Workshop

Workshop

Workshop Diversiteit in de salon

                                                    

Jullie hebben vast wel eens gehoord van 'verschillen'. We weten in ons dagelijkse leven al heel snel de verschillen tussen mensen te benoemen en richten ons op hetgene dat anders is. Dat is wat mensen vaak vanzelf doen. Het valt op dat een zwarte man in een verder witte vergadering zit. Het valt op als je als vrouw in een management functie functioneert. Het valt op als je een hanekam hebt, een hoofddoek draagt of in een rolstoel zit. Een verstandelijke gehandicapte die in de bus hard praat.

In de workshop die jullie gaan uitwerken ga je je niet bezig houden met verschillen, want die weten we immers heelgoed te benoemen, maar gaan jullie op zoek naar diversiteit.                                   

In ons vak hebben we te maken met diversiteit, er komen in de salon clienten en we moeten weten dat iedere client uniek is en anders dan anderen. Om de vaardigheden goed te kunnen toepassen, heb je bepaalde persoonlijke eigenschappen nodig, zoals openheid, respect, invoelend vermogen en creativiteit. Deze vaardigheden hebben jullie je de afgelopen drie jaar eigen gemaakt en sta je niet meer zo bij stil. Kijk op de volgende pagina wat de bedoeling is.

De opdracht

 

                                                               

 

Jullie gaan als groep je verdiepen in diversiteit in de salon. Waar moet je rekening houden wanneer je iemand met een bepaalde geloofsovertuiging in je salon krijgt. Hoe herken je iemand die bijvoorbeeld anorexia heeft of een client van een andere cultuur, een client die erg druk is en moeilijk stil kan liggen, of een klant die altijd te laat komt en vergeet enz, enz....

Het is de bedoeling dat jullie een workshop gaan organiseren dat met het onderwerp te maken heeft dat jullie gekozen hebben. Je kunt denken aan de volgende thema's:

Diverse culturen, zoals Moslims, Turks, Marokaans, Surinaams of anderzins, maar mag ook over ADHD/ ADD, PDD -NOS, Bolimia of Anorexia, transgender etc.. Of misschien hebben jullie een eigen idee. Overleg dat met de docent.

Om ervoor te zorgen dat er groepjes zijn die hetzelfde onderwerp kiezen, geef  je, zodra jullie het onderwerp weten, dit door aan de docent en een voorstel van hoe je het denkt aan te gaan pakken.

De invulling van de workshop is vrij, dat wil zeggen, jullie mogen als groep zelf bepalen wat je wil gaan vertellen. Dit mag d..m.v een Powerpoint, Prezi, spel, brochure etc. etc.

Deze workshop gaan jullie presenteren op woensdag 20 januari 2016 tijdens de les.

Het is de bedoeling dat iedereen de gelegenheid krijgt om informatie te halen, er zal dus steeds gerouleerd worden tijdens de sessies. Zo zullen er steeds twee of drie studenten in de kraam staat om uitleg te geven, een spel te spelen, etc.....

Het moet vooral leerzaam zijn en je medeleerlingen moeten er wat van opsteken.

Wij wensen jullie succes met de voorbereidingen.

Competenties en werkprocessen

In dit thema wordt er gewerkt aan de volgende competenties en werkprocessen.

E. Samenwerken en overleggen

F. Ethisch en integer handelen

I. Presenteren

Q. Plannen en organiseren

S. Kwaliteit leveren

Kerntaak 1 en 2

Wat levert het op?

Naast de ervaring die je als groep opdoet (waar liggen de kwaliteiten van een ieder, het samenwerken, afspraken maken, tijdsdruk werken etc) Is het ook leerzaam om te zien wat een andere groep heeft uitgewerkt en bedacht. Het moet dus vooral leerzaam zijn voor jezelf en ook voor de ander.

Ter afsluiting van deze lessenreeks psychologie geven wij een aantekening die in jullie PF gaat.

  • Het arrangement Workshop is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Karin van der Burg Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2016-01-05 21:58:06
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Het thema van dit onderwerp is diversieteit.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.