Op deze website kunnen jullie allerlei informatie en oefenopgaven vinden. Onder andere je leesvaardigheden kun je hier enorm door verbeteren, 'Read to succeed'. Je docent zal aangeven welke oefeningen je wanneer moet maken door dit in de studiewijzer aan te geven (ondersteunende leerroute)
Kijk voordat je begint eerst eens naar de onderstaande video en beantwoord, voor jezelf, deze 2 vragen eens:
1) Waarom lezen we?
2) Wat kan ik bereiken door veel te lezen?
Docentenhandleiding
Algemeen
Hier vindt u de stercollecties Engels voor klas 1, 2 en 3 van het HAVO/VWO binnen VO-content.
De stercollecties zijn ontwikkeld op basis van de kerndoelen.
Een stercollectie is leermateriaal dat voldoet aan het kwaliteitszorgsysteem dat ontwikkeld is door de SLO.
Kenmerken van een stercollectie:
- ten minste werkboekvervangen
- in hoge mate interactief
- geplaatst in een leerlijn voor één of meerdere leerjaren.
Een leerlijn is (definitie SLO) een beredeneerde opbouw van tussendoelen en inhouden, leidend naar een einddoel. Met het materiaal van StudioEngels is een leerlijn voor de leerjaren 1 en 2 voor het havo/vwo uitgewerkt.
De leerlijn Engels voor klas 1, 2 en 3 bestaat in het totaal uit 24 thema's.
Ieder thema bestaat uit 8 onderdelen:
A Start
B Listening
C Reading
D Toolbox
E Speaking
F Writing
G Life and culture
H Tasks
Docentendeel
Log in op de website van VO-content om het docentenmateriaal bij de Stercollectie te downloaden.
Als u nog geen account heeft, dan kunt u deze aanvragen.
Feedback, vragen of opmerkingen:
Mail naar helpdesk@vo-content.nlmet opmerkingen, feedback en/of vragen over de Stercollectie Engels.
Leerjaar 1
Voor leerjaar 1 zijn er acht thema's:
1 Personal
2 Animal and pets
3 Family and friends
4 Contacts
5 Shopping
6 School
7 Hobbies and sports
8 Food and drink
Maak hiernaast een keuze.
1 Personal
In het thema Personal leren leerlingen door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing) hoe ze in het Engels over zichzelf en over hun hobbies kunnen vertellen. In het onderdeel Grammar is er aandacht voor de persoonlijk voornaamwoorden, het werkwoord zijn en de onvoltooid tegenwoordige tijd (simple present).
In het thema Animals and Pets maken leerlingen door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing) kennis met verschillende soorten dieren. In het onderdeel Grammar is er aandacht voor het stellen van vragen, ontkenningen en de persoonlijk voornaamwoorden.
In het thema Family and friends leren leerlingen door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing) hoe ze in het Engels over hun familie en vrienden kunnen vertellen. In het onderdeel Grammar is er aandacht voor het zelfstandig naamwoord, 'a' en 'an', meervoud, de '-ing'-vorm (present continious) en de woordvolgorde.
In het thema Contacts staan communicatiemiddelen centraal. Leerlingen leren Engels door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing). In het onderdeel Grammar is er aandacht voor het bijvoeglijk naamwoord, question tags en trappen van vergelijking.
In het thema Shopping gaat het over boodschappen doen en winkelen. Ook in dit thema de onderdelen luisteren (listening), lezen (reading), spreken (speaking) en schrijven (writing). In het onderdeel Grammar is er aandacht voor 'some' en 'any', 'much' en 'many' en de '-ing'-vrom (present continious).
In het thema School leren leerlingen door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing) hoe ze in het Engels kunnen vertellen over hun leven op school.
In het thema Hobbies and sports leren leerlingen door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing) hoe ze in het Engels over hun hobbies kunnen vertellen.
Eten en drinken staan centraal in het thema Food and drink.
Door te luisteren, te lezen, te schrijven en te spreken leren leerlingen vanalles over hun lievelingseten en over wat ze zoal drinken.
In dit thema gaat het over reizen en vakantie. Leerlingen luisteren naar mensen die vertellen over hun vakantie, ze lezen over 'the travel bug', ze voeren een geprek met de eigenaar van een camping en ze schrijven een briefkaart vanaf hun vakantieadres.
In dit thema staat 'house swapping' centraal. Leerlingen leren door te luisteren, te lezen, te spreken en te schrijven wat de voor- en nadelen van house swapping zijn. Ze leren welk soort huizen er zijn en wat de belangrijkste ruimten in een huis zijn.
In het thema Press and media staat de media voor jongeren centraal. Door te luisteren, te lezen, te spreken en te schrijven maken leerlingen kennis met de wereld van media en nieuws.
In het thema Health and welfare staat de gezondheidszorg en alles wat daarmee samenhangt centraal. Door te luisteren, te lezen, te spreken en te schrijven leren leerlingen de belangrijkste woorden en zinnen om zich te kunnen redden als ze ooit naar een Engelse dokter moeten of in een Engels ziekenhuis terecht komen.
Wat doe je in je vrije tijd en het luisteren en maken van muziek staan centraal in het thema Spare time and music. Door te luisteren, te lezen, te spreken en te schrijven leren leerlingen de belangrijkste begrippen die te maken hebben met dit onderwerp kennen.
In het thema Jobs gaat het over banen. Leerlingen leren een aantal verschillende beroepen kennen en leren de belangrijkste woorden/begrippen voor het houden van een sollicitatiegesprek.
Het thema shopping and fashion is bedoeld voor shopping queens en fashionvictims en voor iedereen die de belangrijkste woorden/begrippen/zinnen wil leren kennen die te maken hebben met winkelen en mode.
In het thema Me and my phone staat de mobiele telefoon centraal. In het thema luisteren (listening), lezen (reading), spreken (speaking) en schrijven (writing) leerlingen over de rol van de (mobiele) telefoon.
In het thema Being in love luisteren (listening), lezen (reading), spreken (speaking) en schrijven (writing) leerlingen over verschillende aspecten van 'being in love'.
In het thema Crime and justice bestuderen leerlingen door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing) verschillende aspecten van 'crime and justice'.
In het thema Money staat geld centraal. Leerlingen leren Engels door te luisteren (listening), te lezen (reading), te spreken (speaking) en te schrijven (writing) over de verschillende aspecten van geld.
In het thema Employment gaat het overschillende banen en over het zoeken van werk. Ook in dit thema de onderdelen luisteren (listening), lezen (reading), spreken (speaking) en schrijven (writing). .
In het thema The Internet luisteren (listening), lezen (reading), spreken (speaking) en schrijven (writing) leerlingen over de rol van het internet in de huidige maatschappij.
Het arrangement Leerlijn Engels onderbouw HV - kopie 1 is gemaakt met
Wikiwijs van
Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt,
maakt en deelt.
Auteur
Miklós Rétei
Laatst gewijzigd
2015-11-12 11:33:40
Licentie
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen
3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie
onder dezelfde licentie vrij bent om:
het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of
bestandsformaat
het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:
Toelichting
StudioEngels HV is de stercollectie Engels voor klas 1 en 2 van het HAVO/VWO binnen VO-content. De stercollectie is ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming. Een stercollectie is leermateriaal dat voldoet aan het kwaliteitszorgsysteem dat ontwikkeld is door de SLO. Kenmerken van een stercollectie: - ten minste werkboekvervangen - in hoge mate interactief - geplaatst in een leerlijn voor één of meerdere leerjaren. Een leerlijn is (definitie SLO) een beredeneerde opbouw van tussendoelen en inhouden, leidend naar een einddoel. Met het materiaal van StudioEngels is een leerlijn voor de leerjaren 1 en 2 voor het havo/vwo uitgewerkt. De leerlijn Engels voor klas 1 en 2 bestaat in het totaal uit 16 thema's. Ieder thema bestaat uit 8 onderdelen: A Start B Listening C Reading D Toolbox E Speaking F Writing G Life and culture H Tasks.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Leerlijn Engels onderbouw HV - kopie 1
nl
Miklós Rétei
Miklós Rétei
2015-11-12 11:33:40
StudioEngels HV is de stercollectie Engels voor klas 1 en 2 van het HAVO/VWO binnen VO-content. De stercollectie is ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming. Een stercollectie is leermateriaal dat voldoet aan het kwaliteitszorgsysteem dat ontwikkeld is door de SLO. Kenmerken van een stercollectie: - ten minste werkboekvervangen - in hoge mate interactief - geplaatst in een leerlijn voor één of meerdere leerjaren. Een leerlijn is (definitie SLO) een beredeneerde opbouw van tussendoelen en inhouden, leidend naar een einddoel. Met het materiaal van StudioEngels is een leerlijn voor de leerjaren 1 en 2 voor het havo/vwo uitgewerkt. De leerlijn Engels voor klas 1 en 2 bestaat in het totaal uit 16 thema's. Ieder thema bestaat uit 8 onderdelen: A Start B Listening C Reading D Toolbox E Speaking F Writing G Life and culture H Tasks.
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten
terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI
koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI
koppeling aan te gaan.
Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.
Arrangement
IMSCC package
Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.
Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en
het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op
onze Developers Wiki.