De pannakooi

DE VOETBALKOOI

Yousouf logeerde onlangs bij zijn neef Ugur die in Rotterdam woont. Daar heeft hij voor het eerst kennis gemaakt met panna-voetbal, een soort straatvoetbal. Er wordt gespeeld in een soort kooi, gemaakt van een metalen hekwerk, en er zijn 2 doelen natuurlijk. Je speelt meestal 1 tegen 1 of 2 tegen 2. Wie de meeste subtiele voetbalbewegingen en snelle trucs beheerst wint.
Yousouf, die een opleiding volgt op het VMBO in de afdeling Metaal, zou wel willen dat er in het suffe dorp waar hij woont, ook zo'n voetbalkooi komt. Yousouf denkt:"Er is in ons dorp wel een voetbalvereniging, maar het sportveld ligt buiten het dorp en is vaak gesloten. In zo'n pannakooi kun je elk moment van de dag met je vrienden voetballen, en dat is heel wat leuker dan rondhangen op het dorpsplein en een beetje rondscheuren met je scooter."
Yousouf vraagt aan zijn leraar: "Kunnen wij in plaats van die saaie barbeque's niet een pannakooi gaan maken?" Wanneer de leraar vraagt wat een pannakooi nu weer is, legt Yousouf het geduldig uit. Samen gaan ze op internet om nog meer informatie te zoeken, en de leraar raakt steeds meer enthousiast. Wanneer aan yousouf's klas wordt gevraagd wat ze er van vinden om samen een pannakooi te maken is iedereen gelijk enthousiast. De leraar belooft dat hij een en ander zal bespreken met de directie en met de dorpsraad. Na een week of 2 is er toestemming van zowel de directie als de dorpsraad. OVer 6 weken zal de pannakooi tijdens het dan gehvierde dorpsfeest officieel in gebruik worden genomen. Er is al een sponsor gevonden voor de shirtjes en er zal o.a. Surinaamse, Antilliaanse en Turkse muziek te horen zijn. Met enorm enthousiasme gaan Yousouf en zijn vrienden samen met de praktijkdocent aan de slag. Onder de knop FOTO's en VIDEO's zie je ze aan het werk.....

Colofon

Het arrangement De pannakooi is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 17:11:39
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen, monteren.
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open