Opdracht: Handel met het buitenland - vmbo-b34

Opdracht: Handel met het buitenland - vmbo-b34

Intro

Op het kaartje van Europa zie je van een aantal producten waar die in Europa geproduceerd worden.



Wat denk jij?

  • Welk land is bekend om zijn wijn?
    In welk land wordt aardolie gewonnen?
  • Door welke producten is Nederland bekend?
  • Waar hangt het zoal vanaf welke producten een land voortbrengt?

Bespreek de antwoorden met een klasgenoot.

Colofon

Het arrangement Opdracht: Handel met het buitenland - vmbo-b34 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2021-11-10 12:38:09
Licentie
CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze opdracht hoort bij het thema 'Buitenland', en is onderdeel van de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor economie vmbob34. De opdracht begint met een intro, hier moet je samen met een klasgenoot nadenken over verschillende producten die in verschillende landen worden geproduceerd. Daarna komt er een stuk tekst over wat je straks kan na deze opdracht (de leerdoelen) en vervolgens komt er een uitleg wat je gaat doen. De opdracht bestaat uit zes verschillende stappen met bijbehorende opdrachten, een samenvatting, een eindopdracht en een reflectie. Bij stap 1 is er een opdracht over internationale handel. Eerst wordt internationale handel uitgelegd, en vervolgens worden er vragen gesteld over verschillende landen met bepaalde producten. Bij stap 2 is er een opdracht over import en export. Deze begrippen worden eerst uitgelegd, en vervolgens worden hier vragen over gesteld. Bij stap 3 is er een opdracht over op vakantie. Hier moet je nadenken of op vakantie gaan importeren en/of exporteren. Bij stap 4 is er een opdracht over import of export. Hier moet je steeds de keuze maken tussen import of export. Bij stap 5 is er een opdracht over open of gesloten economie? Hier worden eerst deze begrippen uitgelegd, en vervolgens worden hier vragen over gesteld. Bij stap 6 is er een opdracht over verdienen aan handel met het buitenland. Hier moet je uitleggen waarom bepaalde landen verdienen aan export en/of import. Na deze zes stappen komt er een opdracht waar de stof nog een keer wordt herhaald en de samenvatting volledig moet worden ingevuld. Dan komt er een eindopdracht: Begrippenlijst, hier moet je zelf een begrippenlijst maken met de begrippen van deze opdracht. Na de eindopdracht wordt er teruggekeken naar de opdracht, dus hoe ging het? En kan ik wat ik moet kunnen?
Leerniveau
VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 4; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 3;
Leerinhoud en doelen
Economie; Internationale ontwikkelingen;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
2 uur en 0 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, buitenland, economie, export, handel met het buitenland, import, internationale handel, open economie, stercollectie, vmbob34
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open