Intervisie leerjaar 2

Intervisie leerjaar 2

Intervisie, de verschillende methoden.

Intervisie is een mooie manier om jouw deskundigheid te bevorderen en de kwaliteit van jouw werk als MZ'er te verbeteren. Je leert van elkaar én met elkaar.

Tijdens de bijeenkomsten kun je vragen en/of een casus inbrengen. Dit wordt dan op een methodische manier besproken.

Er zijn verschillende intervisiemethoden. We zullen beginnen met een 'eenvoudige' methode; de roddelmethode en/of de incidentmethode. Later in het jaar stappen we over naar een wat moeilijker methode; de Socratische methode.

Voor de intervisie wordt de klas gesplitst in twee groepen, zodat je om de (les)week intervisie hebt. In de weken dat je géén intervisie hebt bereid je met jouw eigen intervisiegroep de volgende bijeenkomst voor. Verder gebruik je de tijd om aan de oefenopdrachten te werken.

De voorbereiding op de volgende bijeenkomst

In de (les)week dat je geen intervisie hebt, bereid je met jouw intervisiegroep de volgende bijeenkomst voor. Iedereen vertelt wat er nu op de stage speelt, en op basis hiervan wordt een keuze gemaakt voor de te behandelen casussen.

Belangrijk om te weten: het kan zijn dat ná dit overleg er in de betreffende week iets gebeurt op stage wat je  heel graag wilt bespreken in jouw intervisiegroep. Uiteraard is hier dan gelegenheid voor.

Werken aan de oefenopdrachten

In de (les)week dat je geen intervisie hebt, bereid je met jouw intervisiegroep de volgende bijeenkomst voor. Dit zal waarschijnlijk geen anderhalf uur duren.

Zorg ervoor dat je de rest van de tijd aan de oefenopdrachten kunt werken. Ook dit bereid je voor! Je hebt de benodigde spullen bij je, hebt zonodig overleg gehad met jouw praktijkbegeleid(st)er.

Op deze manier blijf je bij met de oefenopdrachten en bereid je je voor op de praktijkexamens.

  • Het arrangement Intervisie leerjaar 2 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteurs
    Peter Kooijman
    Laatst gewijzigd
    2022-11-15 09:16:23
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Intervisie en werken aan oefenopdrachten.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur 0 minuten
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Voor developers

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.