Goud ho: spreek topsportcoördinatoren van opleidingen

Goud ho: spreek topsportcoördinatoren van opleidingen

Doel

Aan het einde van deze uitdaging weet je of de opleidingen die je aanspreken te combineren zijn met topsport en waarin de school ondersteuning kan bieden, doordat je het gesprek bent aangegaan met de topsportcoördinatoren van die opleidingen.

 

Wanneer? Uiterlijk voor de deadline om aan te melden.

Deadline ho-opleiding voor numerus fixus opleiding: 15 januari.

Deadline ho-opleiding zonder numerus fixus: 1 mei.

Sommige opleidingen hebben een maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit heet een numerus fixus. Voor deze opleidingen is er een selectieprocedure. Je wordt dus niet zomaar toegelaten.

Ontwikkeling

Via deze uitdaging ontwikkel je jezelf op de volgende gebieden:

  • Analyseren
  • Zelfregulatie
  • Oplossingen zoeken
  • Kritisch denken
  • Communiceren
  • Sociale vaardigheden

Uitdaging

Het is als topsporter belangrijk dat je een passende keuze maakt om je topsportcarrière te kunnen combineren met een studie. NOC*NSF heeft hiervoor twee stappenplannen uitgewerkt: één voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en één voor het hoger onderwijs (ho). De stappenplannen zijn te vinden op deze website.

Om je te ondersteunen bij dit stappenplan, is deze uitdaging ontwikkeld.

 

In deze uitdaging ga je verder onderzoeken of de opleidingen die je aanspreken te combineren zijn met topsport. Het kan zijn dat je nog twijfelt tussen meerdere opleidingen. Geen probleem! Selecteer eerst de opleidingen die je aanspreken. De volgende stap is om in gesprek te gaan met de topsportcoördinatoren van die opleidingen.

 

Stap 1:

Welke opleidingen spreken je aan?

 

Stap 2:

Verzamel de contactgegevens van de topsportcoördinatoren van de opleidingen die je aanspreken. Het kan zijn dat je deze gegevens ondertussen al hebt gevonden. Zo niet, kijk dan eens op de website van de opleiding. Kom je er niet uit, dan zou je ook eens kunnen kijken tussen de onderwijsinstellingen van TeamNL centrum Zuid op deze website of op deze website van NOC*NSF. Verder zou je ook je eigen topsportcoördinator op school om hulp kunnen vragen.

 

Stap 3:

Plan afspraken met de topsportcoördinatoren van de opleidingen die je aanspreken.

 

Stap 4:

Het is zover! Je hebt een afspraak gepland en gaat het gesprek aan. De volgende vragen zijn belangrijk om te stellen. Heb je zelf nog aanvullende vragen, stel ze dan gerust. Tip: het kan handig zijn om aantekeningen te maken van het gesprek, zodat je niks kan vergeten.

 

Stap 5:

Werk de uitdaging uit op je eigen manier, bijvoorbeeld via een presentatie, vlog of moodboard. Check de Toolbox voor ideeën en tips!

 

  • Het arrangement Goud ho: spreek topsportcoördinatoren van opleidingen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Laatst gewijzigd
    2022-12-02 14:34:10
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Aan het einde van deze uitdaging weet je of de opleidingen die je aanspreken te combineren zijn met topsport en waarin de school ondersteuning kan bieden, doordat je het gesprek bent aangegaan met de topsportcoördinatoren van die opleidingen.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Trefwoorden
    duale opleiding, goudevot, iol, iol1, talentskills, topsportonderwijs, verdiepen
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.