Spinoza20first Dalton PGP MHV+

Spinoza20first Dalton PGP MHV+

Welkom

In dit overzicht kun je alle opdrachten vinden die je in het kader van ons Dalton praktijkgericht programma kunt volgen.

Dalton kernwaarden

Deze opdrachten passen bij onze Dalton kernwaarden:

  1. Zelfstandigheid: Je leert met deze opdrachten om zelfstandig te werken en je krijgt veel vrijheid om eigen keuzes te maken en je eigen tempo te bepalen. Al is er altijd op een gegeven moment een harde deadline, omdat je aan het eind een presentatie geeft aan de opdrachtgever, of omdat je een examen moet afleggen.
  2. Samenwerking: Je leert met deze opdrachten samen te werken en goed te communiceren met anderen, ook met mensen buiten je vertrouwde omgeving.
  3. Reflectie: Bij deze opdrachten wordt gestimuleerd om na te denken over je eigen leerproces en je prestaties te evalueren. Je leert om feedback te geven en te krijgen en om kritisch te zijn op je eigen werk.
  4. Differentiatie: Er is veel ruimte voor differentiatie en maatwerk. Je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen.
  5. Verantwoordelijkheid: Je leert om verantwoordelijkheid te dragen voor je ontwikkeling, om zelfstandig te plannen en te organiseren en je wordt gestimuleerd om initiatief te nemen.

Schoolexamen

Voor de Mavo eindigen deze opdrachten in een schoolexamen.

Voor de Havo en het VWO krijg je bij je dipoma een certificaat. Je kunt je hiermee bijvoorbeeld onderscheiden van andere kandidaten als je een vervolgopleiding wilt doen met een numerus fixus.

Projectboekjes

Bij elk leerjaar zie je projectboekjes staan. Daar vind je alles wat je over het project moet weten.

Er onder staat ook een infografic met wat er voor die opdracht van jou wordt verwacht.

Planning

Onder de kopjes 'planning' vind je de programma's die je per periode kunt volgen.

De burndownchart kun je gebruiken om bij te houden hoe jij er voor staat ten opzichte van de doelen die je aan het eind van een periode wilt hebben gehaald.

Bewijs

Onder het kopje 'Bewijs' kun je zien waar, wanneer en hoe je bewijs kunt leveren voor wat je hebt geleerd van wat je hebt gedaan.

Omdat je met de burndownchart jouw voortgang continu in de gaten houdt, leer je alles wat jij je per periode voorneemt altijd beheersen en optijd klaar te zijn voor de presentatie aan de opdrachtgever.

De deadline haal je dus altijd!

Je kunt er wel voor kiezen sommige dingen geweldig goed te doen, er alles uit te halen en andere gewoon voldoende. Dat hangt af van jouw interesses, motivatie, talenten en van wie je wilt zijn. Dat zal ook niet elke periode en elk jaar hetzelfde zijn, want je ontwikkelt je voortdurend.

D-day

Onder de kopjes 'D-day' kun je vinden wanneer je iets moet inleveren, hoe je dat moet doen, wanneer je de presentatie moet geven en wie je daarvoor moet uitnodigen.

Colofon

Het arrangement Spinoza20first Dalton PGP MHV+ is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Annelien Jonkman
Laatst gewijzigd
2023-05-11 10:27:26
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In dit overzicht vind je alle projecten die je in het kader van het praktijkgericht programma op Spinoza20first kunt doen.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Jonkman, Annelien. (z.d.).

Ticket naar de bovenbouw

https://maken.wikiwijs.nl/194047/Ticket_naar_de_bovenbouw

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Voor developers

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open