Biologie vmbo-kgt12 StudioVO

Biologie vmbo-kgt12

Deze stercollectie is verplaatst. Je vindt het materiaal vanaf 1 augustus op:

https://maken.wikiwijs.nl/62350

 

Tip: heb je een link naar de stercollectie in je elo geplaatst? Vervang deze dan door bovenstaande nieuwe link.

  • Het arrangement Biologie vmbo-kgt12 StudioVO is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    VO-content
    Laatst gewijzigd
    2017-02-14 09:07:26
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    StudioBiologie VMBO KGT is de stercollectie biologie voor klas 1 en 2 van het VMBO KGT binnen VO-content. De stercollectie is ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming en de door de SLO ontwikkelde inhoud- en leerdoelspecificaties voor het vak biologie. Een stercollectie is leermateriaal dat voldoet aan het kwaliteitszorgsysteem dat ontwikkeld is door de SLO. Kenmerken van een stercollectie: - ten minste werkboekvervangen - in hoge mate interactief - geplaatst in een leerlijn voor één of meerdere leerjaren. Een leerlijn is (definitie SLO) een beredeneerde opbouw van tussendoelen en inhouden, leidend naar een einddoel. Met het materiaal van StudioBiologie is een leerlijn voor de leerjaren 1 en 2 voor het vmbo kgt uitgewerkt. De leerlijn biologie voor klas 1 en 2 bestaat in het totaal uit 10 thema's. Ieder thema bestaat uit een A Introductie op het thema, B Opdrachten en C Afsluiting. A Introductie Thema Tijdens de Introductie is aandacht voor de (maatschappelijke) relevantie van de leerstof en worden de leerdoelen besproken. Daarnaast wordt er verteld hoe de eindopdracht van het hoofdstuk er uit gaat zien. B Opdrachten Ieder thema bevat een aantal opdrachten die logisch bij elkaar passen. In iedere opdracht wordt een deelaspect van het thema behandeld. C Afsluiting De afronding is een probleemgestuurde opdracht. In deze opdracht komt de geleerde theorie in de opdrachten samen. Docentendeel Log in op de website van VO-content om het docentenmateriaal bij de Stercollectie te downloaden. Als u nog geen account heeft, dan kunt u deze aanvragen.? Feedback, vragen of opmerkingen: Mail naar helpdesk@vo-content.nl met opmerkingen, feedback en/of vragen over de Stercollectie Biologie.
    Leerniveau
    VMBO gemengde leerweg, 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 1; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 2; VMBO theoretische leerweg, 1; VMBO gemengde leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 2;
    Leerinhoud en doelen
    Biologie;
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    0 uur en 50 minuten
    Trefwoorden
    biologie, klas 1, klas 2, leerlijn, vmbo kgt
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.