Quizlet

Quizlet

Inleiding

Quizlet is een gereedschap om feitenkennis mee te oefenen. In het Engels wordt dit type gereedschap een flashcard genoemd.Je kunt op zeven verschillende manieren met Quizlet! leren Met vijf studiemethoden en twee spellen is het leren van elk onderwerp leuk en effectief.

Op dit werk rust een Creative Commons CC By licentie. Lees hier de voorwaarden.

Auteurs: I-coaches Noorderpoort

Wat kan ik er mee

Je voert als docent feitenkennis in in de vorm van combinaties. Bijvoorbeeld combinaties bestaande uit plaatsen in Nederland en bezienswaardigheden aldaar. Je voert dan in: Appingedam - hangende keukens, Zwolle - Peperbus enzovoort.

Quizlet heeft ook de mogelijkheid om ingevoerde woorden te laten uitspreken, met een verrassend goede uitspraak, naast Nederlands ook in Engels en Spaans en vele andere talen waar je nog nooit van hebt gedroomd. Verder is het mogelijk je eigen stem op te nemen. Bijvoorbeeld om de uitspraak van een woord in een vreemde taal voor te doen aan je studenten.

Behalve leren zit er ook een zelftoetsvorm in, met open vragen, meerkeuzevragen en waar/niet waar vragen. Leren is ook spelen met Quizlet, want het bevat twee speelleer-vormen, namelijk Scatter (waarbij je zo snel mogelijk combinaties van de gevraagde feiten moet laten verdwijnen van het scherm) en Race (idem, maar dan tegen de klok). Je kunt dus ook een competitie-element inbouwen.

Quizlet heeft ook de mogelijkheid " Diagrams". Hierbij kun markeringspunten op een kaart aanbrengen en deze benoemen. Als voorbeeld kun je denken aan plaatsnamen op een landkaart, lichaamsdelen benoemen door er op te klikken, of onderdelen van en koe. In de gratis versie van Quizlet is het mogelijk 8 markeringspunten aan te brengen. Bij de oefeningen met Diagrams gaat de student direct aan de slag met de oefening, via " Match".

Quizlet is zowel geschikt om in de klas te doen (vooral de twee spelvormen) en uiteraard individueel (thuis) om de feitencombinaties te leren. Een goede manier zou zijn om als huiswerk het leren op te geven en in de klas de studenten in groepjes de race te laten doen.

 

Uitvoering

Uitleg op Youtube

 

Hier vind je alle filmpjes bij elkaar

Account aanmaken

Ga naar www.quizlet.com en klik op "sign up". Je kunt ook met je googleaccount aanmelden als je die hebt of met je Facebookaccount. Kies een gebruikersnaam en een wachtwoord en vul verder de gevraagde gegevens in.

Je kunt ook een afbeelding kiezen voor je profiel (via settings). Onthoud wel je gebruikersnaam!

Een studieset aanmaken

Een studieset is een lijst met termen gekoppeld aan de overeenkomstige definitie of een set met vragen met de corresponderende antwoorden. Je dit soort content leren met de studiemethoden en spellen op Quizlet. Studiesets kunnen bestaan uit woorden, afbeeldingen, diagrammen en audio.

klik hier om te leren hoe je een studieset aanmaakt

of bekijk dit filmpje

   

 

Een oefening laten doen

1. Je kunt de studenten toegang geven tot de oefening door de link (url) in de ELO te plakken. Ze hoeven er alleen maar op te klikken.

2. De mogelijkheid Cards geeft de term die je links hebt ingevoerd, de student kan dan bedenken wat daar bij hoort en zichzelf controleren door op Flip te klikken. De kaart draait dan om en de term die je rechts hebt ingevoerd wordt zichtbaar.

3. De mogelijkheid Learn geeft een van de twee termen en de student moet de bijbehorende term intypen. Er is hier de mogelijkheid om het te laten voorlezen (zet een vinkje bij SpeaK Text).

4. Bij de mogelijkheid Speller moet de student intypen wat hij/zij hoort. Dit is bij talen dus een heel geschikte tool. Bovendien erg handig voor studenten met dyslexie.

5. Test geeft een zelftoetsmogelijkheid, de student krijgt altijd 3 toetsvormen: open vragen, meerkeuzevragen en waar/nietwaar vragen.

6. Scatter geeft alle termen op het scherm en de student moet zo snel mogelijk de combinaties bij elkaar slepen. Juiste combinaties verdwijnen, tot alles op is.

7. Bij Race komt er een term over het scherm voorbij vliegen van links naar rechts. De student moet het bijbehorende feit intypen en op enter klikken. Een soort kleiduiven schieten. Als je een competitie-element in de les wilt inbouwen laat je de studenten in de klas de race spelen, met een beloning voor de snelste tijd. Het ligt aan jou of je een tweede manche toestaat en de twee tijden bij elkaar optelt om de eindwinnaar te kunnen aanwijzen.

8. Bij Diagrams wordt de tijd bijgehouden. Als je studenten een account laat aanmaken op Quizlet kunnen ze proberen de snelste tijd te behalen en is zichtbaar wie de snelste tijd heeft en wat je eigen tijd is.

Bekijk hier de 7 manieren waarop je met Quizlet kunt werken

Een klas maken

Je kunt als docent een klas aanmaken en daar studenten alvast aan toe voegen. Daarna kun je oefeningen toevoegen aan deze klas, zodat deze altijd voor je studentengroep beschikbaar zijn.

Klik hier om te leren hoe je een klas aanmaakt

Quizlet Leren

Je hebt binnenkort een toets of tentamen. Weet je hoe je het best kunt leren?

Nu wel — maak kennis met het nieuwe Quizlet Leren. Maak een studieset aan of materiaal dat je nodig hebt om de stof te oefenen en beheersen. Vertel ons vervolgens wanneer je het geleerd moet hebben en wij zorgen ervoor dat je met een aangepast leerschema snel begint met leren en berichten ontvangt die je eraan herinneren dat het tijd is om aan de slag te gaan.

De voordelen van Quizlet Leren

  1. Het maakt het leren gestructureerder met behulp van een studieplan dat je vervolgens begeleidt door je te vertellen wat en wanneer geoefend moet worden.
  2. Zie hoe je vooruit gaat, krijg vriendelijke herinneringen om te gaan leren en ga vooruit met korte, actieve studiesessies.
  3. Quizlet Leren wordt aangedreven door het nieuwe assistentleerplatform van Quizlet dat gegevens van miljoenen anonieme studiesessies gebruikt en deze vervolgens combineert met bewezen ideeën uit de cognitieve wetenschap.

Tips en Trucs

Een alternatieve verwerkingsvorm van feitenkennis is dat je niet als docent de oefening maakt, maar dat je de oefeningen door de studenten laat maken. En ze vervolgens tegen elkaar laat spelen.

Voeg extra mogelijkheden voor docenten toe aan je account

 

Voorbeelden

Quizlet oefening Hoofdsteden van Europa

Verbos en español

Bezienswaardigheden in Nederland

Anatomie van het hart

España - Las comunidades

Communicatie

Noord Nederland

Contact

Heb je aanvullingen op de beschreven werkvormen?

Neem contact op met de I-coaches van Noorderpoort via dit e-mailadres

 

Op dit werk rust een Creative Commons CC By licentie. Lees hier de voorwaarden.

Auteurs: I-coaches Noorderpoort

 

  • Het arrangement Quizlet is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Laatst gewijzigd
    2021-09-29 14:13:56
    Licentie
    CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Leerniveau
    MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding; MBO, Niveau 1: Assistentenopleiding; HBO - Master; HBO - Bachelor;
    Leerinhoud en doelen
    Onderwijskunde; Pedagogiek;
    Eindgebruiker
    leraar
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Trefwoorden
    competent, digitale didactiek, docent, ict bekwaam, professionalisering

    Bronnen

    Bron Type
    https://youtu.be/bkgex3IaIk8
    https://youtu.be/bkgex3IaIk8
    Video
    Quizlet oefening Hoofdsteden van Europa
    http://quizlet.com/5519533/hoofdsteden-van-europa-flash-cards/
    Link
    Verbos en español
    http://quizlet.com/59779624/verbos-flash-cards/
    Link
    Bezienswaardigheden in Nederland
    http://quizlet.com/5762523/bezienswaardigheden-in-nederland-flash-cards/
    Link
    Anatomie van het hart
    https://quizlet.com/nl/357949577/anatomie-hart-diagram/
    Link
    España - Las comunidades
    https://quizlet.com/253428966/espana-las-comunidades-diagram/
    Link
    Communicatie
    https://quizlet.com/nl/436288389/communicatie-flash-cards/
    Link
    Noord Nederland
    https://quizlet.com/_481842
    Link