Het naamplaatje

MAAK JE EIGEN NAAMBORDJE

Joris' grootouders zijn onlangs verhuisd van hun oude woning naar een aanleunwoning. De aanleunwoningen maken deel uit van bejaardencentrum "De zilveren hof." Bij een eerste bezoek van Joris aan het nieuwe verblijf van zijn grootouders ontdekt hij dat een naamplaatje op de voordeur ontbreekt. Bij navraag blijkt dat de nieuwe bewoners zelf voor een naamplaatje moeten zorgen. Als hij het er met z'n opa over heeft, vraagt deze; "Jij zit toch op een school waar ze ook metaal kunnen bewerken? Als jij vertelt dat er een hele werkplaats met machines op school is dan is opa helemaal enthousisast. "Zou jij niet een leuke naamplaat voor ons nieuwe huis kunnen maken", vraagt hij. "Graag een die 's avonds automatisch verlicht wordt"voegt oma nog toe.  Als Joris nog even met hem doorpraat over hoe zo'n plaatje eruit moet zien, begin hij er zelf ook wel iets voor te voelen. Het is best leuk om iets nuttigs voor opa en oma te maken vindt Joris. Als hij het er in de klas een keer over heeft zijn er meer die er wel wat voor voelen. Naamplaatjes of andere bordjes blijken best begeerde objecten. Een klasgenoot van Joris vertelt dat hij zijn hele slaapkamer vol heeft hangen met allemaal verschillende schildjes, bordjes en zelfs een gevonden verkeersbord. Sommige van die bordjes heeft hij tijdens buitenlandse vakanties op de kop getikt. Zelf een bordje maken lijkt hem ook supergaaf! Als ze het met de praktijkdocent bespreken blijken er ook in de school nog heel wat borden en bordjes nodig. Aan de slag dus maar!!

Colofon

Het arrangement Het naamplaatje is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 18:16:14
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen , buigen , knippen/zagen , klinken , met verschillende materialen werken - roestpreventie toepassen een gps-systeem hanteren
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open