Nieuwe versie Wikiwijs maken: 12 november 2015

Nieuwe versie Wikiwijs maken: 12 november 2015

(Re)arrangeren in teams

In deze versie wordt het mogelijk om samen aan een groep Wikiwijsarrangementen te werken.

Je kunt nu namelijk teams aanmaken in Wikiwijs Maken. Voor zo'n team kun je deelnemers uitnodigen. Dat kunnen bijvoorbeeld collega's van je eigen school zijn, maar dat hoeft niet. Misschien wil je juist wel lesmateriaal ontwikkelen en arrangeren met collega's uit de andere kant van het land.

Alle leden van een team zien alle Wikiwijsarrangementen die binnen het team worden ontwikkeld en kunnen die arrangementen ook aanpassen en van commentaar voorzien. Eerder was dat al mogelijk per arrangement, door het uitnodigen van co-auteurs. Dit is straks nog steeds mogelijk. Maar wil je meer dan één of enkele arrangementen samen met een groep kunnen inzien en bewerken, dan is het inrichten van een team de aangewezen route.

Werken in teams heeft nog meer voordelen. Als je materiaal publiek deelde stond er tot nu toe als bron 'Wikiwijs Maken'.  Met de komst van de teamomgeving heb je ook de mogelijkheid om de publicatienaam van de arrangementen van je team in Wikiwijs aan te passen.

Iedereen met een account in Wikiwijs kan een nieuw team starten en daar leden voor uitnodigen. Zeker bij het inrichten van een grotere groep en/of meerdere teams zoals bijvoorbeeld een school of onderwijsconcept met teams gaan werken dan verdient het aanbeveling vooraf na te denken over de structuur en het beheer van de teamomgevingen. Wil je bijvoorbeeld gaan werken met teams per vak, of juist per afdeling/jaarlaag? Wil je een scheiding tussen onder- en bovenbouw? Spreek je vooraf af met welk sjabloon of sjablonen er gewerkt gaat worden? Ga je een uniforme publicatienaam hanteren?

 

 

Colofon

Het arrangement Nieuwe versie Wikiwijs maken: 12 november 2015 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
John van Dongen Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2015-12-14 16:07:52
Licentie
CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Nieuwe versie november 2015
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Team Wikiwijs. (z.d.).

Nieuwe versie Wikiwijs maken: 12 november 2015

https://maken.wikiwijs.nl/67494/Nieuwe_versie_Wikiwijs_maken__12_november_2015

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open