Voortplantingsorganen

Voortplantingsorganen

Welkom

Hey!!

Welkom in deze les. In deze digitale les ga je op een leuke manier aan de slag met het onderwerp 'Voortplantingsorganen van de man'.Je krijgt bij ieder onderdeel duidelijke instructies hoe je zelfstandig aan de slag kan. De leerstof wordt uitgelegd , geoefend en getoetst op verschillende manieren zoals: afbeeldingen, tekst, filmpjes, oefeningen en opdrachten.
Dit thema breid zich in latere lesstof uit in iets moeilijkere onderdelen. Daarom is het van belang dat je deze basislessen goed beheerst.

 

Leerdoelen van deze les

Tijdens deze les leer je de namen en de ligging van de voortplantingsorgeanen van de man.

Daarnaast leer je ook wat de functies van al deze voortplantingsorganen zijn.

Als je klikt op het volgend kopje kan je aan de slag met een opdracht, om te zien wat je nog van de vorige leerstof hebt onthouden.     

 

Veel leerplezier!!                                                     

 

.

Wat weet ik nog?

Geslachtskenmerken

 

Geslachtskemerken zijn de inwendige en uitwendige verschillen tussen een jongen en meisje of man en vrouw. We kunnen ze verdelen in primaire geslachtskenmerken. Dit zijn kemerken die er vanaf de geboorte aanwezig zijn. En secundaire geslachtskenmeren.Deze kermerken ontwikkelen zich vanaf rond het 10e levensjaar onder invloed van hormonen

 

 

Maak deze oefeningom te testen of je nog het verschil kent tussen primaire en secundaire geslachtskenmerken bij de man en vrouw

Voortplantingsstelsel

 

 

Intro

Voortplantingsorganen zijn inwendige en uitwendige delen van het lichaam die zorgen voor het maken van nakomelingen(de voortplanting). Deze organen werken samen en  worden daarom  het voortplantingsstelsel genoemd. Zowel de vrouw als de man hebben hun eigen unieke voortplantingsstelsel. In deze les zullen we alleen aandacht besteden aan de mannelijke voortplantingsorganen(voorplantingsstelsel)

 

Afbeelding 1

 

In deze les voer je verschillende opdrachten en oefeningen uit. Lees en volg de stappen goed , want aan het eind rond je de les af met een eindtoets. Hiervoor krijg je een score. Om alle onderdelen goed te doorlopen tot het eind , klik je steeds op het knopje linksonder. Het wijst zich vanzelf.

 

 

Voortplantingsstelsel van de man

In deze video wordt er uitleg gegeven over de voortplantingsorganen van de man, de ligging, functie en werking.

Bekijk de video hieronder en beantwoord de vragen die erbij horen.

Aan de slag

Uitleg opdrachten

Bij dit onderdeel krijg je verschillende  oefeningen over de namen, ligging en functies van de verschillende  voortplantingsorganen van de man . Het is belangrijk dat je onderstaande opdrachten goed leest wat er van je verwacht wordt. Je mag deze opdrachten zoveel mogelijk herhalen als je dat nodig vindt.  Succes!!

 

 

 

 

Beschrijving en ligging van organen

 

Bij opdracht a en b ga je  tijdens het maken goed oefenen met de namen en ligging van de verschillende voortplantingsorganen. Als je klikt opde knopjes, gaan de oefeningen open en kan je meteen beginnen. Je mag ze zoveel mogelijk herhalen als nodig is. Als je opdracht a hebt afgerond ga je verder met opdracht b.                             

Opdracht a                                                             

Organen en functies

 

 

Nu weet je waar de verschillende voortplantingsorganen van de man liggen.Tijdens het maken van de deze opdrachten ga je nu oefenen met de verschillende functies die horen bij het juiste voortplantingsorgaan. Ook deze oefeningen mag je zo vaak herhalen als nodig is.

Opdracht c                       

 

 

Opdracht d

Testjezelf

Eindtoets

 

Na al het oefenen met de opdrachten, denk ik dat je gereed bent voor het maken van de eindtoets. Als je die afhebt ontvang je de resultaten. Met de resultaten kan je zelf nagaan in welke onderdelen je goed bent en welke minder goed. Klik op de knop hieronder en maak de toets.

Succes!!!!!

Maak de toets    

 

 

 

Evaluatie

Resultaten toets

Met deze score lijst kan je zien welk cijfer je behaald met. Heb je een voldoende , dan beheerst je de leerstof redelijk tot goed. Score je net een voldoende of minder dan adviseer ik je nogmaals de les te doen.

 

Score Cijfer
24 10
23 9,7
22 9,3
21 8,9
20 8,5
19 8,1
18 7,8
17 7,4
16 7,0
15 6,6
14 6,2
13 5,9
12 5,5
11 5,2
10 4,8
9 4,3
8 4,0
7 3,6
6 3,3
5 2,9
4 2,5
3 2,1
2 1,7
1 1,3

                                                                        

 

Lesevaluatie

Hieronder volgt een beoordelingslijst die je nog moet beantwoorden. Met jouw antwoorden en verbeterpunten kan ik deze les bewerken en nieuwe lessen beter maken. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten

 

Bronnen

  • Het arrangement Voortplantingsorganen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Trees Renfurm Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2022-04-03 19:51:22
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Tijdens deze les gaan we aan de slag met het voortplantingsstelsel van de man en de vrouw. Je leert over de voortplantingsorganen, hun ligging en functies. De opdrachten zijn op 3 mavo/tl niveau , maar zijn ook geschikt voor andere niveaus. Lees en volg de instructies goed op. Veel leerplezier!
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Trefwoorden
    functie, ligging, voortplangsstelsel van de man, voortplantingsorganen
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.