 2

Vorm

Ondersteunend theoretisch onderwijs
Formatieve toetsen

Ieder periode wordt afgesloten met een formatieve toets

Summatieve toets

Elementaire kennis Bedrijfseconomie wordt na periode 8 afgesloten met het kennisexamen KE-2
Studiepunten Je gemiddeld cijfer staat voor het aantal studiepunten dat je behaalt

 

 

Rekenvaardigheid voor financiële toepassingen

Rekenvaardigheid voor financiële toetpassingen

Wanneer 

Leerjaar 1, periode 3 en 4

Kerntaak

B1 - K1 Controleert en bewerkt dagboeken
Omschrijving

Je leert:
- rekenen met vreemde valuta
- interestberekeningen te maken
- kortingen en toeslagen te berekenen
- te  rekenen met btw

Voorkennis

Rekenen met getallen en verhoudingen 2F, enige kennis van btw

Studiemateriaal

BV in Balans - Financiële rekenvaardigheid
Leerwerkboek

Vorm

Ondersteunend theoretisch onderwijs
Formatieve toetsen

Ieder periode wordt afgesloten met een formatieve toets

Summatieve toets

Rekenvaardigheid voor financiële toepassingen wordt na periode 4 afgesloten met het kennisexamen KE-3
Studiepunten Je gemiddeld cijfer staat voor het aantal studiepunten dat je behaalt

Elementaire kennis Procedures en Recht

Elementaire kennis Procedures en Recht

Wanneer 

Leerjaar 1, periode 1 t/m 4

Kerntaak

B1 - K2 Verricht activiteiten voor het debiteuren en crediteurenbeheer
Omschrijving

Je krijgt kennis van:
- de belangrijkste principes binnen de Administratieve Organisatie (o.a. functiescheiding)
- van Omzetbelasting (percentages, btw-heffing, btw-afdracht en intracommunautaire levering)
- de stappen van een incassotraject (elementair beschrijven tot en met de deurwaarder)
- bugetteren

Voorkennis

niet van toepassing

Studiemateriaal

BV in Balans - Procedures en Recht
theorie en werkboek

Vorm

Ondersteunend theoretisch onderwijs
Formatieve toetsen

Ieder periode wordt afgesloten met een formatieve toets

Summatieve toets

Elementaire kennis Procedures en Recht wordt na periode 4 afgesloten met het kennisexamen KE-4
Studiepunten Je gemiddeld cijfer staat voor het aantal studiepunten dat je behaalt

Spreadsheetvaardigheden voor financiële toepassingen

Spreadsheetvaardigheden voor financiële toepassingen

Wanneer 

Leerjaar 1, periode 1 t/m 4

Kerntaak

B1 - K3 Controleert en bewerkt kwantiteitenadministraties
Omschrijving

Je leert:
- naast alle basisfuncties, leer je ook in een spreadsheet financiële toepassingen te gebruiken waaronder indexcijfers, tabellen/ grafieken en draaitabellen.

Voorkennis

niet van toepassing

Studiemateriaal

BV in Balans - Spreadsheettoepassingen
theorie en werkboek

Vorm

Ondersteunend vaardigheidsonderwijs
Formatieve toetsen

Ieder periode wordt afgesloten met een formatieve toets

Summatieve toets

Spreadsheetvaardigheden voor financiële toepassingen wordt na periode 4 afgesloten met het vaardigheidsexamen VE-1
Studiepunten Je gemiddeld cijfer staat voor het aantal studiepunten dat je behaalt

Statistiek

Statistiek

Wanneer 

Leerjaar 1, periode 1 en 2

Kerntaak

Ondersteunend aan
B1 -K3 Controleert en bewerkt kwatitatieve administraties
Omschrijving

Je leert:
- de basiskennis voor het statistisch onderzoek en het verwerken van informatie in tabellen en grafieken. Ook centrummaten als gemiddelde, modus en mediaan, evenals indexcijfers komen aan bod

Voorkennis

Niet van toepassing

Studiemateriaal

BV in Balans - Statistiek
Leerwerkboek

Vorm

Ondersteunend theoretisch onderwijs
Formatieve toetsen

Ieder periode wordt afgesloten met een formatieve toets

Summatieve toets

Statistiek is geen examenonderdeel en wordt derhalve niet summatief getoetst
Studiepunten Je gemiddeld cijfer staat voor het aantal studiepunten dat je behaalt

Rekenvaardigheid (algemeen)

Rekenvaardigheid (algemeen)

Wanneer 

Leerjaar 1 en 2, periode 1 t/m 8

Werkprocessen

Ondersteunend aan het werk in het beroepenveld
Omschrijving

Je leert rekenen in de domeinen:
- getallen 2F en 3F
- verhoudingen 2F en 3F
- meten en meetkunde 2F en 3F
- verbanden 2F en 3F

Voorkennis

Niet van toepassing

Studiemateriaal

Je werkt met het studiemateriaal van Deviant (studiemeter). Je gebruikt hiervoor je eigen lap-top en schaft hier aan het begin van je opleiding een licentie voor aan.

Vorm

Ondersteunende theorie-/vaardigheidsonderwijs
Formatieve toetsen

Ieder periode wordt afgesloten met een formatieve toets

Summatieve toetsen

Rekenen 2F wordt centraal geëxamineerd in leerjaar 2, periode 5
Rekenen 3F wordt centraal geëxamineerd in leerjaar 2, periode 8
Studiepunten Je gemiddeld cijfer staat voor het aantal studiepunten dat je behaalt

Nederlands

Nederlands

Planning

Periode 1 t/m 8

Werkprocessen

Examenonderdeel Nederlands
Omschrijving

5 domeinen

Lezen, luisteren, spreken. schrijven en gesprekken voeren

Voorkennis

geen 

Studiemateriaal

Studiemeter, handboek VIA

Werkvorm(en)

Klassikaal instructie / zelfstandig werken onder begeleiding
Formatieve toets(en)

per periode 1, let op, voor sommige domeinen kun je 2 toetsen per periode verwachten

Studiepunten
 
geen

Engels

Om het vak Engels zo goed mogelijk aan te bieden heeft het Da Vinci College een Talencentrum. Op de locaties Dordrecht en Gorinchem heeft het talencentrum eigen lesruimtes. Een aantal docenten Engels werkt niet in het Talencentrum maar decentraal in een aan hen toegewezen opleiding.

De docenten (van het Talencentrum) werken nauw samen met de onderwijsteams. Zij hebben regelmatig contact met de studieloopbaanbegeleider over jouw presentie en studievoortgang.

Op deze pagina lees je meer over het vak Engels:

  • Studiemateriaal voor Engels
  • Werkvormen
  • Opbouw van het programma
  • Formatieve toetsing
  • Extra ondersteuning

Materiaal voor Engels
In het huidige schooljaar werk je met de volgende materialen:

  • Taalblokken van uitgeverij Malmberg (werkboek en leerwerkboek),
  • licentie Taalblokken (digitale ondersteuning Taalblokken).

Hiervoor heb je een licentie gekocht voor een bepaalde periode ( zie boekenlijst ). Let op dat de duur van de licentie start op moment dat je deze licentie activeert. Raadpleeg dus altijd je docent over het activeren van de licentie.

De digitale leeromgeving It’s learning is ook voor het Talencentrum belangrijk. In It’s learning vind je relevante informatie, zoals:

  • studiewijzers,
  • informatie over toetsing en examinering,
  • lesinhoud.

Werkvormen
Je krijgt óf klassikaal uitleg óf je voert taalopdrachten uit m.b.v. de PC of bij voorkeur je eigen laptop. Daarnaast wordt er in kleinere groepen spreekvaardigheid of gespreksvaardigheid geoefend.

Opbouw van het programma
Het Talencentrum werkt met perioden van 10 weken waarin alle vaardigheden worden behandeld.


Formatieve toetsing
Formatieve toetsen zijn voortgangstoetsen gericht op alle vaardigheden. Op basis van deze toetsen wordt vastgesteld of je klaar bent voor het ( summatieve ) examen.

In de periode 1 t/m 3 worden er 4 formatieve toetsen ingepland. In de periode 5 en 6 zijn er 2 formatieve toetsen. In totaal zijn er 6 formatieve toetsen. De resultaten van deze formatieve toetsen worden besproken met het opleidingsteam en zijn dus onderdeel van je totale voortgang in de opleiding. De behaalde resultaten zijn mede bepalend voor het tijdstip van examinering.


Keuze Engels in de beroepscontext.

Niveau A 2
Het programma wordt aangeboden in 4 blokken.

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Periode 4

Onderwijs :

Alle vaardigheden worden aangeboden

Summatieve toetsen:

Instellingsexamen :

  • Alle vaardigheden op A2

 

In leerjaar 2 wordt gewerkt aan Engels B1


Formatieve toetsing
Formatieve toetsen zijn voortgangstoetsen gericht op alle vaardigheden. Op basis van deze toetsen wordt vastgesteld of je klaar bent voor het ( summatieve ) examen.

In de periode 1 t/m 3 worden er 3 formatieve toetsen ingepland. De resultaten van deze formatieve toetsen worden besproken met het opleidingsteam en zijn dus onderdeel van je totale voortgang in de opleiding. De behaalde resultaten zijn mede bepalend voor het tijdstip van examinering.


Extra ondersteuning
Ter voorbereiding op je examen kan je gebruikmaken van de mogelijkheden van examentraining.

BPV informatie

De vorm van BPV hangt af van de locatie waar je de opleiding volgt.

 

Leerpark

Op het Leerpark start de BPV in het 2e leerjaar. Je loopt 20 uur per week stage en hebt daarnaast nog 2 dagen school. Je loopt het hele jaar door stage.

Je houdt tijdens je BPV het bronnenboek en werkboek bij. Deze krijg je mee van school. De BPV is gericht op het werken aan kerntaken en aan persoonlijke ontwikkeling POP's.  Er kunnen werkprocessen worden afgerond als aanvulling op de examenprojecten die we op school afnemen.

 

Gorinchem

In Gorinchem maak je ook gebruik van het bronnenboek en werkboek. De BPV start ook in het 2e leerjaar. Je loopt echter maar 20 weken stage, 4 dagen per week. Daarnaast heb je 1 terugkomdag op school. 

 

 

 

Keuzedelen

Binnen de opleiding Financiële Beroepen heb je de mogelijkheid te kiezen uit de volgende configuraties van keuzedelen. In de tabel vind je tevens het leerjaar waarin het keuzedeel wordt aangeboden.

 

Configuratie 1 Configuratie 2 Configuratie 3
lj.1: Ondernemend gedrag lj.1: Ondernemend gedrag lj.1: Oriëntatie op ondernemerschap
lj.1: Oriëntatie op ondernemerschap lj.1: Duits (+ evt. Lj.2) lj.1: Duits (+ evt. Lj.2)
lj.2: Rekenen 3F lj.2: Rekenen 3F lj.2: Rekenen 3F
lj.3: Keuzemogelijkheid volgt lj.3: Keuzemogelijkheid volgt  lj.3: Keuzemogelijkheid volgt

 

Keuzedeel Ondernemend gedrag  3 & 4

Kerntaak

Werkproces

Kerntaak K1: Toont ondernemend gedrag voor innovatie in beroepsuitoefening en werkomgeving

 

D1- K1 – W1

onderzoekt zich zelf en zijn (werk)omgeving en verbetermogelijkheden

D1- K1 – W2

signaleert mogelijkheden voor veranderingen en innovatie

D1- K1 – W3

neemt initiatieven in en voor zijn werk

 Hoe ga ik dat leren?

 

 

 

Loopbaan en Burgerschap

Tijdens je opleiding word je niet alleen opgeleid tot een beroepsbeoefenaar, maar ook tot een volwassen lid van de maatschappij. Hiervoor moet je kennis en inzicht hebben over een aantal maatschappelijke onderwerpen. In de lessen burgerschap ga je hier aan werken.

Het programma bestaat uit lessen, opdrachten waarmee je zelfstandig aan de slag gaat en verschillende projecten die je gaat doen. De lessen, opdrachten en projecten behoren tot het formatieve deel van burgerschap. Daarnaast ga je bewijsstukken verzamelen voor in je portfolio. Wanneer je het portfolio aan het einde van een periode voldoende afgetekend hebt, krijg je een certificaat als bewijs dat je het onderdeel hebt afgesloten.

Loopbaan en Burgerschap

Planning

Periode 1 t/m 8

Werkprocessen

Examenonderdeel Burgerschap, Leren en Loopbaan
Omschrijving

In leerjaar 1 worden 6 thema's van Burgerschap behandeld:

- De multiculturele samenleving
- Gedrag en veiligheid
- Verkiezingen
- Media en consumeren
- Wereldburgerschap
- Aan het werk

In leerjaar 2 stappen we over naar de dimensies 'Leren en loopbaan' en

'Ondersteuning BPV'.

Voorkennis

geen

Studiemateriaal

Kies 4

Werkvorm(en)

Klassikale instructie en individueel werken
Formatieve toets(en)

In leerjaar 1 krijg je over ieder thema een formatieve toets.

In leerjaar 2 moet je werken aan dossiervorming

Studiepunten geen

Leren in een 'Internationale' omgeving

De wereld om ons heen verandert, heel snel! Misschien ga jij straks wel werken in een beroep dat nu nog niet bestaat. Ook zijn er steeds meer beroepen die ICT gebruiken of erop gebaseerd zijn. Daarnaast wordt er steeds meer ‘over de grenzen’ samen gewerkt. Om goed voorbereid te zijn op deze toekomst heb je dus speciale vaardigheden en andere talen nodig. Deze vaardigheden noemen we de ‘21st century skills’.

Om je voor te bereiden op deze skills bieden wij verschillende mogelijkheden. Iedere student heeft de mogelijkheid stage te lopen in het buitenland. Wij helpen je bij het vinden van zo’n stage en begeleiden je tijdens die stage. Op deze manier doe jij een leerzame ervaring op.

Ook kun je speciale modules volgen die het Da Vinci College heeft ontwikkeld. Zelfs als je niet op internationale stage gaat, zijn er projecten waaraan je kunt meewerken. Zo wordt er in lessen ook aandacht besteed aan het samenwerken met studenten of bedrijven in het buitenland. Op deze manieren wil het Da Vinci College jou ‘the skills of the 21st Century’ meegeven.

Kijk op Davinciworldwide voor meer informatie op buitenlandse stages en internationale projecten. Je kunt ook een email sturen naar de heer A. Schoonhoven.

Hoe kan ik mijn studievoortgang volgen?

Visie op begeleiding DVC

De begeleiding van studenten is een belangrijk handelsmerk van het Da Vinci College.

Door deze professionele begeleiding wil het Da Vinci College jouw persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Dit doen we door ons te richten op zowel de theorie (kennis) als de praktijk (kunde).

 

Studievoortgang

De hele opleiding is er op gericht om je goed voorbereid naar het examen te leiden. We maken onderscheid tussen ontwikkelingsgerichte toetsing (formatieve toetsing) tijdens je opleiding en examinering (summatieve toetsing) als afsluiting van je opleiding.

Om door te gaan naar het volgende leerjaar moet je hebben aangetoond dat je voldoende vorderingen hebt gemaakt. Dit vaststellingsmoment heet studievoortgang. De studie­voortgangs­regeling beschrijft de norm voor een positief studieadvies.

Studiepunten

Er wordt aan een studiepuntensysteem gewerkt waarin de studielast wordt vertaald in het aantal te behalen studiepunten.

Bij aanvang van het studiejaar 2016 - 2017 is dit systeem nog niet gerealiseerd en werken we met het bekende cijfersysteem. Voor iedere formatieve- of summatieve toets wordt een cijfer (1 - 10) of een beoordeling als Onvoldoende - Voldoende - Goed afgegeven.

 

Studiepunten voor bijzondere activiteiten

Voor deelnamen aan bijzondere activiteiten bestaat er wel een studiepuntensysteem. Deelname aan een activiteit levert een studiepunt op. Je bent verplicht om een zeker aantal studiepunten te halen voordat je in aanmerking komt voor diploma niveau-3 of diploma niveau-4.

Functioneren binnen de opleiding Financiële Beroepen

Na iedere periode van 10 weken wordt jouw funtioneren binnen de opelding Financiële Beroepen besproken gevolgd door een schriftelijke bevestiging. Bij het beoordelen van jouw functioneren wordt gekeken naar:

1. Je werkhouding als financieel adminstrateur;
2. De behaalde resultaten;
3. Je aanwezigheid in de lessen en/of het op tijd komen;
4. Je gedrag en houding t.a.v. anderen
5. Is je werk in orde.

 

De beoordeling wordt altijd schriftelijk medegedeeld. Dit kan zijn:

- Je krijgt een voldoende voor jouw functioneren
- Je krijgt een onvoldoende voor jouw functioneren en de aandachtspunten zijn.........

 

Een onvoldoende betekent dat je moet werken aan verbetering. Lukt het je niet om jezelf te verbeteren dan kan dat leiden tot een negatief studieadvies of zelfs een bindend negatief advies waarna we gezamelijk op zoek gaan naar een voor jou beter passende leeromgeving.

Ouderavonden

Betrokkenheid van ouders/verzorgers vinden wij erg belangrijk. We organiseren dan ook regelmatig ouderavonden om op deze manier ouders/verzorgers op de hoogte te houden van de vorderingen die je maakt en van de inhoud van het studieprogramma.
Geduren het eerste leerjaar worden de ouders/verzorgers na iedere periode van 10 weken uitgenodigd. In leerjaar 2 is dan nog maar 2x namelijk in februari (halverwege) en in juli (einde van de opleiding).

Tussentijds kan er altijd kontact plaats vinden als de situatie zich daartoe aandient. Dat kan op initiatief van de ouders/verzorgers zijn, maar ook vanuit de Studieloopbaanbegeleider

Voortgangscriteria

Voortgangscriteria Financiële Beroepen

Crebo 25139:  Financieel administratief medewerker

Domein:         Economie en Ondernemerschap                    

Afdeling:        Zakelijk Dienstverlening

Opleiding:      Financiële Beroepen

 

 

De volgende criteria geven aan of de opleiding kan worden voortgezet of dat er een (bindend) advies wordt afgegeven door het docententeam FB

 

Intake
Student wordt toegelaten als deze voldoet aan de toelatingseisen en/of een positief advies krijgt tijdens het intakegesprek.

Vooraf
- de criteria voor voortgang gelden vóór afname van de herkansingen van de laatste gehouden toetsweek;
- uitgangspunt is het gemiddelde (hele) cijfer, waarbij geldt:
  cijfer 5 = 1 minpunt,  
  cijfer 4 = 2 minpunten,  
  cijfer 3 = 3 minpunten,  
  cijfer 2 = 4 minpunten,
  cijfer 1 = 5 minpunten;

- ieder toets wordt per schooljaar 2x aangeboden, in de reguliere toetsweek en vier weken later in de schaduwtoetsweek;

- je hebt slechts twee mogelijkheden voor het maken van een formatieve toets;

- als je je afmeldt voor een toets dan is kost je dit een mogelijkheid en blijft er nog één poging over;

- de docentenvergadering heeft het recht om af te wijken van de gestelde criteria als zij daarmee het belang van de student dienen en dit een verantwoorde beslissing is, bijvoorbeeld door het toestaan van een reparatiemogelijkheid.

Algemeen
Op ieder GO / NO-GO-moment:
- zijn alle behaalde formatieve resultaten 4,0 of hoger;
- zijn de afgeronde simulaties met een voldoende beoordeeld;
- zijn er minder dan drie onvoldoende voor Functioneren* afgegeven.
  *Onder functioneren valt:
    - werkhouding,
    - behaalde resultaten,
    - aanwezigheid en op tijd komen,
    - gedrag t.a.v. anderen,
    - het op tijd in orde hebben van je werkzaamheden.

 

Na periode 1

10 lesweken

Sprint

 

 

 

 

 

Een student komt in aanmerking voor Sprinttraject als er
- voor de 8 kennisvakken*  zijn 56 punten zijn behaald (7 gemiddeld);
- geen onvoldoende voor Functioneren is afgegeven;
- een positief advies van de docent Engels wordt afgegeven.


*EKBA, EKBE, EKPR, RVFT, SPVH, Ned, Burgerschap, Rekenen (algemeen)

Regulier niv.3

 

 

Komt een student niet in aanmerking voor het sprinttraject, dan krijgt deze een GO voor het reguliere opleidingstraject.

 

 

Na periode 2

20 lesweken

Sprint

 

 

Een student stroomt uit de sprintklas terug naar regulier als er
- 4 minpunten of meer zijn behaald of

- een onvoldoende voor functioneren is afgegeven.

Regulier niv.3

Advies niv.2

 

 

 

Een student doet periode 1 en 2 over als er
- 4 minpunten of meer zijn behaald;
Een student krijgt het advies niveau-2 als er
- 7 minpunten of meer zijn behaald;

In alle andere gevallen en als is voldaan aan de algemene criteria, krijgt de student een GO voor  het vervolg van de opleiding.

Na periode 4

40 lesweken

Sprint

 

 

 

Een student stroomt uit de sprintklas terug naar regulier als er
- 4 minpunten of meer zijn behaald of
- twee onvoldoende voor functioneren zijn behaald of
- voor 3 of meer summatieve toetsen (B1-K1, B1-K2, B1-K3, EKBA, EKBE, RVFT, EKPR, SPVH) een onvoldoende is behaald.

Regulier niv.3

 

 

 

Afstroom niv.2

 

 

 

 

 

Een student doet periode 3 en 4 over als er
- 4 minpunten of meer zijn behaald of
- voor 2 of meer summatieve toetsen (B1-K1, SPVH, RV, EKPR) een onvoldoende is behaald;

Een student krijgt het bindend advies niveau-2 als er
- 7 minpunten of meer zijn behaald of
- voor 3 of meer summatieve toetsen (B1-K1, RVFT, EKPR, SPVH) een onvoldoende is behaald;

In alle andere gevallen en als is voldaan aan de algemene criteria, krijgt de student een GO voor  het vervolg van de opleiding.

Na periode 6

60 lesweken

Regulier niv.3

 

 

Afstroom niv.2

 

 

 

 

 

Een student doet periode 5 en 6 over als er
- 3 minpunten of meer zijn behaald of
- voor 2 of meer summatieve onderdelen (Ned. 2F, Rek 2F, Eng A2) een onvoldoende is behaald;

Een student krijgt het bindend advies niveau-2 als er
- 6 minpunten of meer zijn behaald of
- voor de 3 summatieve toetsen (Ned. 2F, Rek 2F, Eng A2) een onvoldoende is behaald.

In alle andere gevallen en als is voldaan aan de algemene criteria, krijgt de student een GO voor  het vervolg van de opleiding.

Na periode 8

80 lesweken (Sprint 40 lesweken)

Regulier niv.3

 

 

 

 

 

Afstroom niv.2

 

 

 

 

 

 

Een student krijgt een NO-GO voor niveau-4 en moet op niveau-3 afronden als er
- 3 minpunten of meer zijn behaald of
- voor 3 of meer summatieve onderdelen (B1-K1, B1-K2, B1-K3, EKBA, EKBE, EKPR,  

  RVFT, SPVH, Ned. 2F, Rek 2F, Eng A2) een onvoldoende is behaald;
- voor Leren en Loopbaan nog geen VOLDOENDE is afgegeven.

Een student krijgt een bindend advies niveau-2  als er
- 6 minpunten of meer zijn behaald of
- voor 4 of meer summatieve onderdelen (B1-K1, B1-K2, B1-K3, EKBA, EKBE, EKPR, RVFT, SPVH. Ned 2F, Rek 2F, Eng A2) een onvoldoende is behaald;

In alle andere gevallen en als is voldaan aan de algemene criteria, krijgt de student een GO voor  het vervolg van de opleiding op niveau-4.

Na periode 10

100 lesweken (Sprint 60 lesweken)

Regulier niv.4

 

 

 

 

 

 

 

Een student doet periode 7 en 8  over en rondt op niveau-3 af als er
- 4 minpunten of meer zijn behaald of
- voor 2 of meer summatieve onderdelen (Ned. 3F, Rek 3F, Eng B1) een onvoldoende is behaald;


Indien de student al in het bezit is van het diploma niveau-3, dan betekent dat einde van de opleiding.
In alle andere gevallen en als is voldaan aan de algemene criteria, krijgt de student een GO voor  het vervolg van de opleiding op niveau-4.

 

 

Gebruikte afkortingen
B1-K1 = Profiel 1 (Finan. administratief medewerker)
                Kerntaak 1: Controleert en bewerkt dagboeken

B1-K2 = Profiel 1 (Finan. administratief medewerker)
                Kerntaak 2: Verricht activiteiten voor het debiteuren- en Crediteurenbeheer

B1-K3 = Profiel 1 (Finan. administratief medewerker)
                Kerntaak 3: Controleert en bewerkt kwantiteitenadministraties

EKBA   = Elementaire kennis bedrijfsadministratie

EKBE   = Elementaire kennis bedrijfseconomie

EKPR   = Elementaire kennis procedure en recht

RVFT   = Rekenvaardigheid voor financiële toepassingen

SPVH   = Spreadsheetvaardigheden

 

Toetsenoverzicht per periode

Formatieve toetsen (voortgangstoets)

Opleidingsonderdeel Formatieve toets Periode Kerntaak / Werkproces
Elementaire kennis Bedrijfseconomie

Per periode 1 toets
(7 toetsen in totaal)

Periode 1 t/m 7 Wp 1.1 t/m 1.4 van Kerntaak 1

Elementaire kennis
Bedrijfsadministraie

Per periode 1 toets
(7 toetsen in totaal)

Periode 1 t/m 7

Wp 1.1 t/m 1.4 van Kerntaak 1;
Wp 2.1 t/m 2.4 van kterntaak 2;
Wp 3
.1 en 3.2 van kerntaak 3

Statistiek

Per periode 1 toets
(2 toetsen in totaal)

Periode 1- 2 Ondersteunend aan alle werkprocessen
Rekenvaardigheid voor financiële toepassingen Per periode 1 toets
(2 toetsen in totaal
Periode 3- 4 Ondersteunend aan alle werkprocessen

Elementaire kennis Procedures en Recht

Per periode 1 toets
(4 toetsen in totaal)

Periode 1 t/m 4 Ondersteunend aan alle werkprocessen

Nederlands

Per periode 1 toets
(8 toetsen in totaal)

Periode 1 t/m 8 Examenonderdeel Nederlands

Rekenen

Per periode 1 toets
(8 toetsen in totaal)

Periode 1 t/m 8 Examenonderdeel Rekenen
Engels Per periode 1 toets
(8 toetsen in totaal)
Periode 1 t/m 8 Examenonderdeel Engels
Burgerschap Per periode 1 toets
(4 toetsen in totaal)
Periode 1 t/m 4 Examenonderdeel Burgerschap
Spreadsheetvaardigheden Per periode 1 toets
(4 toetsen in totaal)
Periode 1 t/m 4 Ondersteunend aan alle werkprocessen

 

Summatieve toetsen (examen)

Opleidingsonderdeel Summatieve toets Periode Cesuur

Elementaire kennis
Bedrijfsadministratie

Kennisexamen  (KE-1) Periode 8 5,5

Elementaire kennis Bedrijfseconomie

Kennisexamen  (KE-2)

Periode 8 5,5

Rekenvaardigheid voor financiële toepassingen

Kennisexamen  (KE-3)

Periode 4 5,5
Elementaire kennis Procedure en recht Kennisexamen  (KE-4) Periode 4 5,5

Spreadsheetvaardigheden

Vaardigheidsex. (VE-1)

Periode 4 5,5

Nederlands

Centraal examen 2F

Leerjaar 2 5,5

Rekenen (algemeen)

Centraal examen 2F

Leerjaar 2 5,5
Engels Centraal examen A2 Leerjaar 2 5,5
Burgerschap Dossieropbouw Leerjaar 2 Voldaan
Simulatie B1-K1  Examenproject Periode 4 Voldoende
Simulatie B1-K2  Examenproject Periode 7 / 8 Voldoende
Simulatie B1-K3  Examenproject Periode 7 / 8 Voldoende
BeroepsPraktijkvorming Vaardigheid in de praktijk Leerjaar 2 Voldoende

 

Versnellen

Sprinttraject

Iedereen kan in aanmerking komen om na 10 weken deel te nemen aan het sprinttraject. Het sprinttraject start in week 12 van het eerste leerjaar.

 

Eisen Sprinttraject

Eisen voor deelname aan het sprinttraject zijn opgenomen in de voortgangscriteria van de opleiding FInanciële Beroepen. Samenvattend komt het erop neer dat je gemiddeld voor acht kennisvakken een zeven moet staan, goed moet functioneren in de opleiding en ook bij het vak Engels een positief beeld hebt neergezet.

 

Versnelling zonder BPV

Het sprinttraject biedt de leerstof van Elementaire kennis Bedrijfsadministratie en Elementaire kennis Bedrijfseconomie in een verhoogd temop aan. Hierdoor is het mogelijk om na leerjaar 1 in te stromen in leerjaar 3. Tijdwinst wordt ook behaald doordat er geen stage wordt gelopen in leerjaar 2 (deze klas wordt immers overgeslagen).

 

Sprinttraject alleen voor niveau-4

Het sprinttraject biedt de mogelijkheid om in 2 jaar een niveau-4 diploma te halen, waarmee doorstroom naar het HBO mogelijk is.

 

 

Begeleiding

Studieloopbaanbegeleider

Gedurende  jouw studie op het Da Vinci College heb je begeleiding van een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider is je eerste aanspreekpunt binnen de opleiding. Je kunt bij hem of haar altijd terecht als je vragen hebt of als je ondersteuning bij je studie kunt gebruiken. Per jaar heb je een aantal gesprekken met je studieloopbaanbegeleider over je studievoortgang en je loopbaan.

Remedial teachers voor taal of rekenen

Heb je ernstige taal of rekenproblemen dan zijn er, naast de docenten van de reparatietrajecten,  ook remedial teachers  aanwezig. Zij kunnen jou via individuele begeleiding helpen zo goed mogelijk te functioneren bij dyslexie en dyscalculie.

Passend onderwijs

Heb je bij de intake aangegeven dat je passend onderwijs nodig hebt wordt er voor jou een plan gemaakt welke extra ondersteuning je krijgt om je opleiding goed te doorlopen. Hierover heb je contact met je studieloopbaanbegeleider en de ambulant begeleider. Ieder jaar wordt deze begeleiding geëvalueerd en wordt er opnieuw bekeken wat voor begeleiding je nodig hebt.

Zorgcoördinator

Loop je door persoonlijke problemen vast in je opleiding,  dan kan een zorgcoördinator specifieke hulp en begeleiding aanbieden door een aantal coaching-gesprekken of door je door te verwijzen naar het servicecentrum.

Servicecentrum

Heb je meer vragen of hulp nodig, dan is het Servicecentrum er om jou verder te helpen. Het Servicecentrum kan helpen door trainingen, coaching, praktische hulp bij financiële problemen of huisvesting.  Als het voor jou beter is wordt je, in overleg met de zorgcoördinator en het servicecentrum, doorverwezen naar gespecialiseerde hulpverlening buiten de school.

Loopbaancentrum

Het loopcentrum is er als je advies nodig hebt bij het zoeken naar een andere opleiding of het ontdekken van je capaciteiten. De doorverwijzing naar het loopcentrum verloopt altijd via je studieloopbaanbegeleider en de zorgcoördinator. 

Wanneer mag ik examen doen?

Wat betekent een GO / NO-GO?

Voordat je aan een examen kunt deelnemen, moet je hebben aangetoond dat je niveau voldoende hoog is om dat examen te kunnen halen. Dit vaststellingsmoment noemen we een ‘GO / NO-GO’ voor examinering. Je krijgt een positief advies voor deelname aan een examenonderdeel (een GO) wanneer de voortgang voldoet aan de verwachtingen.  

 

 

GO / NO-GO eisen voor deelname aan Formatieve toetsing:

Voor deelname aan formatieve toetsen zijn geen eisen gebonden.
Het behaalde restultaat heeft echter wel invloed op de voortgang in de opleiding.

 

GO / NO-GO eisen voor deelname aan Summatieve toetsing:

B1-K1 - GO voor examenproject als 16 dagdelen simulatie ‘Tichelaar Dagboeken’ zijn afgerond
B1-K2 - GO voor examenproject als   8 dagdelen simulatie ‘Debiteuren-, crediteurenbeheer’ zijn afgerond
B1-K3 - GO voor examenproject als   6 dagdelen simulatie ‘Kwantura’ zijn afgerond

KE1        EKBA  - geen eisen aan deelname
KE2        EKBE  - geen eisen aan deelname
KE3        RVFT  - geen eisen aan deelname
KE4        EKPR  - geen eisen aan deelname
VE1        SPVH  - geen eisen aan deelname
VE2        ENG    - geen eisen aan deelname

Nederlands 2F   - zie Go / NO-GO Nederlands
Rekenen 2F       - zie GO / NO-GO Rekenen
Engels A2          - zie GO / NO-GO Engels
BPV-leerjaar 2   - bevordering naar periode 5

 

Keuzedelen
Deelname aan formatieve- en summatieve toetsing wordt op een later moment vastgesteld.
Deelname is verplicht, de uitslag heeft geen invloed op het al dan niet behalen van het diploma!

GO / NO-GO Nederlands

GO / NO-GO Rekenen

2F niveau 3

Student mag aan het CE (centraal examen) deelnemen als:

  • De student alle vier de domeinen een voldoende instaptoets of eindtoets heeft gemaakt
  • Minimaal voor drie domein eindtoetsen een voldoende heeft en geen cijfer lager dan een 4,0
  • Gemiddelde van de vier domein eindtoetsen voldoende is

De eerste mogelijkheid voor deelname aan het examen is aan het begin van leerjaar 2

GO / NO-GO Engels

Om te bepalen of je mag examineren worden op alle vaardigheden formatieve toetsen afgenomen. De resultaten van deze formatieve toetsen worden besproken met het opleidingsteam. Op basis van de resultaten van deze toetsen wordt vastgesteld of je klaar bent voor het (summatieve) examen.

Niveau 3 en 4
In elke lesperiode van 10 weken waarin een vaardigheid centraal staat, wordt bij de studenten een formatieve toets afgenomen. Het resultaat van deze toets bepaalt of de betreffende student kan deelnemen aan de summatieve toetsen. De summatieve toetsen vinden plaats in periode 4 en aan het eind van periode 6. 

Het resultaat van de formatieve toetsen moet gemiddeld een 5,5 of hoger zijn.

Dit gebeurt voor periode 1 tot en met 3; en apart voor periode 5 en 6.

Periode 1 tot en met 3 heeft ook een mondelinge formatieve toets.

Periode 5 en 6 hebben 2 formatieve toetsen. Het resultaat van deze formatieve toetsen moet ook gemiddeld een 5,5 of hoger zijn.

Vaardigheid

GO / NO-GO voorwaarde

Gesprekken voeren

In totaal 4 toetsen (1 mondeling) waarvan het gemiddelde resultaat minimaal 5,5 is geven toegang tot summatieve toetsing van Gesprekken; Spreken en Schrijven.

Spreken

In totaal 4 toetsen (1 mondeling) waarvan het gemiddelde resultaat minimaal 5,5 is geven toegang tot summatieve toetsing van Gesprekken; Spreken en Schrijven.

Schrijven

In totaal 4 toetsen (1 mondeling) waarvan het gemiddelde resultaat minimaal 5,5 is geven toegang tot summatieve toetsing van Gesprekken; Spreken en Schrijven.

Lezen

In totaal 2 toetsen waarvan het gemiddelde resultaat minimaal 5,5 is geven toegang tot summatieve toetsing van Lezen en Luisteren.

Luisteren

In totaal 2 toetsen waarvan het gemiddelde resultaat minimaal 5,5 is geven toegang tot summatieve toetsing van Lezen en Luisteren.

 

Aanvraag examens

Het aanvragen van of het opgeven voor examens gebeurt in eerste instantie door de vakdocent. Kom je in aanmerking voor herkansingen, dan moet je alert zijn, omdat je dan ook zelf een actieve rol hierin moet vervullen.

Jouw Studieloopbaanbegeleider zal je daar echter bij kunnen helpen.

Hoe ziet mijn examen eruit?

Agenda en regels

Hier kun je meer lezen over:

  • De planning van de examens
  • Een overzicht van de exameninstrumenten
 
Planning van de examens
  Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4

2016-2017

     

KE-4: EKPR
KE-3: RVFT
VE-1: SPVH
B1- K1

 

2017-2018

Rekenen (alg) 2F

 

 

 

 

 

Rekenen (alg) 3F
Engels A2

 

 

 

KE-1: EKBA
KE-2: EKBE
B1- K2
B1- K3
Dossier L-en-L
Afronding BPV
Portfolio

 

2018-2019

Herkansingsmogelijkheid voor (nog) niet afgeronde summatieve onderdelen      
 

 

       

 

In het examenreglement staan de regels van het Da Vinci College die gelden voor de examinering. Voor de centrale examens(CE) gelden aanvullende regels. Deze zijn terug te vinden in het handboek CE dat is in te zien bij de examencommissie.

 

Een overzicht van de examen instrumenten
Hieronder staat een overzicht van de exameninstrumenten die binnen het Da Vinci College worden ingezet. Niet alle instrumenten komen in het examenprogramma van jouw opleiding aan bod.

Proeve van Bekwaamheid (PvB)
Een Proeve van Bekwaamheid bestaat uit een aantal praktijkopdrachten die worden geëxamineerd in de beroepspraktijk. Als student toon je aan dat je de werkprocessen beheerst die in de Proeve van Bekwaamheid aan bod komen.

Praktijkopdracht/vaardigheidsexamen
Een praktijkopdracht heeft dezelfde kenmerken als een Proeve van Bekwaamheid maar heeft een kleiner bereik. Het gaat daarbij om een beperkt aantal werkprocessen. Net zoals bij een Proeve van Bekwaamheid voer je een praktijkopdracht uit in een werksituatie uitde praktijk.

Examenproject
Een examenproject is een alternatief voor een Proeve van Bekwaamheid. Een examenproject bestaat uit een aantal opdrachten die op school worden uitgevoerd in een gesimuleerde beroepsomgeving.

Portfoliobeoordeling
Een portfolio bestaat uit een verzameling bewijsstukken waarmee jij aantoont aan welke opdrachten je hebt gewerkt en wat daar de resultaten van zijn. De opdrachten hebben altijd te maken met de werkprocessen uit het kwalificatiedossier.

Theorie examen
Bij een theorie examen gaat het om het beoordelen van vakkennis of vaardigheden die kenmerkend zijn voor het beroep en onvoldoende aan bod komen in een Proeve van Bekwaamheid, praktijkopdracht of een examenproject. Een theorie examen kan schriftelijk, mondeling of digitaal vai de computer worden afgenomen.

Reflectiegesprek
In een reflectiegesprek staat de 'waarom' vraag centraal. Je reflecteert op jouw handelen door een toelichting te geven op de wijze waarop jij een praktijkopdracht hebt uitgevoerd. Het gaat dan om de keuzes die je gemaakt hebt.

Criteriumgericht interview (CGI)
In een criteriumgericht inteview staat de 'hoe' vraag centraal. Je bespreek dan een beroepssituatie en geef je aan hoe jij in die situatie gehandeld hebt. Bij een criteriumgericht interview krijg je vragen over jouw handelen zoals: wat deed je precies, wat was jouw aandeel of hoe reageerde je?

Centraal Ontwikkelde Examen (CE)
Centraal ontwikkelde examens zijn examens die landelijk worden afgenomen onder alle mbo studenten. Er zijn centraal ontwikkelde examens voor rekenen en Nederlands. Bij rekenen gaat het om alle vaardigheden. Bij Nederlands worden twee van de vijf vaardigheden (lezen en luisteren) centraal geëxamineerd. De andere vaardigheden worden via een instellingsexamen geëxamineerd.

Het College voor Examens is verantwoordelijk voor de Centraal Ontwikkelde Examens. De afname ligt in handen van het Cito.

Instellingsexamen
Een instellingsexamen is een examen waarvoor het Da Vinci College verantwoordelijk is. Bij instellingsexamens gaat het met name om examens voor Nederlands. De vaardigheden spreken, gespreken voeren en schrijven worden altijd afgenomen via een instellingsexamen.

 

Aangepaste examens
Aanvragen t.b.v. aanpassingen voor gehandicapten tijdens examens kunnen schriftelijk worden ingediend bij de examencommissie. Bij de aanvraag moet worden aangetoond dat de handicap door een deskundige is vastgesteld. Op basis van de diagnose van de deskundige worden de nodige aanpassingen toegekend. Het examenbureau zorgt voor de aanpassingen.

Verwerking Summatieve Resultaten
Summateive resultaten worden pas definitief verwerkt als het formatieve opleidingsdeel in voldoende mate is afgerond. Ook vrijstellingen kunnen bepalend zijn voor het voldoende afronden van het formatieve deel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Examenplan Beroepsgericht

Examenplan Keuzedelen

Examenplan voor de keuzedelen wordt in een later stadium toegevoegd.

Tot 2018 is deelname aan Keuzedelen verplicht, maar heeft het geen invloed op het behalen van het diploma binnen de opleiding Financiële Beroepen.

Examenplan Loopbaan en Burgerschap

Bij Burgerschap, Leren en Loopbaan ga je aan actief aan de slag met een aantal onderwerpen. De resultaten van jouw activiteiten zoals verslagen, POP's reflectieverslagen en beoordelingen worden vastgelegd jouw LLB-dossier

 

Burgerschap, leren en loopbaan

Code

Exameninstrument

Waar

Wie beoordelen

Score

Weging

LB1.1 Schriftelijke toets
- De multiculturele sameneleving
school vakdocent cijfer 1
LB1.2

Schriftelijke toets
- Gedrag en veiligheid

school vakdocent cijfer 1
LB1.3 Schiftelijke toets
- Verkiezingen
school vakdocent cijfer 1
LB1.4 Schriftelijke toets
- Media en consumeren
school vakdocent cijfer 1
LB1.5 Schriftelijke toets
- Wereldburgerschap
school vakdocent cijfer 1
LB1.6 Schriftelijke toets
- Aan het werk
school vakdocent cijfer 1
Dossier

Opbouw persoonlijk LB-dossier

school

vakdocent

voldaan / niet voldaan

n.v.t.

Aan de eisen voor LB is voldaan wanneer voor de onderdelen LB1.1 t/m LB1.6 minstens het cijfer 4 en gemiddeld een 5,5 is behaald en voor het dossier opbouw een “voldaan” is afgegeven.

Herkansingen

Wanneer je een examen hebt afgelegd, heb je recht op één herkansing. Wannneer het resultaat na herkansing onvoldoende is, kun je een schriftelijk (goed onderbouwd) verzoek indienen bij de examencommissie voor een extra herkansing. De examencommissie besluit of je de extra herkansing wel of niet krijgt en onder welke voorwaarden.

Wanneer je bij een examen afwezig bent, ben je de betreffende mogelijkheid om examen te doen kwijt en heb je nog recht op één keer deelname aan het examen (de herkansing).          

Als je afwezig bent bij een herkansing, kun je een schriftelijk (goed onderbouwd) verzoek indienen bij de examencommissie voor een extra herkansing.

De examencommissie besluit of je de extra herkansing wel of niet krijgt en onder welke voorwaarden.

Diplomering

Om bij het Da Vinci College een diploma te behalen, moet voldaan zijn aan de volgende eisen:

  • de onderwijsovereenkomst en praktijkovereenkomst(en) zijn door alle betrokkenen getekend
  • er is voldaan aan de financiële verplichtingen
  • het examen is voldoende afgesloten
  • aan alle BPV verplichtingen is voldaan

Na je diploma

Heb je je diploma behaald, dan ben je klaar voor het echte werk!
Je blijft altijd welkom op school om je ervaringen met ons te delen.

 

Heel veel succes namens het gehele team

Financiële Beroepen !

Studiefinanciering

Je kunt studiefinanciering krijgen voor een mbo-opleiding als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor meer informatie kijk je op de site van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Studiefinanciering en uitschrijving na het behalen van het diploma
Wanneer je jouw diploma hebt behaald (vastgesteld door het Da Vinci College), word je uitgeschreven van de opleiding. Het is belangrijk dat je zo spoedig mogelijk aan DUO meldt dat je bent uitgeschreven. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om dit te melden. Op de website van DUO kun je alle informatie omtrent het stopzetten van je studiefinanciering terugvinden. 

Je hebt tot en met de maand waarin je wordt uitgeschreven recht op studiefinanciering. De uitschrijfdatum is de datum waarop jouw diploma is vastgesteld. 


Studiefinanciering en uitschrijving zonder diploma
Doe je een opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt de beurs pas een gift als je je diploma binnen 10 jaar haalt. Dit noemen we ook wel ‘prestatiebeurs’. Haal je geen diploma, dan moet je alles terugbetalen: je basisbeurs en je aanvullende beurs. Ook voor je studentenreisproduct moet je dan betalen.

Regelingen en overeenkomsten

Op de website van het Da Vinci College vind je onder het kopje 'belangrijke documenten' verschillende regelingen. Hieronder worden deze regelingen kort toegelicht. Meer informatie vind je door op de toegevoegde 'links' te klikken.

Algemene gedragscode
In het document Algemene gedragscode staat vermeld hoe we met elkaar omgaan om een veilige en prettige omgeving te bieden aan medewerkers en studenten. De algemene gedragscode bevat verschillende regelingen.

  • Privacy reglement
  • Regeling contacten tussen medewerkers en studenten
  • Regeling gebruik E-media
  • Klokkenluidersregeling
  • Klachtenregeling

Onderwijsovereenkomst (OOK)
De onderwijsovereenkomst is een overeenkomst tussen jou en het Da Vinci College. Je krijgt dit document op papier. De tekst is ook na te lezen op de website bij Regelingen en overeenkomsten. Daar staan ook de documenten voor wat betreft de voorwaarden onderwijsovereenkomst en de overeenkomst examendeelname inclusief bijlage.

Praktijkovereenkomst (POK)
De praktijkovereenkomst is een overeenkomst tussen jou, het Da Vinci College en de werkgever/ het BPV bedrijf . Volg je een bol-traject dan komt de praktijkovereenkomst bol pas aan de orde als de beroepspraktijkvorming gaat beginnen. De praktijkovereenkomst bbl geldt vanaf de aanvang van de opleiding. De praktijkovereenkomst en de bijlage ervan vind je op de website bij Regelingen en overeenkomsten.

Examenreglement
In het examenreglement staan de algemene regels voor de examinering.

Reglement van de commissie van beroep voor de examens
Bij de commissie voor beroep voor de examens kun je beroep aantekenen als een klacht of bezwaar niet tot een voor jou aanvaardbare oplossing heeft geleid.

Deelnemersstatuut
Het deelnemersstatuut is een verzameling van belangrijke voorschriften. Het beschrijft je rechten en plichten als onderwijs- of examenstudent binnen de school. Hierin staat ook belangrijke informatie over aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.

Medezeggenschap
Je hebt recht op medezeggenschap als het gaat om zaken die te maken hebben met de voortgang van de studie, de inrichting van het onderwijs en de voorzieningen en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om het onderwijs goed te kunnen volgen. De opleiding organiseert deze inspraak bijvoorbeeld door lunchgesprekken en/of reflectiegroepen. Het Da Vinci College doet mee aan de landelijke tweejaarlijkse ODIN-enquête voor studenten van mbo-scholen.

Toets

Start