Niet gebruiken Jr Fysicus 3/3 Dichtheid Detective

Niet gebruiken Jr Fysicus 3/3 Dichtheid Detective

0. Intro

 

Om de badge Jr. Fysicus te verdienen moet je een reeks van theorie en practia goed hebben doorlopen.
Hieronder zie je 3 van de 10 badges die moet halen voor de hoofdbadge Jr. Fysicus-Badge.

 

 

 

Uitleg en inhoud

Waar gaat deze quest over?

Natuurkunde is eigenlijk heel cool en belangrijk, zelfs voor jouw! Het helpt je begrijpen hoe de wereld om je heen werkt. Hier is waarom het belangrijk voor jou kan zijn:

  1. Leuke Ontdekkingen: Natuurkunde kan je helpen coole dingen te ontdekken, zoals waarom een bal naar beneden valt, waarom de zon schijnt, en hoe je een vliegtuig kunt laten vliegen.

  2. Problemen Oplossen: Natuurkunde leert je ook hoe je problemen kunt oplossen. Stel je voor dat je een puzzel oplost, maar in plaats van stukjes, gebruik je ideeën en experimenten om dingen uit te vinden.

  3. Mooie Uitvindingen: Veel geweldige uitvindingen, zoals computers, smartphones, en zelfs ruimteraketten, zijn gemaakt met behulp van natuurkunde. Dus als je natuurkunde begrijpt, kun je misschien wel de volgende grote uitvinder worden!

  4. Pret met Experimenten: Je kunt ook leuke experimenten doen, zoals het maken van een raket met frisdrank en mentos of het bouwen van een brug van spaghetti. Dit zijn leuke manieren om te leren.

  5. De Wereld Begrijpen: Door natuurkunde te leren, kun je de wereld om je heen beter begrijpen. Het kan je helpen vragen te beantwoorden over waarom dingen gebeuren, zoals waarom de lucht blauw is of waarom een bal stuitert.

 

Domein Mens en Natuur

Hij hoort bij het domein Mens en Natuur, Kortom, het je helpen de wereld te verkennen, leuke dingen te ontdekken, problemen op te lossen en te begrijpen hoe geweldige uitvindingen werken. Het is als een magische sleutel die je helpt de geheimen van de wereld te ontrafelen!

Niveau MAVO / HAVO / VWO
Hier moet ik nog wat verzinnen.

 

Jr. Fysicus Badge ​

"Jr. Fysicus" Badge is voor iemand die net begint met natuurkunde! Je kan ontdekken of je een jonge wetenschapper wilt worden. Jr. Fysicus Badge kan het  begin zijn om nieuwsgierig te zijn en te blijven leren over de wereld van de natuurkunde.

Welke producten moet je leveren?

Opgaves zijn uitgewerkt netjes in een schrift, en voorzien van een antwoordzin
Berekingen zijn volledig uitgewerkt (zonodig)
Verslag van de practicum opdrachten
Egodact: alles op tijd, zichbaar en voorzien van feedback 

 

VERWACHTINGEN VOORDAT JE BEGINT

Hier geef je leerlingen informatie over of en hoe leerlingen ondersteund worden en welke vaste /verplichte contactmomenten noodzakelijk zijn voor het voltooien van deze quest.

Deze quest wordt ondersteund met (een bloX / een chatgroep via Teams) / is zelfstandig doorloopbaar.

  • Zorg dat je jezelf inschrijft voor de bloX (soms gebeurt dit automatisch, maar niet altijd)

  • De coach die deze quest begeleidt nodigt jou uit voor de chatgroep in Teams.

  • Er is een verplichte BloX, uitnodiging volgt

 

 

eXplore miles/Badges 2 van de 3

 

Deze quest levert jou 1/3 van de 15 eXplore miles of 1 van de 3 badges,  op als je hem helemaal doorloopt, alle stappen zet en alle producten op tijd levert.

 

Leerdoelen, BLP en Rubrics

Leerdoelen

 

De vaardigheid waar je aan werkt zijn goed en veilig werken tijden een practicum les.
De leerdoelen voor de "Stoffen Kenner" badge zouden gericht kunnen zijn op het ontwikkelen van begrip en vaardigheden met betrekking tot materialen en stoffen. Hier zijn enkele mogelijke leerdoelen:

 

Hieronder zie je hoe dat is uitgewerkt.


In deze route  word je voornamelijk aangesproken op samenwerken , goed en geordend werken en het goed kunnen documenteren van je verhaal in een practicum verslag.
Voorbeeld zou kunnen zijn:

-  Stofeigenschappen toepassingen om zo een stof te herkenen.

 

Dit zijn de vak & domein vaardigheden waar jij moet werken:

  1. Begrijpen van Materialeigenschappen: Deelnemers moeten leren hoe materialen zich gedragen, inclusief fysieke eigenschappen zoals hardheid, kleur, en textuur.

  2. Veiligheid bij Experimenten: Veiligheid staat voorop. Leerdoelen zouden kunnen omvatten hoe veilig om te gaan met materialen, zoals het dragen van beschermende uitrusting en het begrijpen van de gevaren.

  3. Practicumvaardigheden: Deelnemers zouden moeten leren hoe ze experimenten kunnen uitvoeren en waarnemingen kunnen doen om de eigenschappen van stoffen te begrijpen.

  4. Toepassingen in het Echte Leven: Begrijpen waarom materiaalkennis belangrijk is in de echte wereld, bijvoorbeeld in de bouw, geneeskunde of technologie.

  5. Samengestelde Materialen: Ontdekken hoe nieuwe materialen worden gemaakt door verschillende stoffen te combineren en begrijpen waarom dit nuttig kan zijn.

  6. Kennis van Toekomstige Kansen: Een bewustzijn ontwikkelen van toekomstige carrièremogelijkheden op het gebied van materialenwetenschap en chemie.

Deze leerdoelen zouden deelnemers helpen een dieper begrip te krijgen van materialen en stoffen, en hen voorbereiden op verdere verkenning en mogelijk een toekomstige interesse in wetenschap en technologie.


Building Learning Power

Om de "Stoffen Kenner" badge te verdienen, zouden kinderen een reeks Building Learning Power (BLP) vaardigheden moeten bezitten. Hier zijn enkele van de belangrijkste BLP-vaardigheden die nuttig zouden zijn:

  1. Zelfstandig Leren: Kinderen moeten in staat zijn om zelfstandig te werken aan experimenten en onderzoek, wat betekent dat ze hun eigen leermomenten kunnen creëren.

  2. Samenwerken: Samenwerking is essentieel bij experimenten en het delen van kennis met anderen. Kinderen moeten kunnen samenwerken met klasgenoten en docenten.

  3. Doorzettingsvermogen: Experimenteren kan soms mislukkingen met zich meebrengen. Doorzettingsvermogen is cruciaal om obstakels te overwinnen en te blijven proberen.

  4. Kritisch Denken: Het vermogen om vragen te stellen, hypothesen te formuleren en kritisch te denken over observaties en resultaten is van groot belang.

  5. Zelfregulering: Kinderen moeten in staat zijn om hun eigen leren te sturen, plannen te maken en zich aan veiligheidsrichtlijnen te houden.

  6. Probleemoplossend Denken: Tijdens experimenten zullen zich onverwachte uitdagingen voordoen. Het vermogen om creatieve oplossingen te bedenken is waardevol.

  7. Reflectie: Na afloop van experimenten is reflectie belangrijk. Kinderen moeten in staat zijn om hun werk te beoordelen, wat ze hebben geleerd en hoe ze hun begrip kunnen verbeteren.

Deze BLP-vaardigheden zullen kinderen helpen niet alleen de badge te behalen, maar ook om een levenslange interesse in leren en wetenschap te ontwikkelen.

 

Rubrics

Badge: Stoffen Kenner

Beoordelingscriteria:

  1. Materiaalbegrip (10 punten):

    • Begrijpt de fysieke en chemische eigenschappen van de onderzochte materialen.
    • Kan de eigenschappen van materialen verklaren en voorspellen op basis van observaties.
  2. Veiligheid en Verantwoordelijkheid (10 punten):

    • Houdt zich aan veiligheidsrichtlijnen en -procedures tijdens experimenten.
    • Toont verantwoordelijkheid voor persoonlijke veiligheid en de veiligheid van anderen.
  3. Practicumvaardigheden (10 punten):

    • Voert experimenten en observaties nauwkeurig uit volgens de gegeven procedures.
    • Houdt een gedetailleerd en georganiseerd labjournaal bij.
  4. Toepassing in de Echte Wereld (10 punten):

    • Kan voorbeelden geven van hoe materiaalkennis wordt toegepast in verschillende industrieën of toepassingen.
    • Toont begrip van de relevantie van materiaalkennis in de moderne wereld.
  5. Samengestelde Materialen en Innovatie (10 punten):

    • Kan uitleggen hoe nieuwe materialen worden gecreëerd door verschillende stoffen te combineren.
    • Identificeert voorbeelden van innovaties op het gebied van materialen.
  6. Loopbaanperspectieven (10 punten):

    • Heeft inzicht in mogelijke loopbaantrajecten in materiaalwetenschap en aanverwante velden.
    • Kan persoonlijke interesses en doelen relateren aan toekomstige carrièremogelijkheden.

Totaal aantal punten: ____ / 60

Opmerkingen:

  • 50-60 punten: Uitstekende prestatie. De leerling  heeft een diepgaand begrip van materialen en heeft uitstekende labvaardigheden gedemonstreerd.
  • 40-49 punten: Goede prestatie. De leerling heeft een solide begrip van materialen en heeft de meeste labvaardigheden goed toegepast.
  • 30-39 punten: Redelijke prestatie. De leerling heeft basisbegrip van materialen en heeft enkele labvaardigheden toegepast.
  • 20-29 punten: Matige prestatie. De leerling heeft beperkt begrip van materialen en heeft moeite met labvaardigheden.
  • 0-19 punten: Onvoldoende prestatie. De leerling heeft onvoldoende begrip van materialen en heeft labvaardigheden niet toegepast.

 

Deze rubric kan worden gebruikt om de prestaties van leerlingen  aan de "Stoffen Kenner" badge te beoordelen en feedback te geven over hun begrip van materialen en stoffen, evenals hun labvaardigheden.

 

 

 

Routeplanner

Routeplanner

 

Geef hier een inschatting van hoeveel tijd elk onderdeel kost, of een voorbeeld-planning voor de quest om het over een (deel van de) periode te verspreiden.

 

Week 1: Inleiding en Theorie

  • Introductie van de opdracht en doelen. Bespreking van de benodigde theorie en concepten.
  • Bestudeer de basisprincipes van materialen en hun eigenschappen.
  • Maak aantekeningen en leer over de praktische toepassingen van materiaalkennis.

Week 2: Practicum en Experimenten

  • Begin met practicumactiviteiten. Voer eenvoudige experimenten uit om materiaaleigenschappen te begrijpen.
  • Verzamel gegevens en maak notities over je experimenten.
  • Analyseer de resultaten van de experimenten en schrijf je bevindingen op.

Week 3: Verslag

  • Werk aan het verslag. Organiseer je informatie en maak een duidelijke structuur voor het verslag.
  • Voltooi het verslag en voeg eventuele grafieken of diagrammen toe.
  •  Bereid een presentatie voor waarin je de belangrijkste bevindingen en leerervaringen deelt.

Deze planner is afgestemd op de drie weken en kan worden aangepast op basis van specifieke projectdoelen en vereisten.
Zorg ervoor dat je je werkzaamheden goed plant en op schema blijft om je opdracht tijdig af te ronden.
Veel succes!

 

1. Jij begint

Motivatiemotor

Passie uitoefenen

Naar een doel streven

Nieuwsgierigheid

Iets totaal nieuws leren

"Ik ben dol op ....."   "Ik wil ....." "Wat als ....?" "Ik ben nieuwsgierig naar..."

 

Motivatiemotor

➜ Beschrijf bij 'Mijn Motivatie' waarom je deze quest tot een goed einde zou willen brengen.

 

Motivatie om de taak uit te voeren bestaat uit 5 aspecten: geloof in eigen kunnen, eigen overtuiging om taak succesvol te kunnen afronden, waarde van de taak voor jouzelf (nut), intrinsieke interesse voor de taak, goal orientation (wil om te leren en je deze taak meester te maken)

Verderkijker

➜ Beschrijf bij 'Wat ik er al over weet' [stel hier een licht gerichte vraag om tot een soort kennisoogst te komen].
➜ Beschrijf bij 'Leerdoel' in eigen woorden wat jij denkt te gaan leren inhoudelijk, in vakvaardigheden en in BLP
➜ Beschrijf bij 'Ambitie' op welk niveau jij deze quest wilt gaan maken
➜ Beschrijf bij 'Hoe ga ik het aanpakken' hoe je te werk denkt te gaan, bijv deelname BloXen / vaak contact met coach zoeken / zelfstandig doorwerken / etc.
➜ Als je samen gaat werken, geef dat aan bij 'Met wie werk je samen'. Pas op! Maak van tevoren afspraken met de begeleidende coach over het samenwerken, omdat het effect kan hebben op de hoeveelheid werk die je verzet en de bijbehorende XMs.
➜ Beschrijf bij 'Planning' hoe je deze quest in de tijd uitzet in taken & tijden. Zie de checklist hieronder als hulpbron.

De Verderkijker vervult de rol van taakanalyse zorgt dat de leerling de volgende stappen zet:

  • Kennisoogst: wat weet ik er al over, voorkennis ophalen

  • Leerdoel verwoorden in eigen woorden (o.b.v. info uit quest)

  • Ambitieniveau aangeven  

  • Eigen planning (op basis van de routeplanning uit de quest)

  • Hoe ga je het aanpakken met wie ga je samenwerken

 

Checklist

➜ Kopieer de checklist hieronder en maak hierbij jouw planning
➜ Link gedurende de quest de onderdelen van de checklist aan je werk in Seesaw.

 

  • Onderdeel 1
    • Product 1
    • Product 2
    • etc
  • Onderdeel 2
    • Product 1
    • Product 2
    • etc
  • Afronding
    • Assessment
    • Terugkijker

2. Uitvoering

2a. Inleiding

Onderzoek

- Feiten op een rij zetten, alle antwoorden netejs of probeer netjes te noteren in je schrift.
- Antwoorden die enkel digitaal worden ingediend, zonder schriftelijk gedeelte, worden niet
als volledig beschouwd.

- Levert een procesproduct (foto's van je schrift)  op dat in Seesaw/Egodact geplaatst
wordt.

 

Standaard Maten

 

Waar zouden we zijn zonder techniek

In bijna alle dingen die je gebruikt zit kennis uit de natuurwetenschappen verwerkt: van een afwasmachine tot een zonnebril. De wereld zou er dan ook heel anders uitzien zonder techniek.

Natuurwetenschappers zijn dan ook geïnteresseerd in hoe dingen opgebouwd zijn en hoe ze werken.

Zo zijn heel veel dingen gemaakt door mensen. Dagelijkse voorwerpen onstaan dan vaak ook niet 'vanzelf' in de natuur. Denk aan shampoo of een afwasborstel.

2b. Practicum

2c. Reflective journal

➜ Werk (minimaal wekelijks) je reflective journal bij door in je logboek te reflecteren op de volgende onderdelen:
  • Registratie taak/tijd (gaat alle vlgd plan, waarom wel waarom niet)
  • Tussenstappen/producten (op niveau, op tijd, feedback)
  • Volhouden (concentratie, interesse, motivatie)

Bij ZRL gaat het om zelf observatie en zelf controle tijdens de uitvoering

Zelf observatie: zelf monitoring (controleren van tussenproducten tegen rubrics) en zelf registratie (logboek regels i.i.g. taak/tijd registratie, hoeveel tijd heeft het je gekost).

Zelf controle: doel volhouden concentratie (door inzet metacognitie) en volhouden interesse en motivatie.

Toegevoegde waarde vakcoach benutten t.b.v de tussenproducten en taak/tijd en op de onderdelen task strategies (welke leerstrategieën werken/kun je inzetten) en help seeking (bereikbaar voor vragen).

Misschien in iedere quest 1 live tussen feedback/feedup/feedforward moment inbouwen? Ook om verwachtingen naar leerling uit te spreken (waar ligt de lat?). Feedback wordt door de leerling vastgelegd (in Egodact tegel).

Gebruik maken van peerfeedback en daar een (stevig) proces opzetten?

3. Afronding

3a. Assessment

Leerdoelen en vaardigheid

De vaardigheid waar je aan werkt zijn goed en veilig werken tijden een practicum les.
De leerdoelen voor de "Stoffen Kenner" badge zouden gericht kunnen zijn op het ontwikkelen van begrip en vaardigheden met betrekking tot materialen en stoffen. Hier zijn enkele mogelijke leerdoelen:

Hieronder zie je hoe dat is uitgewerkt.
In deze route  word je voornamelijk aangesproken op samenwerken , goed en geordend werken en het goed kunnen documenteren van je verhaal in een practicum verslag.

Voorbeeld zou kunnen zijn:
-  Stofeigenschappen toepassingen om zo een stof te herkenen.

Dit zijn de vak & domein vaardigheden waar jij moet werken:

  1. Begrijpen van Materialeigenschappen: Deelnemers moeten leren hoe materialen zich gedragen, inclusief fysieke eigenschappen zoals hardheid, kleur, en textuur.

  2. Veiligheid bij Experimenten: Veiligheid staat voorop. Leerdoelen zouden kunnen omvatten hoe veilig om te gaan met materialen, zoals het dragen van beschermende uitrusting en het begrijpen van de gevaren.

  3. Practicumvaardigheden: Deelnemers zouden moeten leren hoe ze experimenten kunnen uitvoeren en waarnemingen kunnen doen om de eigenschappen van stoffen te begrijpen.

  4. Toepassingen in het Echte Leven: Begrijpen waarom materiaalkennis belangrijk is in de echte wereld, bijvoorbeeld in de bouw, geneeskunde of technologie.

  5. Samengestelde Materialen: Ontdekken hoe nieuwe materialen worden gemaakt door verschillende stoffen te combineren en begrijpen waarom dit nuttig kan zijn.

  6. Kennis van Toekomstige Kansen: Een bewustzijn ontwikkelen van toekomstige carrièremogelijkheden op het gebied van materialenwetenschap en chemie.

 

Building Learning Power


Building Learning Power

Om de "Stoffen Kenner" badge te verdienen, zouden kinderen een reeks Building Learning Power (BLP) vaardigheden moeten bezitten. Hier zijn enkele van de belangrijkste BLP-vaardigheden die nuttig zouden zijn:

  1. Zelfstandig Leren: Kinderen moeten in staat zijn om zelfstandig te werken aan experimenten en onderzoek, wat betekent dat ze hun eigen leermomenten kunnen creëren.

  2. Samenwerken: Samenwerking is essentieel bij experimenten en het delen van kennis met anderen. Kinderen moeten kunnen samenwerken met klasgenoten en docenten.

  3. Doorzettingsvermogen: Experimenteren kan soms mislukkingen met zich meebrengen. Doorzettingsvermogen is cruciaal om obstakels te overwinnen en te blijven proberen.

  4. Kritisch Denken: Het vermogen om vragen te stellen, hypothesen te formuleren en kritisch te denken over observaties en resultaten is van groot belang.

  5. Zelfregulering: Kinderen moeten in staat zijn om hun eigen leren te sturen, plannen te maken en zich aan veiligheidsrichtlijnen te houden.

  6. Probleemoplossend Denken: Tijdens experimenten zullen zich onverwachte uitdagingen voordoen. Het vermogen om creatieve oplossingen te bedenken is waardevol.

  7. Reflectie: Na afloop van experimenten is reflectie belangrijk. Kinderen moeten in staat zijn om hun werk te beoordelen, wat ze hebben geleerd en hoe ze hun begrip kunnen verbeteren.

Deze BLP-vaardigheden zullen kinderen helpen niet alleen de badge te behalen, maar ook om een levenslange interesse in leren en wetenschap te ontwikkelen.

Rubrics

In de rubric hieronder zie je hoe je werk beoordeeld gaat worden. Hoe vind je zelf dat je het gedaan hebt?

Badge: Stoffen Kenner

Beoordelingscriteria:

  1. Materiaalbegrip (10 punten):

    • Begrijpt de fysieke en chemische eigenschappen van de onderzochte materialen.
    • Kan de eigenschappen van materialen verklaren en voorspellen op basis van observaties.
  2. Veiligheid en Verantwoordelijkheid (10 punten):

    • Houdt zich aan veiligheidsrichtlijnen en -procedures tijdens experimenten.
    • Toont verantwoordelijkheid voor persoonlijke veiligheid en de veiligheid van anderen.
  3. Practicumvaardigheden (10 punten):

    • Voert experimenten en observaties nauwkeurig uit volgens de gegeven procedures.
    • Houdt een gedetailleerd en georganiseerd labjournaal bij.
  4. Toepassing in de Echte Wereld (10 punten):

    • Kan voorbeelden geven van hoe materiaalkennis wordt toegepast in verschillende industrieën of toepassingen.
    • Toont begrip van de relevantie van materiaalkennis in de moderne wereld.
  5. Samengestelde Materialen en Innovatie (10 punten):

    • Kan uitleggen hoe nieuwe materialen worden gecreëerd door verschillende stoffen te combineren.
    • Identificeert voorbeelden van innovaties op het gebied van materialen.
  6. Loopbaanperspectieven (10 punten):

    • Heeft inzicht in mogelijke loopbaantrajecten in materiaalwetenschap en aanverwante velden.
    • Kan persoonlijke interesses en doelen relateren aan toekomstige carrièremogelijkheden.

Totaal aantal punten: ____ / 60

Opmerkingen:

  • 50-60 punten: Uitstekende prestatie. De leerling  heeft een diepgaand begrip van materialen en heeft uitstekende labvaardigheden gedemonstreerd.
  • 40-49 punten: Goede prestatie. De leerling heeft een solide begrip van materialen en heeft de meeste labvaardigheden goed toegepast.
  • 30-39 punten: Redelijke prestatie. De leerling heeft basisbegrip van materialen en heeft enkele labvaardigheden toegepast.
  • 20-29 punten: Matige prestatie. De leerling heeft beperkt begrip van materialen en heeft moeite met labvaardigheden.
  • 0-19 punten: Onvoldoende prestatie. De leerling heeft onvoldoende begrip van materialen en heeft labvaardigheden niet toegepast.

 

Deze rubric kan worden gebruikt om de prestaties van leerlingen  aan de "Stoffen Kenner" badge te beoordelen en feedback te geven over hun begrip van materialen en stoffen, evenals hun labvaardigheden.

 

 

 

3b. Terugkijker

➜ Schrijf bij 'Terugkijker' een evaluatie aan de hand van de vragen en rubric hieronder waarin je onderstaande vragen beantwoordt:

 

{editor's note: maak een selectie uit onderstaande vragen of bedenk zelf evaluerende vragen over zaken waar je input over wilt}

  • Hoe lang heb je aan deze quest gewerkt?
  • Hoe heb je het gedaan volgens de rubric hieronder? Ben je het daar mee eens?
  • Had je van tevoren zin in deze quest? Waarom wel/niet?
  • Wat had je verwacht van deze quest? Hoe zijn die verwachtingen uitgekomen?
  • Wat vond je de leukste opdracht tijdens deze quest? Wat vond je de saaiste?
  • Hoe vond je je werkhouding tijdens deze quest? Heb je eruit gehaald wat erin zat?
  • Hoe had deze quest (nog) beter kunnen zijn?

Rubric for self-assessment:

  Uitstekend Voldoende Nog verbeteren
Vakinhoud omschrijving uitstekend omschrijving voldoende omschrijving nog verbeteren
Verwerking Ik heb in mijn opdracht(en) zorg besteed aan inhoud en afwerking. Mijn product(en) is/zijn interessant en inspirerend. Ik heb mijn opdracht(en) met enige zorg uitgewerkt. Mijn product(en) zijn voldoende. Ik heb de opdracht(en) zo snel mogelijk gedaan. Ik heb weinig zorg besteed aan de afwerking ervan.

Self judgment: zelf evaluatie en oorzaak beschrijving (waarom is dit zo gelopen/ zo uitgepakt?)

Self-reaction: tevredenheid met/over jezelf (tav deze quest), adaptieve/defensieve beslissingen (naar de toekomst)

Verbinding met opbrengsten uit Voorbereiding 

Bronnen

Aanvullende bronnen, links enz. horend bij het onderwerp worden hier op een volgende pagina geplaatst

  • Het arrangement Niet gebruiken Jr Fysicus 3/3 Dichtheid Detective is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Laatst gewijzigd
    2023-10-31 05:14:16
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Natuurkunde is eigenlijk heel cool en belangrijk, zelfs voor kinderen! Het helpt je begrijpen hoe de wereld om je heen werkt. Hier is waarom het belangrijk voor jou kan zijn: Leuke Ontdekkingen: Natuurkunde kan je helpen coole dingen te ontdekken, zoals waarom een bal naar beneden valt, waarom de zon schijnt, en hoe je een vliegtuig kunt laten vliegen.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten

    Bronnen

    Bron Type
    Standaard Maten
    https://player.ntr.nl/index.php?id=VPWON_1289210
    Video

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    Herbert Vissers eXplore. (z.d.).

    Jr Fysicus 2/3_ Stoffen Kenner

    https://maken.wikiwijs.nl/201210/Jr_Fysicus_2_3__Stoffen_Kenner

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.