Studieplan niveau 3 en niveau 4 klas 1 2013 - 2014

Studieplan niveau 3 en niveau 4 klas 1 2013 - 2014

Studieplan N31 N41

Het studieplan is een soort handleiding voor het schooljaar.
De volgende hoofdstukken vind je terug:
- Examenstandaarden;
- Planning;
- Oefensituaties BPV;
- Overzicht onderwerpen bewijsstukken BPV;
- Oefensituaties school;
- Vakkennis en vakvaardigheid;
- Coaching;
- Maandplanning;
- Jaarrooster;
- Leerplicht en schoolverzuim;
- Belangrijke data;
- Planning portfolio.

In deze WikiWijs vind je een digitale uitwerking van het studieplan.
Opdrachten, websites, e.d. kun je vinden door in deze WikiWijs door te klikken.

De 'papieren'-versies van de studieplannen staan hieronder.

Studieplan N31 Vakbekwaam hovenier 13-14

Studieplan N31 Vakbekwaam medewerker groenvoorziening 13-14

Studieplan N41 Manager natuur en recreatie 13-14

Oriëntatie beroepsbeeld

Jij bent nu gestart met een MBO opleiding. De reden voor de keuze van deze opleiding verschilt. Sommigen van jullie hebben deze keuze gemaakt vanuit het motief van het toekomstige beroep, anderen omdat deze keuze door anderen is aangeraeden. Weer anderen is het niet zozeer de opleiding, maar de school of vriendenclub die leidend is bij de keuze voor de opleiding.

Het peilen van de verwachtingen van het beroepsbeeld is belangrijk. Dit beroepsbeeld kan een referentiepunt vormen bij de te ondernemen activiteiten. Dit kan ertoe leiden dat de nadruk wordt gelegd op het ontwikkelen van specifieke bekwaamheden.

Bekijk het beroepsbeeld van de opleiding waar jij nu mee gestart bent.

Bron: kwalificatiesdossier (kwalificatiesmbo.nl)

Vakbekwaam hovenier

Context van de kwalificatie De vakbekwaam hovenier is werkzaam bij een hoveniersbedrijf. 
Typerende beroepshouding

De vakbekwaam hovenier werkt zeer zorgvuldig en precies. Hij moet voorzichtig met zijn omgeving omgaan. Hij dient te beschikken over verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van de eigen werkzaamheden en die van zijn medewerkers. Hij moet vanuit zichzelf zorg willen dragen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Van hem wordt verwacht dat hij zich in contact met opdrachtgevers/omstanders/derden/collega’s weet te gedragen conform de maatschappelijk geldende normen en regels. Hij dient communicatief vaardig te zijn, klantgericht en hij is initiatiefrijk binnen zijn eigen verantwoordelijkheidsgebied, waarbij hij rekening houdt met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om goed te kunnen werken met een team dient hij sociaal vaardig te zijn.

 

Rol en verantwoordelijkheden

Afhankelijk van de omvang van het bedrijf werkt de vakbekwaam hovenier in teamverband en/of op aanwijzing van de opzichter/uitvoerder of ondernemer. Hij heeft een uitvoerende en aansturende rol en is daarbij verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn eigen werk en dat van de medewerkers in zijn ploeg, de gereedschappen en materialen, het toepassen van persoonlijke beschermingsmiddelen en de veiligheid op de werkplek. Hij is tevens verantwoordelijk voor de planning en de coördinatie van het werk.

 

Complexiteit De complexiteit van het beroep wordt met name bepaald door de volgende factoren: - grote diversiteit aan werkzaamheden; - specialistische kennis van uitoefening van het beroep; - aanwezigheid van opdrachtgever tijdens de uitvoering; - wisselende weersomstandigheden en invloed van seizoenen; - werken met uitzendkrachten; - mechanisering van werkzaamheden; - de sterke verschillen in werkomstandigheden per project; - communicatie met opdrachtgevers/omstanders/derden.

Beroepenclip hovenier

Vakbekwaam medewerker groenvoorziening

Context van de kwalificatie

De vakbekwaam medewerker groenvoorziening is werkzaam bij een groenvoorzieningbedrijf of bij de buitendienst van een gemeente, waterschap of provincie. 
 

Typerende beroepshouding

De vakbekwaam medewerker groenvoorziening dient te beschikken over verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van de eigen werkzaamheden en die van zijn directe medewerkers. Hij moet vanuit zichzelf zorg willen dragen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Van hem wordt verwacht dat hij zich in contact met opdrachtgever/publiek/derden/collega’s weet te gedragen conform de maatschappelijk geldende normen en regels. Hij dient communicatief vaardig te zijn en hij is initiatiefrijk binnen zijn eigen verantwoordelijkheidsgebied, waarbij hij rekening houdt met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om goed te kunnen werken met een team dient hij sociaal vaardig te zijn.

Rol en verantwoordelijkheden

Afhankelijk van de omvang van het bedrijf werkt de vakbekwaam medewerker groenvoorziening in teamverband en/of op aanwijzing van de opzichter/uitvoerder of ondernemer. Hij heeft een uitvoerende en aansturende rol en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn eigen werk en dat van de medewerkers in zijn ploeg, de gereedschappen en materialen, het toepassen van persoonlijke beschermingsmiddelen en de veiligheid op de werkplek. Hij is tevens verantwoordelijk voor de planning en de coördinatie van het werk.

Complexiteit De complexiteit van het beroep wordt met name bepaald door de volgende factoren: - grote diversiteit aan werkzaamheden; - specialistische kennis van uitoefening van het beroep; - aanwezigheid van derden bij de uitvoering; - wisselende weersomstandigheden en invloed van seizoenen; - werken met uitzendkrachten; - mechanisering van werkzaamheden; - de sterke verschillen in werkomstandigheden per project; - communicatie met opdrachtgever/publiek/derden; - toepassen van de flora- en faunawet.

Manager natuur en recreatie

Context van de kwalificatie

De manager natuur en recreatie kan werkzaam zijn bij bedrijven die zich bezig houden met beheer, aanleg en/of onderhoud van een natuur- en landschapsgebied, bedrijven in de groenvoorziening, recreatiebedrijven, waterschappen of bij aannemersbedrijven, hoveniersbedrijven en adviesbureaus. Dit kunnen zowel overheidsorganisaties, stichtingen of bedrijven uit de private sector zijn. Hij kan ook als zzp’er werken. De manager natuur en recreatie verricht zijn werkzaamheden op kantoor en op locatie. Voorbeelden van locaties waar hij zijn werkzaamheden verricht, zijn in een natuur- en landschapsgebied, openbaar groen, recreatieterrein, waterpartijen en tuin.

Typerende beroepshouding De manager natuur en recreatie heeft een klant- en publieksgerichte opstelling en is ondernemend en initiatiefrijk. Hij anticipeert tijdig op zich voordoende situaties en weet waar de prioriteiten liggen in de werkvoorbereiding en uitvoering. Daarnaast heeft hij een organisatorische, coachende en motiverende houding. Hij is integer en toont zich een betrouwbare partner zowel intern als extern.
Rol en verantwoordelijkheden

De manager natuur en recreatie heeft een organisatorische, coördinerende, controlerende en aansturende rol. Afhankelijk van de omvang en het soort bedrijf zal de functie meer of minder gericht zijn op werkvoorbereiding of uitvoering danwel een combinatie van beide. De manager natuur en recreatie werkt zelfstandig zonder tussentijds verantwoording af te leggen aan zijn leidinggevende. Zijn leidinggevende heeft wel de eindverantwoordelijkheid. De manager natuur en recreatie is in het algemeen verantwoordelijk voor de organisatie en de kwaliteit van het werk volgens opdrachtspecificaties, alsmede de snelheid waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd. Hij kiest wat prioriteit heeft. Hij is verantwoordelijk voor de verdeling van werkzaamheden in overleg met medewerkers en zijn leidinggevende. Hij is er verantwoordelijk voor dat de werkzaamheden voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving en voor het naleven van procedures en (veiligheids)voorschriften door werknemers. Verder draagt hij budgetverantwoordelijkheid voor bepaalde bestedingen. Hier geldt dat per situatie of per project een grensbedrag is vastgesteld, cq. een begroting is opgesteld. Hij legt hiervoor verrantwoording af aan zijn leidinggevende. De manager natuur en recreatie voert overleg met opdrachtgevers, onderaannemers en bespreekt de voortgang van het werk met de medewerkers. Hij rapporteert over de voortgang van het werk aan zijn leidinggevende. Indien de manager natuur en recreatie meewerkt in de uitvoering, is hij verantwoordelijk voor zijn eigen werk.

 Complexiteit De manager natuur en recreatie heeft een diversiteit aan werkzaamheden. Elk project/opdracht wordt gecompliceerd door verschillende omstandigheden. Standaardwerkwijzen worden gecombineerd en werkzaamheden worden dan op basis van inzichten in de werkuitvoering uitgevoerd. De manager natuur en recreatie houdt bij zijn werkzaamheden rekening met en speelt in op wisselende bedrijfssituaties, werkzaamheden, werkomstandigheden en eisen van opdrachtgevers. Hij stemt verschillende factoren op elkaar af, maakt afwegingen en stelt prioriteiten. Het gaat hierbij onder meer om het verloop van de werkzaamheden, veiligheid van zichzelf, medewerkers en omgeving, beschikbare tijd en middelen, seizoen- en weersomstandigheden, wet- en regelgeving en de kostprijs. Het verkrijgen van betrokkenheid van medewerkers bij kwaliteitszorg en het naleven van regels en afspraken is een complex geheel. De manager natuur en recreatie staat voor de opgave om in te spelen op onvoorziene (omgevings)factoren. Dit vraagt om snelle oplossingen die zo min mogelijk extra tijd of geld kosten. Hij staat voor de opgave om een adequate inschatting van de situatie te maken en voorstellen te doen of de werkzaamheden moeten doorgaan of dat er naar andere oplossingen gezocht moet worden. Hij anticipeert op een manier waardoor het afbreukrisico voor het bedrijf het laagst is en een zo optimaal mogelijke voortgang van de werkzaamheden wordt bewerkstelligd.

Beroepenclip waterbeheerder

Beroepenclip milieufunctionaris

Diploma's N&Gr.

Diploma's Natuur & Groene ruimte

Niveau 2

  • Medewerker buitenruimte

Niveau 3

  • Vakbekwaam hovenier
  • Vakbekwaam medewerker groenvoorziening

Niveau 4

  • Manager natuur en recreatie
    • Middenkaderfunctionaris Hoveniersbedrijf
    • Middenkaderfunctionaris Land, water en milieu

Examenstandaarden

Vakbekwaam hovenier

253-1 Onderhoud particulier groen

253-2 Aanleg tuin

Vakbekwaam medewerker groenvoorziening

252-1 Aanleg openbaar groen

252-2 Onderhoud openbaar groen

Manager natuur en recreatie

090-1 Outdoor Manager 1

Jaarrooster en planning

Het jaarrooster BPV van alle klassen afdeling Natuur en Groene ruimte.

Jaarrooster BPV Natuur & Groene ruimte 2013-2014

De planning van het schooljaar in perioden, weeknummers en data.

Periode Weeknummer Data
1a 35 t/m 40 26 augustus t/m 4 oktober 2013
1b 41 t/m 48 7 oktober t/m 29 november 2013
2a 49 t/m 4 2 december t/m 24 januari 2014
2b 5 t/m 12 27 januari t/m 21 maart 2014
3a

13 t/m 19

24 maart t/m 9 mei 2014

3b 20 tm/ 27 12 mei t/m 4 juli 2014


Maandplanning
In de maandplanning worden de activiteiten die voor jou van belang zijn opgenomen. Denk hierbij aan praktijkleren, vrije dagen, externe workshops, etc. Bekijk deze maandplanning regelmatig.

Maandplanning studenten Natuur & Groene ruimte 2013-2014

Weekplanning
In deze weekplanning staat per les en per week aangegeven welk onderwerp, opdracht en/of toets gepland staat.

Weekplanning

Oefensituaties

Van de oefensituaties op de BPV en op school komen bewijsstukken in het portfolio. Gebruik voor het maken van een bewijsstuk de "Checklist bewijsstuk".
In het bewijsstuk ga je reflecteren op de kerntaken en werkprocessen. Bekijk in de examenstandaard de prestatieindicatoren en verwerk deze in het bewijsstuk.
Laat het bewijsstuk controleren en voorzien van opmerkingen en handtekeningen van de praktijkopleider van het BPV-bedrijf. Zonder deze opmerkingen en handtekening wordt het bewijsstuk niet goedgekeurd.

Checklist bewijsstuk

Sjabloon bewijsstuk

Oefensituaties BPV

Oefensituaties Uitvoering periode Uiterlijke inleverdatum
Project 1 Periode 1a Vrijdag 18 oktober 2013
Project 2 Periode 1b Vrijdag 6 december 2013
Project 3 Periode 2a Vrijdag 31 januari 2014
Project 4 Periode 2a Vrijdag 31 januari 2014
Project 5 Periode 2b Vrijdag 21 maart 2014
Project 6 Periode 2b Vrijdag 21 maart 2014
Project 7 Periode 2b Vrijdag 21 maart 2014
Project 8 Periode 3a Vrijdag 16 mei 2014
Project 9 Periode 3a Vrijdag 16 mei 2014
Project 10 Periode 3a Vrijdag 16 mei 2014
Project 11 Periode 3a Vrijdag 16 mei 2014
Project 12 Periode 3b Vrijdag 6 juni 2014
Project 13 Periode 3b Vrijdag 6 juni 2014
Project 14 Periode 3b Vrijdag 6 juni 2014

Oefensituaties school

Oefensituaties Uitvoering periode Uiterlijke inleverdatum
Najaarsonderhoud 15 oktober 2013 Vrijdag 1 november 2013
Herstellen/onderhouden verhardingen 26 november 2013 Vrijdag 13 december 2013
Tuinaanleg 14, 15 en 22 april 2014 Vrijdag 9 mei 2014

 

Oefensituatie 1. Knippen en snijden (najaarsonderhoud)

Foto's oefensituatie 1. Knippen en snijden 15-10-2013

Oefensituatie 2. Uitzetten en kantopsluiting

Oefensituatie 3. Tuinaanleg (werkuitvoering)

Oefensituatie 3. Tuinaanleg (werkvoorbereiding)

Vakkennis en vakvaardigheid

Om goed te kunnen functioneren in eerder genoemde oefensituaties doe je kennis en vaardigheden op door onderstaande vakkenis en vakvaardigheidlessen te volgen. Daarin staan vakkennis en vakvaardigheid centraal.

Overzicht leereenheden voor Groene Ruimte
Overzicht leereenheden van het Ontwikkelcentrum voor Groene Ruimte

Overzicht arrangementen voor Groene Ruimte
Overzicht van de arrangementen en leereenheden voor Groene Ruimte

Flora- en faunakennis

Flora en Faunakennis

Ecologie, landschap en groenbeheer

Leereenheid onderzoeken van flora en fauna

Leereenheid onderzoeken van flora en fauna

Bodemkunde, bodembewerking en bemesting

Leereenheden
- onderzoeken van de bodem
- beoordelen van profiel en perceel

Leereenheid onderzoeken van de bodem

Leereenheid beoordelen van profiel en perceel

Bodemkunde en landschappen van Nederland
Bodemkunde en landschappen van Nederland gemaakt door H. G. Moesker

Bemesting: voeding voor de plant
Bemesting: voeding voor de plant Gemaakt door H. G. Moesker

Aanleggen kabels en leidingen

Leereenheden:
- leereenheid aanleggen van kabels en leidingen

Leereenheid van kabels en leidingen

Onderhouden gazons, sportvelden en bermen

Leereenheden:
- grasveld onderhouden
- sportvelden onderhouden
- bermen en dijken onderhouden
- voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen in grasvelden

Leereenheid grasveld onderhouden

Leereenheid sportvelden onderhouden

Leereenheid bermen en dijken onderhouden

Leereenheid voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen in grasvelden

Motorkettingzaag

Motorkettingzaag

Cursus motorzagen

Bewegen en ergonomie

Onderhouden machines en gereedschappen

Onderhouden waterelementen

Leereenheden:
- onderzoeken van water
- watergangen, oevers en poelen onderhouden
- water- en moerasbeplantingen onderhouden

Leereenheid onderzoeken van water

Leereenheid watergangen, oevers en poelen onderhouden

Leereenheid water- en moerasbeplanting onderhouden

VCA (basisveiligheid)

VCA Basis

Landmeten

Leereenheden:
- leereenheid uitvoeren van ruimtelijke metingen

Leereenheid uitvoeren van ruimtelijke metingen

Projectorganisatie

Projectvoorbereiding:
- werkplan
- begroting

Projectadministratie:
- invullen werkbom

Projectafronding:
- opleveren van het werk

 

Projectadministratie

Omgevingsvergunningen

Onderhouden beplantingen

Leereenheden:
- leereenheid park- en laanbomen onderhouden
- leereenheid border- en perkbeplanting onderhouden
- leereenheid struiken, heesters, coniferen en sierbomen onderhouden
- leereenheid hagen onderhouden
- leereenheid bosplantsoen onderhouden

Leereenheid park- en laanbomen onderhouden

Leereenheid border- en perkbeplanting onderhouden

Leereenheid struiken, heesters, coniferen en sierbomen onderhouden

Leereenheid hagen onderhouden

Leereenheid bosplantsoen onderhouden

Scheiden en afvoeren afval

Leereenheden:
- leereenheid milieubewust werken

Leereenheid milieubewust werken

Onderhouden verhardingen

Leereenheden:
- onderhouden van verhardingen

Leereenheid onderhouden van verhardingen

Aanleggen verharding

Leereenheden:
- leereenheid verhardingen voor de hovenier
- leereenheid grootschalige verhardingen

Leereenheid aanleggen vehardingen voor de hovenier

Leereenheid aanleggen van grootschalige verhardingen

Veilig werken langs de weg

Technische voorzieningen wateraanvoer en waterafvoer

Leereenheden:
- aanleggen rioleringen en drainage
- onderhouden rioleringen en drainage

Leereenheid aanleggen van rioleringen en drainage

Leereenheid onderhouden van rioleringen en drainage

Aanleggen beplanting

Leereenheden:
- park en laanbomen planten
- hagen planten
- border- en perkbeplanting aanleggen
- bosplantsoen planten
- landschappelijke beplanting aanleggen
- struiken, heesters en coniferen planten

Leereenheid park- en laanbomen planten

Leereenheid hagen planten

Leereenheid border- en perkbeplanting aanleggen

Leereenheid bosplantsoen planten

Leereenheid landschappelijke beplanting aanleggen

Leereenheid struiken, heesters en coniferen planten

Aanleggen bouwkundige elementen

Leereenheden:
- leereenheid terreinafscheidingen aanleggen
- leereenheid keerwanden aanleggen
- leereenheid vlonders en bruggen aanleggen
- leereenheid pregola's en colonnades aanleggen
- leereenheid faunavoorzieningen aanleggen

Leereenheid terreinafscheidingen aanleggen

Leereenheid keerwanden aanleggen

Leereenheid vlonders en bruggen aanleggen

Leereenheid pergola's en colonnades aanleggen

Leereenheid faunavoorzieningen aanleggen

Coaching

Voor de begeleiding van jou in de opleiding krijg je een coach. Er zijn 4 lesuren per week in het rooster waarin de coaching centraal staat. Ook komt de coach 3x per schooljaar bij je op BPV-bezoek. Tijdens de coachuren worden diverse onderwerpen behandeld. Hieronder een overzicht van deze onderwerpen.

Tijdens je opleiding ervaar je dat je sommige vaardigheden al heel goed kunt of dat je van een bepaald onderwerp al veel kennis hebt. In sommige situaties ga je ervaren dat je nog niet alles weet of kunt. Om dit voor jezelf goed in beeld te brengen kun je gebruik maken van het formulier Persoonlijk Ontwikkelings Plan.

Binnen de opleiding krijg je veel werk te doen. Het is handig om hierin voor jezelf het overzicht te bewaken, zodat je dit werk kunt plannen en organiseren. Hiervoor kun je gebruik maken van het formulier Persoonlijk Activiteiten Plan.

Introductie en kennismaken

Presentatie kennismakingsmiddag 28-6-2013

Leeractiviteit kennismaking BPV

Presentatie 1ste lesdag Natuur en groene ruimte 27-8-2013

Presentaties coaching

Presentatie Coaching N31 N41 16 sept. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 24 sept. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 28 okt. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 4 nov. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 11 nov. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 18 nov. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 25 nov. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 2 dec. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 9 dec. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 16 dec. 2013

Presentatie Coaching N31 N41 13 jan. 2014

Presentatie Coaching N31 N41 20 jan. 2014

Presentatie Coaching N31 N41 27 jan. 2014

Presentatie Coaching N31 N41 3 februari 2014

Presentatie Coaching N31 N41 10 februari 2014

Presentatie Coaching N31 N41 10 maart 2014

Presentatie Coaching N31 N41 17 maart 2014

Presentatie Coaching N31 N41 24 maart 2014

Presentatie Coaching N31 N41 31 maart 2014

Servicedocument en voorwaarden

In dit servicedocument staat een overzicht van de vakken en onderwerpen die dit schooljaar tot nu toe zijn aangeboden.

Servicedocument N31 N41 schooljaar 2013-2014

Om mee te mogen doen aan de oefensituatie Tuinaanleg op 14, 15 en 22 april moeten de volgende opdrachten, toetsen, bewijsstukken, e.d. op orde zijn. Zie hiervoor het document Voorwaarden oefensituatue Tuinaanleg.

Voorwaarden oefensituatie Tuinaanleg

Verslagen en meer

Je schrijft veel in het mbo. BPV-verslagen, bewijsstukken, rapporten, interviews, etc. Op school krijg je meestal aanwijzingen hoe je ze indeelt en in welke volgorde je de onderdelen beschrijft. Deze opdrachten en informatie kunnen je helpen bij het schrijven.

Verslagen en meer - Leer van de fouten van een ander

Verslagen en meer - Schrijftips

CIAO - KISS - Netmail

Bij AOC Oost werken we met verschillende digitale systemen. Om goed te functioneren binnen je opleiding is het van belang dat je met deze verschillende digitale systemen kunt werken. Onderstaande opdrachten zorgen ervoor je dat leert werken met deze digitale systemen. Zorg dat je op de afgesproken momenten deze digitale werkbladen hebt gemaakt.

Bij het bekijken van deze digitale werkbladen zie je dat sommige afbeeldingen van pagina's niet meer helemaal hetzelfde zijn. Als je werkt met digitale systemen dan is het gemakkelijk om dingen te veranderingen. Daar krijg je later in je werk ook mee te maken. De opdrachten die in de digitale werkbladen staan omschreven, kun je ondanks de veranderingen wel maken.

01 Digitaalwerkblad CIAO

02 Digitaalwerkblad KISS Introductie

03 Digitaalwerkblad KISS Bestandsbeheer

04 Digitaalwerkblad KISS Leerlingdossier

05 Digitaalwerkblad KISS Drag & Drop

07 Digitaalwerkblad Netmail

BPV-opdrachten

Op het mbo leer je vooral in de praktijk. Het grootste deel van de tijd besteed je aan je BPV. Je wordt op je BPV-bedrijf niet alleen opgeleid voor je vak. Je leert er ook samenwerken met anderen – en dat is even belangrijk als vakkennis. Iemand die niet beschikt over goede sociale competenties, doet het een stuk minder goed op de arbeidsmarkt, zeker wanneer in zijn of haar beroep samenwerken belangrijk is.

Met de beide benen in de praktijk - Omgangsvormen op je BPV

Onderwerp: Met beide benen in de praktijk - Omgangsvormen op de BPV
Periode: 1a
Inleveren voor: vrijdag 11 oktober 2013
Cesuur: verplicht inleveren

BPV-verslagen

Aan het eind van de eerste periode BPV moet er door jou een BPV-verslag gemaakt worden. In deze opdracht staan de richtlijnen voor het verslag omschreven. Ook wordt aangegeven hoe en waarop het verskag beoordeeld wordt.

Richtlijnen BPV-verslag N31 N41 sept - dec 2013

Onderwerp: BPV-verslag 1
Periode: 1a t/m 1b
Inleveren voor: vrijdag 20 december 2013
Cesuur: verplicht inleveren

Aan het eind van het eerste schooljaar moet er door jou een BPV-verslag gemaakt worden. Hier staat de inhoud van het verslag omschreven. Ook wordt aangegeven hoe en waarop het verslag beoordeeld wordt.

Richtlijnen BPV-verslag N31 N41 jan. - jun. 2014

Onderwerp: BPV-verslag 2
Periode: 2a t/m 3b
Inleveren voor: vrijdag 6 juni 2014
Cesuur: minimaal 5,5
 

Interview een vraaggesprek

In hoofdstuk 1 van het BPV-verslag staat de informatie van het BPV-bedrijf centraal. Om deze informatie te weten te komen ga je in gesprek met de praktijkopleider van het BPV-bedrijf. De opdracht 'Interview een vraaggesprek' kan je daarbij helpen.

Presentatie BPV-bedrijf

Presentatie BPV-bedrijf

Beoordelingsformulier presentatie

Een presentatie geven

Planning presentaties BPV-bedrijf

Maandag 2 december 2013 Rogier Kalvenhaar, Gydo Smeenk, Dennis Verkaik
Maandag 9 december 2013 Bjorn van der Veen, Nordin Hudepol
Maandag 16 december 2013 Jorni Krop
Maandag 13 januari 2014 Sean Brongers, Stefan Kemerink, Damon Arens
Maandag 20 januari 2014 Rick de Ruiter
Maandag 27 januari 2014 Rick Wolterink, Angelo Kuipers
Maandag 3 februari 2014 Lorenzo Harbers, Michel Jansen, Tobias Tiggeler, Gijs Haan, Gert-Jan Kikkert
Maandag 10 februari 2014 Jorijn Assink, Yorick Kelder, Frank Wagenvoort, Ruben Mekkelholt, Lars Wessels

 

Vakliteratuur presentatie

Loopbaan en burgerschap

Loopbaanbegeleiding is een nieuw element in het onderwijs en onlosmakelijk verbonden met competentiegericht leren. Loopbaanbegeleiding start met begeleiding bij studie en leidt naar een situatie waarin de deelnemer zonder begeleiding zijn eigen loopbaan kan sturen.

Twee elementen spelen een centrale rol bij loopbaanbegeleiding: ontwikkeling van de deelnemer als persoon en ontwikkeling van de deelnemer als (toekomstig) beroepsbeoefenaar.

Excursies

Programma en opdracht excursie 29 oktober 2013

BPV bezoeken en beoordeling

Studiegidsen en BPV informatiegids

Download hier de studiegids mbo Almelo.

Studiegids mbo Almelo

Download hier de opleidings specifieke studiegids voor het leerjaar 2013-2014.
- Vakbekwaam hovenier
- Vakbekwaam medewerker groenvoorziening
- Manager natuur en recreatie

Opleidings specifieke studiegids Vakbekwaam hovenier

Opleidings specifieke studiegids Vakbekwaam medewerker groenvoorziening

Opleidings specifieke studiegids Manager natuur en recreatie

Download hier de BPV-gids.

BPV Informatiegids

Contactgegevens

Leerplicht en schoolverzuim

Leerplicht en schoolverzuim

Studenten zijn t/m het schooljaar waarin ze 18 jaar worden, volledig leerplichtig. De ouder(s)/verzorger(s) zijn er verantwoordelijk voor dat hun zoon of dochter ook daadwerkelijk naar school gaat. Wanneer studenten de school verzuimen, onderzoeken wij waarom dat gebeurt. Wij nemen dan contact op met de ouder(s)/verzorger(s). Daarnaast schakelen wij vrij snel de leerplichtambtenaar en/of schoolarts van de betreffende gemeente in. Daarnaast zijn wij als school met ingang van 1 augustus 2009 verplicht ongeoorloofd verzuim digitaal te melden bij DUO. Zij schakelen automatisch de leerplichtambtenaar in. Ongeoorloofde afwezigheid van studenten ouder dan 18 jaar moet gemeld worden bij het RMC: het regionaal meld- en coördinatiepunt.

Jouw aanwezigheid
In het mbo wordt aanwezigheid elke dag gecontroleerd. Ook al ben je al achttien jaar of ouder, AOC Oost wil samen met jou een succesvol traject inzetten en daarbij is jouw aanwezigheid nodig!

Ziekmelden
Ziekmeldingen van studenten dienen ’s morgens voor 9.00 uur aan de receptie gemeld te worden. Als de ziekte in BPV-tijd valt moet ook het BPV-bedrijf worden geïnformeerd over de ziekte volgens de afspraak die op het bedrijf gebruikelijk is. Na een ziekmelding volgt te zijner tijd natuurlijk een betermelding, deze dient na 11 uur aan de receptie te worden doorgegeven.

BPV tijdregistratie
Van alle dagen dat jij op je BPV-bedrijf bent vul je de BPV tijdregistratie in. Laat deze BPV tijdregistratie regelmatig door de praktijkopleider ondertekenen. Vervolgens neem je het boekje ook regelmatig mee naar school zodat de coach deze ook kan aftekenen.