Nieuwe vraagvorm: open tekstvraag
Maken van een open tekstvraag
Bij een open tekstvraag heeft de leerling een groot invulvak tot zijn beschikking waarin langere teksten kunnen worden getypt.
Bij het inrichten kun je een 'antwoordvoorbeeld' invoeren.
De vraag kan niet automatisch worden nagekeken, maar de leerling kan zelf het modelantwoord oproepen en beoordelen of / in welke mate hij de vraag goed beantwoord had.
Je kunt de open tekstvraag zowel als losse vraag opnemen in je arrangement (kies voor contentelement 'vraag') of als onderdeel van een toets/oefening (kies dan voor contentelement toets/oefening).
- Kies de juiste vraagvorm
- Voer de vraag in
- Voer de uitleg / het voorbeeldantwoord in
- Ken het juiste aantal punten toe
- Ga naar de volgende vraag of klik op 'ok'
In de volgende versie van Wikiwijs Maken (herfst 2014) bouwen we de functionaliteit van de open tekstvraag verder uit.
Gebruiken open tekstvraag
De open tekstvraag kan worden gebruikt als losse vraag of als onderdeel van een oefening. In dat geval ziet de leerling de vraag met invulvak en een knopje 'controle'. Wordt op deze knop geklikt dan wordt direct het voorbeeldantwoord zichtbaar.
De open tekstvraag kan ook worden ingezet als onderdeel van een (oefen)toets.
Hierbij ziet de leerling geen knopje 'controleer'. Aan het eind van de toets worden eerst alle open vragen getoond met daarbij de ingevoerde uitleg / het ingevoerde voorbeeldantwoord. De leerling kan vervolgens zelf beoordelen of hij de vraag goed heeft beantwoord.
Daarna wordt desgewenst het resultaatoverzicht getoond.
In de volgende versie van Wikiwijs Maken (herfst 2014) wordt deze functionaliteit verder uitgewerkt.
Bij diverse vraagtypen negatieve en kommagetallen mogelijk
Bij vragen van het type 'invul', 'selecteer tekst' en 'sleep tekst' was het tot nu toe niet mogelijk om speciale getallen in te voeren. Vanaf deze nieuwe versie is dit wel mogelijk en worden komma's en mintekens als 'goed antwoord' geaccepteerd.
Downloads documenten betekenisvolle naam
Tot nu toe kregen documenten die vanuit een Wikiwijsarrangement werden gedownload een lange naam van betekenisloze letters en cijfers mee.
Vanaf deze versie behoudt een document dat je downloadt de oorspronkelijke naam. Dat is wel zo duidelijk!
Uitbreiding inleesmogelijkheden voor elo's / leerplatforms
Samen met leveranciers van elo's en leerplatforms werkt Wikiwijs aan uitbreidingen van de mogelijkheden om Wikiwijsarrangementen in elo's en leerplatforms in te lezen.
In deze nieuwe versie zijn de mogelijkheden op dit gebied fors uitgebreid: zowel losse toetsen/oefeningen kunnen worden ingelezen (QTI-formaat) als het hele arrangement (IMS-CP)
Doet jouw elo/leerplatform mee?
Wil je Wikiwijsarrangementen inlezen? Raadpleeg dan eerst de leverancier van je elo of leerplatform.
Leverancier elo/leerplatform?
Via onderstaande link bereik je een Wikiwijsarrangement met alle informatie omtrent het importeren van QTI en IMS-CP vanuit Wikiwijs.
kn.nu/imscp
of neem contact op.
Alle versies Wikiwijs
Alle versies Wikiwijs
2013
2014
2015