Fietsparkeersysteem

FIETSPARKEERSYSTEEM

Sem zit thuis achter zijn bureau. Hij is bezig met het ontwerpen van een fietsparkeersysteem. Dat fietsparkeersysteem zal op een aantal praktische locaties in zijn woonplaats  Weesperloo worden geplaatst, op voorwaarde dat Sem's ontwerp als beste wordt gekozen.
Dat zit zo;
De gemeente Weesperloo moet bezuinigen. Toch is het met het stallen van fietsen bij bijvoorbeeld het station, het winkelcentrum en een aantal gemeentelijke instellingen droevig gesteld. Fietsparkeersysteem ontbreken soms of zijn niet aangepast aan het actuele fietsenassortiment. Mountainbikes bijvoorbeeld passen er niet in vanwege de brede banden, en ook een elektrische fiets stallen lukt vaak niet. Soms worden fietsen uit de stalling gestolen, daarom moet het ontwerp zo worden gemaakt dat diefstal wordt tegengegaan. Om voor niet al teveel kosten toch aan een praktisch en fraai fietsparkeersysteem te komen heeft de gemeente een prijs uitgeloofd voor het beste ontwerp. Op het plaatselijke ROC zal dit fietsparkeersysteem dan gerealiseerd worden. En zo zitten Sem en een aantal van zijn schoolvrienden hard na te denken over een fraai ontwerp. Praktijkdocenten van de school waar Sem studeert, adviseren als daarom gevraagd wordt. De beloning voor het beste ontwerp bestaat uit een fraaie velomobiel. Daar zijn Sem en zijn schoolvrienden behoorlijk van gecharmeerd, en dat motiveert hen ook om tot in de kleine uurtjes aan het ontwerp te werken. Stel je voor dat hij die schitterende velomobiel wint, dat zou toch supercool zijn.......    

Colofon

Het arrangement Fietsparkeersysteem is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
onbekend onbekend Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 18:12:05
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen , buigen , knippen/zagen , klinken , met verschillende materialen werken - roestpreventie toepassen
Leerniveau
MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open