Fora Academy

Startpagina FORA Academy

Over de Fora Academy

Wat is het?

Hoe vindt u als school(bestuur) uw weg in het digitale landschap? Zijn processen, activiteiten en ondersteunende applicaties goed in kaart gebracht? Worden processen goed ondersteund? Wilt u weten waarom bepaalde applicaties worden gebruikt? Bij dergelijke vragen kan de FORA helpen. De FORA is een referentiearchitectuur voor po en vo. In een referentiearchitectuur staan processen, activiteiten en ondersteunende systemen op een neutrale manier beschreven zodat ze voor alle schoolbesturen van po en vo bruikbaar zijn. De FORA kan dienen als vraagbaak en als ijkpunt voor schoolbesturen, (bovenschools) ict’ers en ict-coördinatoren.

Voor wie?

In principe kan iedereen die zich bezighoudt met het primair en voortgezet onderwijs aan de slag met de FORA Academy om zijn/haar kennis te vergroten. De informatie is in een aantal blokken opgebouwd:


FORA inhoudelijk

FORA inhoudelijk

FORA inhoudelijk is bedoeld voor personen die daadwerkelijk met het platform aan de slag gaan. Uitgewerkt in een basisversie (practitioner), een meer gevorderde versie waarin dieper wordt ingegaan op het gebruik in de school (intermediate) en de meest uitgebreide versie (master). Deze modules zijn bedoeld om alle aspecten van de referentie-architectuur po en vo te leren kennen, er gebruik van te kunnen maken in de school en een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling ervan.

FORA inhoudelijk

Masterclasses

Masterclasses

Masterclasses gaan niet zozeer over de praktische toepassing van de FORA. Deze zijn gericht op bestuurders en schoolleiders, onderwijsprofessionals en leveranciers en informeren hen over de door hen te realiseren doelstellingen en hoe de FORA hieraan bijdraagt. Daarnaast laten ze zien hoe zij regie kunnen voeren op processen en activiteiten binnen scholen.

Masterclasses

Tooling

Tooling

Tooling is het onderdeel dat ingaat op de beschikbare gereedschappen die in de FORA worden aangeboden en hoe de gebruiker deze het beste kan inzetten. Meer specifiek gaat het hier over de software Archimate en de modelleertaal Archi.

Tooling

Aanvullende informatie

 

Meer informatie over de FORA vindt u:

 

Artikelen over Informatie Management:

Contact

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met het FORA Serviceteam via fora@kennisnet.nl.

Colofon

Het arrangement Startpagina FORA Academy is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
FORA-Academy
Laatst gewijzigd
2025-05-09 11:06:57
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
De startpagina van de FORA Academy. De FORA is een referentiearchitectuur voor po en vo. In een referentiearchitectuur staan processen, activiteiten en ondersteunende systemen op een neutrale manier beschreven zodat ze voor alle schoolbesturen van po en vo bruikbaar zijn. De FORA kan dienen als vraagbaak en als ijkpunt voor schoolbesturen, (bovenschools) ict’ers en ict-coördinatoren en helpen bij de digitalisering van het onderwijs.
Leerniveau
VMBO gemengde leerweg, 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 1; VWO 2; PO groep 3; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 4; VMBO gemengde leerweg, 3; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 1; PO groep 4; HAVO 4; HAVO 1; PO groep 1; VMBO theoretische leerweg, 4; VWO 6; VMBO gemengde leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 2; PO groep 8; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 2; PO groep 7; PO groep 6; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; PO groep 5; PO groep 2; HAVO 5; VSO; Speciaal basisonderwijs; VWO 4; VMBO theoretische leerweg, 3; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 3; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 4; HAVO 2; VMBO gemengde leerweg, 4; VWO 5; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 3;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
2 uur 0 minuten
Trefwoorden
academy, fora, funderend onderwijs referentiearchitectuur

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

EVOT Impuls Open Leermateriaal. (2025).

Verrijkt curriculum voor talentvolle sporters

https://maken.wikiwijs.nl/211819/Verrijkt_curriculum_voor_talentvolle_sporters

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Voor developers

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open