Jezelf goed presenteren

Jezelf goed presenteren

Les 1: Je eigen identiteit

Zelfreflectie, wat is dat?

Vandaag leren jullie hoe je op jezelf als persoon kan reflecteren.

Om jezelf goed te presenteren, moet je wel goed weten wie jij nu eigenlijk bent. Dat klinkt heel suf, want je kent jezelf natuurlijk altijd het beste. Op een sollicitatiegesprek of op een nieuwe plek kun je altijd de vraag verwachten:  'leg eens uit wie jij bent?'. Als je hier niet over na hebt gedacht, valt er wellicht een ongemakkelijke stilte en dit wil je natuurlijk niet.

Als je denkt aan je eigen identiteit, denk je waarschijnlijk aan je naam, je leeftijd, afkomst, geboorteplaats en huidige leefsituatie bijvoorbeeld. Wat hier ook bij hoort is hoe jij bent als persoon; waar haal jij energie uit? Wat vind jij nou helemaal niet leuk? Waar kan je slecht tegen en waar zou je jou voor wakker kunnen maken? Het zijn niet allemaal vragen die je hoeft te verwachten op een sollicitatiegesprek, maar het is wel handig om over na te denken. Zo heb jij voor jezelf duidelijk wie jij nou echt bent en wat jou jezelf maakt. Geen ongemakkelijke stiltes, maar zelfverzekerdheid!

 

Om dit te doen, vul je de bijlage in. Je ziet hier een poppetje met aan de linkerkant 'dit ben ik' en aan de rechterkant 'zo zien andere mensen mij'. Aan de linkerkant noteer jij de belangrijkste elementen die jou jezelf maken. Aan de schrijven andere personen op hoe zij jou zien. Dit kan natuurlijk negatief zijn, maar we maken dit een positieve reflectie.

 

Dit ben ik
Dit ben ik

Colofon

Het arrangement Jezelf goed presenteren is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Silke Ritsema Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2023-11-05 17:37:45
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Zodra jij een volgende stap zet in je werkleven, moet jij jezelf goed presenteren. Je moet jezelf goed verkopen, zodat jij de vrijgekomen plek krijgt. Maar hoe doe je dat? Door jezelf goed neer te zetten op papier en tijdens een gesprek, heb jij een grotere kans om aangenomen te worden. Tijdens deze lessenreeks ga jij aan de slag om te leren hoe je dit op de best mogelijke manier kan doen. Veel succes!
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
Zelfreflectie, wat is dat?
https://youtu.be/NWw6BSNB_Jg?si=lBe1BZGCciG1X3aQ
Video
The Power Of Words
https://youtu.be/Hzgzim5m7oU?si=A4PpwxZHwHdejjrP
Video
Denk na voordat je iets op het internet zet
https://www.google.com/search?q=denkt+na+wat+je+op+internet+zet&source=lmns&tbm=vid&bih=721&biw=1369&client=safari&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwi6n_69m62CAxVjAxAIHWWWDuUQ0pQJKAJ6BAgBEAY#fpstate=ive&vld=cid:4706bd51,vid:MWuf7TiiOOE,st:0
Video

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open