Het arrangement De Afvalheld is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.
- Auteur
- Laatst gewijzigd
- 2025-07-16 15:05:17
- Licentie
-
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
- het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
- het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
- voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.
Aanvullende informatie over dit lesmateriaal
Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:
- Toelichting
- Wereldburgerschap start al bij de jongste leerlingen. Wereldburgerschap betekent dat iemand besef heeft van zijn verbondenheid aan de wereld. Ieder individu kan een actieve rol spelen. Dit houdt in dat elk kind op zijn eigen manier en niveau kan leren over de wereld en zijn steentje kan bijdragen. Leerlingen moeten bewust zijn van het feit dat hun gedrag invloed heeft op de omgeving. In deze lessenserie duiken de kleuters in de wereld van afval en leren over hun eigen verbruik. Het sluit aan bij wereldburgerschapsonderwijs, omdat de leerlingen bezig zijn met het bewust omgaan van materialen, hergebruik, afvalscheiding en zorg voor de wereld. Opbouw lessenserie Deze lessenserie bestaat uit drie lessen. Voor de kleuters is er gezorgd voor een speelse aanpak: 1. Afval scheiden – Op een speelse manier kennis maken met afval scheiden. 2. De reis van het afval – Dramales over de weg van het afval. 3. Creatief met afval – Knutselen met afval.
- Leerniveau
- PO groep 1; PO groep 2;
- Leerinhoud en doelen
- Gezond en redzaam gedrag; Burgerschap; Natuur- en milieueducatie;
- Eindgebruiker
- leerling/student
- Moeilijkheidsgraad
- gemiddeld
- Trefwoorden
- afval, beroepen, duurzaamheid, geschiktvoorunesco, kleuters, unesco, unescoscholen, wereldburgerschap