5. Medische beeldvorming (2009)

5. Medische beeldvorming (2009)

 

Medische beeldvorming

Thema

Colofon

Het arrangement 5. Medische beeldvorming (2009) is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2015-05-04 09:42:26
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Dit materiaal is ontwikkeld door: Paul Cramer, Coen Crombach, Dennis Haverkamp & Coen Loermans in het kader van het vak betadidactiek binnen de lerarenopleiding van de Eindhoven School of Education (TU/e)  in opdracht van De Nieuwste School.

De gebruikte afbeeldingen en fragmenten zijn door ons gecontroleerd ten aanzien van hun rechtenvrije beschikbaarheid. Mocht hier onverhoopt toch een probleem blijken, neemt u dan contact op met esoe@tue.nl zodat wij het kunnen herstellen.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Na de dramatische val op de 500 meter sprint bij de World Cup in Heerenveen is Marianne Timmer onderzocht in het ziekenhuis. Er zijn eerst röntgenfoto's gemaakt, later pas een MRI-scan. Pas na de MRI-scan werd duidelijk dat ze haar enkel had gebroken. Waarom is dat niet ontdekt op de röntgenfoto's? Waarom maken medische specialisten niet altijd een MRI-scan van een breuk? En zijn er nog andere onderzoeksmethodes die, zonder dat er messen aan te pas komen, in je lichaam kunnen kijken? Deze technieken voor medische beeldvorming worden natuurlijk niet alleen bij Marianne Timmer toegepast, maar worden elke dag vele malen gebruikt om medische diagnoses te stellen. Waarschijnlijk ken je wel iemand in je omgeving die in het ziekenhuis hiermee geholpen is. In deze opdracht ga je onderzoeken welke medische scans gemaakt worden in een ziekenhuis, op welke natuurkundige en scheikundige processen deze gebaseerd zijn en wat de voor- en nadelen van de verschillende scans zijn. Ook leer je hoe je met de computer de gemaakte beelden kunt verbeteren zodat je betere diagnoses kunt stellen.
Leerniveau
VWO 2; HAVO 4; HAVO 1; VWO 6; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; HAVO 5; VWO 4; HAVO 2; VWO 5;
Leerinhoud en doelen
Informatica; Scheikunde; Algemene natuurwetenschappen; Rekenen/wiskunde; Techniek; Natuurkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
40 uur en 0 minuten
Trefwoorden
beeldvorming, beta, esoe, ict, medische, project, techniek

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open