The International Award for Young People

The International Award for Young People

The International Award

Een snel overzicht

 

Wat is de Award?

Bij de Award bepaal je je eigen doelen, je verlegt je grenzen op sportief gebied, je zet je in voor een maatschappelijk doel, je doet mee aan een avontuurlijke Expeditie (en dan bedoelen we ook echt avontuurlijk) en je ontwikkelt jouw eigen talenten. Want die heb je, dat weten we zeker!

Alle jongeren van 14 tot en met 24 jaar (er kan een uitzondering gemaakt worden) kunnen meedoen aan de Award. Meedoen is je eigen keuze. Het is leuk en levert je veel op. Je bepaalt zelf welke activiteiten je gaat doen, gaat je eigen uitdagingen aan, stelt je persoonlijke doelen en je ontdekt dat je veel meer kunt dan je denkt.

De Award in het kort

 

 

 

Wat ga jij er uit halen?

De International Award kan je heel veel geven. Mensen die het programma al hebben gedaan gaven aan dat ze in de volgende dingen beter geworden zijn:

 

 

De verschillende onderdelen

1. Vrijwilligerswerk

Weet jij eigenlijk wel hoe leuk vrijwilligerswerk is? Om een ander te helpen? Bij dit onderdeel staat het durven nemen van verantwoordelijkheid centraal. En dat je een steentje bijdraagt aan de samenleving natuurlijk. Je gaat activiteiten ondernemen die invloed hebben op het leven of de omgeving van andere mensen. De keuze is reuze, dus denk goed na over wat je wilt gaan doen. Je bent er tenslotte minimaal drie maanden iedere week mee bezig.
 
Hier zie je een paar voorbeelden:

 

2. Sport

Lichaamsbeweging is super belangrijk. Daarom is sport een onderdeel van de Award. Je kiest je eigen sport en je eigen doel, maar je gaat de uitdaging aan om je prestaties steeds te verbeteren. Je hebt discipline, doorzettingsvermogen en motivatie nodig om je doel te bereiken. Ben je niet zo'n sportieveling of kamp je met beperkingen? Dat maakt niet uit, want je gaat uit van wat je kunt. Een verbetering van jouw beginniveau is met training en doorzettingsvermogen altijd mogelijk! Je kiest ervoor om je sport individueel of in clubverband te doen, zolang je maar fysiek bezig bent.

 

Hier zie je een paar voorbeelden:

 

3. Individueel Talent

Maak je dromen waar! Heb je altijd al willen leren tekenen of schilderen? Dat kan! Nooit genoeg moed gehad om je op te geven voor die cursus zingen, acteer- of danslessen? Dat lef krijg je nu wel! Met het onderdeel individueel talent komt je droom uit.

 

Je ontwikkelt jezelf op gebieden die jij interessant vindt: of dat nu praktisch, technisch of creatief is. Het belangrijkste is dat je de vaardigheden opdoet die je zelf voor ogen hebt... En, als het kan, verleg je je eigen grenzen natuurlijk! Zoveel mensen, zoveel talenten, de onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn eindeloos. Maar je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 

Expeditie

Met een groep op pad in een onbekende omgeving, overnachten in een tent of een eenvoudige accomodatie. Klinkt dat avontuurlijk? Want dat is het zeker! Voor de Expeditie bedenk je samen met je groep een doel of thema voor de tocht. Lopend, fietsend, op een paard, in een kano of boot...het kan allemaal en is natuurlijk afhankelijk van jullie vaardigheden.

 

De hele organisatie en planning van de Expeditie ligt in jullie handen. Grondig voorbereiden dus: (leren) kaartlezen en navigeren met een kompas, wandelschoenen inlopen, oefenen met de kano, slaapzakken en andere spullen verzamelen, nadenken over eten, inkopen en bereiding... De organisatie, training en de tocht zelf vraagt om samenwerking, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

 

Samenvattingsfilmpje

Hopelijk snap je nu een beetje hoe de Award in elkaar zit.
Als het nog een beetje onduidelijk is kan je ook even dit filmpje bekijken (alleen in het Engels). Als je daarna nog vragen hebt kom het even vragen bij een begeleider :)

 

Beginnen met de Award

Voorbeelden

Zoals je hebt gezien moet je drie onderdelen kiezen. Één van de onderdelen doe je voor 6 maanden, en de twee andere onderdelen doe je ieder voor 3 maanden.

Dat kan er dus zo uitzien:


Of zo:


 

Kies je onderdelen

Jij moet gaan kijken welke dingen jou interesseren. Misschien ben je al bezig met sport, of help je buren al door af en toe de hond uit te laten. Dan kan je die onderdelen al invullen. Als je nog niet zeker bent kan je zelf dingen gaan zoeken, of je mag met een coach in gesprek gaan om te kijken waar jij de uitdaging wilt opzoeken!

Je kan deze form gebruiken om te kijken of je aan alle onderdelen voldoet:

 

De Online Record Book

Natuurlijk moet je ook op je eigen voortgang gaan reflecteren. Dit doe je op twee manieren:
1) Je houdt wekelijks een soort 'dagboek' bij. Hier is een App voor waarbij je na de activiteit een kleine reflectie schrijft. Dit lijkt een beetje op het logboek onderdeel uit Egodact.

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Als je XM's wilt verdienen met de International Award dan moet je ook gaan reflecteren met de BLP of de Executieve Functies. Je gaat met je coach in het begin kijken waar jij aan wilt werken en wat jij wilt gaan ontwikkelen. Tussendoor en aan het einde ga je daarop reflecteren, waar je 5-10 XM voor krijgt.

Uitreiking

Aan het einde van dit half jaar (voor de bronze medaille) is er ook een officiële uitreiking waar jij erkenning krijgt voor wat je hebt gedaan en hebt bereikt. Denk hierbij een een soort van ceremonie waarbij jij een plek op het podium krijgt om je Award te ontvangen!

Laat je coach (en ouders weten) dat je geïntereseerd bent

Om deel te kunnen nemen aan dit programma moet je de coaches informeren dat je geïntereseerd bent. Vraag het even aan Mevrouw Adema, Mevrouw van der Reijden, Mevrouw Acosta, of Meneer Esmeijer, zij kunnen je inschrijven voor dit programma.

De persoonlijke begeleiding van een sport of individueel talent hoeft niet een van deze coaches te doen. Je mag zelf iemand zoeken die jou daar bij kan begeleiden.


Omdat je tijdens de Expeditie zonder coaches of ouders op pad gaat, moet je je ouders ook op de hoogte brengen dat jij deze Award wilt gaan doen. Dit betekent dat we toestemming moeten hebben van je ouders om jou de wilde natuur in te laten gaan!

 

  • Het arrangement The International Award for Young People is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Laatst gewijzigd
    2023-01-12 18:29:20
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    De International Award in een quest format.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.