Verspreiding Christendom - hv123

Verspreiding Christendom - hv123

Intro

De invloed van het christendom op de geschiedenis is heel groot. Het christendom ontstond in de tijd dat de Romeinen over een groot deel van Europa en het Midden-Oosten heersten.

In deze opdracht bestudeer je hoe het christendom is ontstaan en hoe het zich kon verspreiden.

Colofon

Het arrangement Verspreiding Christendom - hv123 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2022-10-05 16:00:34
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze les valt onder de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor geschiedenis voor havo en vwo voor leerjaar 1. Dit is tijdvak 2 met het onderwerp Verspreiding van het Christendom. De invloed van het christendom op de geschiedenis is heel groot. Het christendom ontstond in de tijd dat de Romeinen over een groot deel van Europa en het Midden-Oosten heersten. Het materiaal bespreekt Jezus van Nazareth en hoe hij zorgde voor de groei van het christendom. Het geloof werd erg populair ondanks het feit dat christenen werden vervolgd, onder andere door Gaius Decius. Hij was een romeinse keizer die de normen en waarden van de oude tijd in ere wilde houden dus vervolgde iedereen die zich niet aan wilde houden. Jezus zelf is uiteindelijk ter dood veroordeeld voor godslastering. Rond 312 werd het verbod op het christendom weer ingetrokken door keizer Constantijn en keizer Theodosius maakte het Christendom in 394 een staatsgodsdienst. Begrippen die verder nog aan bod komen zijn: Jezus - kruiziging, Palestina en Bijbel.
Leerniveau
VWO 2; HAVO 1; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Christendom in het romeinse Rijk; Christendom in het Romeinse Rijk: van verboden tot enig toegestane godsdienst; Geschiedenis; De tijd van Grieken en Romeinen (3000 v C - 500 n C);
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
2 uur en 0 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, bijbel, geschiedenis, hv123, jezus van nazareth, romeinse rijk, staatsgodsdienst, stercollectie, verspreiding christendom, vervolgingen
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open