Digitaal leermateriaal

Digitaal leermateriaal

Digitaal lesmateriaal (4.3.1-3)

Categorie/kernconcept: 4.3 Arrangeren van digitaal lesmateriaal

Omschrijving van de categorie

Voorbeelden

4.3.1 De docent toont aan dat hij gebruik maakt van diverse vindplaatsen van digitaal leermateriaal en in staat is daaruit ander leermateriaal te arrangeren.

  • Arrangeren van digitaal leermateriaal met behulp van Wikiwijs
4.3.2 De docent toont aan dat hij digitaal leermateriaal kan aanpassen aan de kenmerken van de lerenden, waarbij rekening wordt gehouden met verschillen in niveau, interesse, tempo en wijze van leren.
  • Toepassen van differentiatie door middel van arrangeren van digitaal leermateriaal
  • Toepassen van principes van game-eigenschappen in het ontwerpen van leerpraktijk
4.3.3 De docent toont aan dat hij in staat is om digitaal leermateriaal aan te passen rekening houdend met beeldschermdidactiek.
  • Het adequaat vormgeven van digitaal leermateriaal rekening houdend met bijvoorbeeld gebruik van bladspiegel, lettertype, kleuren en aanwezigheid van elementen die geen meerwaarde hebben in het leerproces

 

 

Hoe kun je VO-content inzetten

Stercollecties

De stercollecties van VO-content is leermateriaal dat is gemaakt in kleine eenheden. Die kleine eenheden vormen samen een 'leerlijn': samenhangend materiaal voor een leerjaar/vak/niveau. Je kunt het zien als een 'dun belegde boterham': eenn zogenaamde slanke leerlijn.

Die leerlijn is samengesteld in Wikiwijs Maken.

Als docent kun je Wikiwijs Maken gratis gebruiken.

Hoe gebruiken?

Je kunt er voor kiezen om met het materiaal van VO-content methodevervangend te gaan werken. Je gebruikt VO-content dan als een ruggengraat om andere opdrachten, ander lesmateriaal en andere projecten aan toe te voegen. Het materiaal van VO-content vormt dan de ondergrond waarop je je eigen ideeën gestalte kunt geven.

Je kunt er ook voor kiezen om VO-content aanvullend te gebruiken. Bijvoorbeeld voor extra opdrachten voor snelle leerlingen, of juist extra oefening.

Eindexamensite

M.b.v. eindexamensite maken leerlingen hele (oude) eindexamens of vragen op onderwerp. Voorzien van leerlingvolgsysteem

Countonme/studiorekenen

Rekenvaardigheden oefenen, voorzien van leerling volgsysteem


Werken met VO-content

Digitaal materiaal methode