Inleiding
TodaysMeet is een tool waarmee in besloten kring, via smartphones, tablets, pc's en laptops, berichten kunnen worden uitgewisseld.
Net als Twitter kent TodaysMeet per bericht een maximum van 140 tekens.
TodaysMeet vertoont veel overeenkomst met Twitter, maar heeft ook kenmerken van chatten.
TodaysMeet heeft echter als voordeel dat de uitwisseling van berichten gebeurt in besloten kring op een uniek internetadres, door TodaysMeet "Room" genoemd. Alleen zij die beschikken over dat internetadres kunnen deelnemen aan de meeting.
Alle berichten die binnen de "Room" worden verzonden verschijnen, net als bij Twitter, onder elkaar in een timeline. Het laatst verzonden bericht wordt steeds bovenaan toegevoegd.
Diegene die de room begint kan vooaraf aangeven hoe lang de berichten in de room zichtbaar moeten blijven. Is die tijd verstreken dan worden de berichten automatisch gewist.
Deelnemers aan een meeting kunnen berichten invoeren en volgen op hun eigen smartphone, tablet, pc of laptop. Vertoning van de berichten op een digibord is echter ook mogelijk, zodat ook zij die niet beschikken over een device de meeting kunnen volgen.
Op dit werk rust een Creative Commons CC By licentie. Lees hier de voorwaarden.
Auteurs: I-coaches Noorderpoort
Wat kan ik er mee
- Voorafgaand aan de les inventariseren welke onderwerpen aan de orde zou moeten komen.
- Na de les aan de studenten vragen om feedback op de les te geven.
- Vragen verzamelen die de studenten over het onderwerp zouden moeten kunnen beantwoorden
- Voorkennis activeren
- Antwoorden op De Vraag Van De Dag verzamelen
- Na een presentatie van een student, beoordelingen van medestudenten verzamelen
- Stellingen verzamelen rondom een kwestie
- Studenten stellen zich aan het begin van een schooljaar aan elkaar voor dmv TodaysMeet.
- Gebruik TodaysMeet om studenten mediawijs te maken, zodat zij een stevige ondergrond hebben alvorens over te stappen op Twitter.
- Zet TodaysMeet in als huiswerkhulp.
- Oefenen met dicteewoorden en hoofdrekenen.
- Geef een zoekopdracht en laat antwoord geven op TodaysMeet (antwoord met de link van de site waar het antwoord is gevonden).
- Gebruik TodaysMeet tijdens vergaderingen en bijeenkomsten en vertoon de ingezonden berichtenop een scherm.
- Contact leggen met studenten uit andere klassen (van andere scholen).
Uitvoering
Inlog maken
TodaysMeet is uiterst eenvoudig te gebruiken.
Ga als volgt te werk:
Surf naar http://todaysmeet.com/
Maak een account aan (als docent) door te klikken op Sign Up en je mailadres en een wachtwoord in te voeren. Even later komt er een mail in je inbox waarin gevraagd wordt je aanmelding te bevestigen. Direct daarna kun je al beginnen.
Voer bij "Pick a name" een naam in voor de room die je wilt beginnen. Houdt het kort, want de naam van de room wordt een deel van het internetadres. Bijvoorkeur 1 woord.
Nadat de naam is ingevuld verschijnt onder die naam het internetadres van de room. PS. Onthoudt dit adres en verstrek het later aan hen die aan een meeting mogen deelnemen.
Zie ook onderstaand filmpje:
Room instellen
- Geef bij "Keep the room open for" aan na hoeveel tijd de berichten uit de room weer moeten worden gewist. Het minimum is 2 uur/ het maximum NB. Let wel: de berichten worden na het verstrijken van de aangegeven tijd gewist, de room zelf blijft wel bestaan. Na het verwijderen van berichten kunnen weer nieuwe worden toegevoegd zodra de beheerder opnieuw een tijdslimiet heeft ingesteld.
- Klik op de knop "Open your room".
Inbreng
- Voer op het volgende scherm onder "What's your name" de naam in waaronder je berichten wilt achterlaten. Klik op de knop "Join".
- Voer in het blauwe vak onder "Massage" het bericht in dat je wilt plaatsen en klik daarna op "Say". Het ingevoerde bericht verschijnt nu links in de timeline.
- Verstrek het internetadres van de room aan anderen.
- Als zij naar dit adres surfen, hun naam invoeren, op "Join" klikken, een bericht invoeren en klikken op "Say" kunnen zij berichten achterlaten.
Tips en trucs
Sinds kort is het mogelijk om chats van TodaysMeet te embedden. Daarbij kun je kiezen uit twee mogelijkheden: Transcript of LiveStream.
Transcript is bedoeld voor de weergave achteraf van een gehele chat. Bij Live Stream kun je aangeven of mensen mogen deelnemen of niet. Zo kun je dus ook een "alleen meelezen" optie creëren.
Dat embedden kan in Wordpress (via een plugin), in Moodle, maar ook gewoon als iFrame in iedere willekeurige website.
Bronnen
De volgende sites en documenten zijn geraadpleegd en in meerdere gevallen is hiervan materiaal opgenomen in dit arrangement of 1 van de onderdelen daarvan.
http://onderwijsmetict.rocleiden.nl/todaysmeet
Herman van Schie: ICT idee
Willem Karssenberg: Trendmatcher
Contact
Heb je aanvullingen op de beschreven werkvormen?
Neem contact op met de I-coaches van Noorderpoort via dit e-mailadres
Op dit werk rust een Creative Commons CC By licentie. Lees hier de voorwaarden.
Auteurs: I-coaches Noorderpoort